Výměna snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
pedrush

Re: Výměna snímačů

Příspěvek od pedrush »

Ok, díky. Každopádně sem z toho zmatený jak prase, to se chcu vidět co z toho vyleze teda.. :/ Při moji smůle..
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Byl by někdo ochotný a pomohl mi přes soukromou zprávu prosím? Ať tady nezaspamuju fórum.. Díky! :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Krkovej snímač tam nech, takhle silnej kobylkáč u krku by byl moc zabasovaný (je to ten s půlkulatýmy nýtama coby nástavcema ne?). Zkusit to můžeš, klidně, ale asi ten krkovej vrátíš zpátky.

Zapojení: káblík od snímače nejdřív na poťáky, případně střed vinutí na push-pull,
od poťáku ke 3 way switchi: očísluj si vývody switche v řadě 1-8
1 neck
2 - nic
3 bridge
4 výstup do jackové samice
5 až 8 - nic
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Takže jestli to chápu správně, když zapojuju dva HB sériově, je tam 5 káblíků u každého snímače.. Červený půjde na poťáky, zelený s tím holým do země a bílý s černým akorát spájím dohromady a víc nic? Barvy beru prodle toho DM X2N.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Pomůžou ti tahle schémata?

Obrázek
Obrázek
Obrázek
pedrush

Příspěvek od pedrush »

Schémata už sem si taky postahoval, jen mě tam zmátla ta clona, kterou právě nahrazuju tím druhým volume poťákem.. Ještě jsem tohle nikdy nedělal, proto to tady takhle spamuju hehe.. Nemyslím pájení, ale výměnu snímačů, potenciometrů a v podstatě celé té elektroniky.. Ale už vím jak na to, spíš mi pomohl tenhle diagram:

http://www.seymourduncan.com/support/wi ... c=2h_2v_3w

Ale i tak díky!
aleshaak

Příspěvek od aleshaak »

Ahoj, nevite o někom, kdo levně přemotává snímače? Před lety jsem si objendal z USA SD SLL5 a přišel mi s ořerušným vinutím. Nějak jsem se nedokopal k reklamaci a teď bych ho docela využil, tak mě napadlo ho přemotat. Nevíte o někom? Nejlépe v Praze..
2003 Strat Dlx USA | Orange TT | EHX Small Stone v2| EO Pig Hoof | BOSS DD7
Mejla

Příspěvek od Mejla »

mám dotázeček...v nejbližších dnech dám do svého les paula Dimarzio D activatory, ale chtěl bych je dát do zlatýho pouzdra po původních snímačích...na YT jsem viděl videa jak se to dělá, tak se chci zeptat, jestli to je možný a jestli se tim nějak výrazně neovlivní jejich zvuk...akorát jak sou v těch krytech ty dírky na ty šrouby ze snímače, tak activator ty šrouby nemá, čili se bojim, aby to nevypadalo divně a na druhou stranu se mi nechce kupovat schaller kryty za 1000 navrch...jestli vás zajímá, proč to chci tak prznit, odpověď je jednoduchá, prostě se mi do kytary nehoděj černý snímače :D
MilanT

Příspěvek od MilanT »

A nedají se sehnat už se zlatými kryty?
Ty snímače neznám, ale nejsou tam imbus šrouby?
Obrázek
Mejla

Příspěvek od Mejla »

já jsem právě zlatý nenašel na netu...ani na thomannovi
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Zlatý bez děr seženeš. Za pusinku zde: http://shop.sollerguitars.com/index.php ... r-pickups/
Nepleteš si D Activator s X2N, nebo máš DActivator-X s kolejnicemi?
Jestli to bude vypadat blbě s dírkama je věc názoru. Nebál bych se to vyzkoušet.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

kmensik píše:Zlatý bez děr seženeš. Za pusinku zde: http://shop.sollerguitars.com/index.php ... r-pickups/
Nepleteš si D Activator s X2N, nebo máš DActivator-X s kolejnicemi?
Jestli to bude vypadat blbě s dírkama je věc názoru. Nebál bych se to vyzkoušet.
já myslel jako jestli se ty "šroubky" nebo co to tam je vlezou do těch dírek na tom krytu víš? jestli nebudou někde podtim, jde o to, že já mam ty dírky klasicky jen ja jedný straně, prostě LP styl

jinak dík za tip...ze slovenska hm, asi si je objednám :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jo takhle. Je velká šance, že díry v krytech nebudou přesně pasovat na šroubky nového snímače. Roztečí je mnoho. Musíš to změřit, nebo přiložit snímače k sobě a porovnat.
Ty šroubky na druhé straně, které budou schované, můžeš zašroubovat hlouběji, aby netlačily na kryt. Jinak to nevadí, že nejdou skrz kryt.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

ouki douki :) a k čemu jsou na tom snímači vlastně ty šroubky a má to vliv na zvuk když je zašroubuješ/vyšroubuješ ...
mskvr

Příspěvek od mskvr »

MejlaSN píše:ouki douki :) a k čemu jsou na tom snímači vlastně ty šroubky a má to vliv na zvuk když je zašroubuješ/vyšroubuješ ...
Pólové nástavce, v tomdle případě se závitem, slouží ke kompenzaci síly signálu každý struny. Prostě aby hlasitost byla vyrovnaná. Můj objev Ameriky spočívá i v tom, že u některých snímačů, je kompenzace řešená délkou magnetu. Zvenčí vyzerají všecky stejně dlouhé, ale z druhé strany jsou vidět rozdílné délky.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ono se to nastavení výšky šroubků moc nepoužívá. Magnetické pole je nejsilnější uprostřed snímače a na krajích slábne, takže když jsou krajní stuny blíž šroubkům, kompenzuje se to. Není potřeba, aby nástavce kopírovaly rádius strun.
azzy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azzy »

zdravím, jak je to s výměnou snímačů u lubových kytar ? máte s tím někdo zkušenosti ? na netu jsem hledal nějaké video s návodem, ale neúspěšně.. našel jsem jen nějaké obrázky, po kterých jsem si říkal, zda to vůbec má smysl měnit, zdálo se to dosti komplikované..
Ibanez S07 Limited Edition - DiMarzio Breed DP165F/DiMarzio Breed DP166F
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Snad ti pomůže tohle: http://www.youtube.com/feed/UC8AgXWvEbsuZhlqqXR2q5DQ Sjeď trošku níž.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
azzy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od azzy »

Bummer píše:Snad ti pomůže tohle: http://www.youtube.com/feed/UC8AgXWvEbsuZhlqqXR2q5DQ Sjeď trošku níž.
díky moc, to je přesně to, co potřebuju.. =)
Ibanez S07 Limited Edition - DiMarzio Breed DP165F/DiMarzio Breed DP166F
Karel90

Příspěvek od Karel90 »

Zdar chlapi , mám dotaz měním snímač u kobylky na stratocastru (humbucker DM dp100) a už jsem tak nějak na všechno přišel ale napadla mě jedna věc možná je to blbost ale nemůžu ho otočit? Nebo je jedno jak je tam posazenej.žádný značení pro blbý na něm není :D... Dík
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“