Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara a PC

Příspěvek od Wohma »

Vidis, kdybys sem napsala vsechny informace rovnou, tak jsme ti mohli poradit taky. Kdyz nejsi schopna odpovidat na normalni dotazy a sama detaily nenapises, tak se radi fakt tezko.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Airia
last.fm: metalairia
Bandzone: airia

Příspěvek od Airia »

Súhlasím a ospravedlňujem sa.
Kyty

Příspěvek od Kyty »

Zdravím všechny muzikanty.
Kohokoli prosím o radu. Jelikož nástroje a vše kolem je pro mě španělská vesnice potřebuji radu. Chtěla jsem manželovi koupit zvukovku M-Audio JamLab Personal Guitar System for Computer , kterou již jednu má, ale z technických důvodů by potřeboval dvě, aby ji nemusel převážet. Jenže sehnat ji je pravděpodobně nadlický výkon. Nepochodila jsem ani u nás a ani ve světě (když tak poštovný bylo vyšší jak zboží samo). :?
Tak Vás prosím o návrh, zda mi poradíte nějakou adekvátní alternativu, jak co se týče vlastností tak nějak i cenově. :) Nechci koupit nějakýho šmejda. :oops:
Děkuji za jakýkoli návrh. :D
Amorph

Příspěvek od Amorph »

A treba tady to nemaji?
http://www.disk.cz/disk/product?1573
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ufff - "..není v nabídce.." - tos Martine přehlídnul? 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kyty píše:Zdravím všechny muzikanty.
Kohokoli prosím o radu. Jelikož nástroje a vše kolem je pro mě španělská vesnice potřebuji radu. Chtěla jsem manželovi koupit zvukovku M-Audio JamLab Personal Guitar System for Computer , kterou již jednu má, ale z technických důvodů by potřeboval dvě, aby ji nemusel převážet. Jenže sehnat ji je pravděpodobně nadlický výkon. Nepochodila jsem ani u nás a ani ve světě (když tak poštovný bylo vyšší jak zboží samo). :?
Tak Vás prosím o návrh, zda mi poradíte nějakou adekvátní alternativu, jak co se týče vlastností tak nějak i cenově. :) Nechci koupit nějakýho šmejda. :oops:
Nahrady existuji tri:
http://kytary.cz/behringer-ucg102/HN097937/
http://kytary.cz/alesis-guitar-link/HN106974/
http://kytary.cz/ik-multimedia-stealthplug/HN109652/
K te posledni je navic celkem schopny software pro simulace kytarovych veci, coz muze a nemusi byt pro manzela zajimave. Taky je ale o poznani drazsi :) Nicmene je treba dodat, ze ani jedna z tech zvukovek neni papirove tak dobra jako JamLab.
Mozna bych to ale pojal jinak - pokud to chapu spravne, tak jednu ma manzel nadoma a druhou k notebooku, kdyz nekde cestuje, nebo do zkusebny apod... V tom pripade by doma nepotreboval az tak mobilni zarizeni, tudiz by nemuselo byt spatny mu koupit nejakou nadoma s tim, ze by JamLab mel na cesty. Problem je, ze neznamena jeho potreby a vybirat mu takhle neco naslepo neni idealni.
Napriklad tohle jsou dost kvalitni zvukove karty:
http://kytary.cz/m-audio-fast-track-mkii/HN107849/
http://kytary.cz/steinberg-ci1/HN113723/
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kyty

Příspěvek od Kyty »

Wohma píše:
Kyty píše:Zdravím všechny muzikanty.
Nahrady existuji tri:
http://kytary.cz/behringer-ucg102/HN097937/
http://kytary.cz/alesis-guitar-link/HN106974/
http://kytary.cz/ik-multimedia-stealthplug/HN109652/
K te posledni je navic celkem schopny software pro simulace kytarovych veci, coz muze a nemusi byt pro manzela zajimave. Taky je ale o poznani drazsi :) Nicmene je treba dodat, ze ani jedna z tech zvukovek neni papirove tak dobra jako JamLab.
Mozna bych to ale pojal jinak - pokud to chapu spravne, tak jednu ma manzel nadoma a druhou k notebooku, kdyz nekde cestuje, nebo do zkusebny apod... V tom pripade by doma nepotreboval az tak mobilni zarizeni, tudiz by nemuselo byt spatny mu koupit nejakou nadoma s tim, ze by JamLab mel na cesty. Problem je, ze neznamena jeho potreby a vybirat mu takhle neco naslepo neni idealni.
Napriklad tohle jsou dost kvalitni zvukove karty:
http://kytary.cz/m-audio-fast-track-mkii/HN107849/
http://kytary.cz/steinberg-ci1/HN113723/
Moooc děkuju za tak vyčerpávající odpověď :) Rozhodně se mi hned lépe orientuje a asi něco z toho manžel schytá :wink:
Ještě bych se chtěla zeptat jaký názor máte na tuto http://kytary.cz/prodipe-studio-12/HN119183/ která mi také byla doporučena.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

kym? nedelal si legraci?
Amorph

Příspěvek od Amorph »

pavlii píše:Ufff - "..není v nabídce.." - tos Martine přehlídnul? 8)

