POD HD

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
klobasnik

Re: POD HD

Příspěvek od klobasnik »

Nero píše:Line6 upgradovalo HD500 na HD500X - http://line6.com/podhd500x/

Brzo bude i na kytarách.cz s cenou cca stejnou jako původní HD500.
Přesně proto s nima končím.
V tématu například na sevenstring.org se to hemží tipy na příští firmware, zákaznické centrum nereaguje.
Místo opravení chyb současné verze vydají novou, která v podstatě nic neřeší.
Digitech z roku 2007 umí vkládání impulsů, Line 6 na takové věci prdí, a proto uživatelé řeší míchání dvou reproboxů tak, aby zněly trochu jako jeden solidní impuls.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

jenik.ha
Bandzone: bandzone.cz/selfdefence

Příspěvek od jenik.ha »

jenik.ha píše:
Cybermuff píše:
jenik.ha píše: Takže mám dvoukánálovou celolampovou hlavu ROCKWELL BIOHAZARD plus bednu 4x12 Rockwell Vintage V30
Ve fs k Rockwellu není nic jinýho, než LEDky a "latched" spínače => jde to napojit celkem bez problémů s MS-4 od Nobelse (třeba na Bugeru se musí trochu jinak). Zmíněné CZ Trasco Msi-4 umí v nevé verzi také už latched a unlatched přepínače, takže také půjde použít.
Ten G-lab by asi taky šel, ale stojí od 119 do 165 Euro (podle zesilovače, ke kterýmu je), takže to je Trasco za 2000 podstatně levnější.
Moc díky. Teď jsem s tím hrál naživo a zvuk jen tak dopředu naprosto výbornej. Takže možná ani nebude potřeba toto řešení, ale lepší nastavení HD.
To Cybermuff:
Zdravím, tak zase trochu operuji se zvukem. Jednali jsme spolu ohledně toho jestli by mohl HD 500 přepínat kanály zesilovače Rockwell. Psal jsi něco výše (viz citace ) mohli bychom to doprobrat. Chtěl bych to zkusit teď tedy propojit tak aby zkreslení bylo z Rockwella a dozvuky z HD 500 a celé by to bylo ovládáno HD 500. Jsem v tomto dost začátečník. Nebo mám spíše pustit HD 500 a pořídit G major a nějaký MIDI controler?
Francis

Příspěvek od Francis »

má Xko už koncečně stereo looper?
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

Ještě prosím, má někdo zkušenosti sy propojením pomocí 4 kabelů. Nějaké tipy a triky. Budu Moc rád za všechny postřehy a rady.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

jenik.ha píše:Ještě prosím, má někdo zkušenosti sy propojením pomocí 4 kabelů. Nějaké tipy a triky. Budu Moc rád za všechny postřehy a rady.
http://www.marshallmalinovsky.cz/news/l ... 4-kabelu-/
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

To Jirikrov: Jo, tohle jsem zvádnul, ale nějak nechápu to nastavení na tom efektu co tam mám nastavit a jak co přepnout aby to hrálo tak jak má
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

jenik.ha píše:To Jirikrov: Jo, tohle jsem zvádnul, ale nějak nechápu to nastavení na tom efektu co tam mám nastavit a jak co přepnout aby to hrálo tak jak má
Co znamená "aby to hrálo tak jak má"?
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

jirikrov píše:
jenik.ha píše:To Jirikrov: Jo, tohle jsem zvádnul, ale nějak nechápu to nastavení na tom efektu co tam mám nastavit a jak co přepnout aby to hrálo tak jak má
No aby hrálo zkreselní zesilovače a z HD 500 šli jen ty mod efekty, wah atd.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

jenik.ha píše:
jirikrov píše:
No aby hrálo zkreselní zesilovače a z HD 500 šli jen ty mod efekty, wah atd.
Pokud to zapojíš, jak je to na videu, tak to tak bude hrát.
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

Jo, to jo, ale oni ještě neco nastavují na tom efektu. A tomu právě nerozumím. Je mi jasné že určitě nelze používat simulace a boxy atd. Ale jen tedy prázdnej preset do kterého se zapojí krabičky přes HD EDIT a poskládají se podle toho jak chci. Tedy třeba WAH na konec ? No moc děkuji za rady. Jsem v tomto začátečník. Takže se omlouvám.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

jenik.ha píše:Jo, to jo, ale oni ještě neco nastavují na tom efektu. A tomu právě nerozumím. Je mi jasné že určitě nelze používat simulace a boxy atd. Ale jen tedy prázdnej preset do kterého se zapojí krabičky přes HD EDIT a poskládají se podle toho jak chci. Tedy třeba WAH na konec ? No moc děkuji za rady. Jsem v tomto začátečník. Takže se omlouvám.
Pro zvuk se nastaví na volné pozici efektu "FX LOOP" a posune se do libovolné pozice. Pak lze okolo libovolně poskládat další efekty.
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

