R.M. Pickups? Jaký jsou
Pravidla fóra
-
Jimm.ik
- last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
- Kontaktovat uživatele:
Re: R.M. Pickups? Jaký jsou
Asi bych to taky viděl na keramiku u kobylky a alnico u krku, škoda, že ty bazarové jsou oba alnico (pokud se nepletu). Alnico u kobylky už mám a po pravdě mi do tohohle moc nesedí, na blues ano, ale na p. rock už moc ne. Zkusím kouknout na ty Dragony, ale zas tak úplně ty bazarové nevylučuju 
Pikus: AlNico Custom max na Hard rock, to fakt ne 
Kdyby hrál na Plexinu, tak proč ne...Flajtr píše:Pikus: AlNico Custom max na Hard rock, to fakt ne
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Pikus píše:R.M. Custom (typl bych max na hard rock)

.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
áaaaa, omlouvám se, blbě jsem se podíval v tý tabulce 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli myslíš ty bazarový PRS, tak HFS je keramika.Jimm.ik píše:Asi bych to taky viděl na keramiku u kobylky a alnico u krku, škoda, že ty bazarové jsou oba alnico (pokud se nepletu). Alnico u kobylky už mám a po pravdě mi do tohohle moc nesedí, na blues ano, ale na p. rock už moc ne. Zkusím kouknout na ty Dragony, ale zas tak úplně ty bazarové nevylučuju
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím. Teď jsou na bazaru tyto RM-ka: RH+, RH-, F1 za 500,-. Který by byl nejideálnější na rock - hard rock (Foo Fighters, Nirvana, Offspring, pak i Metallica a Iron Maiden) a někdy i clean? Co jsem se díval na stránky tak F1 bude asi pro velké zkreslení ale já snímačům moc nerozumím
Díky za odpovědi. (o těchco snímačích jsem toho tady moc nenašel, pokud jsem ale hledal blbě tak se omlouvám)
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Asi ten RH+ (ke kobylce).
Ale je to jen odhad podle parametru, mam sice RM snimace na 4 kytarach, ale az na jeden jsou to vsechno Alnico.
A zapojil bych to tak, aby se dal i rozpojit na jednu civku nebo paralelni zapojeni, kvuli ten cistym zvukum.
Ale je to jen odhad podle parametru, mam sice RM snimace na 4 kytarach, ale az na jeden jsou to vsechno Alnico.
A zapojil bych to tak, aby se dal i rozpojit na jednu civku nebo paralelni zapojeni, kvuli ten cistym zvukum.
Hraju výhradně na šrot.
No já jsem si s tím týpkem už psal, odepsal že má na všechny jednoho zájemce, ale možná ten jeden pustí. Psal, že F1 je na hodně zkreslený zvuk a RH+ taky. RH- je ke krku nebo ke kobylce (je to tak na stránkách) Takže má nižší výstupní napětí, takže by mohl být v pohodě. Snad se uvolní a když nebude sedět tak pošlu dál. Nicméně díky za odpověď 
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
F4 Hot Neck ke krku, a R.M. Custom ke kobyle...je to fakt pěkný zvuk...sám mám tuto kombinaci..a úplná spokojenost
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ono taky zalezi co to je za konkretni kytaru. Mam dva superstraty a na obou u kobylky RM Bridge Plus. Ten s olsovym telem hraje jinak nez ten s topolovym. Olse je jasnejsi, kousavejsi, zvyraznene vyssi stredy. Topol je temnejsi a hraje vic ve stredobasech. Se stejnym snimacem.
Hraju výhradně na šrot.
-
stadler4
- Bandzone: www.bandzone.cz/luckybrew
Mám kytaru Epiphonne Les Paul Custom Alpine White a nevím co na to za snímače, chtěl bych hrát rock-metal ale potřebuju snímače aby to minimálně vazbilo
<3 I love rock <3
Kytara: Epiphone Les Paul Custom AW Left hand
Aparát: Peavey Valveking 212 (live). Marshall MG15 CDR (home)
Efekty: ladička Ibanez LU-20, Boss DS-1
Struny: Ernie Ball Regular Slinky, DR strings
Trsátka: Dunlop, Ibanez
Myslím, že ideální by bylo, kdyby ses zeptal přímo pana Macha. Tady určitě není moc lidí, co od něj vyzkoušeli všechno a každý ti doporučí, co měl zrovna on. Já ti třebas doporučím AlNiCo Custom, protože ho mám a mám ho rád kvůli barevnýmu zvuku, silnýmu výstupu, co snadno vybudí lampáče a pěknýmu čistýmu zvuku v paralelním zapojení. Hodí se na country
, hard-rock a klasickej heavy metal.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
stadler4
- Bandzone: www.bandzone.cz/luckybrew
nějakou jinou značku ?? tam dát, oni ty R.M nejsou, teda spon jsem to nenašel v gold barvě v té krytce
<3 I love rock <3
Zlatej kryt si k tomu můžeš přiobjednat. Ale pokud chceš jinou značku, tak jsi ve špatném tématu.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Spatne si hledal, v ceniku pisou, ze ti je dodaj i s krytkama vsech moznejch barev -
http://www.rmpickups.cz/price.html
http://www.rmpickups.cz/price.html
Hraju výhradně na šrot.
ahoj, chci si do svýho Les Paula pořizovat nové snímače. Hraju nejvíc blues a rock, tak jsem se chtěl zeptat tady jestli by jste mi vy, co už s nima máte zkušenosti neporadili. Chci se nejdřív zeptat tady než budu psát panu Machovy. Díky
Zatím mám vyhlídnuté singl RP 94 Neck a Hot Air Bridge
Zatím mám vyhlídnuté singl RP 94 Neck a Hot Air Bridge
Bummer píše:Myslím, že ideální by bylo, kdyby ses zeptal přímo pana Macha. Tady určitě není moc lidí, co od něj vyzkoušeli všechno a každý ti doporučí, co měl zrovna on.
No to už sem se zeptal a on mi potvrdil můj výběr jako vhodný. spíš sem myslel jestli tady někdo nemáte zkušenosti s těmi konkrétnímy modely, co jsem napsal (Hot Air Bridge, RP 94 Neck). Obzvášť by mě zajímal ten singl. Dík za případné odpovědi.
ZH6 píše:než budu psát panu Machovy.
Spellchecker jsi doufám použil?ZH6 píše:No to už sem se zeptal a on mi potvrdil můj výběr jako vhodný. spíš sem myslel jestli tady někdo nemáte zkušenosti s těmi konkrétnímy modely
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy