Paris píše:a ma to ty aparaty i primo v sobe? tedy kdyz to mas jako multiefekt? (ze by se z toho dalo hrat do sluchatek i bez pocitace)
ano má, to je právě rozdíl proti řadě ux1 atd kde jsou to softwarové simulace a bez pc je nepoužitelné,
XT k pocitaci pripojis jen pokud chces nahravat ci hrat z repro u Pc. Jinak je to zcela samostatný stroj bez nutnosti PC. Sluchatkový výstup to má + "velké" jack outputy do PA (aparátu) vše je uvnitř (efekty, simulace) není potřeba software = minimální neřkuli žádná latence. Nahrával jsem přes to s úspěchem i vokály, basu, cokoliv. (24b/96khz) Defacto doted není na trhu věc která by se tomu přiblížila záběrem použitelnosti (samozřejmě v dané cenové kategorii kolem 7 tisíc - napadá mě leda Eleven rack)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Paris píše:a ma to ty aparaty i primo v sobe? tedy kdyz to mas jako multiefekt? (ze by se z toho dalo hrat do sluchatek i bez pocitace)
ano má, to je právě rozdíl proti řadě ux1 atd kde jsou to softwarové simulace a bez pc je nepoužitelné,
XT k pocitaci pripojis jen pokud chces nahravat ci hrat z repro u Pc. Jinak je to zcela samostatný stroj bez nutnosti PC. Sluchatkový výstup to má + "velké" jack outputy do PA (aparátu) vše je uvnitř (efekty, simulace) není potřeba software = minimální neřkuli žádná latence. Nahrával jsem přes to s úspěchem i vokály, basu, cokoliv. (24b/96khz) Defacto doted není na trhu věc která by se tomu přiblížila záběrem použitelnosti (samozřejmě v dané cenové kategorii kolem 7 tisíc - napadá mě leda Eleven rack)
jasan takze .v poho to zapojis do Amp bez nutnosti pouziti laptopu coz je super.....jinak tusim ze Xt se uz nevyrabi ale k prodeji na netu porad je..nejsem si jistej ale oproti X3 verzi tam nezapojis mikrofon na pripadne zpev
jinak tusim XT ma mene efektu nez X3 ale ono se to da nak dokoupit ze tim myslim pro pripadne hrani pres PC....trochu mam ale obavu z 1 veci ze kdyz koupim napr XT z 2 ruky tak t nebude mozne..Kdyz sem byl totiz v USA tak jsem si tam UX1 koupil ale sel sem ho vratit nebot sem ho zapojil chtel sem udelat nakej update ale system mne rekl ze cislo vyrobku uz bylo pouzito..vypadalo to ze ten UX nekdo koupil zaregistroval se a pak ho vratil jako ja
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes
No takhle. Samozřejmě já rozebíral XT, ale X3 popřípadě nejnovější POD HD jsou zase o kus dál jak ve kvalitě efektů tak v jejich počtu. Čili je to o financích, Xt je starý několik let, X3 je dneska už taky postarší pán a HD je novinka tohoto roku.
XT nemá sice samostatný mikrofonní XLR vstup, nicméně jeho Jack input jsem používal naprosto bez problémů.
X3 má mikrofonní vstup zvlášť (pokud si dobře pamatuji) + má i nějaké efekty přímo pro vokály.
Osobně bych volil bud bazarové Xt kvůli ceně a pokud nejsou peníze problém šel bych do X3 nebo HD, které mají oproti Xt velikou výhodu - dvě efektové cesty.
Efekty se tam moc dokupovat nedají, je na line6.com pár balíčků ale moc toho není. Ono ani není moc co, je tam toho fakt kolem 80 - 120 efektů plus spousty aparátů čili se tam dá nakroutit opravdu skoro vše.
