NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
Pravidla fóra
Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
Zatím nebyl moc čas na testování, ale asi nejlepší OD, který jsem kdy měl doma nebo měl možnost vyzkoušet.
Mám sice "jen" kopii SC, ale není to náhoda, že jej řadím mezi OD rovněž velmi vysoko i dnes. A rozhodně jím asi dlouho bude i nadále. 
pekna vyrobena pomoc pri rozhodovani....srovnavacka asi 20 overdrivu
http://www.oldtonezone.com/distortionov ... parinator/
http://www.oldtonezone.com/distortionov ... parinator/
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
funky OD/Dist
Shanim do noveho funky projektu nejaky zkreslovadlo ke stratu a cistemu kanalu Mesa/Boogie Mark I s reprem Altec 417-8H (vpodstate neco jako blackface Fender Princeton).
M
usi to byt dostatecne konkretni, ale zaroven i pekne saturovane
Zaroven si predstavuju cenu tak do dvojky (klidne bazar). Hlavni vyuziti bude na par riffu a nekolik sol (tam pocitam i s dokopnutim pomoci MXR Micro Amp, pripadne si na sola muzu nechat dedikovany Turbo Rat).
Momentalne pouzivam zminovany Turbo Rat a ten se moc hlti, navic s cistym kanalem (opravdu cisty, nekresli ani pri vetsim uhozu) Mesy dela nekontrolovatelny jump v hlasitosti - kdyz stahnu volume krabicky na akceptovatelnou uroven tak to zase nekresli jak by melo, proste to neni ono. Zkresleny kanal nepouzivam, protoze s touhle kapelou nezni podle predstav - je to moc "narvany" a nedostatecne konkretni (do zkresleni jde hodne basu, s tim nejde u tohoto aparatu nic moc udelat).
Hezky znel Mad Professor sky blue overdrive, ale ten je dost drahy. Planuju ted vyzkouset kopii OCD od Joyo, tak jsem zvedavy. Nejvic me z ukazek rozsekal Fulltone Robin Trower signature OD, ukazka z proguitarshop.com zni jako prase - neco takoveho bych bral hned . Kdysi se mi hodne libil jeste barber small fry (s mou mesou a stratem), ten uz zkresluje vic ale porad mi prisel dostatecne konkretni.
Docela by me zajimalo z jakeho zapojeni vychazi, urcite by se nasla nejaka levnejsi alternativa. predem diky za tipy
M
usi to byt dostatecne konkretni, ale zaroven i pekne saturovane
Momentalne pouzivam zminovany Turbo Rat a ten se moc hlti, navic s cistym kanalem (opravdu cisty, nekresli ani pri vetsim uhozu) Mesy dela nekontrolovatelny jump v hlasitosti - kdyz stahnu volume krabicky na akceptovatelnou uroven tak to zase nekresli jak by melo, proste to neni ono. Zkresleny kanal nepouzivam, protoze s touhle kapelou nezni podle predstav - je to moc "narvany" a nedostatecne konkretni (do zkresleni jde hodne basu, s tim nejde u tohoto aparatu nic moc udelat).
Hezky znel Mad Professor sky blue overdrive, ale ten je dost drahy. Planuju ted vyzkouset kopii OCD od Joyo, tak jsem zvedavy. Nejvic me z ukazek rozsekal Fulltone Robin Trower signature OD, ukazka z proguitarshop.com zni jako prase - neco takoveho bych bral hned . Kdysi se mi hodne libil jeste barber small fry (s mou mesou a stratem), ten uz zkresluje vic ale porad mi prisel dostatecne konkretni.
Docela by me zajimalo z jakeho zapojeni vychazi, urcite by se nasla nejaka levnejsi alternativa. predem diky za tipy
Me docela hodne zaujal bb preamp.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
2 launchie : Tak to jsme dva... 
ten mi osobne prijde moc cisty, jinak je fajn. vic me bavi AC booster 
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Asi by nebyl problem nechat neco takoveho postavit (u nektereho z mistnich bastlicu), pokud sezenes to spravne schema. Co jsem hledal, tak Robin Trower OD vypada jako trochu upraveny TS-808, zadna kosmicka veda.
