Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
Včera jsem narazil na jeden paradox. Když nahrávám z G1on linkou do zvukovky bez speaker sim., vše v pořádku. Když ale sp. sim. zapnu a celkovou hlasitost efektu mám na 120, začne se zvukovka (PC) přebuzovat. Ale pozor ! Metery na panelu zvukovky ani na šavli nahrávacího softu nejdou do clipu. Přesto když nahraju track, je křivka zřetelně "přes čáru". Musim tedy Master level ZOOMu snížit na nebo pod 100 a pak teprve nahrávám čistě, bez přebuzujících lupanců. Přesto Metery skáčou pořád stejně, kousek pod maximum. Tohle mi teda hlava nebere !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Mám pocit, že už chceš po té krabičce za patnáct stovek moc ty jo:))
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Já od ní dostávám věci, který jsem ani nečekal, že mi poskytne. Ale zrovna tohle mi přijde úplně nelogický.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A je to tedy problém ZOOMu nebo zvukovky? Pokud ti stopa v DAW klipuje, ale zvukovka to nesignalizuje, tušil bych spíše problém tam.
Tady jsou mé inovované presety. Je tam i simulace krabičkoveho preampu AMT R2 (lepší je preset ...R2b).
http://torst.sweb.cz/G1on-torst.zip
http://torst.sweb.cz/G1on-torst.zip
Tak už je to oficiální. Po dvou, třech zkouškách, kdy jsem G1on používal jako Crunch a Higain preamp (+ další následné efekty) do koncáku hlavy Engl jsem takhle odehrál i dva koncerty. A spokojenost. Nic se nerozpadalo, neskřípalo, nemizelo. Naopak, odpadla taková ta přebytečná rozplizlost v basech, kterou zvukaři stejně odstraňujou, zvuk se zpevnil, vyčistil. Je to věc názoru, někomu se ten prasáckej pravověrně lampovej zvuk líbí. Kluci v kapele taky řekli, že ZOOM je sice totéž, ale že by brali spíš tu lampovou špínu. Ale to jsou detaily. Prostě resume - na těhlech novejch ZOOMech jde fakt nasimulovat perfektní higain preamp (Diezel, OD+Mesa Drive) , Marshall crunch (MS Crunch) + samozřejmě řada cleanů, o bezedné škále modulací a dozvuků nemluvě. Vše jednou šavlí, bez kabelážování eff. smyček, footswitchů, adaptérů a td.
Tak mi to opět vadit začalo a to z prostého důvodu: G1On nesčítá do mona oba kanály, ale loopuje jen jeden (nemám ověřeno jestli pravý nebo levý). To je dost blbé, protože když chci zaloopovat např stereo delay (arpeggio, rozklady akordů), tak je v loopu jen polovina nahraného a jak na potvoru jen lehké doby, no ... zní to hodně divně. Už jsem uvažoval, jestli se nezbavit Jammana, ale jelikož na těch rozkladech v poslední době dost ujíždím, tak mě to zase přešlofilo01 píše:Překvapivě mi přestal vadit i mono looper, protože když hraju na stereo patch do smyčky nejdřív doprovod, tak zní při přehrávání "jinak" a nebije se se sólovou linkou stejného patche, kterou do toho hraju.
PS: Zkuste si ve Stereo Delay dát P-P, time na čtvrťovou s tečkou, pusťte si bicí, zaloopujte a uvidíte, co to dělá. Stomp Delay na tom bude podobně.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
To je možný, že se tohle při zmonění stane. Musim to taky zkusit, ale u obyč mono delaye by se to dít nemělo. Jam man ale umí jen smyčku, bez dalšího delaye, ne? Tohle je přeci výhoda ZOOMu, že umí zasmyčkovat delayovej zvuk (vlastně delay v delayi), a sólo v reálném čase může být taky delayové (i stereo). Umí tohle jamman?
Jamman umí jen loopovat, používám ho za Zoomem právě z důvodu, že to zvládne ve stereu.
Zasmyčkovaný mono delay na Zoomu je v pohodě.
Zasmyčkovaný mono delay na Zoomu je v pohodě.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jasně, takže 2 krabice za sebou. nejsem velkej loopař, ale jeden zoom by mi přišel jako praktičtější. Vem si, že ti zaloopuje delay/verbový zvuky a ještě můžeš hrád nad tim všim live opět z jiným dozvukem. Mě tahle možnost imponuje víc než to stereo.
Teď nějak nechápu. Tohle všechno můžu dělat i s kombinací Zoom+Jamman navíc s bonusem, že mi to nemrší stereo ve smyčce.
jasně, další krabice = možnosti navíc. Ale taky váha, místo, propojky, adaptéry, knoflíky, pedály a pořád jen dvě funkční hemisféry ! na mě by to bylo už překomplikovaný.
No jo, já kromě těch dvou nic jiného nepoužívám, takže jsem to vyřešil kufříkem s falešným dnem (obě krabky krmím velkou NiMH baterkou) a přikurtováním natvrdo.
Potřeboval bych poradit. Mám svůj preset a v něm nějaké efekty. Během písničky potřebuji např. zapnout Booster, který je součástí presetu a pak ho zase vypnout. Jak ale na to?
Jestli nepotřebuješ ten preset (nebo spíš patch) během skladby měnit, tak si ho dej do editace, nastav se na booster a šlapkou vypneš/zapneš právě jen booster.
Jestli máš G1XOn, tak jde ještě fígl, kdy si na booster nastavíš ovládání pedálem, hodnoty min a max dáš stejné a pedálem ho budeš jen spínat. Pedálu je ale nutné pomoct, musí se tam nalepit bazmek, aby pedál na spínač dolehl. Hendrek tady o tom ve vlákně už dříve psal.
Jestli máš G1XOn, tak jde ještě fígl, kdy si na booster nastavíš ovládání pedálem, hodnoty min a max dáš stejné a pedálem ho budeš jen spínat. Pedálu je ale nutné pomoct, musí se tam nalepit bazmek, aby pedál na spínač dolehl. Hendrek tady o tom ve vlákně už dříve psal.
Bez pedálu... Takže jen editace? Kua měl jsem si nechat G3...
Nebo dva patche vedle sebe, jeden s boosterem, druhy bez.
Jo, tak to mám teďka, ale furt je to na pikacua. Díky za odpovědi.
jaky pikaču rozdil je mezi slapnutim booster on/off a slapnutim pravy /levy (preset dopredu, preset zpatky)?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl je v tom, že booster on/off jde udělat jen v editačním režimu, tzn. nepřepneš se nohou na jiný patch, když potřebuješ. Aktivace boosteru přepnutím na jiný patch, který je stejný jako předešlý jen navíc s boosterem, ti umožňuje i přepínání na jiné patche. V tomto spatřuji velkou výhodu verze s pedálem, kde si v rámci jednoho patche můžeš zapínat, vypínat a měnit parametry jednoho efektu, který k pedálu přiřadíš.