FUZZ ?
Pravidla fóra
- citizen.one
Re: FUZZ ?
snad jen ze si koupis zaklad a ty naplne pak budou lacinejsi...
je ale fakt, ze se stejne tak budou daleko hur prodavat zpetne dal a urcite to nebude znit jako originaly...treba blizko, ale ne stejne...
je ale fakt, ze se stejne tak budou daleko hur prodavat zpetne dal a urcite to nebude znit jako originaly...treba blizko, ale ne stejne...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
výhodou je, že do toho například budou cartridge od Devi Ever a místo dvou poťáků na krabičce budeš mít čtyři poťáky na konzoliSmrťokvítek píše:je to zajímavý nápad ale pořád v tom nevidím tu výhodu oproti normálním efektům
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to přehazování jde snad i s normálními efekty ne? 
A ohledně těch potenciometrů nevim nevim. Když bude v originálním efektu ovládání přes 2 knoflíky tak asi ty 2 na té konzoli prostě nebudou zapojené ne? Nikde není napsané, že musí fungovat.
Jediná výhoda je tak to napájení.
A ohledně těch potenciometrů nevim nevim. Když bude v originálním efektu ovládání přes 2 knoflíky tak asi ty 2 na té konzoli prostě nebudou zapojené ne? Nikde není napsané, že musí fungovat.
Jediná výhoda je tak to napájení.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Smrťáku, jde, ale je to méně pohodlné a rychlé... takhle si uprostřed koncertu můžeš během pár sekund prohodit něco, co bys drátoval několíik minut včetně praskání vytahovaných jacků a bzučení vytažených kabelů
a hlavně

ty 2 na konzoli budou fungovat
nikde to není napsané, ale jelikož jsme to s Devi Ever, která za tím z velké části stojí, řešili na ilovefuzz.com a navíc - když se koukneš na tu cartridge, je vše podle mně jasné
pro porovnání:
DE Soda Meiser http://proguitarshop.com/store/images/Soda%20Meiser.jpg
E13 Soda Meiser http://f00.inventorspot.com/images/June ... custom.jpg
mrkej na ten nápis 50$ cartridges a pak na ceny fuzzů jednotlivých výrobců
Když si představím takový Algal Bloom od FUzzhugger fx za 50$ do cartridge, jsem opravdu napjatý, jak to nakonec dopadne 
a hlavně

ty 2 na konzoli budou fungovat
pro porovnání:
DE Soda Meiser http://proguitarshop.com/store/images/Soda%20Meiser.jpg
E13 Soda Meiser http://f00.inventorspot.com/images/June ... custom.jpg
mrkej na ten nápis 50$ cartridges a pak na ceny fuzzů jednotlivých výrobců
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jako já se to nesnažím nějak hanit ale nepřijde mi, že by to mělo až takovou super výhodu. Jako nápad je to ale pěkný to se musí nechat. 
Každopádně mě napadla ještě jedna věc. V té krabičce budou mít ty potenciometry pořád stejnou hodnotu ale všichni výrobci logicky nedělají efekty se stejnými hodnotami takže se budou muset ty efekty trochu upravovat a tam bych se třeba bál, že se zvuk změní. Ikdyž to asi není tak velký problém. Spíš mi to přijde limitující z hlediska vývoje.
Ale s tou cenou to je asi pravda fuzzy jsou drahá záležitost.
Každopádně mě napadla ještě jedna věc. V té krabičce budou mít ty potenciometry pořád stejnou hodnotu ale všichni výrobci logicky nedělají efekty se stejnými hodnotami takže se budou muset ty efekty trochu upravovat a tam bych se třeba bál, že se zvuk změní. Ikdyž to asi není tak velký problém. Spíš mi to přijde limitující z hlediska vývoje.
Ale s tou cenou to je asi pravda fuzzy jsou drahá záležitost.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Fuzz za 50,- misto obvyklych 150-200, moznost stridani, skladovani, experimentovani... prvotni investice nejaka je, ale kazdym dalsim krokem se to vyrazne zlevnuje.
Stejne jako Egnater/Randall modularni system, principialni myslenka je uplne stejna.
Ty stejne potaky to je spravny postreh, ale vyresene (odladene) to urcite bude.
Stejne jako Egnater/Randall modularni system, principialni myslenka je uplne stejna.
Ty stejne potaky to je spravny postreh, ale vyresene (odladene) to urcite bude.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
akorát mi, Smrťáku připadalo, ež to možná až moc odsuzuješ, to je celé
S tím Randall modulárním systémem je to pěkné přirovnání
jinak ono záleží
Devi Ever základní fuzzy stojí pod 100, Mellowtone to samé, Fuzzhugger jen lehce nad, u Dwarfcraftů se to už zvedá (150$ za TGD, myslím nějakých 250$ za ECT...)
ceny fuzzů mi z butikových efektů rozhodně připadají nejrozumnější a velmi přijatelné
a to know-how tam prostě je
S tím Randall modulárním systémem je to pěkné přirovnání
jinak ono záleží
ceny fuzzů mi z butikových efektů rozhodně připadají nejrozumnější a velmi přijatelné
přibyl mi další kousek do sbírky nekultovních hnuzzu v co nejlepsim pomeru cena/vykon
ta guma je sice zpuchrela, a je to one trick pony, ale jinak je to cool, ring modulator je dobra hracka a vyhoda je ze s oktavou jde mastit i pres vic strun (na rozdil treba od Dano FrenchToast)
ta guma je sice zpuchrela, a je to one trick pony, ale jinak je to cool, ring modulator je dobra hracka a vyhoda je ze s oktavou jde mastit i pres vic strun (na rozdil treba od Dano FrenchToast)
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna na tenhle kousek jsem slyšel docela chválu (v rámci cena/kvalita), ovšem s těmi Guyatone mám trochu špatnou zkušenost - Noise Supressor ze stejné řady hrozně žral signál ve vypnutém stavu, v zapnutém taky hodně ovlivňoval
zní to každopádně hezky
krkový snímač s plnou depth zní dost mohutně
zní to každopádně hezky
co je dulezitejsi nez pomer cena/vykon? 
nam v engineeringu vzdycky vtloukali do hlavy "Za penize to umi kazdej", vy to musite umet levne na pozadovane urovni
Technika F1 je k necemu jenom pilotum F1. Pro ostatni je to bohapuste plytvani (nebo libidozni uchylka).... viz pedalboardy profiku a členů gear fór
PS: bypass sem jeste nezkoumal
nam v engineeringu vzdycky vtloukali do hlavy "Za penize to umi kazdej", vy to musite umet levne na pozadovane urovni
Technika F1 je k necemu jenom pilotum F1. Pro ostatni je to bohapuste plytvani (nebo libidozni uchylka).... viz pedalboardy profiku a členů gear fór
PS: bypass sem jeste nezkoumal
- citizen.one
to je teda dost podivny srovnani to s F1...
nejdulezitejsi je vykon a az pak cena...kdyz na to nemam, tak si danou veci nekoupim, ani ji podobnou a pockam, az mit budu...kdyz se to teda tyka efektu, kde je horni hranice nekde kolem 12tisic u tech lepsich...
nejdulezitejsi je vykon a az pak cena...kdyz na to nemam, tak si danou veci nekoupim, ani ji podobnou a pockam, az mit budu...kdyz se to teda tyka efektu, kde je horni hranice nekde kolem 12tisic u tech lepsich...
naopak, zcela trefne prirovnani..... tady by chtel kazdy svatecni ridic mit v garazi ferarri, maserati nebo aspon porsche. U aut to nejak nevadi, ale u krabicek, kytar a aparatu?????
A kdo se povazuje za skutecne dobreho kytaristu
ty pedalboardy profiku mluvi zcela jasnou reci,protoze profik neztraci cas nesmyslama, rukama udela xkrat vetsi rozdil.....
neskutecne plytvani, protoze behringer by poslouzil drtive vetsine naprosto stejne....(a to rikam pri plnem vedomi a nazoru ze behringer krabicky sou mechanicky to nejhorsi co se mi kdy dostalo pod nohu)
ale jasne je to konicek, libido, placebo a hlavne zivotni styl
a navic, kdyz nas to tak strasne bavi, ze?
A kdo se povazuje za skutecne dobreho kytaristu
neskutecne plytvani, protoze behringer by poslouzil drtive vetsine naprosto stejne....(a to rikam pri plnem vedomi a nazoru ze behringer krabicky sou mechanicky to nejhorsi co se mi kdy dostalo pod nohu)
ale jasne je to konicek, libido, placebo a hlavne zivotni styl
a navic, kdyz nas to tak strasne bavi, ze?
- citizen.one
jenze na rozdil od aut, ty nebo kdokoli jiny ty krabice vyuziva v plne mire, uz kdyz na ne hraje, at uz do dobre nebo ne...
i ten pojem dobry kytarista je dost relativni, treba ja nijak nemusim styl Edge z U2, ktery vlastne pod tema efektama neni az ak znat, ale je videt, ze vi, jak dosahnout vysledku a to jde...
kdyby kazdej uvazoval tak jak pises, tak tu bude jeste vice mizerne znejicich kapel (jako to by to je ted, nestacilo
) , tim se nijak nechci povysovat, ale to bys mohl rict, ze muzes nosit nejaky pytle na sobe, protoze to poslouzi podstate...jenze treba pro me je u tech efektu zrovna, podstatna i jejich zvukova a reakcni vlastnost a nejednou me nejaky charakter zvuku nasmeroval k novym riffum...
a jak uz bylo xkrat receno, dobry kytarista ti na spatny aparat taky zahraje, ale na dobry aparat to same proste bude fungovat lip...
i ten pojem dobry kytarista je dost relativni, treba ja nijak nemusim styl Edge z U2, ktery vlastne pod tema efektama neni az ak znat, ale je videt, ze vi, jak dosahnout vysledku a to jde...
kdyby kazdej uvazoval tak jak pises, tak tu bude jeste vice mizerne znejicich kapel (jako to by to je ted, nestacilo
a jak uz bylo xkrat receno, dobry kytarista ti na spatny aparat taky zahraje, ale na dobry aparat to same proste bude fungovat lip...
no a ja si prave myslim ze by jich bylo uplne stejnecitizen.one píše:kdyby kazdej uvazoval tak jak pises, tak tu bude jeste vice mizerne znejicich kapel (jako to by to je ted, nestacilo).
OK tak nemyslim, ja to vim, muhehe
Ale nic, to byl jenom takovy muj oblibeny lehky OT. Takze zpatky k fuzzum......
řekněme takové FF tipy, .....nekupujte na ebay od anglána, který je jenom překupuje a prodává o třetinu dráž (s jinýma knobama), přímo od číňana je to levnejší
a komu by se nechtělo utrácet za předražený originál a čínský klon ho nezajímá, tak může zkusit originální zapojení s podobným chováním Zoom UF-01. V mezičase se díky informacím na fórech stal takovým utajeným kultem, což má bohužel neblahý vliv na jeho ebay cenu. Mě jednou utekl a s chinaFF uz ho nepotrebuju.
a komu by se nechtělo utrácet za předražený originál a čínský klon ho nezajímá, tak může zkusit originální zapojení s podobným chováním Zoom UF-01. V mezičase se díky informacím na fórech stal takovým utajeným kultem, což má bohužel neblahý vliv na jeho ebay cenu. Mě jednou utekl a s chinaFF uz ho nepotrebuju.
- citizen.one
che!
mam tu 2 ,,kopie'' od TomBTones, vyrazne kvalitnejsi komponenty a zvuk i nez original.
Original jsem mel jak novejsi, tak starsi verzi, pak repliky z nemecka, vsechno fajn, ale ta stara verze a ted teda TT hrajou o tridu dal...mozna kdybys zkusil, tak tady nepises tohle, i na chemickym efektu se da udelat leccos, aby to bylo uchu bliz...
mam tu 2 ,,kopie'' od TomBTones, vyrazne kvalitnejsi komponenty a zvuk i nez original.
Original jsem mel jak novejsi, tak starsi verzi, pak repliky z nemecka, vsechno fajn, ale ta stara verze a ted teda TT hrajou o tridu dal...mozna kdybys zkusil, tak tady nepises tohle, i na chemickym efektu se da udelat leccos, aby to bylo uchu bliz...
