Gibson SG standard

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
torst

Re: Gibson SG standard

Příspěvek od torst »

pečený javor? ten nesnáším na jakékoli kytaře. Nějak mi to evokuje opálené kuchyňské prkénko nasáklé omastkem z uzeného.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

torst píše: 13.09.2018 19:40 pečený javor? ten nesnáším na jakékoli kytaře. Nějak mi to evokuje opálené kuchyňské prkénko nasáklé omastkem z uzeného.
torst píše: 8.09.2018 8:48 elektronické ladění - další kravina. Už se nedivím, že G krachuje.
Mě by zajímalo, jestli jsi aspoň jednu z těch věcí zkoušel, když už to teda tak nenávidíš :lol:

Za mě, ty SG vypadají výborně. Má to moderní švih a silnější tělo s ''direct mouted'' snímači zvuku akorát pomůžou.
cid

Příspěvek od cid »

to bubuci - na internetu je spousta návodů, jak se toho elektronického ladění zbavit, proč? U Thomana dlouho ležel v nabídce krásný Les Paul De luxe, s elektronickým laděním, nakonec byl prodaný tuším za méně, než polovinu původní ceny, nikdo to nechtěl. Přemýšlím, jak by to vypadalo na houslích :D .
Co se týká těch šroubů pro připevnění snímačů, zřejmě to zlevní výrobu, ale když si představím, že bych si koupil šatní skříň a zrcadlo v ní připevněné, by bylo chyceno šrouby na vnější straně :| . Někde jsem četl, že tělem procházejí plastové průchodky. Škoda, že to nevyřešili jako na snímačích P90, zepředu to vypadá určitě elegantně, ale zezadu to připomíná kancelářský nábytek.
Nechci to nějak rezolutně hrotit, je to můj názor a mohu jej časem změnit. :wink:
torst

Příspěvek od torst »

měl jsem půjčenou Ibanezku s pečeným krkem. A zamaštěná přismahnutá prkýnka znám z večírků a zabíjaček. Vím, že to spolu nesouvisí, ale mě se ta paraela vždycky dera na mozek.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
krade

Příspěvek od krade »

Osobne jsem na to nehral, ale jednou jsem na koncerte slysel 2 sg, kazdy s jinym fretboardem...a prislo mi to "bodni jako pichni" asi holt nemam takovy ucho jako ostatni muzikanti tady na foru. pozn: bez ironie
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Tyhle věci mají podle mě minimální zvukový dopad, rozdíl je trochu v hratelnosti (pocit z hraní) a ve vzhledu.
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
cid

Příspěvek od cid »

Tak jsem se byl podívat na Gibsony, v cenové relaci kterou by moje peněženka akceptovala a jsem "vyléčený". Je to možná dva roky, kdy jsem si zkoušel dva kousky, to bylo o něčem jiném. Mrzí mě, že jsem si tenkrát toho levnějšího nevzal a moc nechybělo. :?
Placka

Příspěvek od Placka »

Budu pokračovat raději v příslušném tématu
Přemýšlím o pořízení SGčka a nejsem příliš kovaný v Gibsonech a s SG vlastně nemám pořádnou zkušenost. Než se v teď v koroně někam vydám, rád nasbírám trochu internetové moudrosti. Aktuálně mě zaujaly třeba tyto dva modely na bazaru:
https://hudebnibazar.cz/gibson-sg-stand ... /ID275607/ (cena se zdá v porovnání s reverbem docela slušná - opět si rád nechám poradit od zkušenějších)
https://hudebnibazar.cz/gibson-sg-1988/ID330294/

hraní klasik rock, indie rock, pop -> crunch, clean, klasickej distortion sound.

Ocením každou zkušenost s SGčkem a ideálně těmito modely...díky
Fořt

Příspěvek od Fořt »

No jen abys pak někde nedostal přes hubu kvůli tomu Babišovu HW... :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Fořt dne 6.11.2020 20:46, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

Babiš by mi nevadil, spíš ta hyper modern koncepce, šrouby snímačů zadem a td. Mám Gibsony rád jako klasiku, takže tohle mi osobně nesedí.
noc33

Příspěvek od noc33 »

U té z roku 1988 doporučuji prohlédnout všechny fotky, jelikož má opravovaný zlomený krk, proto tak levně.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Tvl ta je dobře dobitá. Pete Townshend preowned :).
Placka

Příspěvek od Placka »

Jo, už jsem se na to podíval a to tedy není nic pro mě... Zlomenej krk a další "drobnosti" nechám někomu jinému :)
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Nahodou bych rekl, ze je v hezkem stavu, umernem veku.
Z ceho soudite zlomeny krk? Ano, predni dyha se i klasicky pri zlomene hlave nahrazuje, ale z fotek mi neprijde, ze by byla zlomena. Krk uz vubec ne... vzadu byla minimalne nalomena, ale to neni nic proti nicemu.
Pokud vsak majitel tuhle ne/skutecnost priznava, tak beru zpet.
José

Příspěvek od José »

ta fotka hlavy ze zadu, souhlasím, přijde mi, že byla kdysy nalomená, hned opravená a po čase vylezlo trošku lepidla, páč mám poci že praskliny o kus dál končí, malinko horší mi přijde ten načatej spoj krku a těla. Ty detailní fotky jsou podle mě pdocela slušný přiznání a to že je otlučená je podle mne neklamná známka toho že hraje.. Ale teda má o šest let starší tokaika (ala p-bass, která nehraje špatně) vypadá výrazně zachovaleji, a to nejsem člověk který by se bál na nástroji každého škrábanečku. na druhou starnu Fenderova konstrukce jsou takové odolnější :D :D
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Zalité epoxidem po zlomenině je to hlavně u napojení na tělo. To lepidlo je tam zřetelně vidět. Krk pod nulťákem vypadá kupodivu spíš celistvě. No relic, spíš humáč 🙂.
torst

Příspěvek od torst »

každopádně férový fotky, dokumentující možnej problém. pochvala.
jastud

Příspěvek od jastud »

Ta HP2 je asi nejhezčí SG co jsem kdy viděl. Jinak o tom ovšem nic nevím.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

torst píše: 7.11.2020 16:59 každopádně férový fotky, dokumentující možnej problém. pochvala.
Jo, jo, nezapomenu na fotky jedný kytary, která z nich vypadala v super stavu. Popisek byl, pár ťukanců, nic zásadního. No, v reálu ta kytara vypadala, jako by ji někdo hodil do míchačky se šutrama a nějakou dobu to nechal valit... Ale krk byl v pohodě. Jinak souhlas s tím HP, nesedí mi to.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
torst

Příspěvek od torst »

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“