Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Máme z toho vyluštit nějakou otázku?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
.
Naposledy upravil(a) Mejla dne 12.05.2014 21:04, celkem upraveno 1 x.
No otázky zatím nemám ... spíš jsem to chtěl dát jako jednu z alternativ na domácí cvičení.
Myslím si že věci jako MESA boogie V-TWIN nebo ENGL E530 jsou vhodný jak pro cvičení tak i pro LIVE.
Zvuk z toho leze celkem přirozený, dá se hrát do sluchátek a pod. jako nevýhodu tu vidím cenu
V poslední době se mi k tomu přidává LANEy IRT studio 20. ..
Myslím si že věci jako MESA boogie V-TWIN nebo ENGL E530 jsou vhodný jak pro cvičení tak i pro LIVE.
Zvuk z toho leze celkem přirozený, dá se hrát do sluchátek a pod. jako nevýhodu tu vidím cenu
V poslední době se mi k tomu přidává LANEy IRT studio 20. ..
trsátko musí přežít i atomovej výbuch
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
U Twina šla cena hodně dolů, ale zase se poměrně špatně shání. Pár let zpět se co měsíc, maximálně dva, alespon jeden na bazaru objevil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj mám v plánu vyměnit kombíčko na doma mám doma teď Crate Flexwave 15w na byt je to moc , s nahrávek se mi líbí buď Roland micro Cube nebo Blackstar ID Core10 máte někdo zkušenost s tím BS 10 ?
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Čaues,
mohl by někdo poradit, jaký si vybrat dobrý sluchátkový zesilovač?
Zkreslení něco ve stylu AC/DC, Motley Crue - prostě rock - hard rock
Nevím jestli JOYO JA-03 Metal nebo Super Lead, případně
VOX AmPlug Metal nebo Classic Rock nebo Lead.
tak kdyby měl někdo zkušenosti díky za ně
mohl by někdo poradit, jaký si vybrat dobrý sluchátkový zesilovač?
Zkreslení něco ve stylu AC/DC, Motley Crue - prostě rock - hard rock
Nevím jestli JOYO JA-03 Metal nebo Super Lead, případně
VOX AmPlug Metal nebo Classic Rock nebo Lead.
tak kdyby měl někdo zkušenosti díky za ně
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tuším, že to JOYO nemá simulaci repra, ale radši nechci moc kecat. Navíc Lead a Metal bude na rock až moc higain. Moc kladných ohlasů jsem na ně nenašel. Určitě vyzkoušej amPlug druhé série (otočný jack, 9 typů efektů). Variantu asi Classic Rock nebo AC30 http://www.voxamps.com/amplug2. Už jsem je zahlédl i v našich eshopech (Muziker).
Já vzal nedávno Joyo Super Lead za body v Kytarách. Za ty peníze je v pohodě. Dovede i celkem pěkný chrunch. z Číny se dá objednat za pár korun. Vox ale bude o nějakou tu třídu výš. A nová řada s efekty mne láká.
Za sebe Vox Classic Rock (minimálně ten starý, s novou verzí nemám zkušenosti) moc nedoporučuju. Mně na něm nepřišlo dobrého nic. Ale zas zvuk je dost subjektivní.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
díky za tipy, našel jsem toto video, sice je to VOX Amplug1 CLASSIC ROCK, ale ten zvuk se mi líbí,
takže asi pořídím Vox AmPlug2 Classic Rock
takže asi pořídím Vox AmPlug2 Classic Rock
- Alternátor
Netuším, jak hraje dvojka, ale jedničku mám a je to... jak to říct slušně... nehorázná s****a. Takhle mizerně nehrálo snad nic, s čím jsem se zatím setkal...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ona obecně verze Classic rock je tuším nejhůře hodnocená, alespoň co se hudebního fóra týče. Naopak dobře je hodnocená verze AC30, kterou rovněž vlastním, ale tam je třeba poukázat na to, že je to skutečně onen VOX high boost sound, který ne každému sedne. Pokud koupíš přes eshop, vždy máš možnost vyzkoušet a vrátit. Já už dal na bazar AC30 i Bass, protože plánuji náhradu obou kusů za verzi 2 (9 efektů u kytarové verze a 9 rytmů u basové je hodně lákavá fičura).
Mě se právě líbí, že to s SG na krkový snímač umí krásně udělat takový ten nakřáplý bluesový zvuk - a to i do kompových bedniček Genius a potichuHendrek píše: Naopak dobře je hodnocená verze AC30, kterou rovněž vlastním, ale tam je třeba poukázat na to, že je to skutečně onen VOX high boost sound, který ne každému sedne.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Tak jsem nakonec zvolil překvapivě Joyo metal, rozhodla cena a taky to, že občas si zahraju Metallicu či Rammstein.... apod.
Zkreslení na rock moc není, no, ale zas je to jen na večerní cvičení, který nemůže nahradit kombíčko, takže to ujde
Zkreslení na rock moc není, no, ale zas je to jen na večerní cvičení, který nemůže nahradit kombíčko, takže to ujde
Včera jsem dostal od známého tip na aplikaci Jamup pro iOS a v tuto chvíli je to pro mne vítěz co se týče domácího cvičení. On to používá i na živé hraní
Živé hraní... pánbůh s námi...kunec píše:Včera jsem dostal od známého tip na aplikaci Jamup pro iOS a v tuto chvíli je to pro mne vítěz co se týče domácího cvičení. On to používá i na živé hraní
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
https://soundcloud.com/darwan23
-
ShavoHumbury
Zdar lidi, chci na domaci hrani nejaky 10W kombo kolem 1500. Doma mam ted Stagg 20W, coz jsem dostal v ramci setu s kytarou, a s tim spokojen nejsem. Kytaru Stagg jsem uz prodal, nyni vlastnim Cort kx5 + pedal Hellraider. Zalibilo se mi toto kombohttp://kytary.cz/fender-frontman-10g-black/HN149859/. Dle meho nazoru bych si urcite polepsil, co myslite? Pripadne jestli mate nejake dalsi tipy na komba v teto cenove relaci. Diky
Něco nového a kvalitnějšího v této cenové relaci? Byl bych dost skeptický... Pokud bys bral bazar, tak bys ještě šanci měl, ale bez toho určitě ne.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Když jsme v této cenovce a v tomto tématu, musíš mít kombo? Být tebou externí zvukovka a zapojit do hraní počítač (tu se dočteš určitě spousty typů) nebo multiefekt. (Zoom G1On ti určitě postačí -> výstup buď domácí mjůzik aparatura (jakákoliv) nebo sluchátka a dostaneš se podle mne na výrazně lepší zvuk než z komba za patnáctistuvku! Nehledě na řadu dalších výhod (v případě zukovky slušné nahrávání, v případě multiefektu řada dalších efektů k ozkoušení)
Kombo/multiefekt
Taková otázečka, hledal jsem na netu, ale jsem asi jedinej, co má tenhle spor... Chci se zeptat, jestli je lepší investovat do komba a hrát jen s kombem, nebo investovat do multiefektu, s tim, že mam doma nepoužívané (dost kvalitní) repráky, přes které to budu pouštět?