Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
Mám G1on a tohle řeším samozřejmě tak, že mám vedle sebe 2 stejné zvuky, jeden např. s delayem, druhý bez a pohybuju se mezi nima. Nevím, co je na tom nepřehledného nebo nepraktického. No, ano, zabere to další pozici zvuku. To pedálové vypínání u Xon není špatný, popřemejšlim o tom, ale je to zas další editování a šrotování v bedně.
Mě spíš rozhazuje to, že občas zavadím špičkou o editašní knob, čímž se dostanu do edit. režimu a nemůžu přepnout pedálem na jiný zvuk :-/
Mě spíš rozhazuje to, že občas zavadím špičkou o editašní knob, čímž se dostanu do edit. režimu a nemůžu přepnout pedálem na jiný zvuk :-/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli při hraní nepotřebuješ točit editačním knobem, je jednoduché řešení jak na to. Jemným tahem jej prostě vytáhni, zůstane tam jen kovový čep, který již nohou neotočíš. Sám bych na to nepřišel, ale mám dvouletou dceru, která zbožňuje zapojování kabelů a hraní si s efekty (samozřejmě ji pouštím jen k levným Zoomům). Navíc je to dobrá prověrka odolnosti těch Zoomů, zatím přežily bez úhony a fungují na 100%.
Dobrej fígl, na to bych nepřišel, malou dceru nemám. Ale znám se. pak bych knofl někam založil a nenašel ..., zpíš zkusím přelepit páskou.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Potřebuji ovládat několik efektů najednou, kombinovat atd. Takže třeba:
Intro - čistý + chorus
Hlavní part - zkreslený + marshall 1958
Mezihra - zkreslený
Solo - zkreslený + booster + delay
a pak se to opakuje.
Takže je pro mě celkem nepraktický. Škoda jen, že teď už nefrčí na bazaru G3, popřípadě G5.
Ale za ty prachy jako dobrý, co se týče modulací nebo dobarvení lampového stacku.
Intro - čistý + chorus
Hlavní part - zkreslený + marshall 1958
Mezihra - zkreslený
Solo - zkreslený + booster + delay
a pak se to opakuje.
Takže je pro mě celkem nepraktický. Škoda jen, že teď už nefrčí na bazaru G3, popřípadě G5.
Ale za ty prachy jako dobrý, co se týče modulací nebo dobarvení lampového stacku.
tohle bys na G3 stejne neudelal, ma jenom tri switche.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Udělal. Část efektů si hodím do druhého presetu a jen ho přepnu.
aha, takze presety za sebou problem je, ale drzet dve sekundy v songu switch aby se efekt prepl do stompbox modu problem neni
Ja sem tusil ze se do tohohle dotazu nemam vubec michat, dobre mi tak.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Ahojte,
torst ma trocha namotal v inej teme na tento bazmek, stihol som sa uz pozriet aj na nejake ukazky na YT a nemozem poved ze zle, ne ze ne... za tie peniaze sa mi az nechce verit. stiahol som si uz aj navod a viac menej som rozhodnuty, ze zakupim, aj ked to uz ma asi 99% gitaristov vo vybave
Len mam 2 dotazy:
1.) ohladom expression pedala - neda sa mu priradit v kazdom patchi ina funkcia, ze? Pedal funguje nezavislo od patchov? Momentalne pouzivam Boss ME-20, kde ten pedal je velmi dobre rieseny - normalne sluzi ako volume pedal, ale pri silnom zatlaceni je z neho Wah.
2.) ma to aj simulacie repra? na ucel povedzme nejakeho rychleho demo nahravania do DAWu, ze iba pichne a nahravas s ako-tak dobrym zvukom, bez nejakych medziclankov ako kombo alebo DiBox alebo preamp so simulaciou repra a pod (nebavi ma hrat sa s VST
).
Vdaka
torst ma trocha namotal v inej teme na tento bazmek, stihol som sa uz pozriet aj na nejake ukazky na YT a nemozem poved ze zle, ne ze ne... za tie peniaze sa mi az nechce verit. stiahol som si uz aj navod a viac menej som rozhodnuty, ze zakupim, aj ked to uz ma asi 99% gitaristov vo vybave
Len mam 2 dotazy:
1.) ohladom expression pedala - neda sa mu priradit v kazdom patchi ina funkcia, ze? Pedal funguje nezavislo od patchov? Momentalne pouzivam Boss ME-20, kde ten pedal je velmi dobre rieseny - normalne sluzi ako volume pedal, ale pri silnom zatlaceni je z neho Wah.
2.) ma to aj simulacie repra? na ucel povedzme nejakeho rychleho demo nahravania do DAWu, ze iba pichne a nahravas s ako-tak dobrym zvukom, bez nejakych medziclankov ako kombo alebo DiBox alebo preamp so simulaciou repra a pod (nebavi ma hrat sa s VST
Vdaka
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Mam tento bazmek ale ve verzi bez pedalu.
Simulaci repro to ma, dokonce vyber simulovanych beden je az moc rozsahly a rozdily mezi nimi mi prijdou nekdy trochu prehnane velke. Ale na hrani do sluchatek nebo jednoduche demo do pocitace to podle me uplne staci. Dokonce i z PA ve zkusebne to hralo celkem prijatelne.
Pozor - simulace bedny je soucasti simulace aparatu, takze nemuzes simulovat jenom bednu samotnou, vzdy spolu se simulaci zesiku.
Simulaci repro to ma, dokonce vyber simulovanych beden je az moc rozsahly a rozdily mezi nimi mi prijdou nekdy trochu prehnane velke. Ale na hrani do sluchatek nebo jednoduche demo do pocitace to podle me uplne staci. Dokonce i z PA ve zkusebne to hralo celkem prijatelne.
Pozor - simulace bedny je soucasti simulace aparatu, takze nemuzes simulovat jenom bednu samotnou, vzdy spolu se simulaci zesiku.
Hraju výhradně na šrot.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
1) Pedálem měníš takový parametr efektu, jaký mu přiřadíš. Stačí se podívat do Efect listu, kde u parametrů ovládatelných pedálem je písmeno P. Samozřejmě může fungovat i jako Volume (buď input nebo output). Vždy ale ovládá jen jednu zvolenou věc. Taky může sloužit jako footswitch pro zapínání/vypínání přiřazeného efektu, viz. můj příspěvek zde.
2) už odpověděl Abu
2) už odpověděl Abu
a este taka blbost mozno - kedze jediny signalizator vybraneho patchu je displej a na nom pridelene meno, resp. kod patchu, su pri hrani za stojata dostatocne viditelne tie pismenka? lebo z obrazkov mi to pride ze ani velmi nie a clovek si bude musiet pamatat patche podla kodu pismeno+cislo, co je dost velky intelektualny vykon pamat si to vsetko. aby sa clovek nezamotal pri hrani a nehral nahodou metalove solo na cleane s nejakym flangerom...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Písmena i čísla jsou dost velká. Patch si navíc můžeš pojmenovat jak chceš. Viditelnost mi přijde dobrá, jas a kontrast si můžeš nastavit. Jde o to, zda budeš používat desítky patchů, ve kterých se pak můžeš ztratit, nebo řekněma dva tři, kde si nastavíš potřebný zvuk, případně zprovozníš to zapínání efektu pedálem, tím pádem získáš další možnost, jak zapínat/vypínat efekt bez nutnosti měnit patch.
Na živo to ale nemám odzkoušené, používám pedalboard s krabičkama.
Na živo to ale nemám odzkoušené, používám pedalboard s krabičkama.
Objednane. A tym padom by som mal na vas dalsiu otazku. Zapojit ako? Do CLEAN kanalu alebo do efektovej smycky (teda do koncaka? Rozumiem tomu spravne?) Kedze to ma simulacie ampov malo by sa to dat uplatnit oboma sposobmi, ze jo?
Záleží jak to hodláš používat. Jestli komplet i se simulace mi ampu, tak do smyčky. Jestli jenom stromp boxy tak můžeš do preampu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ahoj, máte někdo zkušenosti s looperem? Je tam na 30s.... to znamená jedna smyčka, nebo celkově i po překrytí... na příkladu: smyčka o třech vrstvách musí být na 10s? Díky .)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nekonečný počet smyček o délce 30s. Nová smyčka přece nezabere další paměť, neboť se s předchozí smyčkou sloučí. To je podstata řekl bych všech looperů, jinak by to bylo dost na houno
.
A znovu si ještě dovolím poukázat na své tutorial video, kde výhodně využívám u looperu právě zapínání/vypínání efektu expresion pedálem.
A znovu si ještě dovolím poukázat na své tutorial video, kde výhodně využívám u looperu právě zapínání/vypínání efektu expresion pedálem.
To je tak, když člověk dojde v odpovědích na 9. stránku a na 10. je to co potřebuje
... looper jsem nikdy neměl, ale uznávám, je to dost hloupá otázka
Každopádně díky .)
Ivan : Vše podstatné uvedli kolegové, Já můžu ZOOM jen doporučit, sám ho mám a jsem ohromen kvalitou zvuku (a za ty peníze).
S čitelností displaye při live je to trochu pravda. Mám 11 dioptrií, přes ně si ještě dávím černý zrcadlovky kvůli show (viz avatar) a ještě se mi občas zamlží potem. Ale používám asi 5 zvuků, vím jak jdou po sobě, takže nebloudím.
Ale ty obyčejné červené segmentové displaye u starých ZOOM byly v tomhle lepší.
Při live je jiná potíž. Když nechtíc nohou zavadíš o knob nebo editační tlačítka , dostaneš se do modu editace a nemůžeš přeskočit na jinej preset nebo bypass. Částečně pomůže, když stahneš knofl z knobu, jde to lehce. Ještě větší katastrofa je, když si takhle v půlce písně pustíš bicí automat ! Je potřeba předem snížit jeho volume na 0 !
S čitelností displaye při live je to trochu pravda. Mám 11 dioptrií, přes ně si ještě dávím černý zrcadlovky kvůli show (viz avatar) a ještě se mi občas zamlží potem. Ale používám asi 5 zvuků, vím jak jdou po sobě, takže nebloudím.
Ale ty obyčejné červené segmentové displaye u starých ZOOM byly v tomhle lepší.
Při live je jiná potíž. Když nechtíc nohou zavadíš o knob nebo editační tlačítka , dostaneš se do modu editace a nemůžeš přeskočit na jinej preset nebo bypass. Částečně pomůže, když stahneš knofl z knobu, jde to lehce. Ještě větší katastrofa je, když si takhle v půlce písně pustíš bicí automat ! Je potřeba předem snížit jeho volume na 0 !
Prave mi to prislo, rozbalil som ten plastovy zazrak - pripomina mi to detsku zvukovu konzolu, aku ma moj 2-rocny syn
Nemozem mu to ukazat, lebo si bude mysliet, ze dostal novu hracku.
Ako na to pozeram, s tym displejom sa nejak vysporiadam, ale skor sa mi zda, ze bude pri hrani problem nezavadit o expression pedal pri zopinani praveho pedala... je to tam dost na tesno a pri hre po nejakych 3-4 pivach neviem neviem... da sa volume nadefinovat aj naopak ako je v navode? ze max. volume bude pri zoslapnuti na prednu stranu (strana pri hracovi) ?
Nevadi, na domace kratenie dazdivych vecerov je to idealna vecicka - looper + bicie paterny, co viac si moze individualista ako ja zelat?! a ked budem hviezda, aj tak si kupim analogove krabicky
este ma trochu trapi otazka, ci sa mam vobec pokusat pouzit univerzalny adapter. moze sa tomu nieco stat, ked nastavim spravnu polaritu?
Ako na to pozeram, s tym displejom sa nejak vysporiadam, ale skor sa mi zda, ze bude pri hrani problem nezavadit o expression pedal pri zopinani praveho pedala... je to tam dost na tesno a pri hre po nejakych 3-4 pivach neviem neviem... da sa volume nadefinovat aj naopak ako je v navode? ze max. volume bude pri zoslapnuti na prednu stranu (strana pri hracovi) ?
Nevadi, na domace kratenie dazdivych vecerov je to idealna vecicka - looper + bicie paterny, co viac si moze individualista ako ja zelat?! a ked budem hviezda, aj tak si kupim analogove krabicky
este ma trochu trapi otazka, ci sa mam vobec pokusat pouzit univerzalny adapter. moze sa tomu nieco stat, ked nastavim spravnu polaritu?
jojo, vzhledově je to tetris z pouťové tržnice ! Už jsem si zvyk.
S Volume pedálem neporadím, mám G1on.
Používám různé neoriginální adaptéry. Stačí 9V a správná polarita.
Já analog. krabičky rozprodávám, protože v G1on je totéž za cenu většiny z nich, resp. nižší.
S Volume pedálem neporadím, mám G1on.
Používám různé neoriginální adaptéry. Stačí 9V a správná polarita.
Já analog. krabičky rozprodávám, protože v G1on je totéž za cenu většiny z nich, resp. nižší.