Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Nesousledné, je bezpečnější a nemůže ti to ujet a vyštípat materiál. Ale samozřejmě jak se to to kde hodí, když máš tělo opracované "skoro napřesno" a fréza to nebere moc materiálu tak je to jedno, stačí pevně držet 
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
zásadně proti břitu, takže asi nesousledně, když to tak nazýváš. Opačně je to o hubu a při hrozí přinejmenším zlomená fréza a rozštípaný materiál. S tím rozštípaným materiálem mám nejednu veselou zkušenost, ale vždycky to šlo nějak zaretušovat. A nejsem sám nastroje/stavba-baskytary-t10-20.html#p303653
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Sousledné je ale lepší v tom, že jedeš po směru a "řez" je čistější. Jen se to nedoporučuje z ruky.
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper

Normální je pohyb frézou proti směru otáčení, nicméně na půlce obvodu těla by hrozilo vyštípání, tak se jede i po směru. Chce to mít pevně v rukách a nenechat se strhnout frézkou zakusující se do dřeva.
Určitě nesousledně.. proti břitu.muz009 píše:Zdar,
jak jsem vyčetl, spousta uživatelů zde má již bohaté zkušenosti s frézováním těla. Zajímalo by mne, jestli frézujete sousledně nebo nesousledně? Jestli třeba buď při jednom nebo druhém způsobu nebude docházet k vytrhávání třísky. Jistě, po frézování těla "nahrubo" se zbytek materiálu rašpluje a brousí do finální podoby. Rád bych ale věděl, který způsob frézování preferujete a proč.
Honza
Sousledně se s frézou prostě nemá pracovat. I když to s opatrností jde, pujde ti břit pořád proti vláknu akorát pod menším úhlem. Takže když pracuješ proti vláknum, tak sousledný frézování bude mít o něco lepší povrch ale ne čistý. Nejlepší možnost při frézování míst proti vláknum je, že si korpus prostě otočíš.
Nebo pokud to neni možný tak protě pracuj s ostrou frézou a vysokými otáčky pod hranicí pálení.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Sice se mi to moc nelíbí, ale je vidět, že jsi fakt šikovný 
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě se teda líbí moc. Parádní práce
Je to zase něco neobvyklého 
Opravdu povedený originální kousek, gratuluji! Jen otázečka, nevadí při používání ty nezapuštěný vruty držící zadní krytku a krk? U strata, co jsem překopával byl jen mírně oprasený zapuštěný vrut na krku a když jsem kytaru zkoušel, tak jsem se o něj poškrábal..
Diky
mno co se tyce sroubu, tak nijak nevadi. Spis jsem vzdycky resil poskrabane kytary od opasku
ale jen co tuto kytaru prodam, zacnu vyrabet dalsi a u ni uz srouby uplne zapustim 
Tak práce je tam vidět hodně... ...ale z mého pohledu docela děs. Každé zboží si najde svého kupce!
Každý má nějaký vkus
stejné je to s tím jak se říká ,,sto lidí, sto názorů"
prodam to jen za cenu materialu. Zatím se stále učím a není to pořád práce na takove urovni, abych si mohl neco navic účtovat. Jen nechci jit do minusu, ale ucit se musim na něčem pořád, abych se někam vypracoval.
Tak nejsem sam, komu to prijde opet docela hrozny. Tvar vem cert, proti gustu ... ,ale to zpracovani mi prijde zase hrozne odflaknuty od tech ukrutne nepraktickejch nezapustenejch vrutu krku, pres tu zmatlanou povrchovku az po odrbanej pickguard 60 smirglem. Proc sis nezkusil vyrobit vlastni krk, jak jsi planoval?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Proc zmatlanou povrchovku? Mam tam mezi cernou metlou a bilym pruhem nerovne linie. To vim, ale jinak to zmatlane neni. Co se tyce vrutu, tak je malickost tam dat zapustene. Ja to stejne budu rozdelavat. Musim odstinit dutinu. Jen jsem to dal dohromady, abych vedel, jestli to bude vubec hrat
tento krk jsem si jen doupravil profil, pac byl kulatejsi. Jinak krk budu delat. Material uz mam
Já nemám zapotřebí se hádat, jestli to je nebo není zmatlaný. Píšu, jen svůj názor a že mi to tak přijde. Jinak když píšeš, že je to konečně hotový, tak jsem nepředpokládal, že budeš ještě dělat další krk a už s hotovou povrchovkou ještě zapouštět vruty.
