Reproboxy na high gain metal
Pravidla fóra
Re: Reproboxy na high gain metal
1960A (B) je klasika a pro mě svatý grál. Ale mesa 4x12 half open je asi ještě dál, zvukově i cenově. Před Englem trochu varuju, podle mnoha referencí naleštěná bída. Ty Marshally jsou zvukově klasický, středový, zdravě ryčný, ale někdo třeba požaduje víc "modern", přestože je pak s tím v mixu kapely těžší práce.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- fanyn
- Kontaktovat uživatele:
Orange, Victory amps, Hughes and Kettner, Blackstar, Palmer a ještě Egnater dělá boxy s V30.soulflytriber píše:Jo to si radši počkám a přišetřím. Ať mám v budoucnu klid. A na jaký přesně boxy se teda zaměřit? V kurzu jsou hodně Engly Marshally a Mesy. Z toho nejlevnější se jeví asi ty Marshally 1960V. Na jaký boxy s V30 bych se měl teda ještě vyzkoušet? Dřív jsem chtěl zkusit i něco od Peavey, ale podle toho co tu psal Bestial se toho trošku bojím
LTD EC500 black (EMG60/EMG81), ENGL E322 Thunder 50W
TC Sub 'N' Up, Zander Circuitry SiClone Fuzz, DOD Carcosa, BOSS CH1, Razzor Delay Box, BOSS RV6
HB Power Plant Junior, Hendrex Patch Bay 4TRS, Hendrex Silver guitar cables, Hendrex Flex patch cables
PRO-CO mic cable, Shure SM57 LCE, Steinberg UR12, Cubase AI
TC Sub 'N' Up, Zander Circuitry SiClone Fuzz, DOD Carcosa, BOSS CH1, Razzor Delay Box, BOSS RV6
HB Power Plant Junior, Hendrex Patch Bay 4TRS, Hendrex Silver guitar cables, Hendrex Flex patch cables
PRO-CO mic cable, Shure SM57 LCE, Steinberg UR12, Cubase AI
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
kratší by bylo vyjmenovat, kdo nedělá boxy s V30fanyn píše:Orange, Victory amps, Hughes and Kettner, Blackstar, Palmer a ještě Egnater dělá boxy s V30.soulflytriber píše:Jo to si radši počkám a přišetřím. Ať mám v budoucnu klid. A na jaký přesně boxy se teda zaměřit? V kurzu jsou hodně Engly Marshally a Mesy. Z toho nejlevnější se jeví asi ty Marshally 1960V. Na jaký boxy s V30 bych se měl teda ještě vyzkoušet? Dřív jsem chtěl zkusit i něco od Peavey, ale podle toho co tu psal Bestial se toho trošku bojím
K 6505 jsem používal Randalla CV s 4x12 a nehrálo to špatně, ale když to porovnám se současným Soldanem, který je taky komplet V30, tak je ten zvuk o dost konkrétnější, středovější a má rychlejší basy. Ten Randall je tak srovnatelný s tou 1960. A i u té se mi taky podařilo narazit na kousek (1960AV), který v určité frekvenci nepříjemně rezonoval a při hraní to bylo dost otravné.
Tak ono V30 sice je ve všem (viz. právě HB), ale těch lepších už zase až tak neni 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jakože lepších než co ? HB nebo ten Marshall ? To že jsi na lepší nehrál, neznamená, že nejsouinnerself píše:Tak ono V30 sice je ve všem (viz. právě HB), ale těch lepších už zase až tak neni
Bohužel právě ten rozhled většiny českých muzikantů končí někde kolem toho Marshalla a Randalla, protože proti těm laťovkovým boxům s Tesla reprem je to vlastně skok o x světelných let. Potom někomu vysvětluj, když hledá posun ve zvuku, proč hraje Bogner 4x12 líp než 1960, když je to vlastně pár desek a skoro stejné repro...a debata většinou končí tím, že danému člověku na to jeho brkání stačí i ta 1960
Já myslel ten Hb, že neni tak extra skvělej když stojí vlastně jenom to co repra. Tim nechci řikat, že čim dražší tim lepší, ale nemůžou se tyhle typy reproboxů vyrovnat těm "víc profi".
-
soulflytriber
Mě docela ta 1960 s vintage reprákama láká, protože je nejlevnější
Sice pořád na to nemam, ale bylo by mi to nejbližší. Koukal jsem, že se dělala i nějaká Dave Mustaine řada. To by mělo být to samý co klasiká 1960V ne? A ještě jsem se chtěl zeptat, v čem by měly být lepší/horší oversized boxy jako třeba ty od Mesy nebo Engl XXL?
aparát: Peavey 6505
box: Harley Benton V30
Když jsem si před lety vybíral adidas box s V30, tak jsem zkusil během měsíce docela dost různých beden, které zrovna pro mě byly dostupné (nakonec jsem koupil Riveru). Jako refernční kvalitu jsem bral Mesu.
Seřadil bych to takhle:
Level 1:
Zde hraje všechno parádně, jde jenom o osobní "líbí trošku víc".
