Zlozvyky na kytaře
Pravidla fóra
bylo to na prvni prispevek - zakladatele tyhle diskuzer0nn!e píše:Na koho to bylo??Dirty.Pig píše:a taky se nauc hrat od zacatku malickem
Jinak k malíčku a opíraní: opírání zpomaluje! Což už tu bylo řečeno! Na pomalé věcí se klidně opírám, ale jakmile potřebuju hrát Master of Puppets / Blackened tak neopírám a hraju s přehledem. Takže pokud nemůžete zrychlit downstroke a opíráte se malíčkem, odbourejte to a uvolněte pořádně ruku.
No s tim malickem na pickguardu bych rek ze se clovek pak lip orientuje na strunach. Ja si hodne techniku okoukaval z kytarovy skoly honzy homoly (wohnout) a nak mam asi retardovanej palec pravy ruky jelikoz kdyz chci mit volnou ruku a zaroven rovnej palec tak to nedam. A hlavne este mam dementni LP kobylu jak krava takze to taky nic moc no.
Kytara: Epi LP Standard, Squier Tele Custom II, Akustika Crafter, basa Stagg
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone
Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone
Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Servus
ja osobne palec prolamuju nektery chyty bych bez toho nedal treba under the bridge od rhcp uvodni intro...Mne osobne spis dela problem u obustranyho tlumeni se opirat o kytaru nejakym prstem a pak delam chyby nevim jak to natrenovat vzdycky po case se uvolnim a prestanu se prstem opirat heh
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Re: Zlozvyky na kytaře
V poslední době jsem zjístil, že při hraní rychlejších věcí (tj. když nevybrnkávám) tak sem lehce "dře" ukázováček a zbytek prstů o struny. Trsátko (snad
) držím správně a ruku mám uvolněnou tak, aby mi to bylo pohodlný. Nevim jestli jsem to popsal dobře, má/měl někdo něco podobnýho?
Jo. Záleží sice na náladě, na tom, co hraju a na ohranosti trsátka, ale většinou když dlouho dřu, tak pak mám půlku nehtu na ukazováčku ohlodanou až do masa. Je to rozhodně záležitost držení trsátka a co používám Big Stubby, tak je ten problém znatelně menší, ale pořád jsem se toho nezbavil.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Zkusim si trochu pohrát s tím držením trsátka, ale nepříjde mi, že ho držím jako pohrabáč.
Jinak s trsátkama nejsem moc spokojenej. Mám Dunlop Tortex 60tky a na můj vkus se mi moc opotřebovávají. Zkoušel jsem .73, ale ty se mi zas zasekávaly a na můj vkus moc tvrdý
Jinak s trsátkama nejsem moc spokojenej. Mám Dunlop Tortex 60tky a na můj vkus se mi moc opotřebovávají. Zkoušel jsem .73, ale ty se mi zas zasekávaly a na můj vkus moc tvrdý
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak vyzkoušej úplně jiný typ trsátka
To dření prsty o struny není zrovna dobrá věc, výrazně to zhoršuje možnosti tlumení strun.
To dření prsty o struny není zrovna dobrá věc, výrazně to zhoršuje možnosti tlumení strun.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008