O to se samozrejme nehadam. Nicmene kvalitnejsi soucastky za 3x vyssi cenu??? 
Ja se vzdycky specializuju na pomer cena/vykon. Ty jako poměrně zámožný sběratel to vnímáš asi jinak
Ale tvojí snaze vytáhnout Tombtones z tajemného undergroundu na úroven aspoň Electronic Orange (včetně cen) samozřejmě fandím. Ale za pětku si takovou uberFF kupovat fakt nebudu (byt ma o trochu lepsi zvuk, ale lepsi jenom pro tvoje subjektivni ucho, jehoz vjemy se od meho sice nemusi, ale taky muzou, velice vyrazne lisit)
PS: NO OFFENSE. Jenom konstatovani.
Ja se vzdycky specializuju na pomer cena/vykon. Ty jako poměrně zámožný sběratel to vnímáš asi jinak
Ale tvojí snaze vytáhnout Tombtones z tajemného undergroundu na úroven aspoň Electronic Orange (včetně cen) samozřejmě fandím. Ale za pětku si takovou uberFF kupovat fakt nebudu (byt ma o trochu lepsi zvuk, ale lepsi jenom pro tvoje subjektivni ucho, jehoz vjemy se od meho sice nemusi, ale taky muzou, velice vyrazne lisit)
PS: NO OFFENSE. Jenom konstatovani.
- citizen.one
jo no jasne 
ono ja to ani tak zatim nevytahuju, jen zrovna nekterymy kusy od TT jsem porad jeste unesen, konkretne nejvic prave tou FuzzFactory a FuzzFacem...ostatne jinac bych nemel od TT ty Factory dve a FuzzFace 4
pravda TT efekty jsou koncipovany celkove jako uber, jak pises, takze jsou a budou vzdy drazsi a bude jich taky pochopitelne min...tak to proste je...
me jenom nejak unika Tvoje pointa, kde mi pripada, jako kdybys razil neco ve stylu, ze kdyz si nakoupis kdeco za pakatel, tak to ve finalne hraje jen o ,,trochu'' hur nez to za desetkrat vyssi ceny...mozna se teda pletu...
jinac zamoznej rozhodne nejsem, jako student mam celkem prd prijmy, akorat kdyz uz si neco porizuju, tak bych rad, aby byla sance, ze si za chvili nebudu pomyslet na nejakou alternativu...
a tohle splnuje jen relativne malo efektu, od ElOrange treba wah, ten ma Honza naprosto dotazenej...kazdopadne na me musi vzdycky neco z toho vyrobku ,,dejchnout'' a to mi u spousty dost chybi...
ono ja to ani tak zatim nevytahuju, jen zrovna nekterymy kusy od TT jsem porad jeste unesen, konkretne nejvic prave tou FuzzFactory a FuzzFacem...ostatne jinac bych nemel od TT ty Factory dve a FuzzFace 4
pravda TT efekty jsou koncipovany celkove jako uber, jak pises, takze jsou a budou vzdy drazsi a bude jich taky pochopitelne min...tak to proste je...
me jenom nejak unika Tvoje pointa, kde mi pripada, jako kdybys razil neco ve stylu, ze kdyz si nakoupis kdeco za pakatel, tak to ve finalne hraje jen o ,,trochu'' hur nez to za desetkrat vyssi ceny...mozna se teda pletu...
jinac zamoznej rozhodne nejsem, jako student mam celkem prd prijmy, akorat kdyz uz si neco porizuju, tak bych rad, aby byla sance, ze si za chvili nebudu pomyslet na nejakou alternativu...
a tohle splnuje jen relativne malo efektu, od ElOrange treba wah, ten ma Honza naprosto dotazenej...kazdopadne na me musi vzdycky neco z toho vyrobku ,,dejchnout'' a to mi u spousty dost chybi...
- FPC
- last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
- Kontaktovat uživatele:
nepozná někdo co je tohle? mělo by to bejt od death by audio, ale na jejich stránkách sem to nenašel..
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
Vypadá to na custom "Armageddon"...(?)