Samozřejmě Mesa, té se vyrovnaly Rivera a nějaká lepší H.Kettner. Ale to jsou prostě bedny za 30+ a v přímém srovnání je to znát.
Level 2:
Zde je nejvíc z čeho vybírat a mezi bednami jsou trochu větší rozdíly v přednesu.
Orange mě trochu zklamala - je dobrá, ale čekal jsem ten top a není tomu tak. Stejný pocit jsem měl z Engl, té drahé.
Patří sem ESH, Marshall a Laney, nevím typ. Dobře hraje starší Peavey 412MS, do které si dal kamarád 2x V30 + 2x CL80. Ale mimoto mě tehdy příjemně překvapila ta zmiňovaná bedna od Line6 - je z těch levnějších a byla v pohodě.
Level 3:
Toto beru jako přechodnou stanici, než se našetří na lepší.
Framus (velké zklamání), Hárlej Benton (očekávatelné za ty prachy)
Jestli jseš ochotný za bednu dát 20 tis., tak neřeš a kup Mesu. A nebo zkus Soldano od Bubucciho, myslím, že ho nabízel. Myslím, že ta bedna bude patřit do levelu 1.
XXL - řekl bych, že tyhle vyšší bedny trochu jinak hrajou ve spodkách, prostě větší objem. O kvalitě bedny to nevypovídá nic.
Seřadil bych to takhle:
Level 1:
Zde hraje všechno parádně, jde jenom o osobní "líbí trošku víc".
Samozřejmě Mesa, té se vyrovnaly Rivera a nějaká lepší H.Kettner. Ale to jsou prostě bedny za 30+ a v přímém srovnání je to znát.
Level 2:
Zde je nejvíc z čeho vybírat a mezi bednami jsou trochu větší rozdíly v přednesu.
Orange mě trochu zklamala - je dobrá, ale čekal jsem ten top a není tomu tak. Stejný pocit jsem měl z Engl, té drahé.
Patří sem ESH, Marshall a Laney, nevím typ. Dobře hraje starší Peavey 412MS, do které si dal kamarád 2x V30 + 2x CL80. Ale mimoto mě tehdy příjemně překvapila ta zmiňovaná bedna od Line6 - je z těch levnějších a byla v pohodě.
Level 3:
Toto beru jako přechodnou stanici, než se našetří na lepší.
Framus (velké zklamání), Hárlej Benton (očekávatelné za ty prachy)
Jestli jseš ochotný za bednu dát 20 tis., tak neřeš a kup Mesu. A nebo zkus Soldano od Bubucciho, myslím, že ho nabízel. Myslím, že ta bedna bude patřit do levelu 1.
XXL - řekl bych, že tyhle vyšší bedny trochu jinak hrajou ve spodkách, prostě větší objem. O kvalitě bedny to nevypovídá nic.
| Cruel YT | Cruel sptf
-
soulflytriber
Super. Děkuju moc za rozřazení
Jenom když mluvíš o Mese v levelu 1, tak myslíš tu menší traditional, nebo tu větší oversized? Co jsem poslouchal na Youtube porovnávačky, tak se mi z ukázek víc zamlouvala ta menší traditional. Jeden čas měla označení Stiletto
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Osobně se mi víc líbí klasická než oversized. Nezní sice tak mohutně, ale je konkrétnější a líp se prosadí v kapele.
Jinak vesměs souhlas se cherredou.
Jinak vesměs souhlas se cherredou.
Vůbec bych se nebál boxů níže. Prodávající jsou různě rozházeni po ČR, což je super pro případné vyzkoušení a odvoz 
https://hudebnibazar.cz/box-line-6-4x12-v30/ID103537/
https://hudebnibazar.cz/carvin-412v-30- ... /ID121822/
https://hudebnibazar.cz/reprobox-hughes ... l/ID89843/
https://hudebnibazar.cz/reprobox-hughes ... /ID120499/
https://hudebnibazar.cz/hughes-kettner- ... /ID114091/
Máte někdo zkušenosti se zmíněnými boxy?
https://hudebnibazar.cz/box-line-6-4x12-v30/ID103537/
https://hudebnibazar.cz/carvin-412v-30- ... /ID121822/
https://hudebnibazar.cz/reprobox-hughes ... l/ID89843/
https://hudebnibazar.cz/reprobox-hughes ... /ID120499/
https://hudebnibazar.cz/hughes-kettner- ... /ID114091/
Máte někdo zkušenosti se zmíněnými boxy?
-
soulflytriber
Tohle všechno by mělo spadat do levelu 2. Já bych radši ale pořídil už něco právě z levelu 1 
Pokud máš možnost zkusit, je to to nejlepší. Každý chceme něco trochu jiného a musí to sedět s naším zesilovačem. Osobně souhlasím s Chareddou, nicméně značek je velké množství a možná ještě narazíš na něco dalšího zajímavého. 6505 mají téměř všude, takže asi nebude problém zkoušet s tvým zesilovačem.
