Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

pupack píše:Laney VC15 - sam už jsem pro nej rozhodnut :lol: prostě na konci je třeba mít lampy EL84...
Presne tak... 2x EL-84 v konci udelaj krasny zvuk a pro tiche hrani se daji pouzit i v malem klubiku. To plati pro starou levnou vychodonemeckou Vermonu MV-3, kterou si lidi predelavali na mini marshalla, i pro drahou Mesu Studio22 nebo Subway blues i pytel dalsich. Investice do skatule s 3/5W vykonem je relativne vysoka - je to one trick apec, neda se pouzit v pripade lehce vyssich naroku.
Co třeba Lanýže LC-15? Maj ho se slevou tady v shopu za 7 resp za 8,4 (s reverbem), na cvičení stačí 1x10 repro, dá se pro větší hraní připnout ext. bedna... sound: http://www.youtube.com/watch?v=K9yBj3R- ... re=related, manual: http://www.laney.co.uk/manuals/LC15_2008_1.pdf.
VC15 je prima, ale asi překračuje cenový limit...
Obrázek
jon

Příspěvek od jon »

co fender super champ?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jon píše:co fender super champ?
jj docela vsestrane kombo spis na jemnejsi styl hrani... ma ale docela blbe repro + je k nemu nutny docela drahy FS (pokud tedy chces prepinat kanaly a zapinat efekty), ktery bohuzel nejde nahradit nejakym neoriginalem... celkove te to tedy vyjde cca na 10t.

Na ciste zvuky je super, ty zkreslene byly trochu horsi. mel jsem ho doma... nakonec jsem ho dal pryc, protoze to nebylo presne tona co bych si s potesenim zahral - ale ja fendery moc v lasce nemam, takze asi nejsem spravne recenzent na tohle kombo.
Aerith

Příspěvek od Aerith »

Len pre zaujimavost, na tomto videu (ukazka na Blackheart Little Giant) sa da pekne vydiet ze cisty zvuk dosiahnete aj pri nabudenej lampe, s potenciometrom na gitare..
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

qwer píše: Na ciste zvuky je super, ty zkreslene byly trochu horsi.
Já jenom dodám, že mně taky zkreslené zvuky příliš neoslovily a preferoval jsem čistý kanál, dokud jsem nepřišel na jeden, který mi tedy maximálně vyhovuje - je to 13, gain cca mezi 4 - 5, na stratovy navolen prostřední snímač a taky na něm stažený obě clony. Jo a nesmí být nové struny :wink:. Ten zvuk mi vyhovuje daleko víc, než ten, co leze z SD Twin Tube Classic, který jsem si koupil ke kombu.
Jinak abych nebyl úplně OT, mrkněte na tohle video, kde hraje na Blues Juniora - dle mého je ten zvuk fakt skvělý, hlavně s těma nakopávadlama (TS a Boss).
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Wohma píše:No tak Rec Out a sluchatkovy vystup nema jen tak kdejaky apec (lampovy), vybavene je to pekne.
Tak tak, me se ten zvuk libil, pan s tim hral na US Fenderovi u me doma... tady jsou hezke detaily v odkazu:
Detailni fotografie

Cena je vysoka, ale ta vybava - na praci ve studiu i live jako delany! Holt holandani! :lol:
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

