Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Ale proč by ne... Zakázka je zakázka. Vypadá to moc dobře. Povrchovka taky fajn. Mohl bys,prosím,vyfotit ještě tu označenou část? Po tom frézování mi to přišlo jako "nejneučesanější" místo,tak bych se rád podíval jak jsi si s tím poradil. Díky. A těším se na další "progres"... 
Pomalu dokončuji M16-ku a příští týden se vrhnu na dělání šablony tohoto kousku 
Zajímavý
. A nechceš sem hodit nějaký fotečky tý M16? 
jojo nahodím, ale až to bude v laku 
Edit: tak nahazuji foto, kde jsem to dával dohromady, abych to viděl
logo mám značně provizorní, to si budu ještě nechávat tisknout na folie v nějaké firmě.
Edit: tak nahazuji foto, kde jsem to dával dohromady, abych to viděl
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to výborně 
- jeleniste
Ne, vypadá to jako flinta a já nemam střílení rád.Rocky_MK píše:Vypadá to výborně
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Přestože to pain2 dovedl do technicky pěkného konce a dost se na tom naučil, esteticky a hlavně významově jsem zásadně proti.
Viděl jsem, jak někdo předělával skutečné zbraně na kytary - je to kýč, ale má aspoň to poselství, že z toho humusu vzniklo něco lepšího. Obávám se, že painův klient to má v hlavě právě naopak. Nejspíš bych takovou zakázku odmítl.
Viděl jsem, jak někdo předělával skutečné zbraně na kytary - je to kýč, ale má aspoň to poselství, že z toho humusu vzniklo něco lepšího. Obávám se, že painův klient to má v hlavě právě naopak. Nejspíš bych takovou zakázku odmítl.
Diky
no, mne je to taky úplně mimo vkus, ale zatím potrebuji sbírat zkusenosti jak to jen jde. V budoucnu takové šílenosti nehodlám delat. Chtel bych se tomu casem plne věnovat, ale nějak tu praxi nasbirat musím. Zvlášť, když jsem jeste dva měsíce nazpět s dřevem v životě nedělal. Jsem vedeny jako strojar/konstrukter/kontrolor 
Jo, chápu.
Mít vzdělání strojařského směru je myslím dost výhoda, seš zvyklý přemýšlet v milimetrech a desetinách, a ne jak tesař/stolař v centimetrech.
Jsi schopen vyrábět nějaké kovové součásti na kytaru?
Mít vzdělání strojařského směru je myslím dost výhoda, seš zvyklý přemýšlet v milimetrech a desetinách, a ne jak tesař/stolař v centimetrech.
Jsi schopen vyrábět nějaké kovové součásti na kytaru?
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
jeleniste, kmensik: Já jsem přesvědčením pacifista, ale když říkám, že to vypadá výborně, vzdávám tím hold jeho zručnosti.
Mam k dispozici strojní Ncčka, frézky, soustruhy, či laser. Přemýšlím, ze si vyrobím z nerezu tu šablonu pro zarezavani der na hmatník. Stoji 200Eur, coz je sakra pálka. Ja to jen nakreslím, vypálím a poohybam na ohranovaku a je
takže ano. Mam moznost i vyrábět kovové součástí, ale především nástroje a přesně pomůcky k vyrabeni 
- jeleniste
Ale jo, já vim, že je šikovnej, ale tohgle holt neni muj cup of tea.Rocky_MK píše:jeleniste, kmensik: Já jsem přesvědčením pacifista, ale když říkám, že to vypadá výborně, vzdávám tím hold jeho zručnosti.
Tak tohle je můj sen. A nerez samozřejmě. Pražcovací šablonu vyrob aspoň 5x, o jednu se hned hlásím.pain2 píše:Mam k dispozici strojní Ncčka, frézky, soustruhy, či laser. Přemýšlím, ze si vyrobím z nerezu tu šablonu pro zarezavani der na hmatník. Stoji 200Eur, coz je sakra pálka. Ja to jen nakreslím, vypálím a poohybam na ohranovaku a jetakže ano. Mam moznost i vyrábět kovové součástí, ale především nástroje a přesně pomůcky k vyrabeni
Už mnohokrát jsem chtěl začít něco pižlat a ohýbat ve svěráku, když jsem si uvědomil, že to jde jednoduše a přesně na laseru, fréze apod. A na tom to zatím skončilo. Jak jsi přístupný takovým melouchům jako nerez kamínky do TOM kobylky, sustain block do tremola apod?
Tak jsem na tom jakoteleti vyrobil elektroniku. Vše šlo, jak po másle do tý doby, než jsem zapojil do hry kombo. Nejdřív ticho...pak jsem otočil knoflíkem volume a ozval se zvuk neodrušeného sovětského mixeru v hifi soupravě...kytara odpojená, pájka v pohotovosti, všechno přepájené a ... opět to samé. Google, jiné zapojení a zase mixer. Odpájel jsem všecky kostry a napájel znova a furt to samý... tak čekám na kamoša, co je "bývalý kytarista" a slaboproudař, že najde kde je chyba. A mezitím čekám, až mi soudruzi z PRC pošlou "klusony".
JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
- jeleniste
Struník do TOM bez rádiusu na wraparound na placatej hmatník?kmensik píše:
Tak tohle je můj sen. A nerez samozřejmě. Pražcovací šablonu vyrob aspoň 5x, o jednu se hned hlásím.
