Bezdrát na kytaru
Pravidla fóra
Re: Bezdrát na kytaru
Zdravím, vůbec se nevyznám ve frequencich a takovejch věcech, tak se chci zeptat jak je to teď s bezdratem samson airline 77. Má cenu to pořizovat nebo už je to mimo hru. Případně bych chtěl něco s podobnou vysílačkou na aaa baterie. Díky za rady.
Jen tak pro srandu jsem koupil doslova za pár švestek ve výprodeji New Bee WJ21. Na Amazonu spousta kladných recenzí, tak jsem to zkusil. Funguje, zkreslení zvuku je slyšitelné, ale dá se. Latence ve stejné místnosti (3-5 metrů) zanedbatelná, přes dvě místnosti (dřevostavba, příčky dřevo, vata, sádroše) už znatelná - čistě pro zajímavost. Výraznější šum jsem nezaznamenal. Výdrž baterie ještě ověřím, v papírech je 6 hodin, takže násobeno koeficientem čínské bájivosti, 4 hoďky by to dát mohlo. 2.4 GHz, doma dvě aktivní wifiny, plus v dosahu další 3-4 od sousedů, zatím bez výpadků. Provedení - průměrný čajna plast. V balení plastový obal na zip, nabíjecí Y kabel USB Cx2 na paralelní nabíjení a 3 trsátka
První verdikt: Do hospody klidně vezmu, na koncík ne. Pokusím se nezapomenout na aktualizaci po nějakém čase používáni.
První verdikt: Do hospody klidně vezmu, na koncík ne. Pokusím se nezapomenout na aktualizaci po nějakém čase používáni.
Latence je nezávislá na vzdálenosti příjmač - vysílač.
Ale zvuk se šíří rychlostí 330 m za vteřinu.
Ale zvuk se šíří rychlostí 330 m za vteřinu.
Čistě pocitově, otevřené dveře v hudebně, dole pod schody v obýváku bylo jasně slyšitelné zpoždění. Určitě nad rámec 330 m/s, vzdálenost od zdroje možná stejná. Ve stejné místnosti zanedbatelné, resp. já to nevnímal. Příčky, vata, folie ve stropě? Nevím.
To co ty posloucháš jako zpoždění nemá s pojmem latence nic společného. Zpoždění, které ty slyšíš je dané VZDÁLENOSTÍ tvého ucha od reprobedny, ze které jde zvuk.
Už delší dobu existujou bezdráty postavený na 5,8 GHz Wi-Fi (peer-to-peer) se vzorovací frekvencí 48 kHz/24 bitů. Nemá to vůbec postřehnutelnou latenci a už vůbec to nemění zvuk. Proč se to prodává resp. proč si někdo dnes koupí něco, co tu latenci má a mění to zvuk?
Budu vděčný za příklad bezdrátu na 5.8GHz, který má latenci < 3ms. Protože když to sečtu se zvukovkou, tak už jsem na 10ms a to znamená na hraně akceptovatelnosti.nzp píše: 20.01.2026 17:27 Už delší dobu existujou bezdráty postavený na 5,8 GHz Wi-Fi (peer-to-peer) se vzorovací frekvencí 48 kHz/24 bitů. Nemá to vůbec postřehnutelnou latenci a už vůbec to nemění zvuk. Proč se to prodává resp. proč si někdo dnes koupí něco, co tu latenci má a mění to zvuk?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
To budeš muset jít do nějakého Analogu pravděpodobně.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Protože to koupil OdKarla za tři kila rozbalené, jen tak pro "pr**l", na vyzkoušení a maximálně do hospody a pak tady postnul zkušenost. Kdybych chtěl něco rock-solid, koupím Sennheiser a nebudu to dál řešit. Fakt miluju tohle mistrování!nzp píše: 20.01.2026 17:27 Už delší dobu existujou bezdráty postavený na 5,8 GHz Wi-Fi (peer-to-peer) se vzorovací frekvencí 48 kHz/24 bitů. Nemá to vůbec postřehnutelnou latenci a už vůbec to nemění zvuk. Proč se to prodává resp. proč si někdo dnes koupí něco, co tu latenci má a mění to zvuk?
A k té ne-latenci o pár postů výše. Nechám otevřené dveře, sejdu o patro níž. Brnknu s nataženým kabelem (9m), slyším hned, brnknu s tímhle šidítkem, slyším výrazné zpoždění (ok, nebudu to tedy nazývat latencí). Pokud udělám totéž v jedné menší místnosti, slyším oboje v podstatě shodně, wireless tedy bez rušivého zpoždění. Určitě tam nějaké je, proto píšu "rušivého zpoždění". Reálná vzdálenost +/- stejná, kabel má 9m, protože schody jsou cik-cak. Z výše uvedeného usuzuji, že i zdánlivě zanedbatelné překážky mohou být pro tyhle levné klumpry problém. Doufám, že to takhle stačí.
Já mohu poskytnout recenzi po půl roce používání Xvive A58. Ani jednou se mi nestal výpadek, zvukově je fajn, rozměr transmiteru by mohl být více strat friendly - řešení je prodlužovací kabel a elastická kapsa na vysílačku, je to poměrně žrout baterie, latence je v normě nemám problém hrát s metronomem deathcorové riffy. Používám jí převážně s Lampovým aparátem + Boss MS-3, takže se u mě žádné sčítání latencí moc dít nebude, boss má myslím kolem 1 - 2,5ms.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Laicky: nemůže ta latence, kterou popisuje jbiker, vznikat třeba tím, že digitál nejede plynule, ale "po paketech" které si ta přijímací strana kontroluje a rozbaluje, a při provozu přes překážky (které žerou signál) přicházejí ty pakety "v horším stavu", takže se to všechno déle "skládá dohromady" a tím vzniká latence? Pokud vím, tak digitální přenos dat docela často pracuje s vícenásobným přenosem paket, pokud chodí "porušené", a tím se to může zpomalit. Analog v takovém případě nejprve více šumí, pak v něm různě praská...
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.