Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak jsem dodělal do toho backingu z Jam Session topicu můj lead, pupacku jaktože ses nepochlubil? :D No dávám to sem, protože to chci zhodnotit :lol: je to jedna z mála originálních nahrávek co jsem vám tady uploadnul (ne není jediná :lol:) tak si to poslechněte a řekněte jestli z toho bude písnička. :D celou dobu tam sóluju teda, to abych pokryl refrén i zbytek akordů, každopádně jestli to budem s kámošem hrát tak tam budou slova to se nebojte. :wink: Ale to není moje starost. :lol:
Každopádně ještě to není úplně finálně dotažený, spíš jsem to tak dal dohromady. Pár věcí bych tam ještě změnil, kdybych uměl manipulovat s časem. :lol:

http://www.box.net/shared/kr0xyqaya7

pupacku: bylo to dobrý, ale jak říká biker_xx, chce to tam ještě dát nějakej pořádnej lead 8)

darthtuk: chce to na tom ještě zapracovat, zdá se mi že tam slyším nějaký rytmický nepřesnosti :wink: ale jinak tuhle muziku moc neposlouchám takže sorry, snad zhodnotí někdo jiný... :arrow:

jo a jestli to někoho uslyšim někde hrát, tak vás zmlátíme :lol: žádná OSA :twisted:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

woro90 píše:Ty flažolety na začátku, to je něco úžasného - a celkově je to nádhera, čím jsi dělal ten zvuk v pozadí (sizzle, nevím jak to nazvat česky)?
ahoj to je čistě jen delay a reverb zvedlý o pár oktáv :)... říká se tomu tkzv. shimmer sound :)

je akordová stopa kytary.. tu zkopíruješ do druhé stopy a nasadíš na to určité nastavení reverbu a delaye (výrobní tajemství), zvýšíš o pár oktáv a leze z toho takový atmosférický zvuk ala synthetisator..

užasný je to hrát na živo.. máš kytaru, rozdělovač signálu (AYB box) a do jednoho komba jde ten klasický zvuk a druhého ženeš ten shimmer sound (ideální na to je Line6 verbzilla) a to je pak dohromady hudební orgasmus :lol: :lol:

něco na tenhle způsob, jen to mam po svém http://www.youtube.com/watch?v=gFpwc46gC_A
Naposledy upravil(a) pupack dne 25.02.2009 23:10, celkem upraveno 5 x.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

biker_xx píše:
pupack píše::arrow: jsem nahral takovy krátký akustický relax song s nazvem easy - 2 stopy akustiky a podxt

http://pupack.kvalitne.cz/easy.mp3
A teď by to chtělo do toho napasovat nějaký tklivý sólo na pořádně nabůůůstřenou kytaru.. :D
jooo čéče to nevim jestli by se to nezkazilo, bral sem jako solo tu druhou akustickou stopu co tam je ;) ale jestli chceš sosni to a zkus do toho něco namačkat necham se inspirovat :lol: :lol:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

alkaba píše:pupack: moc pěkné! super nápad na písničku...ale nelíbil se mi tam ten bend :D
díky nojo ten bend, to víš na akustice mam 14ky nějak jsem to netrefil :lol: :lol:
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

pupack píše:jooo čéče to nevim jestli by se to nezkazilo, bral sem jako solo tu druhou akustickou stopu co tam je ;) ale jestli chceš sosni to a zkus do toho něco namačkat necham se inspirovat :lol: :lol:
Já teď nemám vůbec čas, možná o víkendu...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

raso: Neber si to nějak zle, ale já ty tvoje nahrávky nějak nejsem schopen posoudit, protože zvuková kvalita tý nahrávky je tak šílená, že v tom kolikrát ani neslyšim jednotlivý tóny. Takhle nějak hrála elektronka, co jsem si spájel ve 3. třídě, ale tady bych jí musel ještě strčit do plechovýho barelu... Jako je evidentně slyšet, že to máš docela v paži, ale díky tomu, co jsem psal, si to prostě nevychutnám... Ačkoli sám vim, že je to dost komplikovaný téma, se kterym si sám zatím moc nevím rady...
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

no já to nahrávám přes mptrojku, tak to bude možná tim, nebo jsem to měl dát ty stopy trochu víc od sebe (ve stereu) když jsem je házel do sebe v audacity... tak sorry no :oops:

biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

rasomaso píše:no já to nahrávám přes mptrojku, tak to bude možná tim, nebo jsem to měl dát ty stopy trochu víc od sebe (ve stereu) když jsem je házel do sebe v audacity... tak sorry no :oops:
Jak říkám, neber si to zle, spíš, že je to škoda... ;-)
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to Rasomaso:

čoveče dobrý, mě se ten námět líbí, to akordový pozadí mi připomíná trošku stylově Kosheen jestli znáš ty mají taky takové stoupací postupy :)

a ta solovka tam zní fakt zajímavě, prostě ala Hendrix je tam cítit ;)

a kvalita nahrávky je relativně ok biker asi myslel to že používáš fuzz nebo prostě takovej ten hendrix sound a ne kvalitu audia jako takového, mě to zní kvalitativně fajn, ale záleží na repru no
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jj to je pravda, ono ten fuzz je dobrej ale s Fenderama se všeobecně fuzzy moc nemaj rádi, hlavně taky v tomhle juniorovi je ten reprák dost nevhodnej pro velký zkreslení, taky jsem pak nahrával ten lead jen s tim TSkem a to znělo moc dobře imho. Každopádně až budu mít toho marshalla tak si k tomu koupim 2061cx reprobox, ve kterym jsou Celestiony G12, takže to bude trochu jinčí kafe. :)
Mě teda spíš zajímalo jak se na to díváte jako na námět, tak díky za zhodnocení. :wink:

60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Clemenza píše:Co říkate na tohle? :oops:
Je to hned na první pokus, jsou tam nějaké chyby... ale jaký vám to příjde celkově?
Nahrané mikrofonem (+umístěný docela blízko ke kytaře- je tam slyšet trsátko)

Led Zeppelin- In my time of dying (asi 80% hraná se slidem)

Hraju asi 4-5 měsíců (kvůli učení bohužel méně, než bych rád...)

http://www.edisk.cz/stahni/16285/In_my_ ... .65MB.html

však ta písnička ač se nezdá má rytmus. ty ho absolutně nedodržuješ. a moc na ten slide tlačiš. musíš ho mít uvolněnej, prostě jen přejíždíš. pokusim se to taky nahrát.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

rasomaso píše:Každopádně až budu mít toho marshalla tak si k tomu koupim 2061cx reprobox, ve kterym jsou Celestiony G12, takže to bude trochu jinčí kafe. :)
Tak na to se těšim... ;-)
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
k
Kontaktovat uživatele:

Nové výtvory

Příspěvek od k »

Zdravím, už nějakou dobu sem tu nic nepostnul, tak to chci teď napravit.

Dnešní všední odpoledne jsem se rozhodl si trochu zpříjemnit a jak jsem si ho příjemnil tak během toho vznikla tato nahrávka:
http://www.2shared.com/file/4960872/d8b ... znlka.html

No a druhá, z trošku jinačího soudku, která je rozpracována již týden tak je zde:
http://www.2shared.com/file/4960892/463 ... amega.html

tak čekám vaši kritiku
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

thywe...Rasomaso...S každym tvym dalšim postem do tohohle topicu se těšim víc a víc na další songy.. Fakt to valíš,to se mi líbí. 8)

Btw: Máš hodně podobnej hlas jako jeden kámoš tady z Tábíku. :D
Stagg SG + Guitar Rig 3
biker_xx

Re: Nové výtvory

Příspěvek od biker_xx »

k píše:Zdravím, už nějakou dobu sem tu nic nepostnul, tak to chci teď napravit.

Dnešní všední odpoledne jsem se rozhodl si trochu zpříjemnit a jak jsem si ho příjemnil tak během toho vznikla tato nahrávka:
http://www.2shared.com/file/4960872/d8b ... znlka.html

No a druhá, z trošku jinačího soudku, která je rozpracována již týden tak je zde:
http://www.2shared.com/file/4960892/463 ... amega.html

tak čekám vaši kritiku
První mě příliš neoslovilo, je to postavený hodně na zvuku a málo "hudebna". Druhá věc, to už je úplně jiná liga, to se mi líbí a kdybych měl bejt opravdu hnidopich, tak mi tam chyběj basy (ani ty bicí je nemaj) a klidně bych si tam dokázal představit nějaký vypečenější sólo. Ale jak říkám, to už se v tom dloubu. Je za tim vidět kus práce a to já rád. ;-)
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Raso - jediné co bych ti vytk,l je to, že nehledáš tolik sám sebe jako spíš Hendrixe.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No každej se sestáváme z toho co posloucháme (hudebně), ať už vědomky nebo ne. Tohle je prostě něco co jsem někde slyšel a co se mi nějak zmixuje v hlavě, pak z toho vypadne tohle. Myslim tim jako různý kombinace melodií. A vzhledem k tomu že já poslouchám poslední dobou Hendrixe dost masivně, tak mi to nějak vytlačuje ty ostatní kombinace. :lol:
Někdy si říkám jakou hudbu by člověk moh vyvinout kdyby žil celej život na pustym ostrově. :)

pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

rasomaso píše:No každej se sestáváme z toho co posloucháme (hudebně), ať už vědomky nebo ne. Tohle je prostě něco co jsem někde slyšel a co se mi nějak zmixuje v hlavě, pak z toho vypadne tohle. Myslim tim jako různý kombinace melodií. A vzhledem k tomu že já poslouchám poslední dobou Hendrixe dost masivně, tak mi to nějak vytlačuje ty ostatní kombinace. :lol:
Někdy si říkám jakou hudbu by člověk moh vyvinout kdyby žil celej život na pustym ostrově. :)
s tim ostrovem.. přesně takovou jakou hrají africké a jiné kmeny... rytmické etno :lol:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jn žádná melodie, taky dobrý :lol: no ale v rytmu je základ, takže na tom asi něco bude :wink:

Kozič

Příspěvek od Kozič »

Tak sem taky zkusil něco nahrát:) blues v C
http://www.youtube.com/watch?v=bxxeCDWLZJQ
Kytara: FENDER - Standard Stratocaster®
Kombo: VOX - Valvetronix AD30VT
Krabičky:BOSS Loop station RC-2, BOSS Distortion DS1
Akustika: Cort
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“