Už mnohokrát jsem chtěl začít něco pižlat a ohýbat ve svěráku, když jsem si uvědomil, že to jde jednoduše a přesně na laseru, fréze apod. A na tom to zatím skončilo. Jak jsi přístupný takovým melouchům jako nerez kamínky do TOM kobylky, sustain block do tremola apod?
noo, delam kontrolora ve firmě na válečky do dolukmensik píše:Tak tohle je můj sen. A nerez samozřejmě. Pražcovací šablonu vyrob aspoň 5x, o jednu se hned hlásím.pain2 píše:Mam k dispozici strojní Ncčka, frézky, soustruhy, či laser. Přemýšlím, ze si vyrobím z nerezu tu šablonu pro zarezavani der na hmatník. Stoji 200Eur, coz je sakra pálka. Ja to jen nakreslím, vypálím a poohybam na ohranovaku a jetakže ano. Mam moznost i vyrábět kovové součástí, ale především nástroje a přesně pomůcky k vyrabeni
edit: firma taky posila na pozink i nejake materiály, takže se daji ty kobyly Popr. Poslat na ten pozink taky k nejake zakázce
Osobně bych zkusil každý snímač zvlášť připojit přímo na jacka do komba a pak postupně přidat volume poťák, switch a tone nebo co tam vše máš. Na to jak je to jednoduché zapojení se s tím člověk drbe celé dny a furt niclathur píše:Tak jsem na tom jakoteleti vyrobil elektroniku. Vše šlo, jak po másle do tý doby, než jsem zapojil do hry kombo. Nejdřív ticho...pak jsem otočil knoflíkem volume a ozval se zvuk neodrušeného sovětského mixeru v hifi soupravě...kytara odpojená, pájka v pohotovosti, všechno přepájené a ... opět to samé. Google, jiné zapojení a zase mixer. Odpájel jsem všecky kostry a napájel znova a furt to samý... tak čekám na kamoša, co je "bývalý kytarista" a slaboproudař, že najde kde je chyba. A mezitím čekám, až mi soudruzi z PRC pošlou "klusony".JleT
Lathur: a snímače snímají? Nemáš jen přehozené vývody na výstupním jacku?
Pain2: Dobré, dobré, a odkud jsi? S tím kalením - řešil jsem základní destičku do tremola Ibanez Edge III s olámanými břity, jednu jsem přebrousil, druhou bych spíš nechal vyrobit novou kalenou. Je to tahle věc http://kmensik.rajce.idnes.cz/Ibanez_RG ... 350607.jpg
A ty sedýlka do TOM kobyly http://www.kts-america.com/products/listtest.html#tom.
Až se trochu rozkoukáš a budeš si troufat na nějakou drobnou bokovku po práci, ozvi se, zájem je velký, a asi nebudu sám.
Galvanovna by se taky hodila, ale ne zinek, spíš černění, nikl, chrom.
Pain2: Dobré, dobré, a odkud jsi? S tím kalením - řešil jsem základní destičku do tremola Ibanez Edge III s olámanými břity, jednu jsem přebrousil, druhou bych spíš nechal vyrobit novou kalenou. Je to tahle věc http://kmensik.rajce.idnes.cz/Ibanez_RG ... 350607.jpg
A ty sedýlka do TOM kobyly http://www.kts-america.com/products/listtest.html#tom.
Až se trochu rozkoukáš a budeš si troufat na nějakou drobnou bokovku po práci, ozvi se, zájem je velký, a asi nebudu sám.
Takové malé věci by nebyly problém udělat... nevím teda, jak moc by to bylo těžší, než u běžných slitin, ale byla by možnost to udělat aji z nástrojové ocele, čili by to vydrželo skoro věčnost a nemusela by se tam dělat nějaká spec. povrchovka. Co se týče pochromování atd. to bych se musel zeptat, jestli by mi to přes firmu neudělali nějak. Ale to ostatní by zas tak velký problém být nemusel a ani toho materiálu se na to nespotřebuje moc, čili by to ani nešlo poznat, že jsem něco ztopilkmensik píše:
Jinak jsem z jížní Moravy. Konkrétně Valtice.
No, pánové, řeknu vám, že je to šílený ojeb. Snímač bude jeden, zapojení, jak na "eskvairu" s tím, že místo kobylkového bude krkový. Snímač snímá, přepínač přepíná, jak má. Nicméně(fuj) mixér tam jede, jak o život. Jednu chvíli všechno stichlo a já se začal radovat, že se mi to konečně povedlo. Nebylo tomu tak...oněměl snímač! Všecko jsem poodpojoval s tím, že je tam někde zkrat- nebyl a snímač furt nic. Tak jsem sundal ten kovový kryt, odlepil opatrně tu voskovanou pásku a ejhle živej drátek byl utržený. Pistolovka to hned opravila, pásku jsem nalepil kryt nasadil, přes šňůru ozkoušel. Makal, jako nový. Vše jsem popájel ...a...mixer byl zpátky.kmensik píše:Lathur: a snímače snímají? Nemáš jen přehozené vývody na výstupním jacku?
Tak jsem zhasl zářivky nad hlavou a bylo po mixéru. Už to jenom brumí jak prase- zkrátka singl(z basy, ještě k tomu)Dneska na to už mastím,zítra je taky den. Anebo tomu zatím dám volno a budu si vyrábět ořech(kostěný) a něcojakokobylku. Tož tak. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit