Nápady, připomínky, stížnosti

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Nápady, připomínky, stížnosti

Příspěvek od Bummer »

Podle mě by taková věc, jako upozornění dva dny před vymazáním, nebyla vůbec marná.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Jde mi hlavně o to, abych nemusel znovu zadávat popis a přikládat obrázky. Což prostě musím, pokud je inzerát smazán.

Ještě jedna chybka
ve www odkazech to nebere část za znakem "#". Např v mém odkazu na Wohmův příspěvek ve fóru, viz. můj inzerát http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=527436

Případně se ten znak používá, když chci přímo odkázat na určitou stránku v PDF, např. #page=3
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tyjo, jsem slavny! :lol:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

dayslypper píše:Je to celkově určitě 100%ní zlepšení, ale tento jednoduchý systém v jednom ohledu stále zaostává.

Když vyprší platnost starých inzerátů, tak jsou natvrdo smazány. Existence uživatelských účtu se neplánuje :cry: , bylo by tedy alespoň možné nějaké upozornění na mail, když se platnost inzerátu blíží ke konci? Abych měl možnost inzerát včas obnovit, pokud je ještě platný.
To budeš obnovovat inzerát po 30 dnech? Jestli něco prodáváš, tak 100% obnovuješ častěji, těžko na to zapomeneš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Ten nesoulad v délce trvání obnovování inzerátů a platnosti inzerátů se mi nezdá příliš vhodný. Pak se lidi na bazaru chovají, jak zde naznačil nero.

Je to výhodné tak pro hyperaktivní inzerenty, kteří častým obnovováním chtějí zvýšit šanci na prodej. Taky chápu, že to dává zdání, že se na inzerci stále objevují nové inzeráty, což se líbí webmasterovi, ale tím asi tak ty výhody končí.

Pro ty, co si pravidelně prohlíží inzerci, jsou tyto často obnovované inzeráty akorát spam. Vidí je každých pár dnů, přitom už si ho prohlédli.

Jak rád bych na bazar hodil inzerát a dál se o nic nestaral, místo toho abych teď hlídal kdy budu moct obnovit inzerát, protože inzeráty se v tomto systému propadají závratnou rychlostí. Už původní systém se mi zdál bližší spíš jakémusi závodu, kdo bude nejvíc navrchu, než normální inzerci. A ten krátký interval obnovení tento fakt jen podpořil. Předtím bylo nutné pro obnovení zadat celý nový inzerát, teď stačí zadat heslo.

Proč vlastně není interval obnovení podobně dlouhý, jako platnost inzerátu? Před vypršením platnosti by byl inzerent upozorněn mailem a když bude mít zájem, tak inzerát obnoví - v nejlepším případě po kliknutí na nějaký odkaz, aby nebylo nutné zadávat heslo. V opačném případě bude inzerát vyřazen. To se mi zdá jako běžný způsob.

Navrhuji:
a) buď prodloužení intervalu prodloužení na měsíc
b) nebo zkrácení platnosti inzerátu třeba na týden s tím, že přijde mail s odkazem na prodloužení - snížilo by se tak i dost množství již neaktuálních inzerátů.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Cemu to pomuze???
Odstrani to maximalne inzeraty, ktery jsou na poslednich stranach, ty nemuzou nikomu vadit. Obnovovani inzeratu jednou za mesic je naprostej nesmysl...
Ted se tady objevuji inzeraty jednou za dva dny, predtim to bylo i kazdy den, ja vidim jednoznacne zlepseni.

To, ze inzeraty brzy odjedou na nepekne pozice je dano objemem inzerce a nicim jinym. Jakekoli restrikce jsou nesmyslne, jedine rozumne reseni je udelat vice kategorii, nebo dat moznost prohlizet pouze nove zadane a ne obnovene inzeraty, pokud je to programatorsky mozne. Ja bych ale stejne prohlizel klasicky, protoze clovek napoprve spoustu veci prehlidne.
Somnus Aeternus
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:To, ze inzeraty brzy odjedou na nepekne pozice je dano objemem inzerce a nicim jinym.
Já bych řekl, že je to z velké části právě, že inzeráty brzy odjedou na nepěkné pozice kvůli OPAKOVANÉ inzerci a to tu právě zmiňuji.

Myslím, že interval pro obnovení inzerátu by neměl být kratší než jeden týden... s tím že by doba jeho platnosti mohla být pouze jeden týden.

.........

Co možnost filtrovat nové inzeráty?
Kdo má sledovat, u čeho je ještě to "NEW" a u čeho už ne. Prostě vedle fitru "všechny" předat i "nové" a to by se to prohlíželo. Pak by to už stačilo prohlédnout jen jednou a pozorně.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ted jsem se dival a za tyden pribude zhruba 1500 inzeratu. Na 150. strane si urcite hodne lidi prohlidne tvuj inzerat, ze? :wink:

Tu filtraci jsem uz navrhoval, ta by vyresila tenhle problem, kterej podle me ale realne neexistuje.
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dayslyppere, moc ti nerozumím, o co ti jde. Když se nedalo obnovovat, házeli lidi každý druhý den nový inzerát a tak si na jeho kopie narážel opravdu často. Teď, když obnovíš, narazíš na něj jen jednou. Pokud by se prodloužil limit pro obnovení, vedlo by to jen k tomu, že by lidi zadávali nové inzeráty - takže by sis nikam nepomohl. Možnost obnovení rozhodně nic nemohla zhoršit, maximálně tak zjednodušit znovuzadávání inzerátů.

Zkrácení platnosti inzerátu je podle mě zcela k ničemu a naopak to jen znepříjemní život inzerentům, kteří jsou zvyklí inzerát pouze zadat a dál se o něj nestarat.

Jinak zdání, že se pořád objevují nové inzeráty, může být webmasterovi úplně ukradené. Jestli ho něco zajímá, tak návštěvnost, ne počet nových inzerátů za den.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:Pokud by se prodloužil limit pro obnovení, vedlo by to jen k tomu, že by lidi zadávali nové inzeráty - takže by sis nikam nepomohl.
To je mi jasné, ale řešení je jednoduché: při duplicitě inzerátů místo smazání starého, nedovolit vložit ten nový. Jak snadné. Takto se běžně zachází se spamem. To, že to je na tomto bazaru naopak (je mazán nový místo starého) toto spammerství akorát podporuje. Ten spam je dle mě chycen úplně za druhý konec, než by měl správně fungovat. Ale všichni jsou na ten systém tak zvyklí, že to nikomu ani nepřijde.
Nero píše:Zkrácení platnosti inzerátu je podle mě zcela k ničemu a naopak to jen znepříjemní život inzerentům, kteří jsou zvyklí inzerát pouze zadat a dál se o něj nestarat.
Navrhoval jsem to souběžně s tím, že by inzerent byl na ukončení platnosti upozorněn mailem. Takto to nikoho nijak neznevýhodní.
Nero píše:Jinak zdání, že se pořád objevují nové inzeráty, může být webmasterovi úplně ukradené. Jestli ho něco zajímá, tak návštěvnost, ne počet nových inzerátů za den.
Dobrá, tak ještě jednou a lépe. Zdání, že se pořád objevují nové inzeráty, v první fázi zaujme návševníky. Zaujatí návštěvníci pak navštěvují stránky častěji, což se líbí webmasterovi.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ano, a upřímně je potřeba si uvědomit (což jsem jako webmaster, dělající jednoduché věci dříve nechápal) že tu jsme primárně pro zisk zadavatele, a komfort uživatele je druhotný - a btw tady to funguje dobře a špatně je přidělávat uživatelům práci, pro uživatele to musí být jednoduché a v duchu s jeho způsobem myšlení - když ho budeš k něčemu nutit, tak se ti na to akorát tak vysere.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

mycountry píše:...je potřeba si uvědomit ...že tu jsme primárně pro zisk zadavatele, a komfort uživatele je druhotný.
První pádný argument, se kterým se chtě nechtě musím smířit.

