Metallica

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Durin

Re: Metallica

Příspěvek od Durin »

r0nn!e píše:
Durin píše:V zadní části jsi v relativně v klidu, tam se tolik nekotlí. Tam většinou stojí takoví ti tatíkové, co poslouchali Metallicu za mlada, maj prachy, tak si koupí lístek pod pódium, ale přitom se nechtěj rvát mezi zpocený lidi vepředu. :D :wink:
Asi tě zklamu, ale "český kotel" je takto složen né jenom vzadu, ale z 80 až 90 %!! :mrgreen:
+1 :D :D
Varach

Příspěvek od Varach »

:D díky chlapi, ještě počkám co mi k tomu řekne doktor a jak mi bude a snad povalim :)
Durin

Příspěvek od Durin »

Tak jako Gojira dobré, Machine Head moc nemusím, ale Black Album po zpátku a laser show při One... to bylo nezapomenutelný! 8)
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

A dokonce jste tam měli jako diváka Richieho z Judas Priest :mrgreen:
http://ow.ly/i/BYUx Pěkná fotka, vypadá to epicky.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Durin

Příspěvek od Durin »

My jsme tam i stylově přijeli :D
Obrázek
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

nezapomenutelný !!! celej koncert totálně krutej od začátku kdy začla Moriconeho Ectasy of gold totální zimomriavky a celý black album pozpátky a na konci nejlepší song Enter sandman to jsem už měl slzy v očích
stani u podia nejvíc krutý
Kirk měl ty kvákadla rozmístěny snad všude po celým podiu nebo to má už zabudovaný v kytaře fakt nevím :-D
hodím jsem kopii playlistu brzo :-)
a laser show to si snad skoro každej musel vzpomenout na Pink Floydi :-)
a ty ohňostroje byly EPIC !!
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Varach

Příspěvek od Varach »

napište někdo že hráli jak ponocný a lars nestíhal :(
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Varach píše:napište někdo že hráli jak ponocný a lars nestíhal :(
když do toho Lars udeřil tak jsem se málem posral
předchozí kapely měli snad jen na poloviční hlasitost jakmile nastoupila Metla s Hit the Lights a pak hned Master of Puppets tak totální EPICKEJ NÁŘEZ
a Lars byl krutej !!!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rainmaker píše: hodím jsem kopii playlistu brzo :-)
http://www.setlist.fm/setlist/metallica ... fb7f9.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DoMzuna

Příspěvek od DoMzuna »

Wow.. co napsat. V hlavě se mi toho honí mraky ještě teď.. Tak to vezmu od začátku :) Na plac sem dorazil v půl 3, a stoupl si do fronty asi 60 lidí u vchodu č. 2 - stání pod pódiem. Do hodiny tam bylo lidí asi 2x víc. DOvnitř se začalo poušťět kolem čtvrt na jednu, tedy o 45 minut dřív, než se původně plánovalo. Následoval klasický souboj o zábradlí. Gojira začala hrát v 17.15 podle lineupu. Hráli hodinu, změna aparatury, a hodinu Machine head. Jako nefanoušek obou si nedovolím hodnotit :) Mettalica měla hrát od 8, ale ve finále se začalo asi ve 20:20. Nebylo to kvůli gradaci dramatické atmosféry, jak se můžete dočít v debilním článku na idnesu, ale kvůli nefunkčnosti "vocal 6" mikrofonu.

Ecstasy
Hit the Lights
Master of Puppets
The Shortest Straw
For Whom the Bell Tolls
Blackened
The Struggle Within
(World Premiere, first time live.)
My Friend of Misery
The God That Failed
Of Wolf and Man
Nothing Else Matters
Through the Never
Don't Tread on Me
Wherever I May Roam
The Unforgiven
Holier Than Thou
Sad But True
Enter Sandman
Encore:
Fuel
One
Seek & Destroy

Setlist byl prostě bomba. Krom Fuel nic staršího od 91. Co se týče nazvučení, je to iundividuální, ale mě to přišlo v pohodě (snad krom lehce hlasitějším bicím, ale v tom jsem problém neviděl). Údajnou faleš v NEM si myslím stejně nikdo v kotli nezaregistroval, protože každej zpíval. Show parádní, dneska už klasická laser-show taky super. Komunikace bomba a myslím že i lidi ze sebe daly maximum. Ve snakepitu to jelo skoro pořád a v prvních řadách taky.

Ve finále to byla bomba. Přišlo mi, že i sami chapi na pódiu si to užívali, a že je to bavilo.Lidi byly super a show taky. V porovnání se Sonispherem nebe a dudy, jak zvukově, tak atmosférou. Myslím že každej zúčastněnej má zážitek :)

EDIT: Co se týče Larse, tak sem byl moc mile překvapenej. Fakt to od začátku napálil, rychlý přesný beaty, Blackned super!! V Shortest Straw se jednou nebo 2x lehce ztratil, ale jinak si myslím velmi nadstandartní výkon.
EDIT2: Co se týče těch Kirkovo kvákadel, na ochozu měl 2, na pódiu další 2. Vždy mezi postavený mezi Jamesovými mikrofony. Mel tam ty svoje zelený signature crybaby.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

