Metal!

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
gazosh

Příspěvek od gazosh »

McYuri _
a takovyty komerční kapely
taky nesnáším komerci ale pak napíšeš
slipknoty si poslechnu
a to je podle mě vrchol komerce, když jsem minule poslouchal starý Slipknoty,který si čas od času pustím uvědomil jsem si že to co tam zpívají znám, na cdčku subliminal verses není snad napsán žádný nový materiál jenom předělali starý dobrý songy a udělali z nich refrény podle mě sahající až do popu.Jinak vše co píšu není je diskutování nikoli kamenování kvuli tom že posloucháš Slipknot.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

gazosh píše:McYuri _
a takovyty komerční kapely
taky nesnáším komerci ale pak napíšeš
slipknoty si poslechnu
a to je podle mě vrchol komerce, když jsem minule poslouchal starý Slipknoty,který si čas od času pustím uvědomil jsem si že to co tam zpívají znám, na cdčku subliminal verses není snad napsán žádný nový materiál jenom předělali starý dobrý songy a udělali z nich refrény podle mě sahající až do popu.Jinak vše co píšu není je diskutování nikoli kamenování kvuli tom že posloucháš Slipknot.
Souhlasim já sem naprosto proti slipknotům.Vůbec je neposlouchám je to opravdu jen pro prachy...Pro mě to nemá úroveň proti Stone Sour kde zpívá Corley Taylor a na kytaru hraje Jim Root..Oba sou ze Slipknot to asi víte ale to co předváděj ve Stone sour se mi líbí ale Slipknoti sou o ničem stačí mi že mě furt s nima otravuje bicman :!:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
gazosh

Příspěvek od gazosh »

RedBulle nejsi náhodou z Ronova u Čáslavi??
gazosh

Příspěvek od gazosh »

Tak ne až teď jsem si to přečetl!
McYuri

Příspěvek od McYuri »

ja sem psal že knoty si poslechnu - to znamená občas si je poslechnu :D ....libi se mi od nich dohromady asi jen 5 pisniček :)
a myslim si že komerční jsou jen ty poslední alba ty starý nejsou špatny...
a stone sour je paradni kapela...viděl jsem live vystoupení jak zpívá corey tu pisničku trought glass a ze slipknotů má už tak vyřvanej hlas že todle skoro taky cely odřval :lol:
.......::: ENDŽOJ :::.......
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

McYuri píše:ja sem psal že knoty si poslechnu - to znamená občas si je poslechnu :D ....libi se mi od nich dohromady asi jen 5 pisniček :)
a myslim si že komerční jsou jen ty poslední alba ty starý nejsou špatny...
a stone sour je paradni kapela...viděl jsem live vystoupení jak zpívá corey tu pisničku trought glass a ze slipknotů má už tak vyřvanej hlas že todle skoro taky cely odřval :lol:
Jo Truought glass je dobrý na CD není tak uřvaný to je krásná písnička.Ale mě se zdaj Slipknoti komerční všechny.Navíc Stone sour byly před Slipknotama ale ukončily činnost tak ty dva šli do Slipknotů ale Stone se zase obnovily a mam od nich dvě cd co vydaly je to parádní kapela!!Žádný digitální prvky nic takovýho - prostě krása :wink:

an_albatross

Příspěvek od an_albatross »

a co dneska není komerční?
melodie=komerce?
ehm. jako sorry, ale z těch vašich metalů toho taky mraky vychází na major labelech :)

co jako považujete za nekomeční?

jinak se samozřejmě nezastávám slipknot nebo tak. nikoho neurážím, nezávidím a já nevim, co ještě. prostě mě to zajímá, tak bych prosil věcné příspěvky, ne jenom, že jsem kretén :)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

an_albatross píše:a co dneska není komerční?
melodie=komerce?
ehm. jako sorry, ale z těch vašich metalů toho taky mraky vychází na major labelech :)

co jako považujete za nekomeční?

jinak se samozřejmě nezastávám slipknot nebo tak. nikoho neurážím, nezávidím a já nevim, co ještě. prostě mě to zajímá, tak bych prosil věcné příspěvky, ne jenom, že jsem kretén :)
Krtén seš jen občas teď zrovna né.
Jinak prakticky ze všeho co se hodně poslouchá se automaticky stává komerce ale jde o původní nápad pokud hraje podle toho jak se jí to líbí a vyhovuje tak to není komerce.Pokud kapela ovšem se chce jen zvýraznit a obsáhnout velkou masu lidí hned u zrodu tak bych to za komerci označil.Bubeníka sem taky poslal někam když mi oznámil že chce bejt komerční a upravit hudbu tak aby se hned líbila mase lidí.Jako zástupcem komerce může bejt např. Tokio Hotel a nekomerční věc bych označil Panteru.
A pokud ti kapela stojí hoooodně moc na image viz slipknot nebo tokio hotel tak je to vlastně taky komerce.Budiž k některej kapelám to patří ale aby německá parta mentálů hrála debilní písně - to je fakt nevkus to poslouchat.
Rozdělit hudbu na komerci a nekomerci 100% nejde ale u některejch kapel je to víc vidět že je to prostě upravený pro masu na úkor hudby nebo textu.A to není správný.
Já to prostě chci tak že budu dělat nejlepší hudbu co dokážu a lepší pro mě bude když ji bude chápat míň věrnejch lidí než masa tupejch ovcí co to sami poslouchají pro svoji image! :wink:

gazosh

Příspěvek od gazosh »

Mě nevadí melodie(samozřejmě mám ale radši nemelodické kapely) , ale musí jít ten muzikant melodcky od začátku ne , že postupně se stane z thrash metalu na modern rock (Metallica) z grind coru na nu-metal (Slipknot) a těhle změn je hodně

Ale když si vezmu hodně melodický Machine Head, Fear Factory tak z jejich hudby cítím jak je to baví, ne jak se tím živí
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

gazosh: Mně přijde normální, že se člověk a tím pádem i kapela nějak vyvíjí. To, že některý kapely dokážou x-let dělat furt stejnou muziku je obdivuhodný, ale nechápu, proč by měl být někdo kamenován za to, že začne dělat melodický věci, a nebo například zpomalí tempo...
gazosh

Příspěvek od gazosh »

To jo samozřejmě jsou určitě kapely, který zpomalí a ne za učelem tržby, např Black Label Society, ale pořád to v jejich hudbě de cítit, v projevu vokálním,při solech atd..Jinak kapely,které měknou po vydání 10ti cdek a neudělají to zásadně beru, je to třeba stářím, ale když mlaďasové vydají 3-4 desky a pak uplně změní styl a najednou se začnou oběvovat v rádiu na MTVčku atd. jsou prostě jenom sráčové, co chtějí peníze!
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

gazosh píše:Jinak kapely,které měknou po vydání 10ti cdek a neudělají to zásadně beru, je to třeba stářím, ale když mlaďasové vydají 3-4 desky a pak uplně změní styl a najednou se začnou oběvovat v rádiu na MTVčku atd. jsou prostě jenom sráčové, co chtějí peníze!
Ja to tak jednoznacne nevidim. Treba si nemyslim, ze je moc fajn, kdyz kapela deset let hraje porad to same. To cloveka dost omrzi a kdyz jejich 5., 6., 9. album zni stejne jako 1. tak to pro me je spise dukaz tvurci omezenosti a strachu udelat nejakou zmenu. Samozrejme, nekdo rekne ze je zde hodne kapel co se poslouchaj vice jak 30 let a hrajou dodnes porad to same. Jenze vsechny tyhle kapely jsou na MTV a v ruznych poradech v radiich vysilany, takze "mladasove" "nemladasove", je to uplne jedno. Je to vzdycky o fanouscich jak prijimaji ci neprijima zmeny. Jedinou skupinu lidi, na kterou muzou kapely hazet bobek, jsou hudebni kritici, kteri castokrat nenavstivi ani zivy koncert kapely, kterou ztrha v tisku na "cimpr campr". Penize potrebuje kazdy, na vybavu, na produkci a je pouze na kapele, kolik penez to bude.

Dnesni doba je takova, ze je uz vicemene normalni, ze zmeny ci snad vyvoj probiha rychleji nez kdysi.
karbo

re

Příspěvek od karbo »

Podle mne, je výraz KOMERČNÍ velmi zavádějící. Komerce je obchod, obchodování, obchodní styk (citace ze slovníku), tzn. komerční kapela je ta, která se dobře prodává (respektive nahrávky a koncerty). O kvalitě hudby nemůže být v tomto kontextu ani řeč. Existují miliony kapel, které se dobře prodávají a hrají špičkovou muziku, která je očividně baví a dělají ji pro sebe, protože nemají potřebu více vydělávat a samozřejmě existuje mnoho komerčních kapel (nebo i jedinců), kterí nedokážou zahrát ani skákal pes a management a pr je dokážou prosadit na první místa žebříčků hitparád. Takové uskupení se však udrží na výši pouze po tu dobu, dokud z nich management a pr bude mít nějaké peníze. Tyto kapely často končí totálním vyždímáním a puncem komerční kapely, což většinou vede k rozpadu.
Takže nemíchejte prosím jabka s hruškama a uvědomte si, že co člověk, to názor.
P.S. Slipknot je komerční, stejně tak jako nirvana, metallica, pantera, black label society(u zakka obzvlášť, protože vyloženě ždíme z popularity ozzyho, což je na jeho albech slyšet....), guns and roses, led zeppelin a linkin park a miliony dalších. Jsou komerční, protože jste si každej koupili aspoň jedno jejich album (jestli ne, tak jste piráti), čímž jste jim přispěli k jejich komerčnosti.
Squier by Fender Telecaster 82
ZOOM G2.1u
Peavey Valveking 100 head
Marshall jcm900 lead 1960 box
Fender 0.11
Trsátka 1.5
gazosh

