Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Pravidla fóra
Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Ne bez další investice do zvukové karty s nástrojovým vstupem (line-in nestačí).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
musel bys mít minimálně nějakou kyt. krabičku, která ti signál pro aktiv. monitory uzpůsobí. Např.
http://hudebnibazar.cz/line-6-pocket-pod/ID914883/
http://hudebnibazar.cz/vox-stomplab/ID914044/
http://hudebnibazar.cz/kapesni-zesilova ... /ID905376/
http://hudebnibazar.cz/line-6-pocket-pod/ID914883/
http://hudebnibazar.cz/vox-stomplab/ID914044/
http://hudebnibazar.cz/kapesni-zesilova ... /ID905376/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kup si slušnou kytaru a k tomu multiefekt Zoom G1xOn (oboje nejlíp z bazaru). Zoom v pohodě připojíš k těm monitorům a máš vystaráno. Navíc můžeš hrát i do sluchátek.cohy píše:Předem se omlouvám za stupnidní dotaz začátečníka. Chystám se pořídit elektrickou kytaru a zvažuji buď koupi samotné kytary nebo koupi setu (kytara+kombo). Doma mám ale nevyužité studiové monitory Krk Rokit 5. Nedaly by se použít místo komba (budu hrát jen na bytě v paneláku)?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Zesilovač/kombo na cvičení do sluchátek - mobilní
Ahoj,
sháním nějaké mobilní řešení na cvičení se sluchátky.
Momentálně hraju přes PC + repráky nebo sluchátka. Jako mobilní řešení používám notebook + TrueTone kabel + GarageBand.
Právě s mobilním setupem mám trochu problém. Jednak mě neustále otravuje to zapojování do notebooku, ale hlavně občas má zvuk z notebooku (do repráků či sluchátek) dost velké zpoždění. Přemýšlím tedy o nějakém přenosném řešení, co by nebylo moc velké a umožnilo by jednoduše hrát přes sluchátka (Sennheiser HD 215) nebo nějaké externí bedýnky co jsou v dosahu (nedělám si iluze že by nějaké minikombo mělo nějak úchvatný zvuk).
Když sem projel nabídky obchodů, napadá mě několik řešení:
Vox Amplug2 Classic Rock:
+ velmi malé, vejde se mi do kufru ke kytaře
- napájení pouze na baterie
- pouze jeden zvuk (clean je dost podivný, Crunch se mi docela líbí)
Mobilita se mi líbí, ale přijde mi to dost omezené. Krom jiného nemám v oblibě věci pouze na baterie, většinou mi dojdou v nejnevhodnější dobu. Na tak malou věcičku to má ale zvuk vcelku dobrý...
minikombo Marshall MS-2:
+ líbí se mi zvuk (jak clean tak crunch, ale na tohle sem hrát nezkoušel, pouze okoukáno z videí)
+ možnost napájení pomocí adaptéru (nutno dokoupit za 200 Kč)
+ cena (je fakt extra levný, asi o 400 levnější než ten amplug)
- už se nevejde do kufru
Přiznám se že tenhle přístroj se mi líbí asi nejvíc, vidím to jako něco mezi amplugem a třetí možností. Na repráček si mnoho lidí stěžuje že je v podstatě k ničemu. Na druhou stranu, přes reprák stejně neplánuju hrát...
Roland Micro Cube GX:
+ široká paleta zvuků pro kytaru
+ efekty
- nejméně mobilní řešení ze všech
- cena (není velký mínus vzhledem k možnostem, ale pokud srovnám se zbylými variantami, je někde jinde)
Bohužel s novým MicroCube GX sem nenašel moc zkušeností ostatních. Hlavně v porovnání s výše zmíněmými zařízeními. Osobní zkušenost opět chybí. Mělo by to však mít širokou paletu zvuků, takže by to mělo být nejvíc univerzální ze všech tří řešení. Jak je na tom interní reprák bohužel taky nevím. Byl bych rád kdyby se podělil o zkušenost někdo kdo to má doma.
Na papíře to má nejlepší parametry. Mobilní je to nejméně. Nicméně i tohle je docela malé a přijatelné k cestování.Bojím se však do toho jít, aby to nebyly vyhozené peníze...
Vím že ty tři zařízení jsou každé úplně jiné, jak asi zaměřením, tak hlavně cenově (třeba ten marshall má cenovou úrověň hraček, což asi má svoje opodstatnění). Vybral sem aly tyhle tři zástupce záměrně. Popravdě nejde mi o konkrétní výrobky. Bohužel na tomhle trhu sem nováček, takže budu rád za případné doporučení alternativ.
Nejlepší mi připadá ten MicroCube. Zdá se nejuniverzálnější a asi by vydržel nejdéle, právě kvůli paletě zvuků. Kdyby jej měl někdo doma a mohl se podělit o zkušenosti, budu vděčný.
Jinak vzhledem k poměru cena/výkon mi ve finále připadá nejlepší ten Marshall, nebo něco obdobného.
sháním nějaké mobilní řešení na cvičení se sluchátky.
Momentálně hraju přes PC + repráky nebo sluchátka. Jako mobilní řešení používám notebook + TrueTone kabel + GarageBand.
Právě s mobilním setupem mám trochu problém. Jednak mě neustále otravuje to zapojování do notebooku, ale hlavně občas má zvuk z notebooku (do repráků či sluchátek) dost velké zpoždění. Přemýšlím tedy o nějakém přenosném řešení, co by nebylo moc velké a umožnilo by jednoduše hrát přes sluchátka (Sennheiser HD 215) nebo nějaké externí bedýnky co jsou v dosahu (nedělám si iluze že by nějaké minikombo mělo nějak úchvatný zvuk).
Když sem projel nabídky obchodů, napadá mě několik řešení:
Vox Amplug2 Classic Rock:
+ velmi malé, vejde se mi do kufru ke kytaře
- napájení pouze na baterie
- pouze jeden zvuk (clean je dost podivný, Crunch se mi docela líbí)
Mobilita se mi líbí, ale přijde mi to dost omezené. Krom jiného nemám v oblibě věci pouze na baterie, většinou mi dojdou v nejnevhodnější dobu. Na tak malou věcičku to má ale zvuk vcelku dobrý...
minikombo Marshall MS-2:
+ líbí se mi zvuk (jak clean tak crunch, ale na tohle sem hrát nezkoušel, pouze okoukáno z videí)
+ možnost napájení pomocí adaptéru (nutno dokoupit za 200 Kč)
+ cena (je fakt extra levný, asi o 400 levnější než ten amplug)
- už se nevejde do kufru
Přiznám se že tenhle přístroj se mi líbí asi nejvíc, vidím to jako něco mezi amplugem a třetí možností. Na repráček si mnoho lidí stěžuje že je v podstatě k ničemu. Na druhou stranu, přes reprák stejně neplánuju hrát...
Roland Micro Cube GX:
+ široká paleta zvuků pro kytaru
+ efekty
- nejméně mobilní řešení ze všech
- cena (není velký mínus vzhledem k možnostem, ale pokud srovnám se zbylými variantami, je někde jinde)
Bohužel s novým MicroCube GX sem nenašel moc zkušeností ostatních. Hlavně v porovnání s výše zmíněmými zařízeními. Osobní zkušenost opět chybí. Mělo by to však mít širokou paletu zvuků, takže by to mělo být nejvíc univerzální ze všech tří řešení. Jak je na tom interní reprák bohužel taky nevím. Byl bych rád kdyby se podělil o zkušenost někdo kdo to má doma.
Na papíře to má nejlepší parametry. Mobilní je to nejméně. Nicméně i tohle je docela malé a přijatelné k cestování.Bojím se však do toho jít, aby to nebyly vyhozené peníze...
Vím že ty tři zařízení jsou každé úplně jiné, jak asi zaměřením, tak hlavně cenově (třeba ten marshall má cenovou úrověň hraček, což asi má svoje opodstatnění). Vybral sem aly tyhle tři zástupce záměrně. Popravdě nejde mi o konkrétní výrobky. Bohužel na tomhle trhu sem nováček, takže budu rád za případné doporučení alternativ.
Nejlepší mi připadá ten MicroCube. Zdá se nejuniverzálnější a asi by vydržel nejdéle, právě kvůli paletě zvuků. Kdyby jej měl někdo doma a mohl se podělit o zkušenosti, budu vděčný.
Jinak vzhledem k poměru cena/výkon mi ve finále připadá nejlepší ten Marshall, nebo něco obdobného.
Marshallu bych se vyhnul, záleží na prioritě tvých požadavků -> mobilita -> amplug ,či kvalita zvuku a variabilita -> zoom G1On (ale živí se tužkovkama, pokud jsi hodně mobilní, časem by chtěl asi akupack (na adaptér jede samo taky)).
Edit: Člověk by si to měl po sobě asi i přečíst, že?
