Vaše zkreslení

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, hraju i metal... Můj rejstřík stylů je dost obsáhlý, takže i zkreslení potřebuju co nejvariabilnější... DS mi nestačilo ohledně tvrdosti, tak jsem přitvrdil s MT... Dneska jsem v nadšení z nové hračičky přes něj drtil Dream Theater (no, teda ty riffy co zvládám :wink: ) a mám z něj fakt radost... Zvuk se mi dost líbí... Hlavně je super ten "3 a půl" pásmovej EQ...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Nero píše:No, hraju i metal... Můj rejstřík stylů je dost obsáhlý, takže i zkreslení potřebuju co nejvariabilnější... DS mi nestačilo ohledně tvrdosti, tak jsem přitvrdil s MT... Dneska jsem v nadšení z nové hračičky přes něj drtil Dream Theater (no, teda ty riffy co zvládám :wink: ) a mám z něj fakt radost... Zvuk se mi dost líbí... Hlavně je super ten "3 a půl" pásmovej EQ...
Jestli chceš můžu ti poradit nějaké nastavení...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Píšu SZ, ať to tady nespamujem... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Má tuz někdo zkušenosti s metalcorem?jako ML-2
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

kua...keramické, jasně :oops:

sorry, zkrat :lol:

každopádně mám momentálně kobylkáč docela daleko od strun a i přes to je zvuk hodně silný a agresivní :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Dark Axel píše:kua...keramické, jasně :oops:

každopádně mám momentálně kobylkáč docela daleko od strun a i přes to je zvuk hodně silný a agresivní :-)
To bylo k čemu?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

turbo_MaCk píše:
wikxzen píše:No zrejme Vam to poreferuju ja, ponevadz jsem provedl uz patricne kroky k tomu, abych se to dovedel sam na vlastni usi. Takze ... cekejte dal! :lol:
a kdy bude recenze? :?: :?:
Tak Deucetone dorazil dneska domu. Po vybaleni jsem nasel krom stompboxu i pytlicek s puvodnimi obvody, tak nevim, co s nimi...no uvidim. Takze mohu asi po dvou hodinach prohlasit, ze to ma dost zasadni vliv na zvuk. Prvni vec, kterou jsem slysel ihned, ze deucetone uz tak "nedusi" typicky ampegackou barvu zvuku. V lehkych a strednich zkresleni je proste Ampeg stale slyset, to znamena, ze jeho prednosti, klady, jak chcete, slysim zretelneji a to docela dost nez predtim! To je prvni takova zasadni vec.
Druhou dulezitou veci bych povazoval to, co pan Smrcka popisuje na svych strankach, ja to muzu jen potvrdit, ze zkresleni je barvitejsi, nezni tak "sterilne" a musim uznat, ze ta uprava dodala tomu deucetone novy naboj a obcas jsem mival dojem, ze tohle slysim poprve a ze je to neco noveho a zvukove to cele tihne jeste vice k vintage charakteru!
Treti vec, pro mnoho z vas asi nepodstatna, difuzni modre diody sviti jako prase a to tak, ze ve tme to cloveka pomalu oslepi, ale hlavni je, ze to perfektne ladi se svetlem na mem Ampegu, ktere je rovnez modre a dokonce nachlup stejne, a to se vyplati! :lol:
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 9.01.2008 23:04, celkem upraveno 1 x.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

a cena?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

turbo_MaCk píše:a cena?
Uctuje si 500 za jednoho RATa + postovne. Nic vic...
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

wikxzen píše:
Počkej to je nějaký vylepšený RAT nebo co??? :oops:Ted sem se ztratil :cry:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

hardcore guitarist píše:
wikxzen píše:
Počkej to je nějaký vylepšený RAT nebo co??? :oops:Ted sem se ztratil :cry:
http://www.smrckaeffects.com/65/modifikace-proco-rat/
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Dělá i efekty na zakázku?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

hardcore guitarist píše:Dělá i efekty na zakázku?
Jako myslis primo dle tve predstavy? To netusim ... rozhodne Ti udela to, co nabizi na sve strance ... ale dost pochybuji, ze dela treba efekty s brutalnim zkreslenim ... pokud Ti jde o tohle. Ja s jeho fuzzem jsem velice spokojen, kvalitni fuzz, kdy podobne modely stoji vice jak 5000+ ve svete, tu muzes mit od nej za 3500...no neber to. A tak to je i s ostatnimi efekty v jeho nabidce. Ja sam uvazuju o jeho chorusu v budoucnu ...
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Wasserman »

hardcore guitarist píše:Má tuz někdo zkušenosti s metalcorem?jako ML-2
Já mám no ...
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

hardcore guitarist píše:
Dark Axel píše:kua...keramické, jasně :oops:

To bylo k čemu?
samozřejmě k poslednímu ohlasu na můj poslední příspěvek. občas mi přijde trochu zbytečné citovat, asi bych se to měl odnaučit
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

wikxzen píše:
hardcore guitarist píše:Dělá i efekty na zakázku?
Jako myslis primo dle tve predstavy? To netusim ... rozhodne Ti udela to, co nabizi na sve strance ... ale dost pochybuji, ze dela treba efekty s brutalnim zkreslenim ... pokud Ti jde o tohle. Ja s jeho fuzzem jsem velice spokojen, kvalitni fuzz, kdy podobne modely stoji vice jak 5000+ ve svete, tu muzes mit od nej za 3500...no neber to. A tak to je i s ostatnimi efekty v jeho nabidce. Ja sam uvazuju o jeho chorusu v budoucnu ...
Takže ani ten RAT nebude na metal?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

RATovske distortion efekty jsou na metal typu Iron Maiden, Judas Priest i starsi Metallica jako delane. Heavy na tom vytocis snadno.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

wikxzen píše:RATovske distortion efekty jsou na metal typu Iron Maiden, Judas Priest i starsi Metallica jako delane. Heavy na tom vytocis snadno.
Co tam máš za potáky?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

wikxzen píše: Tak Deucetone dorazil dneska domu. Po vybaleni jsem nasel krom stompboxu i pytlicek s puvodnimi obvody, tak nevim, co s nimi...no uvidim. Takze mohu asi po dvou hodinach prohlasit, ze to ma dost zasadni vliv na zvuk. Prvni vec, kterou jsem slysel ihned, ze deucetone uz tak "nedusi" typicky ampegackou barvu zvuku. V lehkych a strednich zkresleni je proste Ampeg stale slyset, to znamena, ze jeho prednosti, klady, jak chcete, slysim zretelneji a to docela dost nez predtim! To je prvni takova zasadni vec.
Druhou dulezitou veci bych povazoval to, co pan Smrcka popisuje na svych strankach, ja to muzu jen potvrdit, ze zkresleni je barvitejsi, nezni tak "sterilne" a musim uznat, ze ta uprava dodala tomu deucetone novy naboj a obcas jsem mival dojem, ze tohle slysim poprve a ze je to neco noveho a zvukove to cele tihne jeste vice k vintage charakteru!
Treti vec, pro mnoho z vas asi nepodstatna, difuzni modre diody sviti jako prase a to tak, ze ve tme to cloveka pomalu oslepi, ale hlavni je, ze to perfektne ladi se svetlem na mem Ampegu, ktere je rovnez modre a dokonce nachlup stejne, a to se vyplati! :lol:
diky za recenzi. tenhle tyden me ma dorazit Rat 2, ktery chci pouzivat primarne jako takove kreslitko na crunch a opravdu jemne prikresleny cisty, takze si ho asi taky necham panem smrckou prekuchat. jeste by me zajimalo, jak dlouho mu takove prekuchani trva... ?

stale vsak nevim, jestli si mam nechat upravit i turbo rat - ten pouzivam asi tak na 40-50% gainu, coz na mem voxikovi nastavenem tak na hranici kdy se cisty zvuk zacina pri razantnejsi hre hodne lamat, docela staci na poradny hukot... mohl bys prosim napsat, co se stalo s tvym "turbo ratem" v deucetone po uprave? vim ze ten efekt uz neni tak "vintage", oproti rat 2 kresli diody... nevim, jestli by tato uprava nebyla pro me zbytecna - jestli by slo vubec neco poznat...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“