NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE
Mně se z té nabídky asi nejvíc pozdává ten Lovepedal, to by bylo moje doporučení. Případně jejich Les Lius je parádní záležitost, pokud by ti charakterově sednul. A rozhodně bych se taky přidal k tomu, že Okko asi nebude úplně to pravé ořechové.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Lovepedal mě strašně láká, nejvíc Eternity Kanji, který se mi dle ukázek strašně líbí. Jen není k sehnání - nebo já ho alespoň sehnat nedokážu.Nero píše:Mně se z té nabídky asi nejvíc pozdává ten Lovepedal, to by bylo moje doporučení. Případně jejich Les Lius je parádní záležitost, pokud by ti charakterově sednul. A rozhodně bych se taky přidal k tomu, že Okko asi nebude úplně to pravé ořechové.
Les Luis asi ne, pokud nemáš zájem, aby tvůj Vox zněl jako Fender. Kanji Eternity jsem jenom slyšel, nehrál jsem na něj, a rozhodně nebyl špatný. Qwer má dobrou zkušenost s Mad Professor Green Wonder v kombinaci s Voxem (tedy ani nevím jestli je po koupení Klon Centaur ještě má
). Mně se to teda moc nelíbilo, ale sto lidí sto chutí.
a teď - jde v evropě sehnat Lovepedal?
Nemám Timmyho, ale mám Tima. Udajně má trochu jiný obvody než Timmy, ale v tom se moc neorientuji. Je skvělý s Marshallem i Fenderem, ale s Voxem netuším. Na Voxu (ale v modulu MTS) hraje velmi dobře Treble Booster (používal jsem Tombtones Sky Boost verze s NKT275) a i výše zmiňovaný EP Boost (ten má vnitřní přepínače, takže barva se dá ovlivňovat). Chtělo by to zkusit, co by Ti sedlo ....
Kdysi jsem měl LovePedal Amp 50, při nižším nastavení hrál jako boost a při zvyšování gainu přešel přes overdrive až k fuzzu. Taky zajímavý efekt k nakopnutí....
Kdysi jsem měl LovePedal Amp 50, při nižším nastavení hrál jako boost a při zvyšování gainu přešel přes overdrive až k fuzzu. Taky zajímavý efekt k nakopnutí....
díky MOC! 
Jak psal Jester, Little Green Wonder on Mad Professora jsem měl a byl fajn. Je to takový tubescreamer pro ty, co nemají TS rádi
Je to stejná kategorie pedálů jako třeba Fulltone Fulldrive atd. Přidá to kompresi, trochu svého zkreslení, pedál to byl fajn.
U krabek snad nejvíc platí, že se každému líbí něco jiného a nezbývá tedy než experimentovat. Když už Lovepedal tak třeba Kalamazoo, Lovepedal High Power Twin nebo Les Lius určitě ne - to je prostě Tweed jak vyšitej a pro zanechání transparentnosti zvuku to není úplně ideál.
U krabek snad nejvíc platí, že se každému líbí něco jiného a nezbývá tedy než experimentovat. Když už Lovepedal tak třeba Kalamazoo, Lovepedal High Power Twin nebo Les Lius určitě ne - to je prostě Tweed jak vyšitej a pro zanechání transparentnosti zvuku to není úplně ideál.
jestli chces zkusit jestli Timmy bude te pravy, tak zkus poridit Danelectro Coolcat CTO (1 nebo 2) je to levna kopie a muzes tak zjistit jestli to bude ono.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Nero
- Rádce
No jo, Kanji Eternity - já chtěl kdysi koukal po Kanji 9 a bohužel mi utekly a nestihl jsem je koupit. Teď jsem sice navýsost spokojený se Zendrivem, ale občas mi to Kanji pořád vrtá v hlavěPMC píše: Lovepedal mě strašně láká, nejvíc Eternity Kanji, který se mi dle ukázek strašně líbí. Jen není k sehnání - nebo já ho alespoň sehnat nedokážu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jedničku jsem měl a byla moc fajn. Ale přišlo mi to rozhodně jiné, než jak na mě působí Timmy, i když né nějak zásadně. Ale je to už nějaká doba.hyenik píše:estli chces zkusit jestli Timmy bude te pravy, tak zkus poridit Danelectro Coolcat CTO (1 nebo 2) je to levna kopie a muzes tak zjistit jestli to bude ono.
Kanji 9 ještě sehnat jde: http://www.loopersparadise.de/de/pro.php?p=633Nero píše:
No jo, Kanji Eternity - já chtěl kdysi koukal po Kanji 9 a bohužel mi utekly a nestihl jsem je koupit. Teď jsem sice navýsost spokojený se Zendrivem, ale občas mi to Kanji pořád vrtá v hlavě
Btw i když jsem původně něco takové hechtěl, tak mě strašně láká JMI Tone Bender mkII
Každopádně Lovepedal mi dle ukázek sedí hodně. Jen škoda, že klasiku Eternity Kanji už asi bez náhody neseženu. Rozhodně ale mají pár aktuálních krabiček, který mě jen tak klidným nenechají
