Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Tohle mi příde jako "nemáš Mesu, tak nehraj".
X krát jsem tady psal, že to není o značce, mesu mám protože na to co hraju se mi na ní hraje dobře..mesa není nej aparát tak top tu přestaňte pořád omýlat....

Pro info je mi 21 let a jsem momentálně 3 měsíce bez práce do nedávna jsem studoval VŠ a v práci jsem měl minumum...as tejně jsem si před týdnem koupil 4x12 od mesy....chce to sledovat bazar a přemýšlet trochu...zbavit se přebytečných krámů a omezit se na to co stoprocentně využiju...
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

Dark Axel píše:
Graywolf píše:
patříš mezi lidi kteří musí mít vedle sebe ke cvičení aparát aby zvládli cvičit? chyba
no rozhodně je to o hodně lepší než žádnej aparát, pokud to ve výsledku mám někde hrát na zkreslenej, tak se to rozhodně musí i na zkreslenej nacvičit, aby to nějak znělo.
než hrát na sucho, tak radši klidně i na nějakýho tranďákovýho prcka za pár šupů.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Graywolf píše:
Dark Axel píše:
Graywolf píše:
patříš mezi lidi kteří musí mít vedle sebe ke cvičení aparát aby zvládli cvičit? chyba
no rozhodně je to o hodně lepší než žádnej aparát, pokud to ve výsledku mám někde hrát na zkreslenej, tak se to rozhodně musí i na zkreslenej nacvičit, aby to nějak znělo.
než hrát na sucho, tak radši klidně i na nějakýho tranďákovýho prcka za pár šupů.
mhm, rozhodně :roll:

pokud se chceš některé techniky naučit pořádně, není nic lepšího než cvičení nasucho... ale nebudu OT, cvič si jak chceš :-) akorát mi to přijde jako dost hloupá výmluva
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
PEKEN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PEKEN »

Taky sem to s tou Mesou myslel všeobecně (moch sem napsat jakejkoliv jinej drahej apec), protože furt se dočítam Bugera vs. pořádnej aparát. Ale napsals to tam tak blbě (nebo nešťastně, nevim jak to nazvat), že sem musel reagovat. Prostě pro mě Bugera pořádnej aparát je.
Schecter C-7 Black Jack (7 str., SD Active Blackouts), Yamaha SE 312 ->Bugera 333 XL -> Marshall 1960A ...a pak takový ty drobnosti kolem
PEKEN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PEKEN »

pokud se chceš některé techniky naučit pořádně, není nic lepšího než cvičení nasucho...
No tak nevim, jestli sem debil, ale tohle mi příde jako totální k****. Sorry, ale asi neznam takový techniky, který bych měl cvičit nasucho a bylo to lepší než s aparátem.

Ale ať to netaháme jinam. Zpět k tématu!
Schecter C-7 Black Jack (7 str., SD Active Blackouts), Yamaha SE 312 ->Bugera 333 XL -> Marshall 1960A ...a pak takový ty drobnosti kolem
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

já cvičim doma zásadně na sucho...
mam jenom jednu kytaru(low-end) a momentalne zadnej apec a zadny penize :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Vobrstak

Příspěvek od Vobrstak »

Prostě pro mě Bugera pořádnej aparát je.[/quote]

Moje řeč!!!!Samozřejmě záleží i na kytaře,ne bedně,na stylu jaký hraješ atd...Mám k ní box Genz Benz G-Flex a je to úžasnej zvuk a moc mi dělá radost,že zatím každý kytarista co Bugeru slyšel na mým koncertě nebo ve zkušebně,tak byl z ní mile překvapen a moc se mu zvukově líbila.Má nalítáno asi 200h a zatím bez problému,tak doufejme,že vydrží.
Už tu to myslím někdo psal...,jukněte na www.cybermuff.cz a je tam napsaný v sekci TESTY o Bugeře dost zajímavých věcí.
Teď jsem prodal Engla Thundera,má o proti Bugeře o dost tenčí zvuk,tak šel do světa....Každýmu se stejně líbí něco jinýho,tak bych to tu moc neřešil...Kdo má zájem,tak si může ke mně do Lipan Prahy 10 hlavu Bugery 333XL přiject vyzkoušet,no problem.www.vobrstak.cz,tel.:776768000.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Spousta věcí na sucho jde, ale třeba tappingy jednak na sucho nejsou moc slyšet a jednak nemáš potřebu tlumit ostatní struny a pak s kombem je z toho dost bordel...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Moleek píše:Spousta věcí na sucho jde, ale třeba tappingy jednak na sucho nejsou moc slyšet a jednak nemáš potřebu tlumit ostatní struny a pak s kombem je z toho dost bordel...
ano a přesně proto, že jdou méně slyšet se je naučíš lépe :-) hlasitost ti nedožene zkreslení, čili se naučíš je hrát silněji

tlumení je na každém z nás, kdo nemá potřebu, nemá potřebu

jinak ještě doporučuju cvičit na akustice

ale konec OT... někteří to pochopili a řeším to s nimi přes SZ :wink
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

xmarox

Příspěvek od xmarox »

tak s tímhle scoopem bys to daleko nedotáh....navíc dokopávat hi gain tubescreamerem??
afektband