wikxzen píše: Cena je vysoka, ale ta vybava - na praci ve studiu i live jako delany! Holt holandani! :lol:
Jojo... to by bylo mit na vsechno penize... Koch je super. Hezký video z dílny:http://www.youtube.com/watch?v=OOPd50GdtLo a pokračování http://www.youtube.com/watch?v=iRnFnzUbUBo.
Pan továrník tam hraje na kytárku...
Obrázek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Aerith píše:Len pre zaujimavost, na tomto videu (ukazka na Blackheart Little Giant) sa da pekne vydiet ze cisty zvuk dosiahnete aj pri nabudenej lampe, s potenciometrom na gitare..
Coz je mj. jeden ze zakladnich duvodu, proc pouzivat lampace a ne simulace. Maloktery procesor se simulacema se da takto pouzivat. ProphesyII tady nemam, ale nejde to na zadnym Rolandovi, Line6, Behringerovi, NI...
Obrázek
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Cybermuff píše:
wikxzen píše: Cena je vysoka, ale ta vybava - na praci ve studiu i live jako delany! Holt holandani! :lol:
Jojo... to by bylo mit na vsechno penize... Koch je super. Hezký video z dílny:http://www.youtube.com/watch?v=OOPd50GdtLo a pokračování http://www.youtube.com/watch?v=iRnFnzUbUBo.
Pan továrník tam hraje na kytárku...
OT: Mas soukromou zpravu :wink:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Cybermuff píše:
Aerith píše:Len pre zaujimavost, na tomto videu (ukazka na Blackheart Little Giant) sa da pekne vydiet ze cisty zvuk dosiahnete aj pri nabudenej lampe, s potenciometrom na gitare..
Coz je mj. jeden ze zakladnich duvodu, proc pouzivat lampace a ne simulace. Maloktery procesor se simulacema se da takto pouzivat. ProphesyII tady nemam, ale nejde to na zadnym Rolandovi, Line6, Behringerovi, NI...
No já to tak na svém Rolandovi dělám - ne protože bych nemohl dosáhnout čistého zvuku, ale spíš protože mi ještě nepřišel footswitch. Takže mám přepnuto na zkreslený kanál a snímač u krku ztišený tak, že to na něj hraje čistě (záleží samozřejmě na množství gainu - nad půlkou už je to nakřáplý). U kobyly mám volume na plno.

Pak mi stačí ty snímače akorát přepínat.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
miro

Příspěvek od miro »

Taky jsem původně uvažoval o 15W kombu, jenže ve fórech dost zaznívá, že pro nejlepší zvuk je nutné lampy více vybudit, a bytové použití bude tak v 80 - 90% času, proto jsem to změnil na 5W. Nebude potom 15W zbytečný rozmar (hudlání většinu času na desetinu plynu)???

Ještě jsem se v druhé části ptal na využití toho mýho hybrida pro případné zesílení / zeslabení?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ale ty 5W zesilovače nemají master volume takže je vybudit při nějaké rozumné hlasitosti moc nemůžeš. V tom je ten vtip.

Když máš třeba Blues juniora tak ten má sice 15W ale má i master takže stáhneš volume co jde z preampu a preamp vybudíš. Samozřejmě že to nehraje tak dobře jako kdybys to okotlil i v koncáku ale pořád lepší než to nemoct ztlumit vůbec. :)

Jinak vážně jsem na žádného toho malého 5W prcka nehrál tak nemůžu posoudit jak moc nahlas to oproti tomu juniorovi hraje. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
miro

Příspěvek od miro »

a ještě dotaz - díval jsem se na kytarách na ten Peavey VK Royal 8:

má gain, master, výstup na sluchátka - víte prosím někdo jak hraje?

Díky
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

5 a 15w se zase tak moc neliší výkonem... v bytě nedáš naplno ani jedno aniž by tě někdo neseřval...

a s tím vybuděním - v bytě nejspíš nevybudíš ani jedno... to bys musel jít asi tak do 1w zesíku, aby tě sousedi nesežrali

ted me napadlo - do obchodů má během dubna dojít Vox AC4TV. Má přepínání mezi 0,25 , 1 a 4w a tak si zahraješ se zkresleným na kombu i v tom bytě :) stojí 6500 a vypadá good. je to ale fakt jen tak nadoma a navíc to ještě nikdo naživo neviděl, takže kdoví, jak to vlastně hraje

a nebo pořid nějaké to 15w kombo s master volume, ať můžeš při rozumné hlasitosti zkreslit preamp. S tím si pak zahraješ i s kámošema v tom klubíku nebo kde to chceš hrát...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Jester píše:
Já jenom dodám, že mně taky zkreslené zvuky příliš neoslovily a preferoval jsem čistý kanál, dokud jsem nepřišel na jeden, který mi tedy maximálně vyhovuje - je to 13, gain cca mezi 4 - 5, na stratovy navolen prostřední snímač a taky na něm stažený obě clony. Jo a nesmí být nové struny :wink:. Ten zvuk mi vyhovuje daleko víc, než ten, co leze z SD Twin Tube Classic, který jsem si koupil ke kombu.
Jinak abych nebyl úplně OT, mrkněte na tohle video, kde hraje na Blues Juniora - dle mého je ten zvuk fakt skvělý, hlavně s těma nakopávadlama (TS a Boss).
Ty bláho, to jsou zvuky, který naprosto miluju...Slast:)Ještě toho Gibsona E-335, takovej můj sen a byl bych v kytarovym nebi.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Maples píše:
Jester píše:
Ty bláho, to jsou zvuky, který naprosto miluju...Slast:)Ještě toho Gibsona E-335, takovej můj sen a byl bych v kytarovym nebi.)
Přesně tak. :shock:

