přesně... toto má mardi... 2. kytara (bohužel neznám jméno) to tak různě obměňuje ale viděl sem ho se stackem marshall.. JCM 900/2000 nevím...
Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Mejla, jmenuje se Mejla.turbo_MaCk píše:přesně... toto má mardi... 2. kytara (bohužel neznám jméno) to tak různě obměňuje ale viděl sem ho se stackem marshall.. JCM 900/2000 nevím...
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
jojo ma orange..psal mi domailu co vsehcno ma
Kód: Vybrat vše
Kytary:
Fender strat mexiko nejaky specialni model se zamkama mam ho uz asi 12 let
od ty doby uz tam toho puvodniho moc nezustalo:)
Fender strat indonesie na toho moc nehraju mam spis na doma
Telecaster nemecko je to od nejakyho neznamyho nemeckyho vyrobce ale hraje
pekne dval jsem tam novy snimace a obcas uz na nej hraju:)
Aparat:
Dlouho dlouho jsem hledal az jsem nasel vystridal jsem toho fakt hodne ale
nakonec jsem zakotvil u Orange je to stary zesilovac asi z roku 1990 120w
celolampa pouzivam z nej jen cisty zvuk zkresleni viz efekty:)
Efekty:
-Ladicka AKAI
-Kvakadlo klasika Dunlop
-Digitech Whamy - perfektni efekt to jsou ty kvilecky naa nove desce..
-Zkresleni Fulltone Fulldrive - nejlepsi zkreslerni doporucil mi ho zaba
kytarista polskych HEY a musim rict ze je fakt super u nas se bohuzel ale
neda moc sehnat..
-Chorus Line 6
-Tremolo Danelectro maly zluty levny ale celkem slusne hraje..
No a pak uz jen delayova sekce.. To je muj zaklad:)
-Zoom 508 kazdej na ty krabicky nadava ale ja jsem s nim moc spokojeny a je
to muj uplne nejstarsi efekt pouzivam ho uz tak 10 let I kdyz ne zrovna
tenhle kus dva mi uz totiz ukradli:(
-Boss dd20 giga delay v podstate z nej pouzivam jen jeden zvuk dlouhy delay
co je napr v cernem lese
- Line 6 Dl4 ten zase pouzivam na ruzne zvuky jako je treba kytara v
emigrantovi takovy zvuk jako zesilovani volume.- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem myslel, že je to synťák...Dark Axel píše:tak používá na novém albu Whammy! já si říkal - Whammy, synťák, nebo slide?
Hraju na kytary a mašinky
včera jsme hráli před VF v Lucerně, takže na podiu jsem okoukl výbavu Mardiho i Mejly, Ten Mardiho Fender je hodně zvláštní, rozhodně nevypadá jako twin amp nebo twin reverb, má totiž takovej šedej panel a červený čudlíky, je to ale 100W celolampa a Mejla má ten Orange, nějákou neznámou bednu a obrovskej pedal board...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jo no co já vím tak říkal že je dost starej. Ale stejně jeho sound je založen na netrsátkové hře a jolaně superstrattermyx píše:nebude to "the twin"? to je twin reverb co se dělal nějak v osumdesátejch letech..ten měl přesně takový červený čudlíky a šedej fejs..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
no on se dělal někdy po roce 60 a pak v těch osumdesátejch..jde o předchůdce twin reverba, kterýho přejmenovali z the twin na twin reverb( od 196x? do 198x) a pak udělali twin reverb II kolem 1980 a po reverbu II byl zas the twin..turbo_MaCk píše:jo no co já vím tak říkal že je dost starej. Ale stejně jeho sound je založen na netrsátkové hře a jolaně superstrattermyx píše:nebude to "the twin"? to je twin reverb co se dělal nějak v osumdesátejch letech..ten měl přesně takový červený čudlíky a šedej fejs..
uf
to a to a za chvíli zas tohle
- brazdil.radek
- Kontaktovat uživatele:
Čím hrát Ramones?
PLS Poradte mi nejakou krabicku abych si s tim poradne uzil hraní skladeb od Ramones! Dá se to hrát v pohodě i bez efektu, ale při srovnání s originále je to takový...jiný
Ta jejich kytara má takový kvičivější...peekný 
Hmm asi to bude chtít celolampu. Jinak fakt vás nechápu, všichni chcete mít zvuk jako ten a ten. Mějte prostě zvůj a zvuk a na ten hrajte všechno ostatní, nezáleží jak to zní, jestli tam máš víc basů, nebo gainu, ale když už se chceš s někym srovnávat, tak jak to zahraješ.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Ja uz rozmyslam nad tym, ci by sa neoplatili vyrabat efekty podla skupin..Urcite by sa to dobre predavalo, aj hudobnikom by z toho nieco kvaploafektband píše:Hmm asi to bude chtít celolampu. Jinak fakt vás nechápu, všichni chcete mít zvuk jako ten a ten. Mějte prostě zvůj a zvuk a na ten hrajte všechno ostatní, nezáleží jak to zní, jestli tam máš víc basů, nebo gainu, ale když už se chceš s někym srovnávat, tak jak to zahraješ.
http://www.jrrshop.com/amt-electronics- ... -6256.html
sorry za mierny OT
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Braniik píše:Ja uz rozmyslam nad tym, ci by sa neoplatili vyrabat efekty podla skupin..Urcite by sa to dobre predavalo, aj hudobnikom by z toho nieco kvaploafektband píše:Hmm asi to bude chtít celolampu. Jinak fakt vás nechápu, všichni chcete mít zvuk jako ten a ten. Mějte prostě zvůj a zvuk a na ten hrajte všechno ostatní, nezáleží jak to zní, jestli tam máš víc basů, nebo gainu, ale když už se chceš s někym srovnávat, tak jak to zahraješ.Ale asi to nebude daka novinka, videl som uz Rammstein DU HAST Distortion Pedal:
http://www.jrrshop.com/amt-electronics- ... -6256.html
sorry za mierny OT
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
Zvlastni efekt
Zdravicko, uz několik hodin se snazim udělat zvuk, kteery by se co nejvic podobal tomuto. zkoušel jsem všechno mozne a porad nevic co. nepomohli byste mi?
http://youtube.com/watch?v=3qdjo3JmwsM&feature=related
http://youtube.com/watch?v=3qdjo3JmwsM&feature=related
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25