jirikrov píše:
jenik.ha píše:Jo, to jo, ale oni ještě neco nastavují na tom efektu. A tomu právě nerozumím. Je mi jasné že určitě nelze používat simulace a boxy atd. Ale jen tedy prázdnej preset do kterého se zapojí krabičky přes HD EDIT a poskládají se podle toho jak chci. Tedy třeba WAH na konec ? No moc děkuji za rady. Jsem v tomto začátečník. Takže se omlouvám.
Pro zvuk se nastaví na volné pozici efektu "FX LOOP" a posune se do libovolné pozice. Pak lze okolo libovolně poskládat další efekty.
Aha, a jestli tomu tedy dobře rozumím, tak ta FX LOOP je můj zesilovač a okolo něj dávám ostatní efekty.

Ještě jeden dotaz: Propojil jsem to podle návodu a fungoval jen koncový zesilovač u mé hlavy. ALe asi to bylo tím, že nebyla nastavena ta FX LOOP na tom efektu. Zkusím a uvidím. Jinak moc děkuji. Pomalu se rozhoduji, že to HD pošlu pryč a koupím jen pár krabic :-)
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Chceš poslat HD pryč jen proto, že si ho neumíš nastavit?
Přečti si manuál.
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

klobasnik píše:Chceš poslat HD pryč jen proto, že si ho neumíš nastavit?
Přečti si manuál.
No tak manuál, pokud jsi četl, se o 4 kabelech nezmiňuje vůbec :-) Jinak jsem tu knihu samo četl. A za druhé spíše asi půjdu cestou pro mě jednoduší, návrátím se k tomu co jsem používal a co mě bylo blízké tj. zesilovač a tři krabky. Ale pokud konečně dám dohromady to zapojení ala 4 kabely tak není co řešit. Neb HD obsahuje snad všechny krabice. Jinak moc díky za radu. Jsem rád, že se vždy najde někdo kdo poradí, hlavně tomu kdo píše že je začátečník.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Hledat ve tvých příspěvcích tvůj stav nebudu. Problém je v tom, že první je třeba 4C metodu pochopit, stejně jako pochopení zesilovače a jeho částí.
Pokud jsi manuál četl, je to dobře.

Zapojení:
Kytara
Kabel
Guitar In od PODa
V čistém presetu navol efekty, které chceš před preamp Rockwella. Za ně zařaď FX Loop blok.
FX Send PODa
Kabel
Vstup Rockwella
FX Send Rockwella
Kabel
FX Return PODa
Za FX Loop blok zařaď efekty, které chceš za preampem Rockwella.
6.3 mm výstup PODa
Kabel
FX Return Rockwella
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

klobasnik píše:Hledat ve tvých příspěvcích tvůj stav nebudu. Problém je v tom, že první je třeba 4C metodu pochopit, stejně jako pochopení zesilovače a jeho částí.
Pokud jsi manuál četl, je to dobře.

Zapojení:
Kytara
Kabel
Guitar In od PODa
V čistém presetu navol efekty, které chceš před preamp Rockwella. Za ně zařaď FX Loop blok.
FX Send PODa
Kabel
Vstup Rockwella
FX Send Rockwella
Kabel
FX Return PODa
Za FX Loop blok zařaď efekty, které chceš za preampem Rockwella.
6.3 mm výstup PODa
Kabel
FX Return Rockwella
Omlouvám se za trochu ostřejší odpověď. Moc děkuji za tento zevrubný návod. Zkusím, a snad to bude fachat. Dám vědět jak to dopadlo a popřípadě se zase zeptám :-)
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Není se zač omlouvat. Budu rád když se ti to podaří propojit, pak se na rozepře můžem vysrat.
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

klobasnik píše:Není se zač omlouvat. Budu rád když se ti to podaří propojit, pak se na rozepře můžem vysrat.
Propojeno a funguje. Moc děkuji. Sice mě ještě čeká několikahodinové ladění zvuku, ale v principu snad už chápu jak ten signál jde :-)
Lario1

Příspěvek od Lario1 »

Zdravím, ak chcem na HD500 všetky možnosti, ktoré sa dajú získať upgradom firmwaru, musím nainštalovať všetky verzie firmware ktoré vyšli, alebo stačí poslednú najnovšiu, ktorá obsahuje všetky? Najnovší firmware obsahuje možnosti všetkých predošlých?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“