P.
covece jo, prehlidnul:) vnimal jsem to asi jako nejakej reklamni banner, tak jsem to asi podvedomne preskocil:)) No tak to vypada, ze uz se nevyrabi a na sklade nikde neni. Nastesti Wohma dal rozumny alternativty.
minibb

Příspěvek od minibb »

Jaktože když zapojim kytaru z efektu nebo record outu z komba, kytara normálně hraje přes repráky, ale když zapnu amplitube nebo reaper nebo aduacity, a spustim záznam, tak se nezaznamená nic :?:
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No na začátek bych tipnul špatné nastavení vstupů/výstupů v programu (programech), kde zamýšlíš nahrávat.

P.

pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

musíš říct Reaperu, v jeho nastavení audio device, odkud má nahrávat :) čili vybrat takové audio zařízení/zvukovku do které máš zdroj zvuku (multak, kombo) zapojené.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
minibb

Příspěvek od minibb »

Myslim, že to mám dobře, protože když to dám ze sluchátkovýho výstupu na kombu tak mi to přes vst 7170 a keFir hrálo. Bohužel tím způsobem, že když jsem brnknul do struny tak v reaperu na chviličku zněla a potom prostě znít přestala, asi jako když na kombu rychle stáhnete volume. Aby mi to nahrálo vůbec něco jsem musel dát na kombu hlasitost skoro naplno, a ikdyž to z repráků řvlao tak do reaperu (i amlitube a aduacity) se dostalo minimum signálu. Nevíte proč?
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

počkej, tak at se v tom neztratíme :) tak pěkně od začátku:

Popiš jak to máš přesně vše nastavené/zapojené, odkud do jaké zdířky u jaké zvukovky
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
minibb

Příspěvek od minibb »

takže: Mám to píchlý do komba, ze sluchátkovýho outputu do kompu(line in). Pustim reaper, dám new track -> FX -> add -> dam 7170, potom keFirem nahraju impuls. Momentálně jsem to zkoušel a z reaperu sem nedostal žádnej zvuk, jenom z repráků lezl silně kreslící zvuk(na kombu jsem měl čistej), kterej se po spuštění reaperu nezměnil. Zkrátka a dobře pustim reaper, udělám to co jsem psal výš a reaper nereaguje...
edit: sory za nepřehlednost, já se v tom taky ztrácim :D
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pokud to nic nedělá a je slyšet pořád stejný zvuk, nemáš zaplé naslouchání toho line inu a přímej streaming do outputu zvukovky tedy repráků u pc?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
minibb

Příspěvek od minibb »

:shock: jak se to nastavuje? Radši toho nechám než něco zkurvim když tomu nerozumim :D
edit: ale jednou se mi to rozehrálo.... nevim co dělat, asi se na to fakt vyse*u.
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tak to ted nekomplikuj VST efektama, zkus jestli ti leze vůbec zvuk do LINE IN ve zvukovce, at se máme čeho chytnout.
čili jen zapoj do LINE IN, vytvoř stopu a zkus nahrát samotný zvuk. Jestli tam neleze, bude problem bud v tom, že v nastavení reaperu nemáš vybranou zvukovku skrze kterou se má nahrávat, nebo ve windows máš v ovladacích panelech, zvuk utlumený či uplně ztlumený LINE IN.

když popíšeš jestli nahráváš, nenahráváš, slyšíš, neslyšíš jen tak na čisto bez VSTi můžeme se hnout dál.

Jinak zvukovku máš předpokládám nějakou klasickou interní co je v PC?
minibb

Příspěvek od minibb »

Kytaru jsem píchnul do komba a ze sluchátkový díry to dal do line in. V počítači jsem si nastavil hlasitost line in a pustil reaper. V něm jsem zkusil něco nahrát a normálně to šlo :) Pak jsem si pustil VST a dal tam impulzy, a šlo to, zvuk taky nebyl až tak špatnej. Ale ten zvuk toho vstčka(7170) jsem slyšel, až co jsem to nahrál a spustil přehrávání, z repráčků od kompu šel furt stejnej ošklivej nakreslenej zvuk (nevíte jak se dá zapnout monitoring toho reaperu?). Ale nahrávání šlo :D Akorát když jsem nehrál tak to docela brumělo, což bude nejspíš tim VST. Nevíte jak se toho brumu zbavit?
pupack: Jojo, mám interní zvukovku, nějaká externí bude až po vánocích.
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - monitoring při záznamu (myslím tím monitoring toho zvuku, co vznikne po prohnání VSTčkem) bych rozhodně nezapínal; teda pokud nebudeš mít systém s celkovou latencí do nějakých 5-10ms, spíš méně. Jinak budeš rytmicky rozhazován.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“