Příspěvek od afektband »

xmarox píše:tak s tímhle scoopem bys to daleko nedotáh....navíc dokopávat hi gain tubescreamerem??
Já to vypnul hned jak se tam zjevil ten Tubescreamer a za tim ten noise-gate, páč co za magora bude nakopávat high-gain overdrivem. Bylo mi hned jasný že to bude nějakej gainmaniac :D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

tak jestli zrovna tohle je scoop to teda nevim, ale co se tyce tubescreameru nebo co to tam ma, tak proc ne, usadit spodky a lehce obarvit zvuk proc ne???? spousta lidi to tak dela, viz napriklad nahravky machine head..
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

Teda, nepovažuju se za zkušeného ani za vynikajícího kytaristu. Ale co mě zaráží, že tady VŚICHNI máte potřebu srovnávat Bugeru a Mesu. Jako to mi příjde jakkoliv zcestné. Srovnávejte prosím s Valvekingem, který je ve stejné kategorii. Ale nepleťte sem aparáty co jsou na špici.

Jinak k tomu trénování na sucho, jako dá se to, ale když mám po ruce aparát a není třeba půlnoc, tak to radši zapojím. Ale semtam zadrnkám i na sucho, dá se to.
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

xmarox píše:tak s tímhle scoopem bys to daleko nedotáh....navíc dokopávat hi gain tubescreamerem??
tu nahrávku na YT jsem neslyšel, jen čtu místní přispěvky :)

já teda nvm jak vy, ale TS je docela zásadní věc pro High gain, pokud ho totiž dáte před takovej krám jako je Rectifier, stáhnete drive na 0 a vytáhnete level, tak se vám zpevní a přistředí a celkovej zvuk má mnohem větší šťávu, kdo si nezkusil dát před zesilovač TS808 (např. Maxon má naprosto úžasnej zvuk) tak neví o čem mluví...
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Predator

Příspěvek od Predator »

Dark Axel píše:
Moleek píše:Spousta věcí na sucho jde, ale třeba tappingy jednak na sucho nejsou moc slyšet a jednak nemáš potřebu tlumit ostatní struny a pak s kombem je z toho dost bordel...
ano a přesně proto, že jdou méně slyšet se je naučíš lépe :-) hlasitost ti nedožene zkreslení, čili se naučíš je hrát silněji

tlumení je na každém z nás, kdo nemá potřebu, nemá potřebu

jinak ještě doporučuju cvičit na akustice

ale konec OT... někteří to pochopili a řeším to s nimi přes SZ :wink
Tak toto je dosť jednostranný názor - a podľa mňa mylný. Gitara a aparát sú v podstate jeden celok, ktorý spolu s tebou nejak reaguje a keď z toho chceš dostať to najlepšie, musíš cvičiť na celý komplet a nie na jednu jeho časť. Ide o to, ako stlmiť rôzne nečistoty, naučiť sa plynule pracovať s dynamikou, tónom, napískavaním strún, väzbami, dostať do prstov, ako to celé reaguje na taping, hammering, ohýbanie tónu. Jan Militký o tom píše hneď na úvod svojej gitarovej školy.

Pravdou je, že niektoré techniky si človek musí najprv dostať do rúk na čistom zvuku, ale potom musí ich konečnú podobu aj tak dopilovať na aparáte, aby mu z neho neliezol popri hraní nežiadaný bordel a aby to znelo plynule, hladko a s výrazom, feelingom. A to fakt nie je len o tom, že sa nasucho naučíš, aké noty tam hráš a s akým prstokladom, je toho viac. Cvičiť na elektrike bez aparátu a skreslenia je ako cvičiť na husliach bez sláku, iba pizzicatom.

BTW doma cvičný aparát nemám, ale hrám cez PC a plugin JCM-900 od SimulAnalogu. Podľa mňa lepšie ako 99,9% cvičných kombíčok, a dá sa prevádzkovať bez obmedzení aj na malých hlasitostiach.
PEKEN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PEKEN »

NAPROSTEJ SOUHLAS!!!

Přesně tak sem to taky předtim myslel, když sem to axelovi "vytknul". Já to cítim naprosto stejně, a to že aparát a kytara je jeden celek a cvičení na jeho část ti to nenahradí. Samozřejmě jsou věci, který můžeš nacvičit na španělce (a sem rád že sem na ní začínal - dalo mi to dost dobrej základ si myslim), ale při hře na elektriku to chce komplet.

Jinak já necvičim ani na kombíčko, ani přes komp (dřív teda občas jo), ale teď hraju jenom přes apec a sem rád, že mam jakš takš trochu času a můžu u toho bejt skoro denně.

Tim ale nechci rozporovat svýmu tvrzení, který sem tu už taky psal, že opravdu nemam tolik, času abych chodil do další práce (nebo brigádu) abych vydělal na jinej aparát. Tehdy se tu řešilo něco ve smyslu Bugera vs. "pořádnej aparát".
Predator

Příspěvek od Predator »

Phoenixcqcq píše:Teda, nepovažuju se za zkušeného ani za vynikajícího kytaristu. Ale co mě zaráží, že tady VŚICHNI máte potřebu srovnávat Bugeru a Mesu. Jako to mi příjde jakkoliv zcestné. Srovnávejte prosím s Valvekingem, který je ve stejné kategorii. Ale nepleťte sem aparáty co jsou na špici.
.
Musím ťa sklamať. Nič také ako "dokonalý špičkový aparát" v skutočnosti nie je. Sú len aparáty drahé a lacné, a vhodné či nevhodné svojím zvukom do nejakej muziky. A ak sa jedná o aparáty s podobným charakterom zvuku,prečo by sa nedali porovnať? Ale porovnať to nezaujato, ako dva porovnateľné kúsky v kontexte hudobnej použiteľnosti, nie v štýle "o koľko percent sa ten ktorý aparát líši od Mesy" .... aparáty Mesa sú výborné a zvukovo prepracované, ale rozhodne nie sú etalónom dokonalosti, ono tým etalónom vlastne nie je nič. A môže byť kľudne muzika, kde lepšie zapadne do jej kontextu trebárs Bugera, hoci aj Mesa môže v nej znieť fajn.

Tu sa idú ľudia poskladať z Mesy a Marshall je pre nich všedná vec, a v USA má Duala skoro každý druhý gitarista v garáži a za Marshall tam platia nehorázne prachy, lebo je to pre nich niečo "in" ... tuná si každý myslí, že Behringer V-Ampire je nepoužiteľný nehrajúci hnoj, a vonku je normálne, že maník má doma celý regiment aparátov ako trebárs Plexi 50, 5150, Crate Blue Voodoo, Fender Deluxe a kdečo iné, a kľudne porovnáva V-Ampire s týmito aparátmi a dokonca ich pokladá zvukovo za rovnako dobré a použiteľné, tu by už porovnanie lacného modelera s drahým značkovým lampáčom znelo ako svätokrádež a výplod chorého mozgu.

Treba si uvedomiť, že móda je síce móda, ale ani logá, ani cenovky v aparátoch nehrajú.
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

Predator píše:Treba si uvedomiť, že móda je síce móda, ale ani logá, ani cenovky v aparátoch nehrajú.
To je blbost. Píšeš to sice hezky, ale je to hovadina. Logo i cena roli hraje. Je jasné, že za značku také určitý, klidně i velký podíl platíme, ale ve výsledné ceně se odráží i cena a kvalita jednotlivých součástek a diagnostické náklady na testování při výrobě. A právě ta kvalita se odráží jak ve spolehlivosti, tak i ve zvuku. To že se behringery rozpadají není "m´dní záležitost" je to smutný fakt. Jenomže někomu to stačí nebo na víc prostě nemá. Já jsem se svou Bugerou velice spokojen. Zvukově mi sedí, líbí se mi. Je hodně aparátů, které se mi líbí víc, ale jsou za větší obnos.
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jsem rád, že to tu konečně někdo napsal. Jsou prostě aparáty, které Ti vydrží hrát deset a více let a jen občas vyměníš lampy ( tak často, jak kvalitní použiješ ) a pak jsou aparáty, kde se Ti za pár dní rozpadne vstupní jack, začnou šustit, chraplat, hrčet poťáky, potom z nich upadají knoflíky, páč závit o průměru 2mm je vyřezaný v měkkém plastu, mezitím se Ti občas nějaký pot podaří ulomit úplně, protože je tam slaboučká plastová hřídelka. Pak musíš vyměnit repráky, páč začnou chraptět víc něž ty poty, později to začne šumět, to proto že vysychají nekvalitní elyty ve zdroji a nakonec Ti stejně uprostřed důležitého koncertu shoří poddimenzovaný výstupák. Což je dobře, dostaneš ponaučení a konečně to vyhodíš a máš jistotu, že Tě to nezabije. Nebyl bys rozhodně první.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“