Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Burynnhoss píše:
biker_xx píše:
Burynnhoss píše:Tak taky něco ode mě...je to improvizace tak ledabyle nahraná telefonem..snad to sem patří..kdyžtak klidně smažte http://www.youtube.com/watch?v=u0nHO0HS6Fs
Tohle je moc pěkný, je to už zase o pár levelů vejš, než tu slýchám. Občas malinko, zvlášť v první části ujíždí ladění, asi v bendech, ale jinak fakt paráda. Sice každej takovejhle vklad tady značně oddaluje moje postování, ale třeba se tu proslavim aspoň jako kritik... :lol: Kolik z toho je improvizace a kolik našprtanýho?
cely je to improvizace..mozna proto ty ujezdy( spis je to rukama nez lazenim:) )
Tak potom tuplem klobouk dolů... :!:
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Burynnhoss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Burynnhoss »

biker_xx píše:
Burynnhoss píše:
biker_xx píše:
Tohle je moc pěkný, je to už zase o pár levelů vejš, než tu slýchám. Občas malinko, zvlášť v první části ujíždí ladění, asi v bendech, ale jinak fakt paráda. Sice každej takovejhle vklad tady značně oddaluje moje postování, ale třeba se tu proslavim aspoň jako kritik... :lol: Kolik z toho je improvizace a kolik našprtanýho?
cely je to improvizace..mozna proto ty ujezdy( spis je to rukama nez lazenim:) )
Tak potom tuplem klobouk dolů... :!:
no oba víme jak to je..největší práce neni na technice ale na tech prave malickostech jako je konec bendu..celkove prociteni tonu a tak...dokazes treba hrat rychle jako krava..ale vedle tebe daj floutka co to neda ani nahodou..ale kdyz za to vezme tak mu to zni a leze to z nej jak krava:) a co ty jak si na tom,..? kdyžtak icq...můžem pokecat..co ten LP jak to hraje?

Edit Red Bull: Počet citací upraven na 3
Cvičit cvičit cvičit a hlavně poslouchat tu správnou muziku:)
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Burynnhoss píše: co ty jak si na tom,..? kdyžtak icq...můžem pokecat..co ten LP jak to hraje?
Já se sebou trochu bojuju. 4 roky nehraní na mě zapůsobily hůř, než jsem čekal a tak zhruba hodina denně je teď pro mě málo, potřeboval bych víc, abych se zlepšoval rychlejc. Jde to, leze to nahoru, ale pomalu. Pořád experimentuju, jaký trsátko, jaký struny a tak. Už kdeco zahraju, ale chybí mi jistota a tak dost chybuju, to bude asi trvat nejdýl. Nutno ale dodat, že ani tehdy jsem nebyl žádnej virtuoz. Taky se trochu trápim s tim, jak slušně kytaru nahrát. Zkoušim Guitar Rig, ale nějak mi to z toho zatim neleze, začínám tušit, že to bude z části kompem, musim s tim něco udělat, jen nevim moc co. Jinak LP zatim překonává všechny moje představy, je to opravdu o něčem jinym, hrát si na takovou kytaru. Prostě, necejtíš žádnej kompromis, nepřemejšlíš už o tom "až jednou..." a prostě si to vychutnáváš, i když se ti prsty pletou. Dokonce ani průměrný kombo tu radost nijak nekalí. Kdyžtak můžem utéct na PM...
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

rozhodl jsem se sem hodit krásnou věc od Joe Satrianiho, kterou jsem se před pár dny naučil :-) sólo uprostřed improvizované (ze začátku vychází z originálu), jinak melodie samozřejmě originální :-)

D.A. - Ten Words :-)

http://www.box.net/shared/3uajcu7c92

edit: jo a mimochdoem je to moje kyatra->místy boost na Crybaby->sansamp->DD-20->mikrákem sejmuté Laney VC30
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 2.03.2009 19:42, celkem upraveno 1 x.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Dark Axel píše:rozhodl jsem se sem hodit krásnou věc od Joe Satrianiho, kterou jsem se před pár dny naučil :-) sólo uprostřed improvizované (ze začátku vychází z originálu), jinak melodie samozřejmě originální :-)

Hezky pěkně... čistý, pěknej rytmus, čistý bendy, zní to přirozeně. Vím, jak je těžký tahle věci, o kterejch píšu, odchytat. Přes co je to nahraný?
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Dark Axel píše:edit: jo a mimochdoem je to moje kyatra->místy boost na Crybaby->sansamp->DD-20->mikrákem sejmuté Laney VC30
teĎ jsem to dopsal, došlo mi že by to někoho mohlo zajímat :-) jinak děkuju
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Dark Axel píše:
Dark Axel píše:edit: jo a mimochdoem je to moje kyatra->místy boost na Crybaby->sansamp->DD-20->mikrákem sejmuté Laney VC30
Právě, že mě zaujalo, že ten zvuk je takovej přirozenej, že mu úplně chybí taková ta chemie všech těch počítačovejch simulantů. Já se fakt na všechny tyhle serepetičky vyprdnu, koupim Orange nebo Mesu a mikrák... :-)
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

biker_xx píše:
Dark Axel píše:
Právě, že mě zaujalo, že ten zvuk je takovej přirozenej, že mu úplně chybí taková ta chemie všech těch počítačovejch simulantů. Já se fakt na všechny tyhle serepetičky vyprdnu, koupim Orange nebo Mesu a mikrák... :-)
hehe, to je nejlepší řešení, ale zase na doma je to trochu nepraktické :D já to Laneyčko dusím doma na 1/10 volume, ještě ho bohužel nemůžu přesunout do zkušebny :-) každopádně díky za hodnocení, doufám že ostatní nezůstanou pozadu :)
alkaba

Příspěvek od alkaba »

Dark Axel: móóc pěkné! :) Zní to už docela profesionálně. Solo se mi moc líbilo...akorát mi tam pár vyšších tónů ze začátku nesedělo, zkus se mrknout jestli máš sladěné oktávy.
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

Můj první pokus,zatím si moc s technikou netykám,takže omluva za kvalitu. Snad se to dá poslouchat :) . http://www.2shared.com/file/4988876/a55 ... _Fire.html
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Dark Axel píše:rozhodl jsem se sem hodit krásnou věc od Joe Satrianiho, kterou jsem se před pár dny naučil :-) sólo uprostřed improvizované (ze začátku vychází z originálu), jinak melodie samozřejmě originální :-)

edit: jo a mimochdoem je to moje kyatra->místy boost na Crybaby->sansamp->DD-20->mikrákem sejmuté Laney VC30
fakt paráda, moc se mi to líbilo :twisted: :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel: fajnové, takova Satrianiho pohodvka fakt poveden včetně zvuku, nemá co vytknout, už jsem měl o tebe strach :D dlouho jsem tě nečetl - neslyšel ;) welcome back commander

Hal: co bych k tomu rekl, nevim, nahravka samotne kytary, noo teoreticky tomu nemam co vytknout, co muzu jedine z toho posoudit je rytmus a ten celkem drzis takze pohoda, rad bych slysel spise nejakou kompletni nahravku s backingem jestli muzes ;) oki?
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pokusím se občas něco nahrát, don't worry, pupacku :-)

díky všem za názory, až jste mě překvapili :D

alkaba - oktávy zkontroluju, sice mi kytaru nedávno seřizoval kytarář, ale kdo ví jestli oktávy nevynechal
hal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hal »

Pupack: Já vím žádná sláva :? . Ibanez GAX30,RPx400,PC - ProTrack,jiné možnosti nemám. Trochu se s tím zatím peru,RPx mám druhej týden,tak jsem z toho trochu ko..t :lol: . Backing jsem se tam snažil nějak naroubovat,bez úspěchu. Já na to přijdu a pokusím se něco vypotit,aby to mělo štábní kulturu 8) . Judas Forever
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hal píše:Pupack: Já vím žádná sláva :? . Ibanez GAX30,RPx400,PC - ProTrack,jiné možnosti nemám. Trochu se s tím zatím peru,RPx mám druhej týden,tak jsem z toho trochu ko..t :lol: . Backing jsem se tam snažil nějak naroubovat,bez úspěchu. Já na to přijdu a pokusím se něco vypotit,aby to mělo štábní kulturu 8) . Judas Forever
v pohodě, jen postuj postuj a hraj ;) od toho to tu je, tak hodne stesti, du chrnět :D
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Jo je to hustý nahrávejte! :!:

Toto je půlka písně Wasting Love od Železo Maiden. Je to podle živý verze na Real Live One, tak tím jsem se řídil, studiová je možná trochu rychlejší :?: Je to jen půlka, chybí solo a konečné refrény, pracuji na tom. Je to bez basy zatím, pracuji na tom. A bez ekvalizace kytar, pracuji na tom. Kytary v úvodu hrají o tercii a každá benduje jinak, takže v tom bendu je to hrozný poslouchat. To se musí vymakat. Pracuji na tom. A jinak od 0:25 do 1:41 je to nuda - když se tam nezpívá, hraje dokola to samý :D

http://uloz.to/1407487/pulka wasting love.mp3

edit: panebože bude potřeba ten odkaz zkopírovat, protože jsou tam mezery

adit2: panebože ten hihat ve sloce pak přijde vymazat, to jsem měl jen jako metro abych mohl nahrát ty kytary. To tam ve skutečnosti nemá bejt
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

po dlhsom case tu tez ncim prispejem. je to pesnicka Emptiness od John Fruscianteho (al kvalita nic moc pac sem to natacal primo do zvukovky)

http://www.youtube.com/watch?v=SSVRc8mLQ2I
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

http://www.youtube.com/watch?v=IYm3HzAl2iY&fmt=18 sice jsem to sem už jednou dával, ale tohle je takový víc oficiální 8) a není to stejná nahrávka teda :P
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

rasomaso : řemeslně dobře odvedená práce, procítěné, až na malé vyjímky zvládnuté tempo, jednoduše sleduju od posledního videa (což byl fire a to už bude asi dávno co :-D ) výrazné zlepšení, což je nejspíš přesně to co chceš slyšet. Takže co se týče tohodle tak určitě chválím.
Horší je zvuk nahrávky, který sice není tak strašný, ale vzhledem k urovni tvé hry ti to už docela przní. Syntetická basa tam zní nic moc a kytara je moc pře-echovaná, zasněná, možná je to učel nevím, každopádně se mi to moc nelíbilo. Teďka ale už řeším problémy na profesionální urovni, to jest věci, které brání té skladbě, abych si to hodil do MPkřusky (po legálním zakoupení samozdřejmně :D )a normálně to poslouchal... takže asi tak

Poslední plus máš za vtipnou tečku, tu věc znám a je to moc dobrý :wink:

EDIT : ještě jedna věc, mám radši jinou verzi. Celkově koncert Rainbow bridge byla co já vím taková šaškárna. Banda extrémistických hippíku co chtěla změnit svět láskou a tím, že nebudou žrát maso. Jimi to snima chvilku táhl a první věc, co udělal, když ho neviděli bylo, že zhlt pořádnou flákotu masa :lol: to jen tak offtopic.
Chci tím říct, že mnohem radši mám verzi z Berkeley, zní IMHO mnohem líp. A ten krásný přechod, kdy z přechází z improvizace do Hey beyby, to magické opakování 5-8-6 na Hčku a následný sjezd až do Fka, to prostě miluju :twisted: :oops:
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“