Co by se ti treba mohlo jeste zvukove libit a na co jsou k dispozici verohodna schemata (neco z toho jsem si uz i postavil)
= Suhr Riot (spis distortion na vetsi zkresleni, s gainem dole to moc nehraje)
= Timmy (me osobne prijde lepsi nez TS)
= AC Boost nebo RC Boost (hodne podobny zapojeni, lisi se jen v par soucastkach)
Co by se ti treba mohlo jeste zvukove libit a na co jsou k dispozici verohodna schemata (neco z toho jsem si uz i postavil)
= Suhr Riot (spis distortion na vetsi zkresleni, s gainem dole to moc nehraje)
= Timmy (me osobne prijde lepsi nez TS)
= AC Boost nebo RC Boost (hodne podobny zapojeni, lisi se jen v par soucastkach)
Hraju výhradně na šrot.
Potřeboval bych pomoc s rozhodováním. Hledám Overdrive,se kterým bych nakopával Marshalla ale jelikož hraju i s takovou "Školní kapelkou/Sborem" tak bych taky potřeboval,aby ta krabička i sama o sobě,píchnutá před tranďák měla solidní rockový zkreslení...Nechci žádnou pilu,něco metalovýho.... Zkrátka hledám něco,co dobře funguje jako nakopávadlo ale i jako slušný overdrive. Mám tři takový hlavní adepty: Excalibur Tone Screamer a pak klasiku MXR-GT OD a Maxon OD808....ale určitě znáte další a další parádní kreslítka
Můj finanční strop je 4500,- Kč
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
Na TS a jejich variace (což jsou všechny jmenované) bych se vykašlal, před traňdákem zní blbě, jejich primární účel je nakopávat. Jako nakopávadlo dobře poslouží i jakýkoli ovedrive se staženým drive a vytaženým volume. Při tomhle cenovém stropu bych šel vyzkoušet okko diablo. Na tranďáku jsem ho bohužel nezkoušel, ale jak do čistého zvuku lampy (vlastní zkreslení pedálu) tak na dokopnutí (se staženým drivem) zněl perfektně.EvilMind píše:Potřeboval bych pomoc s rozhodováním. Hledám Overdrive,se kterým bych nakopával Marshalla ale jelikož hraju i s takovou "Školní kapelkou/Sborem" tak bych taky potřeboval,aby ta krabička i sama o sobě,píchnutá před tranďák měla solidní rockový zkreslení...Nechci žádnou pilu,něco metalovýho.... Zkrátka hledám něco,co dobře funguje jako nakopávadlo ale i jako slušný overdrive. Mám tři takový hlavní adepty: Excalibur Tone Screamer a pak klasiku MXR-GT OD a Maxon OD808....ale určitě znáte další a další parádní kreslítkaMůj finanční strop je 4500,- Kč
Jako nakopávadlo i jako samostatný dostatečně kreslící OD do tranďáku poslouží docela dobře prachobyčejný Boss SD-1. Není to sice žádný butik, ale stydět by ses za něj určitě nemusel.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Latam píše:Při tomhle cenovém stropu bych šel vyzkoušet okko diablo.

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky moc
To OKKO vypadá dobře,sice razím takovou ideologii, že čím míň knoflíků to má, tím líp, protože není tak velká šance, že ten zvuk rozkopu...
a SD-1 mě ani nenapadla a nevím proč
Až shromáždím více adeptů, tak zajedu s kytarou do Kytar.cz
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
- citizen.one
to mas na jednu stranu pravdu, na druhou Okko hraje dobre na jakykoli nastaveni, nektery ty potaky jsou spis abys mel vyrovnanej zvuk u vice kytar, byt Body i Feed mam naplno porad...nicmene kdyz si s tim clovek zacne hrat, tak dostane vpohode zvuk Zendriva napr...jinak je Okko tlustsi...
