Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

torst

Re: Pedalboardy

Příspěvek od torst »

domácí megalomanie. momentálně 15 ks.
megalomanie.JPG
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Placka

Příspěvek od Placka »

Torste, to jses ale vlastně off topic, pac krabiček hodně (takže pedal splňuješ), ale ten "board" nějak chybí :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

"Board" je ten hutný koberec se stabilní podlahovou podložkou.
torst

Příspěvek od torst »

Placka - Máš naprostou pravdu. Taky jsem měl dilema. Asi bych to měl dát jen do "fotek". Je to nepřenosné. Velkej přešlap?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Placka

Příspěvek od Placka »

Ne, mě to je jedno, jen vtip
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím pánové! Potřeboval bych tip na desku malého pedalboardu, z čeho to udělat? Max pro 4 krabičky běžné velikosti, který by nebylo škoda provrtat, možná do něj přidělat 230V rozbočovač pro napájecí adaptéry, nebo centrální napaječ pro efekty a lištu s přepínači na true bypass. Wah a volume pedál nechám mimo. Možná používáte nějaký plastový kufřík, určený na jiné použití a postupně jste se propracovali k jednoduchému řešení, které vám vyhovuje? S mechanickými nástroji si celkem rozumím.
Někdo píšete o nabídce Aliexpresu, vidím na vašich fotografiích různé produkty, ale mám jinou představu. Na YT má podobné řešení p. Linhart, ale je to profi, moc efektů. Přijít na podium, sundat víko, připojit aparat, kytaru, připojit 230V od zvukaře a skočit si na pivo :mrgreen: , když už se s tím budu babrat, ať je tam všechno. Děkuji za inspiraci.
Placka

Příspěvek od Placka »

Co něco takovýho?
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... hip_40.htm
Mám ho doma, aktuálně používám Fractala, takže je zbytnej a klidně levně prodám. Mám i 60 cm širokou verzi, ale ta by pro tebe byla moc velká
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ona už je nabídka pedalboardů tak rozšířená, že vyrábění nějakého vlastního mi příjde zbytečné. Za 35E je u Thomanna Spaceship 50C.
Za mně Spaceship 40, naprosto ideální velikost.Není problém osadit 8-10 krabiček. Patchbay a zdroj jde dát zespod. Do přihrádky se mi vleze i 6m 'snake' se 4-kabely.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Kolegáček chce asi hardcase. Nicméně, když vidím tohle: https://m.thomann.de/cz/harley_benton_s ... 1593425727, tak by mě taky chuť na bastlení doma přešla. 4 pedály + zdroj v pohodě.
cid

Příspěvek od cid »

Jak jsem to pochopil, jsou pro mne dva přístupy. Jeden používá p. Pokorný z ETC, ten provádí úpravy na TB na krabičkách. Druhý jako Mirek Linhart, ten zvolil TB lištu a ten se mně líbí víc. V případě nového efektu nemusí nic upravovat na krabičce, lišta je přehledná, s indikací stavu, může to spínat "naslepo" a krabičky jsou v továrním stavu pro případ prodeje. Je ještě třetí řešení, že to mají kytaristi zapojené špatně :D Za mne 4 efekty, TB lišta a "pes" a celé to nacpat do mělkého kufříku, wah volume mimo, wah pochopitelně protáhnou lištou. To co nabízí Thomann a Aliexpres by se dalo upravit, použít dvojitý pedalboard a to by se potom dala využít i dodávaná taška.Začnu si to kreslit, pánové dík za inspiraci :wink: .
Fořt

Příspěvek od Fořt »

TB lišta má víc výhod. Můžeš například jedním šlápnutím aktivovat víc krabiček zapojených v 1 smyčce (třeba OD/boost a delay), v případě programovatelné lišty i aktivovat víc smyček najednou (příp. v různém pořadí).
showneek

Příspěvek od showneek »

Taky přidám do placu aktuální předělávku pedalboardu. V podstatě šel pryč celý spodek (vyjma wahu), jelikož po tom, co jsem si udělal radost novým kombem, řeším dokreslení/zkreslení krabkama. Pryč šel i Ditto X4 Looper (ten se hodně roztahoval) a Digitech Trio (první verze bez looperu). Kombinovat to dohromady sice šlo, ale nebylo to vůbec ideální, navíc potřeba Trio vždy nejdřív učit po čase omrzí a to tu basu teda raději oželím. Místo nich přišel ten Boss RC-10R.
Přílohy
IMG_20200710_160613.jpg
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pekné úhledné a promyšlené
RC10 nahradi X4?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
showneek

Příspěvek od showneek »

Pro mě víceméně v základu ano. X4 měl možnost dvou samostatných smyček, to má RC10 také. U X4 šlo sice ovládat každou smyčku zvlášť, možnost paralelních smyček, samostatný stop all switch a také pár efektů se samostatným switchem. Většina z toho je pro mě ale spíš nice to have a obejdu se bez toho. Když k tomu přičtu nesynchronizované Trio a místo, které to všechno dohromady zabíralo, tak jsem to raději poslal dál do světa a padla volba na RC10. Zatím jsem nadmíru spokojen. Dobrý zvuk, zabere to málo místa, synchronizované smyčky s rytmickou částí a hlavně grafická indikace, kde ve smyčce zrovna jste. V diskuzích nebo na youtube byla spousta frustrovaných lidí, že je to nepoužitelné, nefunguje nebo blne synchronizace, ale ti lidé vetšinou buď neuměli/nevěděli, že je potřeba si před startem sepnout sync mode, nebo neupdatovali prvotní software. Za mě spokojenost.
gropa

Příspěvek od gropa »

Pedalboard
Pedalboard
Tak dalsi trosku inovovana verze :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

gropa píše: 4.09.2020 15:49 IMG_20200904_164538.jpg

Parádní. 8)
Placka

Příspěvek od Placka »

Super, můžeš ho trochu popsat? Jakyma kombinacema uděláš jaký zvuky, jak ho máš zapojenej? Jak kombinuješ Ethos a Iridium?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ethos, aura, iridium, neunaber, to je pro skutecne fajnšmekry 👍
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

gropa píše: 4.09.2020 15:49 IMG_20200904_164538.jpg

máš porovnání Deci-mate s Decimatorem popř. NS-2 ?
gropa

Příspěvek od gropa »

Jedu klasicky boofer do ladicky do prepinace a tam dve cesty, elektricka a akusticky. Akusticka jde do Aury tam lehce primichavam IR puls Jumba a trochu komprimuju a posilam rovnou do Direct boxu, Elektricka jde do Ethosu, dal do halu, delaye clean boostu, sumove brany a do Iridia, z nej do directboxu. Vse napajeno separe isolovanym zdrojem. ethos beru jako "kombo" resp dvoukanal s boostem na gainu, jedu z nej vystupem bez simulace, iridium beru jako "zesik a reprak". Boost na Ethosu pouzivam na sola k nakopnuti gainu a vetsimu sustainu (funguje super). Zatim jsem naprosto spokojenej a zvukari taky. Chvalej a koukaj co toje ;) PS, v kytare mam piezo kameny LR Baggs s predzesikem LR baggs...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“