A netvrď mi, že takhle špatně stříklej lak, není zmatlanej. Na tom zaoblení, kde se pravačka opírá a klouže po těle to máš hrubý jak šmirgl, to musí být úplně příšerně nepohodlný. Takhle se matný lak nestříká. Lak se při stříkání musí slévat a případně vrstvy brousit do roviny, když se to jen popráší, tak to nechá takhle hrubý povrch, který se zachytává za hadry a v horším případě si o něj odřeš ruku.
Nechci tě jen kritizovat, je tam spousta důležitých věcí, který sedí, jsou dobře udělaný a budou fungovat, ale ta tvoje filozofie, že budeš začínat od toho nejsložitějšího, aby tě už nic nepřekvapilo, mi přijde lehce kocourkovská. V matematice jsi taky začínal maticemi a determinanty?
A netvrď mi, že takhle špatně stříklej lak, není zmatlanej. Na tom zaoblení, kde se pravačka opírá a klouže po těle to máš hrubý jak šmirgl, to musí být úplně příšerně nepohodlný. Takhle se matný lak nestříká. Lak se při stříkání musí slévat a případně vrstvy brousit do roviny, když se to jen popráší, tak to nechá takhle hrubý povrch, který se zachytává za hadry a v horším případě si o něj odřeš ruku.
Nechci tě jen kritizovat, je tam spousta důležitých věcí, který sedí, jsou dobře udělaný a budou fungovat, ale ta tvoje filozofie, že budeš začínat od toho nejsložitějšího, aby tě už nic nepřekvapilo, mi přijde lehce kocourkovská. V matematice jsi taky začínal maticemi a determinanty?
coze?
dyt to je hladke jak detska p***l
nez neco zacnes kritizovat, radeji se prvni zeptej, jestli to tak skutecne je nebo to jen klame. ocividne hodne rad hanis vyrobky jinych. na te cerne je strikla perlet. je tam leskly lak, ktery jsem lestil rucne, tak se odrazi predmety jen v ostrejsim uhlu. Ta perlet to trochu omezuje a dela na fotkach ten dojem popraseneho laku vyfotim to radeji ve stinu, kde to jde videt lip. krk budu delat na drihou kytaru. ne tuhle.
J.J. radí kde může a radí dobře. Pokud mám problém příjmout kritiku tak nevím proč bych tady něco ukazoval.pain2 píše:coze?dyt to je hladke jak detska p***l
nez neco zacnes kritizovat, radeji se prvni zeptej, jestli to tak skutecne je nebo to jen klame. ocividne hodne rad hanis vyrobky jinych.
Ani se nedivím,že na tento Tvůj plamenný příspěvek nereaguje. Tož tak...
ja netvrdim, ze neradi dobre. lakovani jsem resil s lakyrnikama. Jen perlet tak odrazi slunecni paprsky. A vytocit me dokaze akorat kritika, ktera je mylna. viz to, ze se rozepisoval o tom, jak je spatny finish, jak to mam jako smirgl, kdyz to tak vubec neni
o to slo.
Jinak si dělej kytary jak chceš, pokud se najde někdo komu se to líbí.
tak samopal jsem prodal
... jinak ja to beru, ale fotky umi nekdy fakt klamat. tu dalsi kytaru uz budu delat relativne normalni. bez nejakych extravagantnich hokusu pokusu. nad tou posledni jsem stravil asi mesic 4 hodiny denne po praci. Hodne se mi libi kytary, ktere maji oddeleny top, kde to prejde po stranach na normalni prirodni finish.