Co se týká koupě z druhé ruky, je třeba si pohlídat, aby Ti prodávající jasně předal bud uživatelské jméno heslo, protože to pak potřebuješ pro případné aktualize firmware, ovladačů a přiloženého softwaru pro správu patchů. Běžná praxe je, že prodávající "odregistruje" PODa na stránkách line6.com a ty si ho následně registruješ na sebe (zadává se seriové číslo ze spoda POD tuším) To holt záleží na důvěře a na prodávajícím co je zač.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
jj dik za info mne by asi ten pod Xt postacil...mam Digitech df7 pedal kde je slusnej metalovej zvuk..ale v Kombinaci s mym Vox ad 30 vt je nemozne poslouchat backing z laptopu hrat pres amp a vsechno mit na sluchatkach...nemam zas takovej level abych sel do novinek a vim ze dost lidi z Xt vytahlo docela pekne zvuky..Jsem spis metalove zalozenej takze popripadne...bych mohl prodat Muj digitech neco dotat a koupit ten XT stim ze pokud mne uzivatel preda heslo uzivatelske jmeno...tak bych si pak mohl dokoupit treba metal pack
btw..to je presne to co mne v usa system rekl...najdete si predchoziho uzivatele ten at zrusi ucet a vy se zaregistrujte a nebo si kupte novej ucet
nooo jestli ses metalove zalozenej tak si jeste radsi projed na youtube ci jinde XT videa jestli Ti bude dostacovat. Pody obecně simulují vždy konkrétní model pedálu čili v sekci distortion/overdrive jsou zvukově klasiky jako Screamer, RAT atd a celkově se jedná spíš o fajnové klasik vintage efekty, čili aby jsi pak nebyl zklamán, že tam nenakroutíš úplne "maso" projeď si i tady http://line6.com/podxt/effects.html seznam co obsahuje. Určitě tam najdeš i co obsahuje metal pack balíček, který by měl doplnit teoreticky i tvrdší věci.
Jak říkám, Line6 simuluje klasiky a většinou postarší až vintage věci, tak jen pro jistotu
pupack píše:nooo jestli ses metalove zalozenej tak si jeste radsi projed na youtube ci jinde XT videa jestli Ti bude dostacovat. Pody obecně simulují vždy konkrétní model pedálu čili v sekci distortion/overdrive jsou zvukově klasiky jako Screamer, RAT atd a celkově se jedná spíš o fajnové klasik vintage efekty, čili aby jsi pak nebyl zklamán, že tam nenakroutíš úplne "maso" projeď si i tady http://line6.com/podxt/effects.html seznam co obsahuje. Určitě tam najdeš i co obsahuje metal pack balíček, který by měl doplnit teoreticky i tvrdší věci.
Jak říkám, Line6 simuluje klasiky a většinou postarší až vintage věci, tak jen pro jistotu
to uz sem slysel..ale nasel sem hodne spatnejch metalovejch zvuku ale taky dost hodne dobrejch ono je to pak o nastaveni..... a porad si budu nechavat muj amp..a mozna i digitech df 7..ono to stejne pak muzu hnat jako preamp pred tim pod xt ze
Tak chlapi, rozhodl jsem se koupit si zvukovku na nahrávání doma. Chtěl bych se vlézt do nějakých 2500 až 3000Kč. Sice jsem si to tady pročítal, ale nemám s domácím nahráváním zkušenosti. Potřeboval bych nízkou latenci, použití VST, nahrávání mikrofonem (pokud bych chtěl nahrát klasicky mikrofonem před reprobox) a aby si poradila i s Guitar Rigem, Amplitube atd.
Uvažoval jsem o UX1, UX2, M-Audio a podobných. Rád bych se vyhnul dokupování preampu na mikrofon atd.
Určitě tady o tom bylo dost napsáno, ale potřeboval bych to pořešit nějak "od začátku" abych neudělal nějakou hovadinu.
Dík za případné rady.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Mám další dotaz. Tentokrát je směrem k DSP ve zvukových kartách.
Moje situace je následující : Chci začít hrát a nahrávat přes PC a k tomu budu potřebovat zvukovku (chci externí).V tomto tématu, ale o pár stránek zpátky sem se dozvěděl, že je dobré mít DSP na zvukové kartě, ale vzápětí jsem byl znejistěn tím, že to "běžný člověk nevyužije".
Můj PC má ovšem (dnes již historický) procesor Intel Celeron 2,20 GHz (jednojádro). Náhrávat jsem zkoušel už přes integrovanou zvukovku a když jsem nepřidal efekty tak to šlo, jakmile přidám třeba reverb už je vytížení procesoru na 60%.
Otázky: 1) Jsem běžný člověk? (Zvládne můj procesor zpracovat všechny efekty v programech jako Guitar Rig... nebo ho bude muset zastoupit DSP na zvukové kartě?)
2) V jakých cenových výšinách se DSP na zvukovce pohybuje?
Celeron (je to Northwood?) to asi nezvladne (tedy mozna neco, ale i s HT Prescottem ~3Ghz se uz lze dostat do potizi).
ohledne dsp asi neporadim (mam zkusenosti jen s takovym, za ktere bys poridil 20 novych procesoru) ... ale mam takovy pocit, ze tak jak to myslis, to nefunguje. ze ti to stejne nepomuze s kazdym softverem.