Edit: Člověk by si to měl po sobě asi i přečíst, že?
Naposledy upravil(a) José dne 7.07.2015 14:32, celkem upraveno 1 x.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak, ZOOM G1On, taky ho mam, jako cvicitko na doma nebo na chalupu, jako zalohu na koncert, jako kapesni variantu kdyz si jdu nezavazne zajamovat (a je tam nejaky PA), .... Za malo penez hodne muziky v bakelitovy krabicce 
Hraju výhradně na šrot.
i já se přimlouvám. Mám ho teď místo pedalboardu - dotažená věc, krásná cena.Abu píše:Presne tak, ZOOM G1On, taky ho mam, jako cvicitko na doma nebo na chalupu, jako zalohu na koncert, jako kapesni variantu kdyz si jdu nezavazne zajamovat (a je tam nejaky PA), .... Za malo penez hodne muziky v bakelitovy krabicce
Ty minicomba hrát nebudou, pryč od nich. To raději PC bedýnky k multiefektu (v něm použitý sp. simulátor).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Minikombo za mě taky ne. Taky jsem zkoušel doma, ale je to poměrně o ničem. Nepřijde mi špatný ani AmPlug, pokud CR2 hraje lépe než verze 1, kterou jsem měl. A pokud ti nevadí hraní do sluchátek, já si na to jaksi nemohl zvknout. Ale stejně bych nejraději vzal toho Zooma. Za ty prachy hodně muziky.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Díky moc. Přesně něco takového sem si představoval. Tohle má další funkce navíc, které mi přijdou užitečné.
-
tomasberan218
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
-
tomasberan218
Proč by nemohl? Doba je pokročilá. Dostatečně kvalitní algoritmy má dneska leccos. Profi zvuk se dá udělat skoro zadarmo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Precti si kolik lidi ho tady ma a na co ho pouziva. Taky mam doma stary multak co stal 10 litru, ale ta plastova hracka od Zoomu ho strci 3x do kapsy. Na domaci hrani absolutni bomba, dokonce i jako snadno prenosne zarizeni pro hrani s kapelou taky jakztakz pouzitelne (nosim ho jako zalohu kdyby mi zdechlo lampovy kombo nebo pedalboard).
Myslim ze drazsi zvukova karta ti nijak slysitelne nezlepsi zvuk v PC bednickach. Nebo mas pocit ze pri domacim poslechu poznas rozdil v odstupu signal-sum mezi 112dB a 120dB, nebo harmonicke zkresleni 0,1% proti 0,05% ?
Myslim ze drazsi zvukova karta ti nijak slysitelne nezlepsi zvuk v PC bednickach. Nebo mas pocit ze pri domacim poslechu poznas rozdil v odstupu signal-sum mezi 112dB a 120dB, nebo harmonicke zkresleni 0,1% proti 0,05% ?
Hraju výhradně na šrot.
Mel jsem stejný názor, zkučenosti s běsnejma staršíma ZOOMama, ale koncepce ZOOM G3, G5, G1on se mi líbila, tak jsem ho naslepo koupil. A pak už jsem jen zíral jak mi padá čelist. Postupně rozprodávám krabičky, protože jsou v G1on precizně modelované. Live používám G1on jako preamp(y) do lamp. konce. Takže připojuju se k předřečníkům.tomasberan218 píše:Mě se moc nechce věřit že by multiefekt za 15 stovek měl dobrou kvalitu zvuku. Hrál jsem na nějaký tuším od Digitechu za 5 tisíc a byla to hrůza, od tý doby jsem k nim ztratil důvěru. Navíc multiefekt bych nevyužil u toho PC (pro lepší kvalitu zvuku), a jeho efekty bych nevyužil ani při hraní do komba, jelikož všechny efekty které potřebuji už mám jako samostatné krabičky (a některé byly i dražší než celý ten multiefekt).
-
tomasberan218
Já myslím,že si najdeš svůj zvuk......Jak to předesílají ostatní.
Mám G3 a ještě chci G1on pro syna na dom. cvičení...ale není nikde na bazaru...tak bude nový.
Mám G3 a ještě chci G1on pro syna na dom. cvičení...ale není nikde na bazaru...tak bude nový.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
trziste/veci-na-prodej-snimace-efekty-d ... 42437.htmljirkatol píše:...ale není nikde na bazaru...tak bude nový.
Speed8 prodává jeden za litr.
Díky Hendreku už jsme komunikovali...
-
tomasberan218