NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Jester
Rádce

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od Jester »

EHX 4 big muf je ten s germaniovými trandy? Měl jsem doma fuzzy s germaniovýma tranzistorama i se silikonovýma a všechny si rozuměly s Rockrem takřka neuvěřitelně.
Ale jak říká hyenik, spíš bych zkusil ten OD od EO.
DaveFarmer

Příspěvek od DaveFarmer »

JJ je tam germanium...driv sem mel Vht Lead 40 a s tim to znelo suprove. ale s tim rockerem je to dobry akorat tak na nakopnuti zkresleni ale jinak se mi to moc nelibi...dost udela i kytara ale at to sazim pres HB nebo singly tak je to takovy moc prepaleny v raznym hrani
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

DaveFarmer: Tube Flavoured Overdrive jsem měl. Je to poměrně hlasitý overdrive (v 1/3 dráhy na volume už je to síla), ale nepotlačuje charakter zesilovače, spíše jej více rozvine a zkultivuje. Je to víceméně jemný drajv. Velice dobře se s ním hrálo i z hlediska ovládání přes kytaru (stahování volume). Samozřejmě jej lze užít i jako booster. Zkrátka jednoduchý, přirozený a velmi dobrý overdrive.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak big muff je spíš taková prasárnička a na zkreslení ze staré školy to není vůbec to pravé. Pokud hraješ s tím rockerem s humbáčema a potřebuješ ten zvuk hlavně do zkušebny, tak bych doporučil nějaký čistý booster. Pokud chceš aby to mělo nějaký táhlejší zvuk i na sola, nebo chceš kreslit i při menší hlasitosti, tak by to chtělo nějakou overdrive krabičku, možností je spousta, Rocker si s krabkama na čistém kanálu rozumí myslím skvěle. Btw - Rockera i Big Muff mám doma :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A mluvíš o Germanium 4 Pi Big Muffu? Ten totiž s Big Muffem moc společného nemá. Ta jeho OD část je spíš jako Colorsound Power Boost a Dist jako fuzz typu Fuzz Face. Takže stará škola docela jo, spíš se nehodí na modernější metalové styly.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nene o tom nemluvím, to je zase ještě nějaká jiná verze Big Muffu? Už se v těch EHX muffech nějak začínám ztrácet :-/
DaveFarmer

Příspěvek od DaveFarmer »

Mluvím o Electro Harmonix Germanium 4 Big Muff Pi http://www.thomann.de/cz/electro_harmon ... uff_pi.htm . Nevim co si mám představit pod zkreslením "hlavně do zkušebny" :D Tak samozřejmě že na to hraju ve zkušebně, ale taky na koncertech žejo :D Kytaru mám s push pull, takže to občas rozpojím na singly a ten zvuk je taky úplně jinej, jednoduše hledám zkreslení lehce do vintage, který by při mírným zkreslování nepřepalovalo, což ten Big Muff bohužel dělá a není to tak pěkný. Na nakopnutí sól podle mýho poslouží každej lepší overdrive v kombinaci se zkreslením komba, ale jak říkám, hledám něco jako třetí kanál - mezistupeň mezi ryze čistým a ryze zkresleným kanálem, který ten Orange Rocker má parádní.
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
mertas78

Příspěvek od mertas78 »

Nejlepší overdrive? tak šef kytaroveho odděleni Patrik Cox to posila pisemně viz priloha

Ja taky hledam crunch zvuk k orange zesilovaci. dloooooouho jsem badal a nakonec obklikou pres voodoolab giggity dosel k Vaclavu Hudečkovi vh relief a ten mi pripravuje nakopavadlo.

tady jsou ukazky testovani u thomanna http://m.youtube.com/channel/UCvGcSBHj3rH5cBXsqvx0quQ
je tam jeho dvojpedal crunch- lead. , ted ma ve vyrobe mnohem jemnejsi crunch nez je v jednom miste slyset na ukazce. do poloviny gainu bude nakopav bez zkresleni od pulky vude kreslit s velkym rozsahem, ale se zachovanim kytaroveho zvuku a dynamiky nastroje

hrali nebo hrajou na to Pavlicek, Hladik a Zdenek Bina (-123min) mi k tomu napsal:

vh relief versus ibanes ts808
Ahoj Zdenku,
muzes napsat, co z uvedenych overdrivu preferujes a proc?

Zdenek:

Ahoj rozhodne vh relief, ve vsem lepsi o dve tridy :). Hlavne vic dynamiky a kontaktu s nastrojem. A presne cte puvodni zvuk kytary.

Verim, ze jsem nasel poctive hrajici nakopavadlo.
tak uz je jasno, co je nejlepsi overdrive na planetě? :lol:

co vy na to?
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
amps: Fender Twin 65 Reverb, AER Compact 60.3
studio: Logic X Pro, Sgear
mertas78

Příspěvek od mertas78 »

tak naskenovany rukou psany dopis od coxe mi nejde zatim vlozit :D
ale pise, ze je to nejlepsi, co je na planete :D
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kdo je Patrik Cox?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mertas78

Příspěvek od mertas78 »

sorry nedopsal jsem tu vetu, je to šef kytaroveho oddeleni u thomann.de, podivej se na nej na tom videu
PMC

Příspěvek od PMC »

potřebuju radu...
co za hlavní lehký overdrive k Teleti ('74-'78) a VOXu AC3O ('63 -> bez top boostu) ?
Sympatie mám k: P.C. Timmymu, Lovepedal Eternity, ???, (VHRelief?, OKKO?)
Videa mi nepříjdou zrovna směrodatná, tak máte někdo zkušenosti - radu?
Momentálně jsem využíval SD1/BB preamp/SpinDoctor, smrčkovy OD, ale k voxu to není ono... :(
► Fender Telecaster ze 70. let; Gibson Chet Atkins SST ´96
mmjuz Bassman; mmjuz 6W mazel

ObrázekRock´n´RollObrázek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

PMC píše:potřebuju radu...
co za hlavní lehký overdrive k Teleti ('74-'78) a VOXu AC3O ('63 -> bez top boostu) ?
Sympatie mám k: P.C. Timmymu, Lovepedal Eternity, ???, (VHRelief?, OKKO?)
Videa mi nepříjdou zrovna směrodatná, tak máte někdo zkušenosti - radu?
Momentálně jsem využíval SD1/BB preamp/SpinDoctor, smrčkovy OD, ale k voxu to není ono... :(
Okko diablo bych asi vynechal. Nezdá se mi jako to pravé na lehký ovedrive k singlům. Co zkusit nějakého rata s nízkým nastavením gainu. Nevím sice přesně, co hledáš za zvuk, ale k singlům a hodně čistému aparátu se mi právě líbí tyhle "špinavější" krabice. Ještě se mi docela líbil way huge angry troll, jen mi u něho chyběl tone.

Ale okko můž nabídnout na ozkoušení.. bydlíš kousek.
PMC

Příspěvek od PMC »

jednou jsem na Okkkko hrál a ... moc se mi nelíbilo, resp ten zvuk se mi nehodil - ale nebylo to přes VOXe. (!)
Raty osobně vůbec neznám - ty nový (aktuálně vyráběný) jsou už ale o třídu níž, ne? Dřív jsem tady něco podobnýho přečetl.
Jinak já bych asi spíš chtěl jen lehký OD, ten VOX potřebuje dotánout jen "o kousek", chci využít jeho zvuk, ale něco tomu chybí. Samotný boost nebo tubecreamer mi k tomu moc nesedí

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

co treba Xotic EP booster / BB preamp ?
PMC

Příspěvek od PMC »

BB jsem měl, nesedí.
Čistej boost, taky není ono - nepotřebuju přebudit voxe ale dotvořit zvuk.
Zkusím RAT, ale moc tomu nedůvěřuju...

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

EP booster ale neni cistej boost, trochu barvi.
PMC

Příspěvek od PMC »

Kinx píše:EP booster ale neni cistej boost, trochu barvi.
To jsem netušil - díky :) , každopádně mám fulltone FATboost a ten už fest barví, ale není to taky to pravé. Chtěl bych overdrive, hodně lehký, ale overdrive :)

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

A jak bys ten zvuk chtěl dotvořit? Zhutnit? Přidat "jistku"? Přidat kompresi?
PMC

Příspěvek od PMC »

qwer píše:A jak bys ten zvuk chtěl dotvořit? Zhutnit? Přidat "jistku"? Přidat kompresi?
k jinýmu zesíku jsem měl na "svůj zvuk" T-rex spindoctor/TS808/SD-1 se staženým gainem na minimum. Teď to chce zas jinou krabičku.
Má představa je něco jako Timmy dle ukázek. Prostě lehký kreslítko který dodá trochu té komprese, zhutní a přitom zůstane se svým charakterem. Jenže třeba s tímhle kreslítkem vůbec nemám zkušenosti a proto se ptám, jestli někdo podobnou poctivou low-gain krabku nemá, případně jich pár neprošel.

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“