Příspěvek od gazosh »

Prostě nemám rád moc nápadné melodie a kapely,kde se bere největší vliv na zpěv a klávesy.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

gazosh píše:Prostě nemám rád moc nápadné melodie a kapely,kde se bere největší vliv na zpěv a klávesy.
nechapu. vzdyt melodie je zaklad hudby. pokud neni vylozene blba a vlezla, tak je potreba. me zas nebavi skupiny, kde je jenom rev a nic jinyho.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
gazosh

Příspěvek od gazosh »

Jo to jsem si taky dřív myslel.Ale mě baví hledat takový skrytý melodie a hledám je v black či death metalu poslechnu to cdčko třeba 2x nelíbí se mi a pak si ho pustím a najdu v něm něco co jsem nenašel, pak se do tý hudby uplně zamiluju a vím že ji za týden neoposlouchám.Ale neříkám zase, že jak je něco trochu melodický tak to neposlouchám.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Jediná Nu-metalová skupina co aspoň trochu uznávám je Godsmack ikdyž jejich rify bývají na zahrání dost stupidní, tak přecejen něco se v jejich tvorbě najde (třeba píseň I stand alone je dost solidní). K tokio hotel se ani nehodlám vyjadřovat...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Rommy

Re: re

Příspěvek od Rommy »

karbo píše:Podle mne, je výraz KOMERČNÍ velmi zavádějící. Komerce je obchod, obchodování, obchodní styk (citace ze slovníku), tzn. komerční kapela je ta, která se dobře prodává (respektive nahrávky a koncerty). O kvalitě hudby nemůže být v tomto kontextu ani řeč. Existují miliony kapel, které se dobře prodávají a hrají špičkovou muziku, která je očividně baví a dělají ji pro sebe, protože nemají potřebu více vydělávat a samozřejmě existuje mnoho komerčních kapel (nebo i jedinců), kterí nedokážou zahrát ani skákal pes a management a pr je dokážou prosadit na první místa žebříčků hitparád. Takové uskupení se však udrží na výši pouze po tu dobu, dokud z nich management a pr bude mít nějaké peníze. Tyto kapely často končí totálním vyždímáním a puncem komerční kapely, což většinou vede k rozpadu.
Takže nemíchejte prosím jabka s hruškama a uvědomte si, že co člověk, to názor.
P.S. Slipknot je komerční, stejně tak jako nirvana, metallica, pantera, black label society(u zakka obzvlášť, protože vyloženě ždíme z popularity ozzyho, což je na jeho albech slyšet....), guns and roses, led zeppelin a linkin park a miliony dalších. Jsou komerční, protože jste si každej koupili aspoň jedno jejich album (jestli ne, tak jste piráti), čímž jste jim přispěli k jejich komerčnosti.
Jo, s timto nazorem plne souhlasim.Taktez si nemyslim, ze dobre prodavana kapela nerovna se sh*t.Kdyby svetem nehybaly jen prachy,prachy,prachy a pro zmenu prachy,necpaly by se do televizi a radii radoby hvezdy a bylo by vic prostoru pro kvalitni muziku.
Mimochodem, vy, kteri se tu ohanite komerci, predstavte si situaci, ze jste s kapelou slozili perfektni song a diky nemu se proslavili a ZKOMERCNELI(=mysleno stali se dobre vydelecnym artiklem).Co by jste udelali?Prestali hrat? Podle me kazdy, kdo zacal s hudbou(myslim ted i ´z lasky´ :) ne kvuli penezum) by byl rad kdyby pred nim stal 100 000ovy dav.
gazosh

Příspěvek od gazosh »

To je pravda. Ale mě prostě některý současný kapely přijdou spíš takový , že se snaží dělat hity.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

mohli byste me vysvetlit poetiku nekterych metalovych obalu desek? :D to je jedna z veci (sice kravina), co me na metalu vazne vadi... to vypada... no radsi nijak... sak vite, co myslim, takovy ty radoby pohadkovy motivy, motorky, draci atd. :)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“