R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
wikxzen
Rádce

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od wikxzen »

Provedeno vyčištění, vše v Undergroundu.
co-se-nikam-jinam-neveslo/ot-prispevky- ... 35917.html
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

máte někdo zkušenosti s P90 od RM? :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Pokud vše dobře dopadne, koupím šestistrunou barytonovou kytaru. Budu ji ladit hodně nízko, v podstatě tak, jak se ladí osmistrunné kytaru, ještě o chlup níž. Z toho důvodu potřebuji co nepevnější zvuk soustředěný na "středové" a "výškové" frekvence s přiměřeným množstvím "basových" frekvencí a rozumným výstupem. Snímače půjdou s největší pravděpodobností ven, a vzhledem k tomu, že jde o dočasné řešení problému, nechci v jejich výměně nechávat moc peněz. Proto jsem se rozhodl pro RM Pickups. Mám vyhlédnutý snímač F4 Hot Bridge ke kobyle a F2N ke krku-od krkového čekám hlavně pěknou barvu pro čistý zvuk.
Máte nějaké doporučení, které by vyhovělo mým požadavkům?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Stanley06 píše:máte někdo zkušenosti s P90 od RM? :wink:
Dan je teď koupil přece ne? Zkus se zeptat jeho.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me taky zajimaj, uz dlouho po nich posilhavam.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Re: Rychlodotazy
od klobasnik » 27.04.2013 10:23

Budu objednávat dva humbuckery od RM Pickups. Chci je rozepínat, a proto přibalím i potenciometry. Které mám vzít? 500/250 kOhm? Jak se liší A/B verze?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Pan Macho neporadí?
Macho píše:Na hlasitost (Volume) se nejčastěji používají potenciometry s logaritmickým průběhem, označené před nebo za hodnotou písmenem A - např. A500k nebo 500kA, (ozn. také Audio Taper) v závislosti na regionu někdy bývají označeny naopak písmenem B. Je možno použít i potenciometry lineární , označené za hodnotou písmenem B, někteří výrobci to takto s úspěchem používají, někdy se používají i negativní logaritmické potenciometry, značené C (např. C500k).
Na tónovou clonu (Tone) se používají potenciometry logaritmické (ozn. také Audio Taper), tudíž např. A500k.

Jak zvolit hodnotu:
Hodnota potenciometru hlasitosti může ovlivnit zvuk snímače a tak i celého nástroje. Ve většině případů se používají dvě hodnoty - 250kOhm a 500kOhm. Hodnota 250kOhmů mírně potlačuje nejvyšší kmitočty, zvuk tak může působit teplejším charakterem, nicméně regulace je pozvolnější a plynulejší, než u hodnoty 500kOhmů, kde ale k potlačení vyšších frekvencí tolik nedochází a zvuk je tak brilantnější. Záleží také na snímači samotném - často se používají hodnoty 250kOhmů u single coilů (např. fy Fender), u humbuckerů se více používají hodnoty 500kOhmů. Neplatí to však obecně, např. pokud požadujete u kytary se single coil snímači spíše více brilantní zvuk, použijte 500kOhm potenciometry, naopak např. u fy. Gibson najdete často u humbuckerů potenciometry hlasitosti s hodnotou 300kOhmů.
A jestli pro rozepínání humbuckeru použít 250 nebo 500kOhm, tak to netuším. Vzhledem k tomu, že potenciometry s přepínačem se dělají v obou variantách, tak je na to tobě a nebo ti někdo doporučí z vlastní zkušenosti - http://www.rmpickups.cz/potenciometry-s-prepinacem.html
jastud

Příspěvek od jastud »

klobasnik píše:
Budu objednávat dva humbuckery od RM Pickups. Chci je rozepínat, a proto přibalím i potenciometry. Které mám vzít? 500/250 kOhm? Jak se liší A/B verze?
Zeptej se Macha.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Pro HB zásadně 500k. Na Volume B, na Tone A.
José

Příspěvek od José »

S tim A/B bych to neviděl tak jednoznačně, A má logaritmický průběh, B lineární. Ale lidské ucho to nebere lineárně! Každému to vyhovuje jináč. Nicméně to co napsal kmensik je vcelku častá kombinace.
článek od pana Macha :mrgreen:
bambas

Příspěvek od bambas »

Mam na dost levny kytare Epiphone snimace R.M. Pickups, modely F1 a F3 a nemuzu si je vynachvalit. O dost kvalitnejsi nez puvodni. F1 u krku zni celkem brutalne, ne metal super. F3 zase na cistou hru, minimalni zkresleni. Super.
bobrr

Příspěvek od bobrr »

Dneska jsem na svýho Sqiera Tele Vintage Customa (to je blbě dlouhej název) objednával HB RM Bridge, tak se pak ozvu,esli mě to udělalo radost. Mimochodem,jakej způsob rozepínání snímačů preferujete - PushPull bo mini switch (už sem to na pár kytarách zahlíd)?

edit: přesně je to SQUIER Vintage Modified Tele Custom. No,ale to v tomhle vláknu neni podstatný :)
Naposledy upravil(a) bobrr dne 12.06.2013 21:09, celkem upraveno 1 x.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

bobrr píše:Dneska jsem na svýho Sqiera Tele Vintage Customa (to je blbě dlouhej název)
To teda jo :D Já o něm ani neslyšel.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Já bych preferoval miniswitch, je to rychlejší volba a nebo PUSH-PUSH poťák, ale ten nemám vyzkoušenej. Ten PUSH-PULL je fajn, že nemusíš do kytary vrtat, ale je to pro mě pomalejší a ne tak pohodlné.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Taky mam na kytarach radeji miniswitche.
Vrtani mi nevadi, nemam zadny 25ti tisicovy kousky.
Hraju výhradně na šrot.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nemáte někdo zkušenost s Alnico II, bridge i neck, nebo alespoň jedním z nich? Na Les Paulu?
Přemýšlím o nich pro výměnu továrních snímačů na na Epi LP Std (MIK 1995), jako o levné náhražce Gibson 57 . Potřebuju takový zvuk á la Paul Kossoff. I když na jeho signature model dávají nějaké ty custom snímače s Alnico III, tak myslím, že Alnico II bude pořád lepší než cokoli s Alnico V.
Dík.
José

Příspěvek od José »

S p. Machem ses bavil? Většinou je schopnej poradit docela trefně.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

José píše:S p. Machem ses bavil? Většinou je schopnej poradit docela trefně.
Přesně tak, je komunikativní a ochotný.
Tento týden mi dodělal custom set, až budou v provozu, poreferuji.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

O tom nepochybuju, určitě bych se ho ještě před objednáním zeptal. Ale je asi jasný, že mi je jako náhradu "sedmapadesátek" doporučí, když to uvádí ve specifikaci ... myslel jsem, že někdo třeba napíše, že je porovnával třeba právě se "sedmapadesátkama" a že se vyplatí si připlatit ... Na druhou stranu ty nejsou ve 4 vodičovém provedení (možná něco dělá třeba SD, ale třeba ty Slashovy signatury nechci, myslím, že jsou na Kossoffa moc silné).
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Měl jsem originály Gibson 57 a 57 plus a jelikož byly v zapojení série/parelelně tak musí být 4- vodičové nebo jsem tě nepochopil a mluvil jsi o těch kopiích od RM?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“