lakování kytary

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Bejk
Moderátor

Re: lakování kytary

Příspěvek od Bejk »

Tohle odnes ke kytarářovi, jedna věc je znehodnotit nějakou čínskou kopii jedna orig. Fendera, rozhodně bych to doma nezkoušel, bude to humus.
(Nebo nech kytaru 2 noci někde v podchodu, buď na ní budou krásně graffiti a nebo tam nebude :D ).
danekdj

Příspěvek od danekdj »

Já to nechci znehodnotit a ani nechat ukrást :wink: Jen nevím kteří kytaráři tohle dělají :D lidi co dělali kytary pro Coldplay, byli umělci a u toho je kytarář hlídal .
Epiphone Explorer (mnou upravený), Ibanez V205SECE-NT, Vintage SX stratocaster, Epiphone Dot CH, Marshall AVT150, Epiphone bass
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Podívej se sem: kytarari/
Najdi nejbližšího kytaráře ( nebo jakého chceš), kontaktuj ho a zeptej se přímo jeho, zda by to bylo možné a za jakou cenu třeba přibližně, ideální je osobní návštěva :). Chápu, že ji nechceš zničit a proto říkám, že v domácích běžných podmínkách toho nedosáhneš, svěř Fendera odborníkovi.
danekdj

Příspěvek od danekdj »

S panem Steinbauerem mám dost dobrých zkušeností :) sem píšu protože jsem doufal že se na tomhle někdo přímo vyžívá :D tak uvidíme 8)
Epiphone Explorer (mnou upravený), Ibanez V205SECE-NT, Vintage SX stratocaster, Epiphone Dot CH, Marshall AVT150, Epiphone bass
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Možná tak ještě tohle by tě mohlo zajímat, ale sám vidíš, že v domácích podmínkách to lidi zkouší jen s levnějšími kytarami. Sám si to promysli a uvidíš co ti k tomu řeknou ostatní.
nastroje/swirlujem-t8910.html?hilit=swirl
danekdj

Příspěvek od danekdj »

Mám doma dva straty za cca 1500,- ale jsem dost nešika, takže sám se asi do toho pouštět nebudu, až se některé budu chtít zbavit, protože jsou dost omlácený, tak to zkusím :D
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Bejk píše:Chápu, že ji nechceš zničit a proto říkám, že v domácích běžných podmínkách toho nedosáhneš, svěř Fendera odborníkovi.
Cože? :D Proč ne? Nastříkáno pár barev a nazdar. No big deal.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Chtěl bych vidět výsledek domácího "nastříkání pár barev a nazdar" :) A nečekám, že by se mi to líbilo...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Nero píše:Chtěl bych vidět výsledek domácího "nastříkání pár barev a nazdar" :) A nečekám, že by se mi to líbilo...
Tak se na ty odkazy, o ktetrejch je řeč, podívej. Protože přesně takhle to vzniklo.
Vidim tam několik sprejů, rytí do mokrýho postřiku a možná nějakej marker/štetec. To je celý. Jinými slovy: "Nastříkání pár barev a nazdar."
Tahle "punková estetika" neni nic, kvuli čemu by člověk musel chodit za odborníkem, to je na tom to hezký.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

OK, beru zpět - předtím se mi odkaz na konkrétní díla nechtěl načíst, tak jsem nevěděl, že jde o "punkovou estetiku". Nicméně se jen potrvdilo "nečekám, že by se mi to líbilo" :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
zeldam

Příspěvek od zeldam »

Zdarec, tak sem tady nedočetl jak se ptal jakýma barvama se dá nastříkat gitara. Mám v plánu kompletně přestříkat gitaru, ale nevim jaký barvy mám použít, jako jestli sprej nebo něco jinýho.
Bass: Stagg BC300
Handmade hlava a box
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak si prosím pročti celé tohle vlákno a když nic nenajdeš (tomu nevěřím) a nebo tě to neuspokojí tak se ptej dál. Děkujeme za pochopení :).
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ahoj,
chtěl bych se vás zeptat, jaký byste mi doporučili lak na elektrickou kytaru. Nanášel bych ho stříkací pistolí. Jediný požadavek je, aby byl lesklý a rychleji vytvrdnul (optimálně v průběhu týdne). Rozhoduji se mezi polyuretanem a akrylátem. Kytara bude z mahagonu a bude přimořená černým lihovým mřidlem.

Toto téma jsem samozřejmě četl (dokonce jsem sem i přispíval - ohledně zkušeností s matnými a polomatnými polyuretanovými laky) a google jsem také zkoušel.

Díky za odpověď.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Za mě nitro, dělal jsem tím strata, akorát poměr na plechovce se s mojí pistolí moc nekamarádil.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Díky za radu... nitra se ale bojím. Prý s ním je práce složitá a já zas tak šikovný lakýrník nejsem. Chtěl jsem zkusit nějaký dvousložkový polyuretanový lak, ale nemůžu to v Českých Budějovicích nikde sehnat (kdyby někdo věděl, kde by to mohli mít, dejte vědět :D) a z netu se mi to nechce objednávat. Ale všude mi nabízejí akrylátové laky, tak jsem se ptal právě, jak jsou na lakování kytary vhodné.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Pokud nechceš nitro, což je nejlepší (a práce s ním nejni nijak složitá), pak už je to skoro jedno. Že lak nemůžeš sehnat, je trapné, mají je všude, znamená to, že ti to je taktrochu (sic) fuk. Mi osobně je akrylát blízký, polyuretan nemá nijak jiné zvukové vlastnosti, jen se s ním (podomácku) technicky hůře pracuje, stačily by tři tenké a poctivě přebroušené vrstvy, a je to tam navěky. Nitra tak minimálně deset vrstev, spíš víc. Zvuk bude ale jiný a krása kytary po deseti dvaceti letech také.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Co se týče nitra... já osobně s ním nikdy nedělal a v mojí rodině také ne. Také mě od něj trochu odrazuje fakt, že tato kytara bude "leštěnka" (hodně chromu, černá barva) a rád bych, aby tomu tak bylo co nejdéle (což u nitra moc dobře nejde).

Co se týče toho, že nemohu sehnat dvousložkový poleuretanový lak... byl jsem ve čtyřech prodejnách. Všude jsem se zeptal, jestli nemají a měli buď akryl nebo nitro a nebo jednosložkový polyuretan (s tím jsem už dělal, byl jsem spokojen, ale příšerně dlouho tvrdnul - snad čtvrt roku - a proto hledám jinou alternativu).
Kilgore

Příspěvek od Kilgore »

Jestli můžu poradit na základě svých zkušeností - nepoužívej pod lak lihové mořidlo, ale ve vodě rozpustné. Na větší ploše, jakou tělo kytary bezesporu je, ti lihové mořidlo nadělá fleky.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Kilgore píše:Jestli můžu poradit na základě svých zkušeností - nepoužívej pod lak lihové mořidlo, ale ve vodě rozpustné. Na větší ploše, jakou tělo kytary bezesporu je, ti lihové mořidlo nadělá fleky.
Díky za radu... ale já mám zase ozkoušené lihové mořidlo (jak na nábytku, rádiích, tak i na jedný kytaře). Důležitý je, aby byl povrch dřeva čistý (takže přímo před mořením lehce ošmirglovat) a než to nalakuješ, musíš to nechat pořádně vyschnout.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“