Nově jsem zkoušel české Coffee Custom Cabs, konkrétně 2x12 Latte s G12H-75 Creamback, o kterých jsem tu psal nějakou dobu zpátky. Zvuk naprosto super. Bedna určitě není úplně top na metal. Low end byl na mě moc over the top. Nedokážu říci, zda to bylo stavbou, nebo reproduktory, ale nevyhovovalo mi to. Výšky a středy opravdu paráda. Zvukově hodnotím určitě kladně. Vhled mi osobně nic neříká, ale někomu se to určitě líbit bude
Nově jsem zkoušel české Coffee Custom Cabs, konkrétně 2x12 Latte s G12H-75 Creamback, o kterých jsem tu psal nějakou dobu zpátky. Zvuk naprosto super. Bedna určitě není úplně top na metal. Low end byl na mě moc over the top. Nedokážu říci, zda to bylo stavbou, nebo reproduktory, ale nevyhovovalo mi to. Výšky a středy opravdu paráda. Zvukově hodnotím určitě kladně. Vhled mi osobně nic neříká, ale někomu se to určitě líbit bude
Podle mě je momentálně na bazaru bedna s nejlepším potenciálem ta Bubucciho Soldano.soulflytriber píše:Tohle všechno by mělo spadat do levelu 2. Já bych radši ale pořídil už něco právě z levelu 1
Nekompromisní kultovní butyk jako prase. Zamlada bych uctivě šeptal a nejspíš bych si cvrnknul do trenek už jenom s tou bednou v jedné místnosti, ani bych ji nemusel slyšet.
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bylo kvůli těm G12-H75, ty basy z H-čkového magnetu jsou takové valivé a pomalé. Jsou velmi podobné G12-H30tkám, akorát mají o něco pevnější basy i výšky. Ale fanda moc nejsem. Boxy samotné asi budou v pohodě, ikdyž ta cena taky není lidová.Bestial píše:Nově jsem zkoušel české Coffee Custom Cabs, konkrétně 2x12 Latte s G12H-75 Creamback, o kterých jsem tu psal nějakou dobu zpátky. Zvuk naprosto super. Bedna určitě není úplně top na metal. Low end byl na mě moc over the top. Nedokážu říci, zda to bylo stavbou, nebo reproduktory, ale nevyhovovalo mi to. Výšky a středy opravdu paráda. Zvukově hodnotím určitě kladně. Vhled mi osobně nic neříká, ale někomu se to určitě líbit bude
K tomu Soldanu je na cestě i hlava, takže je možné, že doma zůstane a do světa půjde Cornford
Vůbec mě to nepřekvapuje. Moje Rivera byla na bazaru půl roku, než si pro ni přijel kluk, kterej ji pomalu nepotřeboval ani zapojit, aby z ní byl na větvi, zamlouval si ji 14 dní předem a ob den psal, že ji určitě chce a přijede, ať ji hlavně neprodávám.
S tím Soldanem to bude podobně. Holt to není mainstreamek. Je to jak s kvalitní whiskey, čovek se k té chuti musí trochu propít, aby ji dokázal ocenit. No a pak nakonec třeba skončí s impulsama do plastové aktivky, že jo...

| Cruel YT | Cruel sptf
Tak soldano je taky docela "adidas" značka. Spíš je to všechno kvůli tomu že lidi ve většině nechtěj tahat 412 tak pořizujou 212, 112 nebo ty odvážnější přejdou rovnou na digitál axe nebo kemper.
Dneska jsem dostal nabídku na Krankenstein 412 oversized. Podle prodávajícího by měly bejt stejný rozměry jako Mesa Traditional. Repráky by měly bejt tovární Eminence texas heat. Co myslíte? Nechci zase jezdit někam, kde bych jel s prázdnou domu a ještě k tomu ujsem spíš chtěj už něco pořádnýho a nejspíš určitě s V30. Jinak kdyby bubucci měl zájem o výměnu za Crate Blue Voodoo 150H, tak bych to soldano bral všema deseti. Ale čet jsem ten inzerát a 2x12 box ani kytaru v podobný cenový relaci nabídnout nemůžu 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Další zesilovač už bych neuživilinnerself píše:Dneska jsem dostal nabídku na Krankenstein 412 oversized. Podle prodávajícího by měly bejt stejný rozměry jako Mesa Traditional. Repráky by měly bejt tovární Eminence texas heat. Co myslíte? Nechci zase jezdit někam, kde bych jel s prázdnou domu a ještě k tomu ujsem spíš chtěj už něco pořádnýho a nejspíš určitě s V30. Jinak kdyby bubucci měl zájem o výměnu za Crate Blue Voodoo 150H, tak bych to soldano bral všema deseti. Ale čet jsem ten inzerát a 2x12 box ani kytaru v podobný cenový relaci nabídnout nemůžu
Ten Krankenstein je obrovský a těžký, ale naštěstí zase i hraje. Není tak agresivní jako některé V30 boxy, ale prosadí se a rozumí si se zesilovači, které mají hodně "preamp fizz-u" jako je 6505. Párkrát jsem na něj hrál a líbil se mi. Nedávno ho měl půjčený i kolega a hrálo mu to líp než jeho box s Greenbackama.
Takže by to bylo nejspíš lepší než moje současná triple xxx bedna?
Jinak jakou má ten krank box bazarovou hodnotu?