Ta cena je ovšem zabijácká
Pedalboardy
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedalboardy
Všechny ty solderless sety na výrobu propojek jsou IMHO dobré jen pokud neumíte pájet a hotové koupené propojky nechcete, nebo nevyhovují. Já osobně bych se bál přechodových odporů nebo jiných záludností v přenosu signálu. Teorií to sice podložit nemohu, ale někdo chytrý to tu už někdy někde zmínil, jen to dohledat.
.
Mně to přijde jako blbost. Přechodový odpor by hrál roli jen při opravdu mizerném kontaktu, který dobře udělaný (ne samozřejmě nějaký nekvalitní zmetek) a správně aplikovaný systém nejspíš mít nebude. Vždyť stačí kouknout na vodivost či specifický odpor, ten má měď určitě menší než cín, kterým pájím. To bych se spíš bál špatně pájeného kontaktu - studeňáku, zvlášť s bezolovnatými pájkami.
Já si vyrobil propojky de facto napůl solderless, pájenou mám jen špičku a kontakt s pláštěm je zajištěn sevřením odizolovaného opletení kovovým pláštěm konektoru. Používám ty levné placaté konektory, kdysi jsem tu házel foto, dávám ho sem znovu. Proměřuju odpor každé vyrobené propojky, je zanedbatelný, stejný jako při pájení.
Já si vyrobil propojky de facto napůl solderless, pájenou mám jen špičku a kontakt s pláštěm je zajištěn sevřením odizolovaného opletení kovovým pláštěm konektoru. Používám ty levné placaté konektory, kdysi jsem tu házel foto, dávám ho sem znovu. Proměřuju odpor každé vyrobené propojky, je zanedbatelný, stejný jako při pájení.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vyjádřil jsem se nešťastně, nešlo asi ani tak o přechodový odpor, ale nějaký jiný fyzikální jev, který měl za následek špatný přenos tuším vyšších frekvencí. Ale neumím si už vzpomenout, v čem byl problém.
Pájet se samozřejmě musí tak, že se vodič k pájené ploše přitiskne a cínem už jen "přilepí".
Pájet se samozřejmě musí tak, že se vodič k pájené ploše přitiskne a cínem už jen "přilepí".
Zdar, dovolím si nesouhlasit. Po dohotovení to jistě funguje, ale jak dlouho? S kytarovými kabely se zachází velmi nešetrně (víte určitě jak to chodí při rychlém balení, to se pak na nic nehledí). Pájený spoj pokud je provedený správně - ne pouze suché přilepení pájkou, ale řádně prohřátý spoj, kdy se pájka - cín hezky rozleje po pájeném kovu. Případné termoplastické hmoty je přitom nutné chladit nebo aspoň zamezit vedení tepla přes kov (většinou poniklovaná měď) např. sevřením mezi pájeným místem a termoplastem chirurgickou svorkou - peánem.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
A co by se na tom asi mělo pokazit? S tímhle typem konektorů jsem měl naopak negativní zkušenost s pájením. Na ten povrch cín blbě chytal, i při prohřívání 100 W trafopájkou. Při namáhání se pak spoj často utrhnul. Ten můj solderless spoj povolí jen když se povolí nebo strhnou šroubky stahující kryt konektoru. A propos, jde o propojky, takže k namáhání moc často nedochází.
Hendreku, máš na mysli vliv kapacity? Nevím, proč by měla být u solderless spoje vyšší ...
Hendreku, máš na mysli vliv kapacity? Nevím, proč by měla být u solderless spoje vyšší ...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já nemám na mysli nic konkrétního, jen že se tu kdysi to stejné řešilo a někdo celkem fyzikálně zdůvodnil elektrické nevýhody nepájeného spoje. Ale už nevím kdo a jak
.
Tak jsem pohledal, asi máš recht, mohou to být parazitní kapacity. Ale ty by mohly mít vliv spíš ve vf technice. Každopádně mně se tyhle propojky osvědčily. A mé staré nachluchlé ucho trápené tinitem žádnou degradaci zvuku, ani u TB efektů, nezaznamenalo.
Tak jsem koupil kufr a první nástřel co jsem tam naházel byl takto. Kabely jsem zatím nějak neumravňoval, protože nebyl čas.
Mistresska zapůjčená od lucifera
Mistresska zapůjčená od lucifera
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Já už mám dokončeno a teď se jen modlím, aby Digitech nebo někdo jiný v nejbližším roce nedal na trh nějakou novou zajímavou hračku, protože realizace tohohle boardu mi od prvního náčrtu trvala víc jak tři měsíce a NECHCI to v dohledné době absolvovat znova
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Downgrade - zmenšení počtu krabiček, přechod od EHX k ještě levnějším čínským krabkám z Alie (viz jejich recenze v tématu o nich), návrat k Danelectro Transparent OD (v1) jako jedinému nakopávadlu. Návrat samodomo TB loop lišty (předtím programovatelná G-Lab GSC-2, bohužel jeden loop je momentálně nefunkční (zřejmě odešel přepínač).
malej wah je komickej. ale asi se na to dá zvyknout.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jasně, je to jiný, hlavně podle toho, kam položíš chodidlo. Mám ho momentálně kvůli jedinému sólu, už jsem se chtěl bez wahu obejít, ale tohle je taková roztomilá hračka a hraje dobře, v podstatě jako velký bráška. Navíc je true bypass a uvnitř umožňuje přepínání 3 módů. Pořídil jsem ho velmi výhodně v nějakém výprodeji, myslím, že je to pro mě definitivní řešení wahu, zůstane se mnou navěky.
filo01:
To je teda atypická sestava - s tím nějak samotný vystupuješ?
Ty powerbanky jsou super, sledoval jsem, jak jste je řešili. Vše ok, nic nebziká?
Výsledný zvuk tedy leze z mixíku?
Fořt:
Přechod od EHX k čínským je kvůli jejich pidivelikosti?
Jinak Tvé umístění miniwahu mi potvrdilo teorii, že se ušetří spíš jen hmotnost, než výrazně prostoru v pdb (jak výrobci s oblibou deklarujou) - člověk si stejně musí nechat "bezpečnou zónu" na nohu.
To je teda atypická sestava - s tím nějak samotný vystupuješ?
Ty powerbanky jsou super, sledoval jsem, jak jste je řešili. Vše ok, nic nebziká?
Výsledný zvuk tedy leze z mixíku?
Fořt:
Přechod od EHX k čínským je kvůli jejich pidivelikosti?
Jinak Tvé umístění miniwahu mi potvrdilo teorii, že se ušetří spíš jen hmotnost, než výrazně prostoru v pdb (jak výrobci s oblibou deklarujou) - člověk si stejně musí nechat "bezpečnou zónu" na nohu.
| Cruel YT | Cruel sptf
cherreda: Vystupuju tak maximálně před křečkem v obýváku, když ho pustíme proběhnout
Co se ti na tom zdá atypického? Akorát jsem upgradnul bicí, protože mě baví si dělat svoje a looper, protože je v Zoomu mono a krátký. Že je mono by mi asi až tak nevadilo, kdyby slučoval oba kanály, ale on loopuje jen levý.
Powerbanky zatím OK, ty 12500D stoprocentně, u 20000D se mi jednou stalo, že nenaběhla, musel jsem vytáhnout step-up a chvíli počkat. Pokud se to bude opakovat, tak budu referovat.
Ano, výsledný zvuk leze z mixu. Možná jsem si ho mohl odpustit, protože moje Presonusy poberou v pohodě zvuk ze dvou zdrojů současně, ale aspoň je ten board mobilní a můžu mít zkorigované basy z SDRUMu.
Powerbanky zatím OK, ty 12500D stoprocentně, u 20000D se mi jednou stalo, že nenaběhla, musel jsem vytáhnout step-up a chvíli počkat. Pokud se to bude opakovat, tak budu referovat.
Ano, výsledný zvuk leze z mixu. Možná jsem si ho mohl odpustit, protože moje Presonusy poberou v pohodě zvuk ze dvou zdrojů současně, ale aspoň je ten board mobilní a můžu mít zkorigované basy z SDRUMu.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
No, spíš je to kvůli ceně. Chtěl jsem phaser pro zvuk á la Mick Ralphs z Bad Co (viz video), to EHX Small Stone neuměl, jak jsem psal. Na Zoom MS70CDR se mi jediný phaser, který má, taky moc nelíbíl, chorusů jsou tam 3 p.dele, ale všechno to má na mě moc parametrů, a stejně mi zněly digitálně, hlavně se zkreslením, a tak nějak moc "navoněně". Tak jsem chtěl opravdový analog.Tady si sice nejsem jistý, zda to vůbec analog je, ale zní mi to tak. A chtěl jsem každou krabku zvlášť, abych nemusel na multiFX listovat mezi efekty.cherreda píše: 22.05.2018 8:58 Přechod od EHX k čínským je kvůli jejich pidivelikosti?
S miniwahem máš recht, proto ho mám posunutý (taky ale kvůli hraně kufru, na placatém boardu by mohl být klidně na kraji).
Naposledy upravil(a) Fořt dne 22.05.2018 9:29, celkem upraveno 1 x.
filo01: křeček pobavil 
Prostě mi připadá ne úplně běžný s těmi baterkami a mixíkem. No máš to vymakané. Máš přibližnou představu o výdrži?
Černé ftsw jsou jeden k SDRUMu, druhý k looperu?
Fořt:
Dík za vysvětlenou, jasné.
Prostě mi připadá ne úplně běžný s těmi baterkami a mixíkem. No máš to vymakané. Máš přibližnou představu o výdrži?
Černé ftsw jsou jeden k SDRUMu, druhý k looperu?
Fořt:
Dík za vysvětlenou, jasné.
| Cruel YT | Cruel sptf
cherreda: Psal jsem to tady na fóru, Zoom G1On se nesnese na jedné kšandě s ničím jiným, píská to a dělá to nejen s powerbankou, ale třeba i s orig. adaptérem pro Jammana. Jedna (černá) 12500D je pro Zooma, jedna (bílá) 12500D pro mix a velká černá 20000D pro Jammana a SDRUM (společný step-up + daisy chain). Výdrž Zooma je v desítkách hodin, mixu snad ve stovkách (po třech dnech mě to přestalo bavit sledovat) a Jamman+SDRUM na té 20000D vydrží cca 9-10h. Ubastlené footswitche jsou kopie FS3X, jeden k Jammanu, druhý k SDRUMu.
Naposledy upravil(a) filo01 dne 22.05.2018 11:59, celkem upraveno 2 x.
"otestováno všech 10 powerbank" - husté 
Zoom je zřejmě trochu prokletý - měl jsem stejný problém v akustickém pdb se zeleným A2, musel být na extra adaptéru.
Díky.
Zoom je zřejmě trochu prokletý - měl jsem stejný problém v akustickém pdb se zeleným A2, musel být na extra adaptéru.
Díky.
| Cruel YT | Cruel sptf
Můžu se zeptat ještě co to je za krabičku, do které jsi ten tfsw dal?filo01 píše: 22.05.2018 9:54 ... Ubastlené footswitche jsou kopie FS3X, jeden k Jammanu, druhý k SDRUMu.
Ty powerbanky jsou super. Dost mě štve ta kabeláž co musím pokaždé pospojovat. Většinou to končí tak, že nevytáhnu ani jamman ani mix, protože se mi s tím nechce zapojovat
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
To je ono, přesně z tohohle důvodu mi Jamman ležel v šuplíku asi od února. A zlehka jsem se rozhoupal až s nákupem SDRUMu, tam už mi bylo líto ho nechat ležetPavdi píše: 22.05.2018 10:49 Většinou to končí tak, že nevytáhnu ani jamman ani mix, protože se mi s tím nechce zapojovat
Je to tahle: https://www.ges.cz/cz/kp-41-GES07203927.html. Jedna krabka, spínače a dioda (nešlo koupit míň než 10ks) mě vyšly na 102 Kč.
Nevím, jestli je to na první pohled z fotky patrné, ale ty FS3X mám na šroubech tak, aby byly výš než horní hrana Jammana a SDRUMu. Zespodu boardu mám křídlaté matky, ať to jde případně rychle demontovat rukou. Jako bonus mi to ušetřilo místo, vlezou se pod to částečně baterky i některé konektory, které by jinak překážely (výstup ze Zooma, např.)