DoMzuna píše: EDIT2: Co se týče těch Kirkovo kvákadel, na ochozu měl 2, na pódiu další 2. Vždy mezi postavený mezi Jamesovými mikrofony. Mel tam ty svoje zelený signature crybaby.
kecaš? :-) ale stejně to má přes Rackovej modul ještě pak propojeny ne ?

no ja si už jedno objednal konečně
DoMzuna

Příspěvek od DoMzuna »

Rainmaker píše:
DoMzuna píše: EDIT2: Co se týče těch Kirkovo kvákadel, na ochozu měl 2, na pódiu další 2. Vždy mezi postavený mezi Jamesovými mikrofony. Mel tam ty svoje zelený signature crybaby.
kecaš? :-) ale stejně to má přes Rackovej modul ještě pak propojeny ne ?

no ja si už jedno objednal konečně
Určitě to v racku ještě má.. ale zapojovaly je tam před náma..
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

prostě nejlepší :twisted:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nemám fakt co dodat, tohle bylo něco co silně předčilo moje očekávání. Nazvučený skvělě (stál jsem v kotlu), když bedňáci zkoušeli prvně Larsovy kopáky tak sem myslel, že mě praskne hlava :D nazvučení předkapel proti tomu nestálo fakt za nic. Kytary krásně slyšet, basa taky, zpěvu rozumět, řekl bych že dost dobrý. Laserovou show jsem nečekal, ale byla fakt úžasná. Dělobuchy a ohnostroje to stejný. Líbily se mi ty podsvícené retro mikrofony, to že Kirk měl kvákadla snad úplně všude a taky, že kapela hlavně taky všude pořád lítala, takže je bylo krásně vidět.

Jo...a haluzí jsem od bedňáků po koncertě vychytal ten velkej balón :D
Sice jsem to měl akci na 24 hodin bez spánku, od 7 do 7 rána, ale stálo to za to a stálo to i za tu pražsky přestřelenou cenu :)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Obrázek Obrázek

http://www.metallica.com/tour-gallery/m ... allery.asp

jo měl (má) je tam :-))) a já snad příští týden taky muheheheeee

no a za pár dní bude koncert ke stažení na stránkách Metallicy :-) to se mě na této kapele obrovsky líbí že natáčí/nahrává každej koncert pro fanoušky ikdyž je za tím busines ale to je mě jedno :-)
janpojar

Příspěvek od janpojar »

Tahleta reportáž to docela dobre vystihuje http://www.ireport.cz/recenze/14558-liv ... y-akt.html
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ano, důvěru v objektivitu reportéra do mě vnesla hned jedna z prvních vět: "Mnozí rockoví a metaloví velikáni se stávají karikaturami sebe samých, ale Metallica je pořád IN." :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Darkover
Bandzone: http://www.bandzone.cz/desmodusrockmetal/
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darkover »

Odkdy je recenze objektivní? :wink:

Nicméně, vzhledem k tomu, že podobně, jak je napsanej tenhle článek, to cítila (troufám si říct podle reakcí celého stadionu) naprostá většina přítomných, tak je tenhle článek podle mě rozhodně objektivnější posouzení koncertu než ta snůška blábolů na iDNES.

Nepočítám se mezi fanatický fanoušky Metallicy a dokážu uznat i jejich chyby, ale faktem je to, že na svých koncertech dávají fanouškům přesně to, co od nich chtějí. A to je to nejdůležitější 8)
*ESP-LTD EC-401VF*
*Rockwell Biohazard 60W*
*Home-made reprobox 2xV30*
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Recenze by v rámci jistých možností měla být objektivní, protože je-li čistě subjektivní, nejde o recenzi, ale o obyčejný článek reflektující autorovo přesvědčení. Pak není třeba, aby "recenzent" na šel na koncert, přečetl knihu nebo slyšel CD, protože ho může subjektivně zhodnotit už dopředu.

Je rozdíl, jestli koncert budeš hodnotit jako fanoušek Metallicy nebo jako hudební kritik.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Darkover píše:Odkdy je recenze objektivní? :wink:

Nicméně, vzhledem k tomu, že podobně, jak je napsanej tenhle článek, to cítila (troufám si říct podle reakcí celého stadionu) naprostá většina přítomných, tak je tenhle článek podle mě rozhodně objektivnější posouzení koncertu než ta snůška blábolů na iDNES.

Nepočítám se mezi fanatický fanoušky Metallicy a dokážu uznat i jejich chyby, ale faktem je to, že na svých koncertech dávají fanouškům přesně to, co od nich chtějí. A to je to nejdůležitější 8)
Recenze může být subjektivně pojatá, ale měla by přinášet v první řadě fakta a začíná-li tvrzením, že Metallica je cool a ostatní kapely se akorát ztrapňují, pak ji sám autor degradoval na článek, který by mohl začínat "Můj milý deníčku, dnes jsem by na Metallice..."

Osobně si myslím, že Metallica už to měla dávno zabalit a nechat prostor jiným, co na to ještě mají. Proto mě ta věta tak pobavila. Tím spíš, když nacpou pod oslavnou recenzi video, u kterého se možná dá se slzou v oku skvěle vzpomínat na koncert, ale rozhodně ne se kochat kvalitami jeho provedení.

Jo a Metallicu mám rád. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“