Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Tengli

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Tengli »

Ale proč by ne... Zakázka je zakázka. Vypadá to moc dobře. Povrchovka taky fajn. Mohl bys,prosím,vyfotit ještě tu označenou část? Po tom frézování mi to přišlo jako "nejneučesanější" místo,tak bych se rád podíval jak jsi si s tím poradil. Díky. A těším se na další "progres"... :wink:
Přílohy
image.jpg
pain2

Příspěvek od pain2 »

Pomalu dokončuji M16-ku a příští týden se vrhnu na dělání šablony tohoto kousku :)
Přílohy
1836946_680345112033142_2459010840684525721_o.jpg
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Zajímavý ;). A nechceš sem hodit nějaký fotečky tý M16? ;)
pain2

Příspěvek od pain2 »

jojo nahodím, ale až to bude v laku :)

Edit: tak nahazuji foto, kde jsem to dával dohromady, abych to viděl :D logo mám značně provizorní, to si budu ještě nechávat tisknout na folie v nějaké firmě.
Přílohy
10014873_228731774001545_1470650969893852776_o.jpg
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Vypadá to výborně :)
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Rocky_MK píše:Vypadá to výborně :)
Ne, vypadá to jako flinta a já nemam střílení rád.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Přestože to pain2 dovedl do technicky pěkného konce a dost se na tom naučil, esteticky a hlavně významově jsem zásadně proti.

Viděl jsem, jak někdo předělával skutečné zbraně na kytary - je to kýč, ale má aspoň to poselství, že z toho humusu vzniklo něco lepšího. Obávám se, že painův klient to má v hlavě právě naopak. Nejspíš bych takovou zakázku odmítl.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Diky :D no, mne je to taky úplně mimo vkus, ale zatím potrebuji sbírat zkusenosti jak to jen jde. V budoucnu takové šílenosti nehodlám delat. Chtel bych se tomu casem plne věnovat, ale nějak tu praxi nasbirat musím. Zvlášť, když jsem jeste dva měsíce nazpět s dřevem v životě nedělal. Jsem vedeny jako strojar/konstrukter/kontrolor :D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jo, chápu.

Mít vzdělání strojařského směru je myslím dost výhoda, seš zvyklý přemýšlet v milimetrech a desetinách, a ne jak tesař/stolař v centimetrech.
Jsi schopen vyrábět nějaké kovové součásti na kytaru?
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

jeleniste, kmensik: Já jsem přesvědčením pacifista, ale když říkám, že to vypadá výborně, vzdávám tím hold jeho zručnosti.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Mam k dispozici strojní Ncčka, frézky, soustruhy, či laser. Přemýšlím, ze si vyrobím z nerezu tu šablonu pro zarezavani der na hmatník. Stoji 200Eur, coz je sakra pálka. Ja to jen nakreslím, vypálím a poohybam na ohranovaku a je :D takže ano. Mam moznost i vyrábět kovové součástí, ale především nástroje a přesně pomůcky k vyrabeni :)
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Rocky_MK píše:jeleniste, kmensik: Já jsem přesvědčením pacifista, ale když říkám, že to vypadá výborně, vzdávám tím hold jeho zručnosti.
Ale jo, já vim, že je šikovnej, ale tohgle holt neni muj cup of tea.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

pain2 píše:Mam k dispozici strojní Ncčka, frézky, soustruhy, či laser. Přemýšlím, ze si vyrobím z nerezu tu šablonu pro zarezavani der na hmatník. Stoji 200Eur, coz je sakra pálka. Ja to jen nakreslím, vypálím a poohybam na ohranovaku a je :D takže ano. Mam moznost i vyrábět kovové součástí, ale především nástroje a přesně pomůcky k vyrabeni :)
Tak tohle je můj sen. A nerez samozřejmě. Pražcovací šablonu vyrob aspoň 5x, o jednu se hned hlásím.
Už mnohokrát jsem chtěl začít něco pižlat a ohýbat ve svěráku, když jsem si uvědomil, že to jde jednoduše a přesně na laseru, fréze apod. A na tom to zatím skončilo. Jak jsi přístupný takovým melouchům jako nerez kamínky do TOM kobylky, sustain block do tremola apod?
lathur

Příspěvek od lathur »

Tak jsem na tom jakoteleti vyrobil elektroniku. Vše šlo, jak po másle do tý doby, než jsem zapojil do hry kombo. Nejdřív ticho...pak jsem otočil knoflíkem volume a ozval se zvuk neodrušeného sovětského mixeru v hifi soupravě...kytara odpojená, pájka v pohotovosti, všechno přepájené a ... opět to samé. Google, jiné zapojení a zase mixer. Odpájel jsem všecky kostry a napájel znova a furt to samý... tak čekám na kamoša, co je "bývalý kytarista" a slaboproudař, že najde kde je chyba. A mezitím čekám, až mi soudruzi z PRC pošlou "klusony".
JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

kmensik píše:
Tak tohle je můj sen. A nerez samozřejmě. Pražcovací šablonu vyrob aspoň 5x, o jednu se hned hlásím.
Už mnohokrát jsem chtěl začít něco pižlat a ohýbat ve svěráku, když jsem si uvědomil, že to jde jednoduše a přesně na laseru, fréze apod. A na tom to zatím skončilo. Jak jsi přístupný takovým melouchům jako nerez kamínky do TOM kobylky, sustain block do tremola apod?
Struník do TOM bez rádiusu na wraparound na placatej hmatník?
pain2

Příspěvek od pain2 »

kmensik píše:
pain2 píše:Mam k dispozici strojní Ncčka, frézky, soustruhy, či laser. Přemýšlím, ze si vyrobím z nerezu tu šablonu pro zarezavani der na hmatník. Stoji 200Eur, coz je sakra pálka. Ja to jen nakreslím, vypálím a poohybam na ohranovaku a je :D takže ano. Mam moznost i vyrábět kovové součástí, ale především nástroje a přesně pomůcky k vyrabeni :)
noo, delam kontrolora ve firmě na válečky do dolu :D takže je tam vsechno a je tam přidružená firma, co dela různé výrobky z nerezových plechu. Nějaký materiál tam je, z ceho by se daly udělat kobyly, kameny a vsechno. Mam tam i kalicku na zakalení materiálu, ale do toho jsem se zatím nepoustel. Prvotně si chci udělat tu šablonu, pac to bych mel prakticky zadara :D jen koupím tu pilku na to a podle ni pak narysuji tu sirku drazek, aby tam do toho plechu padla přesně bez vůle.

edit: firma taky posila na pozink i nejake materiály, takže se daji ty kobyly Popr. Poslat na ten pozink taky k nejake zakázce :D ale to už by mě něco stalo.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

lathur píše:Tak jsem na tom jakoteleti vyrobil elektroniku. Vše šlo, jak po másle do tý doby, než jsem zapojil do hry kombo. Nejdřív ticho...pak jsem otočil knoflíkem volume a ozval se zvuk neodrušeného sovětského mixeru v hifi soupravě...kytara odpojená, pájka v pohotovosti, všechno přepájené a ... opět to samé. Google, jiné zapojení a zase mixer. Odpájel jsem všecky kostry a napájel znova a furt to samý... tak čekám na kamoša, co je "bývalý kytarista" a slaboproudař, že najde kde je chyba. A mezitím čekám, až mi soudruzi z PRC pošlou "klusony".
JleT
Osobně bych zkusil každý snímač zvlášť připojit přímo na jacka do komba a pak postupně přidat volume poťák, switch a tone nebo co tam vše máš. Na to jak je to jednoduché zapojení se s tím člověk drbe celé dny a furt nic :) Tak jak mě pořád šel z HB strašný brum. Pořád někde špatné zemnění...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Lathur: a snímače snímají? Nemáš jen přehozené vývody na výstupním jacku?

Pain2: Dobré, dobré, a odkud jsi? S tím kalením - řešil jsem základní destičku do tremola Ibanez Edge III s olámanými břity, jednu jsem přebrousil, druhou bych spíš nechal vyrobit novou kalenou. Je to tahle věc http://kmensik.rajce.idnes.cz/Ibanez_RG ... 350607.jpg
A ty sedýlka do TOM kobyly http://www.kts-america.com/products/listtest.html#tom.
Až se trochu rozkoukáš a budeš si troufat na nějakou drobnou bokovku po práci, ozvi se, zájem je velký, a asi nebudu sám.

Galvanovna by se taky hodila, ale ne zinek, spíš černění, nikl, chrom.
pain2

Příspěvek od pain2 »

kmensik píše:
Pain2: Dobré, dobré, a odkud jsi? S tím kalením - řešil jsem základní destičku do tremola Ibanez Edge III s olámanými břity, jednu jsem přebrousil, druhou bych spíš nechal vyrobit novou kalenou. Je to tahle věc http://kmensik.rajce.idnes.cz/Ibanez_RG ... 350607.jpg
A ty sedýlka do TOM kobyly http://www.kts-america.com/products/listtest.html#tom.
Až se trochu rozkoukáš a budeš si troufat na nějakou drobnou bokovku po práci, ozvi se, zájem je velký, a asi nebudu sám.

Galvanovna by se taky hodila, ale ne zinek, spíš černění, nikl, chrom.
Takové malé věci by nebyly problém udělat... nevím teda, jak moc by to bylo těžší, než u běžných slitin, ale byla by možnost to udělat aji z nástrojové ocele, čili by to vydrželo skoro věčnost a nemusela by se tam dělat nějaká spec. povrchovka. Co se týče pochromování atd. to bych se musel zeptat, jestli by mi to přes firmu neudělali nějak. Ale to ostatní by zas tak velký problém být nemusel a ani toho materiálu se na to nespotřebuje moc, čili by to ani nešlo poznat, že jsem něco ztopil :D (snad si to tu neprochází někdo z firmy)

Jinak jsem z jížní Moravy. Konkrétně Valtice.
lathur

Příspěvek od lathur »

kmensik píše:Lathur: a snímače snímají? Nemáš jen přehozené vývody na výstupním jacku?
No, pánové, řeknu vám, že je to šílený ojeb. Snímač bude jeden, zapojení, jak na "eskvairu" s tím, že místo kobylkového bude krkový. Snímač snímá, přepínač přepíná, jak má. Nicméně(fuj) mixér tam jede, jak o život. Jednu chvíli všechno stichlo a já se začal radovat, že se mi to konečně povedlo. Nebylo tomu tak...oněměl snímač! Všecko jsem poodpojoval s tím, že je tam někde zkrat- nebyl a snímač furt nic. Tak jsem sundal ten kovový kryt, odlepil opatrně tu voskovanou pásku a ejhle živej drátek byl utržený. Pistolovka to hned opravila, pásku jsem nalepil kryt nasadil, přes šňůru ozkoušel. Makal, jako nový. Vše jsem popájel ...a...mixer byl zpátky.
Tak jsem zhasl zářivky nad hlavou a bylo po mixéru. Už to jenom brumí jak prase- zkrátka singl(z basy, ještě k tomu)Dneska na to už mastím,zítra je taky den. Anebo tomu zatím dám volno a budu si vyrábět ořech(kostěný) a něcojakokobylku. Tož tak. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“