Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.

Příspěvek od hyenik »

Elkesar píše:Škoda, že tam nedali možnost uložení nahrávek na kartu :/
to tam snad v tom videu ukazuje ze to z PC jde, ne?

Me zaujal zatim ze vsech nabizenych looperu nejvic. Nářky nad cenou už radeji nekomentuju.
Kvalita bypassu je sice opravdu dulezity argument pri vyberu, pohrichu ale maximalne tak na forech "znalcu", ma to vyznam jenom kdyz bypass znatelne mrvi zvuk, coz je ale domena prastarych kultu a ne modernich shitu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ano, jde ale jen 1:1, tj. jeden záznam dovnitř a ven. Bez displeje by stejně karta byla na nic. Nevím, třeba proti Jammanovi XT nenabízí tenhle kousek vůbec nic (true bypass je pro mě marginální záležitost), naopak, umí toho podstatně míň. A přitom bude stát 4/5 toho, co XT. V tomhle směru byl veden ten povzdech nad cenou.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no mozna nenabizi tolik funkci jako jamman xt, ale bez tlacitka stop, je to imho temer nepouzitelne live.
takze pro me to nabizi tu zasadni funkci. Nehadam se, ze na doma je dobre mit hracku plnou her, ale live mackat 2x stop, nebo teda mit externi FS (a velikostne uz je to zas nekde jinde) je pro me rozdil zivota a smrti :)
Proto mam porad Akai E2, ktery funkce v porovnani s Bossem nebo Digitechem nema zadne a byl stejne drahy.
Protoze dela to, co chci od looperu. Tj. ne reverse smycky, sedesat overdubu, dve hodiny hraci loopovaciho casu..... ale co nejjednodussi a nejrychlejsi ovladani start-stop. Proto je mi Ditto 2 sympaticke.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Rozumím, nevyužiješ. Jen teda pro pořádek dodám, že dobastlení footswitche na XT mě stálo asi kilo a hodinu času (pravda, je plastový a na live obtížně použitelný) a kdyby jsi chtěl jen stop, tak není problém ho vměstnat do malinké krabky s jedním spínačem. Navíc, co jsem pochopil, tak Ditto má jen okamžitý stop, kdežto Jamman umí kromě toho i stop až na konci smyčky nebo fade out.

edit: ještě k tomu true bypassu na Dittu: http://www.thegearpage.net/board/showth ... ?t=1374852
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

JamMan umí stop či přeskok na nový track (většinou o jedna nižší nebo vyšší - systém sloka, refrén, sloka, refrén, sloka, solo, refrén, sloka, refrén - na živé hraní) přesně v rytmu, přestože ty to v rytmu nesešlápneš. Také umí začít nahrávat podle toho, jak udeříš do strun nebo zakvokáš, počká na signál, neřídí se jen sešlápnutím.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

recenze skoro vsech looperu - http://looperpedalreviews.com/

a po delsi dobe zajimave looping video

filo01

Příspěvek od filo01 »

Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Bože můj!!! To je jedna z nejroztomilejších krabiček co jsem kdy viděl!!!! :D
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

tak už i dříve zmíněný NUX dělá looper (loop core). Evidentně se kluci čínští inspirovali u Bosse. :mrgreen:

http://www.nuxefx.com/product_detail.php?id=89
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak to vypadá velmi zajímavě. Hlavně ta cena :). Škoda ale, že to není stereo (na vstupu).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

V looperech ("Nějaký looper") jsme o něm diskutovali už před půl rokem (14.12.2013) ... :wink:
Takže aktuálně aspoň to, že už je za sympatických 2450 Kč k mání i u nás:
http://kytary.muziker.cz/kytarove-efekt ... -Loop-Core
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nějaké osobní zkušenosti spokojených uživatelů? Pokud by byly, oželel bych i to stereo :).
(i když teď po homemade upgradu ZOOM mulťáku je využitelný looper i tam).
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Novinka od Bossu: http://www.roland.co.uk/products/produc ... 1333&c=327

Docela se mi libí!
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Nevím nevím... osobně bych radši uvítal novou RC-4 :)

LED signalizace parádní, ale jinak poměrně nulová ovladatelnost... Pokud bude cenově na úrovni Ditta od TC, chápu tenhle relativní krok zpátky, ale jinak..?
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Mi se naopak koncept minimalistických looperů líbí. Pokud to bude fungovat stejně dobře nebo lépe než Digitech Express XT a bude taky za zajímavou cenu, proč ne.
Osobně se po vyzkoušení Digitechu Solo XT totiž opět kloním k těm "jednoduchým" looperům, protože ta dospělejší třída (Boss RC-2, Digitech Solo XT) stejně neumí nahrávat a přepínat live (při ovládání pouze nohou) více frází (refrén, sloka, atd.). Takže když loopovat jednoduše, tak bez zbytečných fičur :). A na sofistikovanější loopování jsou už loopery jiného kalibru.
Ovšem cena bude IMHO vyšší než Express XT (někde jsem vygooglil £95), takže když už mini looper, tak Digitech (který je navíc menší, TB a má Silent clear). Manuál k RC-1 jsem zatím nenašel, takže jeho plusové body nedokážu zatím zhodnotit.

Edit: Teď jsem si všimnul podstatného rozdílu mezi Express XT a RC-1. Digitech má pořadí REC/PLAY/OVERDUB zatímco BOSS REC/OVERDUB/PLAY. To může být pro někoho rozhodující faktor při výběru, zda mu vyhovuje více to či ono. Z tohoto hlediska se mi teoreticky jeví lepší BOSS pro lidi, co chtějí mít podklad tvořený ze dvou stop (nahraje se hned po první stopě ta druhá). Kdyby soudruzi zakomponovali nějaký mini switch na přepínání mezi těmito dvěma módy, aby si každý nastavil to, co mu vyhovuje, bylo by to cool. No, už s tím nejde nic dělat, jen si tak povzdechnout nad promarněnou možností mít nějakou výhodu nad konkurencí.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Nic proti minimalistickým "one-trick pony" krabičkám, ale i těch donedávna opomíjených looperů už je na trhu docela dost - jak v samostatných pedálech, tak i jako součástí delayů a i těch nejlevnějších mulťáků.
Pravda je, že Bossovi tenhle mini kousek v portfoliu chyběl, ale pokud nebude dobře nasazený cenou, díru do světa (pravděpodobně) neudělá...

Jak jsi psal o možnostech nastavení - to je zrovna kámen úrazu, na který narážím. Ve finále je úplně jedno, jestli krabička celkově nahrává 10 minut nebo 10 hodin, jestli má true bypass, displej nebo svítící LED kolečko - když se ale bude efekt špatně ovládat, resp. když se nedá změnit alespoň základní nastavení, může být uživatel začínající s loopery po nákupu docela nemile překvapený...

Osobně mám radši princip REC/PLAY/OVERDUB - fráze tak může být po ukončení dobře ohraničená a nenahrává se přečnívající "bordel", který navíc zvyšuje hlasitost začátku fráze. Na druhou stranu, u lehkých ambientních smyček se přesah delaye, reverbu a spol. naopak zase hodí - záleží opravdu na situaci.
Elegantně je toto vyřešené o PODu HD, kde máš možnost rozhodnost „za letu“, jestli budeš bezprostředně pokračovat v overdubu, anebo jenom spustíš přehrávání – ale to už je samozřejmě jiná písnička než pro potencionální kupce RC-1…

Ať tak nebo tak, jsem každopádně rád za přírůstek do rodiny efektů – na RC-4 si holt zas počkáme nějakých pár let… :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ted se vypichl detail ktery me zajima
jak resite na techto minilooperech situaci ze nahraju smycku a chci ji jenom spustit, nebo stopnout a pustit pozdeji?

Mozna to je jenom tim ze jsem na to zvykly u Akai E2, ale tam je vzdycky moznost si vybrat v kazdem okamziku co chce na jedno slapnuti - play, overdubb nebo stop
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taková funkce není IMHO těmto mini mašinkám vlastní už z toho důvodu, že jde o minimalistický looper. Vše se ovládá jedním switchem dle předem definovaného algorytmu (buď REC/play/overdub, nebo REC/overdub/play). Na pokročilejší možnosti ovládání je třeba si pořídit jinou mašinku za jiný peňauze. Kdo chce během hraní jen jednoduše loopovat a nepotřebuje nic složitějšího, sáhne po Express XT, RC-1, atd.
Momentálně mi tyto požadavky na easy looper plní Zoom G(B)1Xon až na jeden malý problém. Má jen 30s loop. To mi občas už nestačí, je to omezení, se kterým musím dopředu počítat při vytváření aranží. Do budoucna vidím řešení tohoto nedostatku právě v Express XT (10min loop a je malý takže se ještě někam do pedalboardu asi vleze).
Kdybych chtěl loopovat sofistikovaněji, tak samozřejmě nemůžu koukat na loopery v ceně do cca 10tis. Alespoň co jsem hledal, tak jsem cenově dostupný looper, který by uměl nahrávat fráze live při ovládání jen nohou, nenašel.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Tak tak, "střední třída" v nabídce looperů malinko chybí - buďto je k dispozici dostatek ovládacích prvků, přepínačů a možností nastavení (typicky na multiefektech), anebo slušná délka záznamu (u jednoduchých samostatných pedálů) - bohužel nic mezi tím...
U PODu mi celkových 48 vteřin už celkem stačí, na složitější prolínací kejkle a vylomeniny občas vytáhnu ze skříně starou RC-50, která je z hlediska ovládání a výstupů opravdu flexibilní a času k patlání a ukládání zvuků je habaděj - jenom ta velikost a váha... :|
filo01

Příspěvek od filo01 »

A máme tu další "mini" looper, tentokrát od EHX
http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... dal-606656
Opět nic moc, slabší variace na RC-2.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“