Jinak, co je toto za věc? Občas zkusím do vyhledavače jsem zkusil zadat svůj mail, abych zjistil jestli někde na internetu nevisí kvůli spamu. A našlo mi to toto:

Obrázek
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

dayslypper píše: Jinak, co je toto za věc? Občas zkusím do vyhledavače jsem zkusil zadat svůj mail, abych zjistil jestli někde na internetu nevisí kvůli spamu. A našlo mi to toto:

Obrázek
To je asi to vyhledávání inzerátů od stejného uživatele, kde se emailová adresa evidentně už nekryptuje.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

dayslypper píše:
mycountry píše:...je potřeba si uvědomit ...že tu jsme primárně pro zisk zadavatele, a komfort uživatele je druhotný.
První pádný argument, se kterým se chtě nechtě musím smířit.

Jinak, co je toto za věc? Občas zkusím do vyhledavače jsem zkusil zadat svůj mail, abych zjistil jestli někde na internetu nevisí kvůli spamu. A našlo mi to toto:

Obrázek
To je kód, který se zpracuje při přístupu google robota na bazar - vyhledá se ve fulltextu přijatelný výraz.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No když se dívám na zdrojový kód, tak tam je sice zakryptovaná klasická mailová adresa, ale jakmile má člověk víc inzerátů jak jeden a je tam v závorce počet inzerátů s odkazem na vyhledání podle mailové adresy, tak v tom odkazu už email kryptovaný není. :shock:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

mycountry píše:Ano, a upřímně je potřeba si uvědomit (což jsem jako webmaster, dělající jednoduché věci dříve nechápal) že tu jsme primárně pro zisk zadavatele, a komfort uživatele je druhotný - a btw tady to funguje dobře a špatně je přidělávat uživatelům práci, pro uživatele to musí být jednoduché a v duchu s jeho způsobem myšlení - když ho budeš k něčemu nutit, tak se ti na to akorát tak vysere.
S tím zcela souhlasím a snažím se celou dobu vysvětlit...

Dayslyppere, už mi přijde, že jsi trochu zaseknut na pozici věčně nespokojeného navrhovatele vylepšení, která tobě osobně přijdou vhod, ale nemyslíš na to, že většinovému uživateli nijak nepomůžou či mu naopak jenom komplikují život...

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero podle mě je tam ale skutečně chyba, protože ve vygenerovaném html kódu inzerátů je nekryptovaná emailová adresa, kterou si kterýkoliv robot může přečíst a zařadit do své DB.
Podívej se třeba na http://hudebnibazar.cz/index.php?fulltext=uop@seznam.cz a nech si zobrazit zdrojový kód stránky.
Tohle dle mého programátor úplně podcenil.
email.jpg
Jestli se mýlím, rád si nechám vysvětlit jak to doopravdy je a klidně se omluvím.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ohledně toho kódu, potažmo mailu, to ano, tam nic nepopírám. Mluvím o těch ostatních věcech.

Pro jistotu upozorním VladuM po mailu, aby o tomhle věděl...

PetrPeter 1975 - 2008
VladaM
Site Admin

Příspěvek od VladaM »

Jester píše:Nero podle mě je tam ale skutečně chyba, protože ve vygenerovaném html kódu inzerátů je nekryptovaná emailová adresa, .....
Jojo. Opraveno. Dík za upozornění. Už se odkazuju na inzeráty uživatele pomocí čísla inzerátu, takže email se v odkazu vůbec neobjeví.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Díky!
Nero píše:Dayslyppere, už mi přijde, že jsi trochu zaseknut na pozici věčně nespokojeného navrhovatele vylepšení, která tobě osobně přijdou vhod, ale nemyslíš na to, že většinovému uživateli nijak nepomůžou či mu naopak jenom komplikují život...
Kdyby se uplatnil celý můj návrh včetně těch dalších věcí, které jsem zmínil, tak by ušetřil práci prohlížejícím a normálním inzerentům. Zkomplikoval by jedině práci spammerům, kteří chtějí být permanentně navrchu - ke spamování se ale uchyluje většina lidí včetně mě, protože je tak systém nastaven. Jak už tu uvedl Wohma, kdo není navrchu, tak neexistuje. Moje jediná snaha byla, aby tenhle fakt neplatil tak silně.
Odpovědět

Zpět na „HudebníBazar.cz“