Paris píše:Celeron (je to Northwood?) to asi nezvladne (tedy mozna neco, ale i s HT Prescottem ~3Ghz se uz lze dostat do potizi).
ohledne dsp asi neporadim (mam zkusenosti jen s takovym, za ktere bys poridil 20 novych procesoru) ... ale mam takovy pocit, ze tak jak to myslis, to nefunguje. ze ti to stejne nepomuze s kazdym softverem.
Jako že některý software nebude umět DSP využít? No tak se alespoň konečně potvrdí že potřebuji nové PC.
A mám tedy opět nový dotaz. Když už si budu pořizovat (výhledově) nové PC, je rozdíl v tom mít externí a interní zvukovou kartu? (myslím tím jestli přenosnost není vykoupena něčím jiným)
Bude umět - interní DSP nejsou (pokud vím) nijak spravována použitým DAW, ale pouze a jen konstrukcí zvukovky a jejím ovladačem + ovládacím panelem. Prostě je potřeba v interním (!!) mixeru zvukovky nasměrovat/rozbočit příslušný vstup i do DSP jednotky a vybrat požadovaný efekt. Prostě pohodička.
Rozdíl interní/externí - mno obvykle je velká výhoda v lepší přístupnosti, standardních konektorech a vůbec robustnější konstrukci pro externí karty. Do určité míry je to vykoupené "z principu" připojením k PC; rozhranní FW bývá háklivé na vzájemné (počítač vs zvukovka) komponenty v části FW řadiče a USB zase na svou správu z hlediska počítačových prostředků. PCI(e) karty mají v tomhle výhodu (teoreticky lepší stabilita), ale bez externího break-out boxu s konektory je to takové "o ničem". Osobně mám pocit, že čistě statisticky jsou na tom interní zvukovky v této rovině lépe, ale rozhodně nemá cenu vyřazovat ty externí ze hry. Je to o systému jako celku.
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jo - GR sice zmínil jako příklad, ale i tak jsem našel v jeho dotazu tolik obecnosti, že mi přišlo vhodné to zmínit. Co se GR týče, tak máš asi pravdu (neměl jsem ho v ruce), ale přišlo mi, že by to HEKTOR moc zobecnil (ve smyslu DSP "běžný člověk nevyužije", což by nebyla pravda).
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
(a co se tyka GR a podobnych (Amplitube, ReValveru, atd...), tak se jedna spis o fx pluginy jako takove (VST, RTAS, AU...), takze by muselo jit spis o nejaky hardware host ... a to uz je levnejsi/praktictejsi koupit cely novy pocitac.
mozna se da najit neco takoveho, co v dsp jede (jako treba jede Virus v TDM) ... ale nemyslim, ze to bude prilis relevantni ve vztahu k tomu dotazu...
Takže z vašich reakcí jsem pochopil, že nejlepší bude si koupit externí zvukovku a když by to nefungovalo podle mých představ tak i nové PC (ale to je bohužel velmi výhledové).
Zdravím Vás. Doma si zapájam gitaru cez efekt ZOOM G2.1u, ktorý v podstate slúži aj ako externá zvuková karta. Mám Win 7 64bit a mám nainštalovaný aj ovládač k spomínanému efektu. Stáva sa mi ale, že počas hrania na gitare a počúvaní hudby sa mi počítač asi 2-3x do hodiny reštartuje a vyhodí mi túto obrazovku:
Reštart príde vždy keď zadám počítaču nejaký príkaz - napríklad sputiť mp3-ku alebo načítať webstránku atď. Na starom notebooku s Win XP nikdy takýto problém nebol, ale odkedy mám nový PC, tak s týmto mám problém. Počítač pri iných pripojených zariadeniach nerobí problémy, jediný problém je pri tomto Zoome. Mohol by niekto prosím poradiť, kde by mohol byť problém? Ďakujem.
PC zostava:
AMD Phenom II X4 970 Processor 3.50Ghz
8.00 GB Ram
ATI Radeon HD 5830
Zdroj 700W
Win 7 64 bit
Naposledy upravil(a) Ivan.ps dne 17.10.2011 14:07, celkem upraveno 1 x.
Hrávam cez komp, gitara do efektov, efekty do PC a z PC repráky.
S hraním problém nie je ale s nahrávaním áno. Zvuk v nahrávkach totiž akosi divne "osciluje", a napr. keď som nahrávala tri na seba nahraté loopy tak chytilo signál len jedného. Mám program Cool Edit Pro.
Je problém v nejakých nastaveniach alebo v zvukovke alebo niekde úplne inde ?
Prosím poraďte čo s tým, diky!