Asi budu muset juniorovi koupit nějakou hračku. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak mám doma AC4TV...

na doma ideál kombo s voxáckým zvukem.... no s voxáckým zvukem, ono to hraje jako malá čistokrevná AC30 :) fakt paráda...

Nakresluje sakra brzo - už při nastavení na 9 hodin je ve zvuku při razantnějším úhozu zkreslení. Na domácí hraní ale ideální stav :)

Attenuátor na 1w je ještě použitelný, na 1/4w už je kombo ale dost udušené, ale pořád se to eště dá...

Reprák hraje pěkně, rozhodně zde zatím vůbec netoužím po nějaké výměně, sice to jako celek zní krabicově, ale od 9kg komba s 10 palcem v zavřené bedně člověk nemůže čekat zázraky.

Konstrukce je pak taková docela odfláklá - case z dřevotřísky (nebo jak se tomu materiálnu nadává), šasi udělané tak, aby to bylo co nejjednodušší a nejlevnější, roztomilá malá trafíčka, lampičky přímo uvnitř šasi s podivnými nepříliš funkčními držáčky... Třeba i BlackHeart Little Giant je zpracováním a provedením o třídu, neli o dvě výš - je to taková dospělejší záležitost, na té AC4TV je vidět, že je to takové domácí cvičítko. Na druhou stranu je zvuk opravdu super, na venek to vypadá fakt atraktivně... Jo a taky to ani trochu nešumí :)

PS - tahle lampa je vážně nadoma, fakt neřvě, dá se z toho dostat zkreslený i bez krabky a to při nízké hlasitosti, je to mále, lehké, skvěle přenosné... akorát trošku drahé. A v základu to má lampy Sovtek, které není třeba hned vyměnit - hraje to i s nimi docela slušně.

Pokud máte rádi Voxácký zvuk, tak je tohle úplně ta nejlepší volba ze všech malých kombíček, které jsem kdy zkusil :) ale chápu, že 6500 za takové minicvičítko může být trochu moc.

videa na youtube, které se mi zdají povedené:

http://www.youtube.com/watch?v=jws3XhDGAIE

http://www.youtube.com/watch?v=wS-Z2-13 ... annel_page
rene

Příspěvek od rene »

Zdárek.Rád bych taky něco dobrýho doporučil.Kustom tube 12 je sice jen pololampa,ale hraje vážně výborně,čistej i zkreslenej a za tu cenu těžko něco lepšího seženete.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

hele, tak ten Ibanez VBG je taky 5w a má jak poťák na gain, tak i poťák na volume... už celkem delší dobu po něm pošilhávám, má s ním někdo zkušenosti?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když už jsem v tomto threadu - v sobotu jsem měl tu čest s AC4TV od Voxe.

http://kytary.cz/vox-ac4tv/103227/?SE591:0:0:1:0

Na doma je kombo za 6500 už asi vcelku drahá zálažitost, ale musím říct, že za ty penízky stojí. Je to klasický Vox, vybaven jen Volume a Tone + přepínačem výkonu 0,25/1/4W. Díky němu není problém získat jak čistý tak zkreslený zvuk na více méně jakékoli hlasitosti. Skvěle spolupracuje s kytarou a technikou hry.

Kdybych hledal na doma kvalitní lampové kombíčko a nepotřeboval bych řešit žádné brutální zkreslení, je toto dle mého velmi dobrou možností. A věřím tomu, že tvrdší zvuk by z toho taky šel dostat při použití vhodné krabičky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“