jinak nejvíc se mě z nabídky Lovepedal (resp z nabídky na loopersparadise.de) líbí BBB13. Ač je to psíš Fuzz, tak mi přijde pěkně transparentní a hlavně bych řek, že k voxovi sedne možná i víc, než standartní drive.
Pokud chceš fuzzovitý overdrive, tak můžu doporučit Skinpimp 3OD. Koupil jsem ho naprosto naslepo z USA, v té době bylo těch pedálů mezi lidma možná tak 20, čili nebyly skoro žádné reference a přesto jsem do toho šel - asi nějaké vnuknutí nebo co
Rukama mě prošly desítky krabiček, pořád jsem hledal a hledal a od doby co mám to 3OD (už je to 2 roky) krabičky pro účel, na který 3OD používám (hlavní zkreslovalo od opravdu jemného crunche po sola), neřeším.
Ta "firma" byl jeden tatér, který s tím cca po 2 letech seknul a už zase jen tetuje, teď v krabičkách pokračuje nějaký jeho kámoš, který asi jen podědil knowhow a teď už jen pájí, čili firma dá se říct už vlastně nežije.
Dělají hlavně kopie klasický fuzzů, 3OD je prý jejich návrh. Na YT je jedna ukázka ve slušné kvalitě, pedál mi zní ale s AC30 v reálu naprosto jinak - více overdrivově a více jako zvuk z aparátu, v ukázce je to spíš hladký fuzz (což ten pedál samozřejmě umí taky), ale za jeho hlavní přednost považuju to, že umí skvěle nakopnout aparát, zvuk barevně doplnit a dodat své zkreslení, které se mi velmi líbí. S nastavením gainu nejdu při hraní kil ani na 9 hodin (spíš se pohybuju na hraně, kdy pedál začíná produkovat své zkreslení), pedál si naprosto famozně rozumí s Volume na kytaře, větší nastavení gainu je super na sola (a nemusí to vůbec znít tak moc fuzzovitě jako v ukázce).
Příjemné je i provedení pedálu - vše ručně pájeno na maličkou turret board (ne, že by to nějak zvukově pomáhalo, ale vypadá to hezky, je to takové malé umělecké dílko
). Některým bude hodně vadit to, že je pedál hodně puristický - můj nemá vstup na adaptér, indikační ledku, nemám ani vstup pro baterii, který se u některých pedálů objevil. Pedál si rozumí spíše se singly, má docela tlustý zvuk a s humbáčema je to už docela mazanice.
Ta "firma" byl jeden tatér, který s tím cca po 2 letech seknul a už zase jen tetuje, teď v krabičkách pokračuje nějaký jeho kámoš, který asi jen podědil knowhow a teď už jen pájí, čili firma dá se říct už vlastně nežije.
Dělají hlavně kopie klasický fuzzů, 3OD je prý jejich návrh. Na YT je jedna ukázka ve slušné kvalitě, pedál mi zní ale s AC30 v reálu naprosto jinak - více overdrivově a více jako zvuk z aparátu, v ukázce je to spíš hladký fuzz (což ten pedál samozřejmě umí taky), ale za jeho hlavní přednost považuju to, že umí skvěle nakopnout aparát, zvuk barevně doplnit a dodat své zkreslení, které se mi velmi líbí. S nastavením gainu nejdu při hraní kil ani na 9 hodin (spíš se pohybuju na hraně, kdy pedál začíná produkovat své zkreslení), pedál si naprosto famozně rozumí s Volume na kytaře, větší nastavení gainu je super na sola (a nemusí to vůbec znít tak moc fuzzovitě jako v ukázce).
Příjemné je i provedení pedálu - vše ručně pájeno na maličkou turret board (ne, že by to nějak zvukově pomáhalo, ale vypadá to hezky, je to takové malé umělecké dílko
I kdybych ho chtěl sebevíc, tak takovou raritku bych asi nesehnal a nedoplatil. Mě se spíš líbí samotná ta BBB13, že funguje tak, jak bych čekal a líbí se mi, jakej nádech/barvu ve zvuku zanechává. Ale stejně 6000,- za takovou krabičku si ještě musím těžce rozmyslet.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Jako ne že by to byl špatný pedál, ale nevím jestli to cpát před AC30... Jstli teda reaguješ na PMCpigdestroyer píše:bad monkey
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
Bad Monkey bude patřit k nejlepším v kategorii "nejvíc muziky za málo peněz", ale najdou se i zajímavější pedály 
PetrPeter 1975 - 2008
Já mám mxr zw 44 a jsem s ním spokojen. 
tak to z rady Vox Tonegarage musis byt uplne nadseny
http://www.voxamps.com/uk/pedals/tonegarage/

a povidani o kdyz ne nejlepsim, tak urcite o jednom z nejslavnejsich a tragikomicky nejdrazsich overdrive, vcetne vyvraceni nesmyslnych mytu od samotneho autora... http://www.premierguitar.com/articles/2 ... l-finnegan

a povidani o kdyz ne nejlepsim, tak urcite o jednom z nejslavnejsich a tragikomicky nejdrazsich overdrive, vcetne vyvraceni nesmyslnych mytu od samotneho autora... http://www.premierguitar.com/articles/2 ... l-finnegan

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams