box 2x 12" - stavba

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
afektband

Příspěvek od afektband »

Pejsvidek píše:
afektband píše: A co stavíš za zesík?
Delam si 1x200W. Jako koncovej stupen dam Leach amp. A predzesilovac s korekcema a dvema vstupy z amara.
Puvodne sem tam chtel zadelat i lampu, ale kdyz sem zjistil kolik by to stalo a jaky sou s tim starosti ohledne vysokyho napeti a tak... Takze klasika tranzistory. V koncovym stupni sou 2xMJ15003 a 2xMJ15004.
Mas s tim naky zkusenosti ? Koukam, ze mas nakej zesik vyfocenej u svojich zprav.
No z toho cos mi napsal moudrej opravdu nejsem, o tomhle by s tebou spíš pokecal náš basák, ten na škole opravoval zesík a nějaký zkušenosti s tím už má. Ale aspoň vim kolik watů a že tam budou ty placatý blbosti (MJ15003 ) :lol: . No ta hlava v podpisu je kopie JCM 800, mírně vytuněná, ale hraje jako prase. 8)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

No na tu bych se taky nekdy rad dostal, ale jelikoz je tohle muj prvni zesik a mam to jako maturitni praci, tak sem se nejdriv pustil do toho jednodusiho :) Uvidim jak mi to bude bzucet. Ale jeste nevim do jaky krabice to dam, ale to co mas ty by bylo celkem dobry, akorat bych to trosku snizil, pac tam nebudu mit ty elektronky. A necham si tam naky misto na dodani nakejch efektu :) Ty se hodej vzdycky...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

lol toto téma sem zakládal pod jiným nickem už hoodně dávno a pořád je to živý....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

Pejsvidek píše:No na tu bych se taky nekdy rad dostal, ale jelikoz je tohle muj prvni zesik a mam to jako maturitni praci, tak sem se nejdriv pustil do toho jednodusiho :) Uvidim jak mi to bude bzucet. Ale jeste nevim do jaky krabice to dam, ale to co mas ty by bylo celkem dobry, akorat bych to trosku snizil, pac tam nebudu mit ty elektronky. A necham si tam naky misto na dodani nakejch efektu :) Ty se hodej vzdycky...
Tak stuč nějaký dřevěný desky dohromady, natři černou barvu, dej tam nějaký rohy pro efekt (vzhledovej) a je to. 8) Myslim že tam vzhled moc řešit nebudou, spíš jak to bude fungovat. Jinak hodně štěstí s tou stavbou.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Hehe, no ja si spis myslim, ze ten vzhlad resit budou :) ale kazdobadne to nesmi brumet kdyz to zapnu a nedam do toho ani kytaru. Jinak dik, stesti budu potrebovat :D Zitra du leptat ty plosnaky a pride mi nova pajka, tak se na to vrhnu a vsechno zdokumentuju stejne jak ten reprak.
afektband

Příspěvek od afektband »

Pejsvidek píše:Hehe, no ja si spis myslim, ze ten vzhlad resit budou :) ale kazdobadne to nesmi brumet kdyz to zapnu a nedam do toho ani kytaru. Jinak dik, stesti budu potrebovat :D Zitra du leptat ty plosnaky a pride mi nova pajka, tak se na to vrhnu a vsechno zdokumentuju stejne jak ten reprak.
To by bylo super, konečně si trochu rozšířim obzory. Ve zkušebně máme nějakou starou nefunkční (nejspíš odkouřenej odpor, kondík, nebo podobná blbost) teslu 2×50 W, to je zatím jeinej zesík co jsem viděl rozebranej, kromě tý mí JCM 800.

afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:lol toto téma sem zakládal pod jiným nickem už hoodně dávno a pořád je to živý....
A divíš se, 2×12 box je daleko lepší než 1×12 kombo kvůli větší ploše repra, nevíc se dalekolíp skladuje než 4×12 a do většiny klubů v čr stačí víc než bohatě. Takže kdo by si nepřál 2×12 box...8)

Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

No ja jich taky zatim moc nazivo nevidel. Ale zajdu do dilen a tak se toho vali... :D Mozna tam vyhrabu i nakej chladic. Ty sou desne drahy.
Jinak poznatek ze stavby repraku: uz nikdy vic! Je s tim strasny s...ni, ale aspon je to zkusenost. Ted bych raci koupil nakej z bazaru. Ale uvidim jak to bude hrat...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

afektband píše:Ve zkušebně máme nějakou starou nefunkční (nejspíš odkouřenej odpor, kondík, nebo podobná blbost) teslu 2×50 W
tak za kolik? :lol: :lol:
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

turbo_MaCk píše:lol toto téma sem zakládal pod jiným nickem už hoodně dávno a pořád je to živý....
Tohle tema bude zivy porad, pac se vzdycky najdou naky blazni kery si to budou stavet doma jako treba ja :)
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:
afektband píše:Ve zkušebně máme nějakou starou nefunkční (nejspíš odkouřenej odpor, kondík, nebo podobná blbost) teslu 2×50 W
tak za kolik? :lol: :lol:
Neprodejné, páč to patří k historii Afektu :lol: . Byl to první zesík, používali jsme ho na zpěvy. Hrál fakt pakelně strašně, ale stejně. :lol:

petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Pejsvidek píše:Tak sem se konecne pustil do kobercovani a mam cast zasebou, ted mi bohuzel dosel chemopren. Pristi vikend udelam i ty kraje, pak vytlumit a zadratovat a muze se hrat :) Ted k tomu delam ve skole pres tejden zesik, tak pak poslu fotky i ze stavby toho zesu. Tady sou fotky z toho repraku ;) http://pejsvidek.rajce.idnes.cz/Reprobox/
Ty mas ten predni panel s repro potazeny latkou a pak zadelany tema privrutovanyma listama po obvodu zepredu? A srouby na repro? Ty si tam prilepil nebo jak? Co kdyz se ti povoli, jak se k nim dostanes? Nebo kdybys menil repro za jiny typ (treba Eminence, atd...), jak se tam dostanes?
Cece, zda se mi ze tam mas zeleza (vrutu) az az, zvlast vsechno ze predu a ne zevnitr... radsi tu bednu moc nestehuj :) at se nerozpadne :)
Pak napis jak to hraje, a jestli si udelal objemove presnou kopii marshall....

Ja u ty svoji nakonec zase vyhodil repraky ven (montaz zvenci - vetsi objem skrine), potichu to basuje az moc, ale kdyz to poradne ohulim, tak to uz ma ten poradny tlak a zaroven jsou tam i ty stredy a vysky.... predtim me to zmatlo jen proto, ze jsem to zkousel na maly vykon, potichu a zdalo se mi to prebasovany....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Srouby tam sou obyc vrataky, zezadu matky s teflonouvou vlozkou, takze by se to povolit nemelo. Jinak logicky: vruty drzi lip ve dreve nez ve drevotrisce. Sice mi za to tady vsichni nadavaj, ale ja si to udelal posvym :) Predni deska je pritazena mezi dvema listama, jedna je pridalana zevnitr a pak sem to prosrouboval skrz du desku s repro. Ikdybych nahodou musel menit repraky tak vyriznu latku, a normalne tam dam koberec a grily. Tot asi vse :) Kazdopadne je to bitelny dost. Jestli se mi to rozpadne tak se budu moc divit. Ale dik za kritiku :)
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

turbo_MaCk píše:..
btw. ako hraju tie seventy80 co si tam dal? :?:
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Pejsvidek píše:Srouby tam sou obyc vrataky, zezadu matky s teflonouvou vlozkou, takze by se to povolit nemelo. Jinak logicky: vruty drzi lip ve dreve nez ve drevotrisce. Sice mi za to tady vsichni nadavaj, ale ja si to udelal posvym :) Predni deska je pritazena mezi dvema listama, jedna je pridalana zevnitr a pak sem to prosrouboval skrz du desku s repro. Ikdybych nahodou musel menit repraky tak vyriznu latku, a normalne tam dam koberec a grily. Tot asi vse :) Kazdopadne je to bitelny dost. Jestli se mi to rozpadne tak se budu moc divit. Ale dik za kritiku :)
Jj, covece, v tom mas pravdu, ze ten vrut se asi lip chytne do dreva nez do drevotrisky.... jenze drevotriska je zase hodne nachylna na prasknuti, kdyz je narusena - otvorem, dirou pro vrut..... A prave pri manipulaci, kdyz to spadne jednomu z ruky, tak tu pristane tou hranou na zemi a presne jak jsou tam ty vruty (diry), tak presne v nich to "vyskace", popraska....
To je ten duvod proc se to vrutuje zevnitr (i kdyz ta drevotriska je proste na ho*** material, co si budem povidat...)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

No :) je hrozne tezka. Jinak doufam, ze mi bude aspon chvilku slouzit, kdyz uz se s tim takhle delam :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

majso píše:
turbo_MaCk píše:..
btw. ako hraju tie seventy80 co si tam dal? :?:
nahlas :lol: Sem spokojenej.... Zěžko takto srovnávat když sem tam jiný repro nedal... prej sou agresivnější než V30 ale ty sem hrál jen v kombu 1*12". G12T sou zase klasika ala marshall ale s těma sem nesrovnával... Lidi to dost kombinují V30 a Seventy80 ale na to sem taky nehrál.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Pejsvidek píše:No :) je hrozne tezka. Jinak doufam, ze mi bude aspon chvilku slouzit, kdyz uz se s tim takhle delam :)
taky to mám z velký části z dřevotřísky... když se to ozpadne tak udělám nový MDF asi... Repro na dřevotřísce není takovej blázen nejsem...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

nevíte kde sehnat průzvučnou tkaninu ala oldschool marshall?

http://eshop.kytary.cz/marshall-pridavn ... 26:0:0:1:0

něco takto abych to dal před repro...
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

turbo_MaCk píše:nevíte kde sehnat průzvučnou tkaninu ala oldschool marshall?

http://eshop.kytary.cz/marshall-pridavn ... 26:0:0:1:0

něco takto abych to dal před repro...
Marshall Salt & Pepper

Obrázek

http://www.tube-town.net/ttstore/index. ... tml/page/1 (dole)
ovsem trosku drazsi... :cry:
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“