Pro začátek akustiku nebo elektriku?
Pravidla fóra
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pro začátek akustiku nebo elektriku?
A neni lepsi, kdyz je hra trosku narocnejsi? Ala "tezko na cvicicsti"
Hodně budem někde...
Takže 16+ mají začínat na akustice jo??ITIetalista píše:Ak sa niekto rozhoduje hrať na gitare a je k tomu ešte aj mladý (8-15) tak je podľa mňa lepšie začať na elektrike
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
to som nepovedal, povedal som že ak má niekto do 15rokov tak sa mu bude lepšie naťahovať ruka aj stláčať struny atď. na elektrike, ale ak má 16+ tiež sa bude lepšie začínať na elektrike ale už nebude mať také problémy so stláčaním a naťahovaním ruky na akustike. potom je to už len asi o tom, že čo chce hrať veď si nebude brať akustiku keď chce hrať metal nebo ne?haas12345 píše:Takže 16+ mají začínat na akustice jo??ITIetalista píše:Ak sa niekto rozhoduje hrať na gitare a je k tomu ešte aj mladý (8-15) tak je podľa mňa lepšie začať na elektrike
PS: keby som zase začínal tak začnem na elektrike.
This account don't exist longer.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Co to tady zase plácáš za blbosti proboha? 
- ...EDGE...
Tobe prestizni status neduveryhodneho zvanila nejak moc chybi nebo co?
A u kterého hudebního nástroje nepočuť chyby? U tringlu? Ale i tam můžeš zmrskat rytmus a sílu úderu.ITIetalista píše: sa mi zdá, že na elektrike počuť viac chýb v hre ako na akustike preto som napísal, že sa naučí hrať "lepšie".
Já jsem si naopak myslel, že zkreslená el. kytara schová sem tam nějakou tu chybičku, kterou lze ale ve finále nazvat jako chtěnou. Můžeš mi tvůj názor prosím vysvětlit?
To co se dá tobě je jedna věc, to co je realita je druhá věc... Akustika určitě odhalí víc chyb, než elektrika a ještě když je zkreslená...ITIetalista píše:a aj sa mi zdá, že na elektrike počuť viac chýb v hre ako na akustike preto som napísal, že sa naučí hrať "lepšie".
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Ale tak chápejme, individum jako je on to bere tak, že se naučí jak držet Power chord, dá gain naplno a lezou z toho krutopřísné zvuky kde vlastně není nic moc poznat. To na akustice nejde.
- ...EDGE...
Zase je pravda, ze na zkreslene elektrice jdou lepe slyset chyby pri tlumeni strun, ale to je jedine co me napada.
Ja mam kamose,kterej se uci hrat na kytaru..Nejdriv teda s akustikou,kde mu to v podstate nejde,tak si koupil elektrickou kytaru a tam mu to jde podstatne lepe..Ma stejnou tloustku strun .Asi jak u koho,me osobne se hraje lepe na akustiku...Kazdy to ma jinak..
Art&Lutherie AL6C-AB
-
Jiriczekvejrost
Díky moc za rozjetou debatu, a podle všeho co jsem si přečetl ( nechci vypadat jako někdo kdo se neumí rozhodnout), ale myslím si že bude nejlepší naučit se hrát nejdřív na akustiku a potom volně přejít na elektriku budu mít základy, akordy , úhozy a tak, a na elektrice to budu už jenom rozvíjet. Vidím to tak na rok chození do nějaké školy na akustiku a pak doma sám na elektriku, podlě mě když už budu vědět jak na to jak se učit kde začít, to pak zvládnu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jirko, ono v zásadě, pokud tě baví oba dva nástroje, tímto postupem nemůžeš udělat chybu. Naučíš-li se kvalitně hrát na akutickou kytaru, tak všechno to úsilí se ti na elektrické jen a jen zúročí. S přechodem pak nebudeš mít žádné problémy, pokud pominu přivykání si na jiný krk atp.
ITIetalisto, tvoje pevné přesvědčení o tvé pravdě je facinující. Osobně jsem udělal asi hroznou chybu, když jsem v tebou zmíněném věku začal hrát na akustiku a ne na elektriku. A ještě jsem asi blázen, když jsem za to vděčný a spíš ještě lituju toho, že mě rodiče neposlali do ZUŠ na klasickou kytaru.
Ano, učit se na elektriku je možná "lahšie", ale rozhodně to není "lepšie". Moje zkušenost s mnoha lidmi je taková, že ti, co se učili na akustiku první, zvládli přechod na elektriku levou zadní. Naopak prvotní elektrikáři s akustikou kolikrát bojují a často na ten nástroj pak zanevřou, protože jim to nedá tak lehce, jako elektrika.
ITIetalisto, tvoje pevné přesvědčení o tvé pravdě je facinující. Osobně jsem udělal asi hroznou chybu, když jsem v tebou zmíněném věku začal hrát na akustiku a ne na elektriku. A ještě jsem asi blázen, když jsem za to vděčný a spíš ještě lituju toho, že mě rodiče neposlali do ZUŠ na klasickou kytaru.
Ano, učit se na elektriku je možná "lahšie", ale rozhodně to není "lepšie". Moje zkušenost s mnoha lidmi je taková, že ti, co se učili na akustiku první, zvládli přechod na elektriku levou zadní. Naopak prvotní elektrikáři s akustikou kolikrát bojují a často na ten nástroj pak zanevřou, protože jim to nedá tak lehce, jako elektrika.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Ja zacal s akustikou, pokracoval jsem na elektrice a ted hraju zase spis na akustiku ... a dost s ni bojuju - struny 12ky a trosku vyssi dohmat mi delaj dost problemu...
Hodně budem někde...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
no s týmto bohužiaľ musím aj súhlasiť našťastie som sa naučil najprv na akustike lebo som nemal € na elektriku.Nero píše:Moje zkušenost s mnoha lidmi je taková, že ti, co se učili na akustiku první, zvládli přechod na elektriku levou zadní. Naopak prvotní elektrikáři s akustikou kolikrát bojují a často na ten nástroj pak zanevřou, protože jim to nedá tak lehce, jako elektrika.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Takže zase změna? Teď píšeš že si naštěstí začínal na akustice a předtím si psal že začínat by se mělo jedině na elektrice? Tak jak naštěstí?
- Nero
- Rádce
ITIetalista píše:našťastie som sa naučil najprv na akustike
Tak si to ujasni...ITIetalista píše:PS: keby som zase začínal tak začnem na elektrike.
Edit: He, Kuba byl rychlejší...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
to bude tým, že som si neuvedomil, že prechod s elektriky na akustiku je potom náročný.
je to na konkrétnom človeku či chce mať začiatky ťažšie alebo neskôr keď bude vedieť super na elektrike a zoberie si akustiku a bude to mať vtedy ťažšie. Mne to šlo výborne, učil som sa ako prvé nothing else matters on Metallicy na akustike
a potom som ľahko prešiel na elektriku 
- Nero
- Rádce
O tom tu nikdo nepochybuje, neboj...ITIetalista píše: Mne to šlo výborne
PetrPeter 1975 - 2008
V mém případě to bylo přesně naopak, já jsem hodil do kouta elektriku.. a ne jednou. Akustika má jeden pěkný zvuk, který není těžké z ní dostat a tím to hasne. Dostat pěkný zvuk z elektriky je mnohem těžší, člověk už musí umět dát tomu určitý výraz a ještě mít dobře nastavenou aparaturu. Je to trochu jako z houslemi, kde je taky třeba překlenout "vrzací" období. Krom toho se na elektrice běžně používá širší spektrum technik, které tě třeba v klasice prostě nenaučí. Elektrika je pro "akustické" hráče prostě nová půda.. je to stejné, jako kdyby se čistě "elektrický" hráč začal učit flamenco.Nero píše:Ano, učit se na elektriku je možná "lahšie", ale rozhodně to není "lepšie". Moje zkušenost s mnoha lidmi je taková, že ti, co se učili na akustiku první, zvládli přechod na elektriku levou zadní. Naopak prvotní elektrikáři s akustikou kolikrát bojují a často na ten nástroj pak zanevřou, protože jim to nedá tak lehce, jako elektrika.
Dunlop U.S.A. .96 mm
- ...EDGE...
Jen pozor na to, ze akustika, to neni jen Kryl a taboraky. Akustika je pro ciste elektrikare stejne tak spanelska vesnice, jako elektrika pro ciste akustikare.