Peavey Valveking 100W Head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

framikoin píše:clovek se vyviji, to je proste fakt. me se zatim VK libi, ne bez vyjimek, neni to presne to, co chci, ale staci. kdyz jsem si ho dovezl domu, tak jsem se skoro posral :-) az budu mit kapelu, ktera bude hrat presne to, co chci, tak si koupim odpovidajici a lepsi aparat.
hele, já když jsem si ho přivez domů tak taky :lol: možná to bylo ale tim že sem měl před tim teslu studiosolo :lol: ale ne jak prostě člověk pak začne hrát na ty " opravdový" aparáty , at ve zkušebnách nebo ve studiu tak se na to taky kouká jinak, ono k aparátu člověk nepřiroste za půl hodiny , ani za den a podle mě ani za rok, to se pořád vyvýjí a chvíli trvá až se to usadí. Mě se třeba ze začátku vůbec nelíbily ty Marshally a tim jak sem je měl hodně dloho pořád kolem sebe tak se mi nakonec zalíbily a protože se mi líběj už celkem dlouhou dobu tak se to nebijim koupit ale co ty víš třeba to tady pudu za pů roku kritizovat jako to VK :lol:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Hele má tady někdo hlavu Crate v100H ? Zajímalo by mě porovnání. Sou to obě levný lampový hlavy a já se jen tak do prahy nedostanu abych si je vyzkoušel.
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
hhoonnzzaa

Příspěvek od hhoonnzzaa »

Nemáte někdo taktéž pocit, že VK hrozně málo kreslí? Je to znát hlavně při P.M., kdy i když mám gain takřka na max, zní to skoro jako čistej zvuk....postupně jsem k tomu názoru dospěl, tím, že jsem musel dávat snímač níž a níž od strun, protože když jsem nehrál a nestíhal třeba v průběhu písnička na těch pár vteřin stahovat volume hrozně to hučelo, teď už to sice nehučí, ale zas to zní jako starý toy dolls nebo sex pistols a to není nic pro mě....
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Ehm... pocit že VK málo kreslí opravdu nemám. Buď to dej spravit, nebo si pořiď pořádnou kytaru, nebo se nauč hrát (nejlépe všechno najednou).
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

tak to je dobrá blbost tvrdit, že VK má málo gainu. Mám ho na půlce a stačí v pohodě, a to nehraju žádné blues.

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

a mas v ty kytare HB? :o
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

romcx75 píše:tak to je dobrá blbost tvrdit, že VK má málo gainu. Mám ho na půlce a stačí v pohodě, a to nehraju žádné blues.
Na zaklade me zkusenosti s VK 112 muzu jedine potvrdit. Pokud ma malo gainu, pak bych vinil bud kytaru, pripadne nekterou z preampovych elektronek.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

myslim že ten gain je dost ovlivněnej i reprákem , já s tim měl taky problém u nějakech repro co jsem zkoušel (a nemá to nic spolešnýho s citlivostí) a lampou to nezkresluje takže tudy cesta nevede :lol:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Moleek

Příspěvek od Moleek »

dayslypper píše: Peavey , podle tohoto měřítka, na tom bude asi podstatně hůř než třeba nějaký "handwired" Marshall. :D
http://www.marshallamps.com/downloads/f ... lpaper.jpg
Jen tak mimochodem co to na tý fotdce je? Dyť v tom nejsou žádný součástky skoro.. .:D:D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
hhoonnzzaa

Disasterpiece píše:a mas v ty kytare HB? :o
mam HB velikosti singlu (viz podpis), myslím, že snímačem to nebude, zkusim to asi dát zkouknout nějakýmu odborníkovi, jestli jsem to nešetrným zacházením nějak nepomrvil, jelikož je novej a lampy by tudíž logicky měly bejt v pořádku...je to můj první lampovj amp, takže možná budu muset naučit být šetrnější při manpulaci, i když zase při převozech na koncerty s tim moc nenadělám...a repro mám Celestion V30, což by ten zvuk kazit asi nemělo ne?
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

reprem V30 a kazit něco? :D neblbni, s V30kama hraje všecko o poznání líp a hlavně čitelněji než s obyčejnýma reprákama. Taky mám V30ky a kreslí to o stošest :)

Mooer Reecho
hhoonnzzaa

Tak už jsem zase o něco moudřejší, nejen, že jsem podceňoval vliv akustiky sálu, kdy v nechutným kulturáku to hraje opravdu jinak než v malým klubu, hlavně jsem zjistil, že jsem hlava děravá a zapomínal jsem kontrolovat jestli mám texture pořád na a/b, protože po převozu se mi to vždycky otočilo a řekl bych že a/b je na max. gainu vhodnější (i když nevím jestli zase tohle není nesmysl)...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Neni. Ono i v realu hi-gain hlavy byvaji spis A/B, Valveking primo neprepina pracovni mod elektronek, ale ten zvuk muze pripominat jednu nebo druhou tridu. Ja taky hraval vetsinou s texturou nadoraz A/B, maximalne na nahravani cistyho kanalu jsem hazel A.
Somnus Aeternus
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

já nevim, moc jsem s tím nelaboroval, moc rozdíl jsem neslyšel.

Mooer Reecho
punk.rocker1

Příspěvek od punk.rocker1 »

Kdyz uz tady to tema je, tak se zeptam. Muj Valveking hraje na zkreslenej kanal na hlasitost na 3 min nahlas, nez na 3 na cistej... Nemelo by to byt naopak? Kazdy kombo na ktery sem driv hral tak hralo vic nahlas na zkreslenej... Mate to taky tak? V cem muze byt problem jestli to je vada a neni to tak vporadku? Dik moc
Fokus Les Paul Standart, MegaAmp T30R, Ibanez DS7, Peavey Valve King 100, Ibanez akustika, Marshall JCM800 kopie
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

no mne hraje taky vic nahlas cisty nez zkresleny(na kombu:))
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
afektband

Příspěvek od afektband »

Tak to já mám teda hlasitější zkreslenej zvuk, ale mám pořád zapnutej boost. Schválně to vw zkušebně někdy zkusím.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hraje vam to min nahlas i pri brnkani jedne struny? Na cistej lidi vetsinou hrajou cely akordy a navic jsou casto zvykli z akustiky do toho vic triskat, takze on i ten vystupni signal je silnejsi. Ale to snad neni problem postelovat, ne? :)
Somnus Aeternus
punk.rocker1

Příspěvek od punk.rocker1 »

Ne pri hrani akordu na cistej stisknu switch na prepnuti kanalu a proste najednou to oproti cistymu je o hodne min slyset... Nechapu. Muze to byt elektronkou v preampu ktera straci vykon a pouziva se jenom na zkreslenej kanal?
Fokus Les Paul Standart, MegaAmp T30R, Ibanez DS7, Peavey Valve King 100, Ibanez akustika, Marshall JCM800 kopie
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

puvodne jsem sem nechtel vubec psat, ale prisadim si. Mel jsem moznost hrat na velky mnozstvi hlav a zatim pouze dve predcily Valveking na zkreslenej kanal a to M/B Rectifiery (az na Roadking II, ten se mi vubec nelibil, ma hodne zvlastni barvu zvuku, nesedel mi) a Peavey 5150 ... velky nadeje vkladam i do 6505 a XXX a Crate BV, ale na ty jsem bohuzel zatim nehral. Zkousel jsem treba - z hlav co stoji za zminku JSX a JCM900 (asi, ted si nejsem jistej) a nepresvedcily me. Jde taky o to najit neco, co slusi stylu! urcite budu radsi hrat na ENGL Screamer nez na Fender Blues proste proto, ze hraju tvrdou hudbu ...

Verte, ze to zabere cas a chce to namahu, ale kdyz se vam povede valveking poradne vyladit, ma krasnej zvuk, takovej, jakej ybch nikdy necekal. Kytaru mam PRS SE Custom a box mam ze stejny serie jako hlavu zkoseny.

a clean je o neco hlasitejsi, vic totiz boli do usi, je docela ostrej, ten by mohzna neskodil jeste trochu poladit, ten mi trochu s**e, neni to uplne to, co bych si predstavoval ...a taky ta mezera mezi prepinanim neni moc prijemna, ale uz sem se s tim naucil pracovat. Ta propastna mezera v cenach mezi VK a jinyma hlavama je nesmyslna ... Dual je bezesporu pro moje usi nejlepsi hlava, ale 4x tak dobra, jak rika cena, neni.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“