Ještě mi padl do oka Xotic BB Preamp a Fulltone OCD,tyhle dvě bedničky určitě budu chtít vyzkoušet
Jinak našel jsem na Youtube dobrý video kde porovnávají "skrímry"
http://www.youtube.com/watch?v=h-ssot8PSRI
Jinak našel jsem na Youtube dobrý video kde porovnávají "skrímry"
http://www.youtube.com/watch?v=h-ssot8PSRI
Tak jsem nakonec zjistil,že ke kombíčku,co je v hudební škole se dá připojit footswitch,takže jsem si postavil jednoduchý switchík a k Marshallu si koupil klasický TS9 a jelikož mi ještě zbyly finance,tak jsem si objednal Clean Boost od JT Amps 
- DaveFarmer
Ahoj,
Potřeboval bych poradit. Pořídil sem si Orange Rocker 30, s čístým kanálem a zkreslením sem maximálně spokojenej, něco takovýho sem dlouho hledal, ale chtěl bych ještě něco mezi, overdrive spíš do vintage, který by nakopnul a lehce "nakřápnul" ten čistý kanál, ale nekreslil tolik jako zkreslenej kanál. Mám EH 4 Big Muff, ale s tim si ten Orange moc nerozumí, hrozně brzo to začne bručet a to se mi moc nelíbí
Takže ho posílám dál a hledám alternativu...
Na bazáči se válí BBE Green Screamer za 1400,- http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum a
TUBE FLAVOURED OVERDRIVE od Electronic Orange za 1900,- http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Který z nich by byl lepší, případně poraďte jiný pedál
Potřeboval bych poradit. Pořídil sem si Orange Rocker 30, s čístým kanálem a zkreslením sem maximálně spokojenej, něco takovýho sem dlouho hledal, ale chtěl bych ještě něco mezi, overdrive spíš do vintage, který by nakopnul a lehce "nakřápnul" ten čistý kanál, ale nekreslil tolik jako zkreslenej kanál. Mám EH 4 Big Muff, ale s tim si ten Orange moc nerozumí, hrozně brzo to začne bručet a to se mi moc nelíbí
Na bazáči se válí BBE Green Screamer za 1400,- http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum a
TUBE FLAVOURED OVERDRIVE od Electronic Orange za 1900,- http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Který z nich by byl lepší, případně poraďte jiný pedál
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
BBE je tubescreamer klon, EO je klon kultovniho Way Huge Red Llama.
na YT najdes spoustu ukazek, prubni co te oslovi vic.
PS: Ja osobne bych urcite nejdriv zkusil EO, klonu TS je dvacet prd*deli (bez prehaneni kazdy druhy OD, tam ti nic neunikne). Krabicky jsou stejne o zkouseni, co sedne primo tvemu gearu a tvemu libidu, vysledky jsou nakonec hodne podobne.
na YT najdes spoustu ukazek, prubni co te oslovi vic.
PS: Ja osobne bych urcite nejdriv zkusil EO, klonu TS je dvacet prd*deli (bez prehaneni kazdy druhy OD, tam ti nic neunikne). Krabicky jsou stejne o zkouseni, co sedne primo tvemu gearu a tvemu libidu, vysledky jsou nakonec hodne podobne.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Green Screamer s Rockerem 30 jsem měl doma. Jestli to chceš na čistý kanál, tak z toho jde jenom jeden dobrý zvuk. Víc se mi líbí jiné typy zkreslovadel než TubeScreamery. Vše je o preferencích, ale víceméně na lehčí zkreslení se mi nejvíc s Rockerem líbil (z těch, co jsem měl doma) Lovepedal Les Lius. Koneckonců mi taky jako jeden z mála zůstal doma. 
- DaveFarmer
Ukazky sem prave slysel snad vsechny co sou...oba zni pekne a ten Electric Orange je urcite osobitejsi ale bojim se aby se to nechovalo podobne jak ten Big Muff - aby to moc nebrucelo a neprepalovalo pri hrani (power)akordu...ja radsi takovej zvonivej sound.
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing