DELAY
Pravidla fóra
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
ten prepinac sem si myslel, ze bude tenhle. jen nemuzu najit od Bosse nejaky expression pedal.
EDIT: snad to nebude tohle, je to prece jen trosku drazsi
http://www.thomann.de/gb/boss_fv500h.htm
resp. levnejsi by bodl. u nas je neco podobnyho za 2200, jen to nema v oznaceni na konci H, ale L.
EDIT: snad to nebude tohle, je to prece jen trosku drazsi
http://www.thomann.de/gb/boss_fv500h.htm
resp. levnejsi by bodl. u nas je neco podobnyho za 2200, jen to nema v oznaceni na konci H, ale L.
Naposledy upravil(a) framikoin dne 5.10.2008 12:30, celkem upraveno 1 x.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Takže dnes jsem si byl vyzvednout Boss DD-7. A říkám, že je to prostě super efekt.
Hlavně Reverse mě nadchl, který je naprosto užásný, zní to jako mix DJ pultu, hlouslí a já nevím co všechno.
Analog Delay nevím, moc se mi nelíbí, ale mám to asi 2 hodiny, takže nevím no musím si s tím pohrát.
EDIT: Tak Analog je nejlepší !!! Prostě krása.
Hold mód pro smyčky je parádní, ale zatím se neumím trevovat no.
50 ms je hodně podobný reverbu.
200 ms rychle se opakující.
800 ms naprosto úžasný.
3200 opakuje dlouho a po dlouhé době no.
Přesná délka delaye lze docílit pomocí potenciometru, stejně tak Feedback lze nastavit.
Nevím, jak to popsat, kdyžtak se ptejte nebo řekněte a já vám něco nahraju.
Hlavně Reverse mě nadchl, který je naprosto užásný, zní to jako mix DJ pultu, hlouslí a já nevím co všechno.
Analog Delay nevím, moc se mi nelíbí, ale mám to asi 2 hodiny, takže nevím no musím si s tím pohrát.
EDIT: Tak Analog je nejlepší !!! Prostě krása.
Hold mód pro smyčky je parádní, ale zatím se neumím trevovat no.
50 ms je hodně podobný reverbu.
200 ms rychle se opakující.
800 ms naprosto úžasný.
3200 opakuje dlouho a po dlouhé době no.
Přesná délka delaye lze docílit pomocí potenciometru, stejně tak Feedback lze nastavit.
Nevím, jak to popsat, kdyžtak se ptejte nebo řekněte a já vám něco nahraju.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Tak jsem o tom začal uvažovat taky.
Mám brát tohodle bosse nebo zkusit na ebay zchrastit nějakýho staršího, třeba toho DD-3 nebo ten analogovej? Myslíte že to má cenu? Co se týče poměru výkon/cena/obtížnost sehnání... 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se té DD-7 nebal, je tam i Chorusový Delay a docela povedená simulace Analogového.
Hodně vydařený efekt ...
BTW: O víkendu o něm točnu video.
Hodně vydařený efekt ...
BTW: O víkendu o něm točnu video.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
co od delaye chces? pokud jen kratky delay, tak analog, pokud trosku delsi, ne moc vymozenosti, japonska DD3, pokud vice moznosti, loop, simulace analogu, tak DD7, pokud skutecne velka flexibilita, tak Line6.rasomaso píše:Tak jsem o tom začal uvažovat taky.Mám brát tohodle bosse nebo zkusit na ebay zchrastit nějakýho staršího, třeba toho DD-3 nebo ten analogovej? Myslíte že to má cenu? Co se týče poměru výkon/cena/obtížnost sehnání...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Ja mam DD-7 asi 3-4 mesice.Jsem fakt spokojeny.Na krame jsem vybiral jestli DD-3,nebo DD-7.A vyhrala DD-7.Hlavne kvuli vsem moznostem,ktery si clovek muze nastavit.Analog delay,Reverse,Chorus,Slap Echo a hlavne ta 40-ti sekundova smycka co si clovek muze nahrat.To je parada!DD-3 nema ani tretinu toho co DD-7.Doporucuji!A simulace Analog Delay zni uplne nejlíp.
Kouknětě sem na owner´s manual
http://www.bosscorp.co.jp/products/en/DD-7/specs.html
Kouknětě sem na owner´s manual
http://www.bosscorp.co.jp/products/en/DD-7/specs.html
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
No tak jsem ho vzal za 3400
ještě to zvednul, ale von je nějaké zmatené stvoření tak se s nim nebudu dohadovat. Pár kil mě fakt nevytrhne (ano mám se
). Uvidíme jak to bude znít s tim mym setupem, teď doufám že to nebude nějaký šmélo. 
EDIT: spojení příspěvků
Ou jé tak to mám tady!
Teď ještě aby to hrálo
večer to vyzkoušim a do topicu s nahrávkama hodim nějakou ukázku
edit: a nebo někdy později, musim se s tim naučit
ale zní to pěkně... 
EDIT: spojení příspěvků
Ou jé tak to mám tady!
edit: a nebo někdy později, musim se s tim naučit
Sorry za double/triple post (nejsem si jistej co to je
), mám takovej dotaz.
Je normální když u toho delaye mám hrozně rychle umrtvenou baterku? Včera jsem hrál asi tak dvě a půl hodiny celkem, kabely jsem vytahoval a dnes jsem musel měnit (včera novou!) baterku. Je možný že to takhle žere, nebo jsem musel nechat zapnutej efekt...?
Je normální když u toho delaye mám hrozně rychle umrtvenou baterku? Včera jsem hrál asi tak dvě a půl hodiny celkem, kabely jsem vytahoval a dnes jsem musel měnit (včera novou!) baterku. Je možný že to takhle žere, nebo jsem musel nechat zapnutej efekt...?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
a jakej adapter bych mel pouzit do ty DD-2? Pujde ten 230 PSA jak maj na kytarach?
http://kytary.cz/boss-napajeci-zdroj-bo ... 80:0:0:1:0
http://kytary.cz/boss-napajeci-zdroj-bo ... 80:0:0:1:0
Adapter
Zdravím Vás pánové,
tak jako adapter doporučuji výrobek p. Smrčky - pokud máš více krabiček (umí napájet od 4 kousků a výš) - popř. se Ti další (napájecí kabely) budou časem hodit (např. na ladičku apod.). Nedávno mi přišel cca za 1.000,- Kč a je to bomba. Vřele všem doporučuji!!! Tzn. jedna krabice a 4 vývody - pohoda...
K baterkám - efekty typu Overdrive tak nežerou, ale u Delaye počítej s tím, že baterku musíš pořád měnit - jednoduchým přepočtem se dostaneš k tomu, že se vyplatí investice do adapteru.
tak jako adapter doporučuji výrobek p. Smrčky - pokud máš více krabiček (umí napájet od 4 kousků a výš) - popř. se Ti další (napájecí kabely) budou časem hodit (např. na ladičku apod.). Nedávno mi přišel cca za 1.000,- Kč a je to bomba. Vřele všem doporučuji!!! Tzn. jedna krabice a 4 vývody - pohoda...
K baterkám - efekty typu Overdrive tak nežerou, ale u Delaye počítej s tím, že baterku musíš pořád měnit - jednoduchým přepočtem se dostaneš k tomu, že se vyplatí investice do adapteru.
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H
http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H
http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
a jak je to s těma ampérama? Ze stránek smrčky jsem pochopil že to si při objednávce mám říct jaký tam chci kombinace V/A, třeba ten origo adaptér má 9V/200mA a ten od smrčky tam uvádí jiný kombinace. To znamená že bych při takový objednávce musel vědět jaký přesně efekty na tom budu používat nebo se dá zapojit i efekt kterej má mít těch 9V/200mA třeba do zdroje kterej bude mít 9V/100mA? Já nejsem žádnej elektrikář tak sorry jestli plácám blbosti.
Já jen že ještě nejsem u konce s nákupem efektů. Rozhodně ne!