Zlozvyky na kytaře

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

chci se zeptat, když hraju nějaký rychlešjěí věci a metal, je problém, že nemám zápěstí opřený o kytaru? asi mě to trochu limituje ne?
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

r0nn!e píše:
Dirty.Pig píše:a taky se nauc hrat od zacatku malickem
Na koho to bylo??

Jinak k malíčku a opíraní: opírání zpomaluje! Což už tu bylo řečeno! Na pomalé věcí se klidně opírám, ale jakmile potřebuju hrát Master of Puppets / Blackened tak neopírám a hraju s přehledem. Takže pokud nemůžete zrychlit downstroke a opíráte se malíčkem, odbourejte to a uvolněte pořádně ruku.
bylo to na prvni prispevek - zakladatele tyhle diskuze
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

a jeste proc hraje vetsina lidi s palcem prez, copak je to takle dobre (treba pri bendu nebo vibratu mozna) ??? ja to takle nikdy nehral a hrat nebudu, ikdyz sem to zkousel, tak mam malou ruku a proste nedosahnu pak na struny
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Taky mívám palec občas dost přečuhujicí :P A přitom nemám extra dlouhé prsty.... a bývá to jen při nějaké dlouho se opakujicí pasáži v písni... prostě když vím že nebudu přehmatávat....
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Na elektrice to podle mne není na škodu... Hraju s pomocí palce některé akordy... Taky to nemá využití všude... Ale na akustice bych tento ,,zlozvyk" nepěstoval.
likespike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od likespike »

No s tim malickem na pickguardu bych rek ze se clovek pak lip orientuje na strunach. Ja si hodne techniku okoukaval z kytarovy skoly honzy homoly (wohnout) a nak mam asi retardovanej palec pravy ruky jelikoz kdyz chci mit volnou ruku a zaroven rovnej palec tak to nedam. A hlavne este mam dementni LP kobylu jak krava takze to taky nic moc no.
Kytara: Epi LP Standard, Squier Tele Custom II, Akustika Crafter, basa Stagg
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone

Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Tak bacha, co jsem koukal, tak málokdo má palec levý ruky rovnej, většina hrčů, co sem měl tu čest vidět ho prolamujou (převážně teda shreddeři)...
Die Hard or Die Home
Sklena

Servus

Příspěvek od Sklena »

ja osobne palec prolamuju nektery chyty bych bez toho nedal treba under the bridge od rhcp uvodni intro...Mne osobne spis dela problem u obustranyho tlumeni se opirat o kytaru nejakym prstem a pak delam chyby nevim jak to natrenovat vzdycky po case se uvolnim a prestanu se prstem opirat heh
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
SteveK

Re: Zlozvyky na kytaře

Příspěvek od SteveK »

V poslední době jsem zjístil, že při hraní rychlejších věcí (tj. když nevybrnkávám) tak sem lehce "dře" ukázováček a zbytek prstů o struny. Trsátko (snad :D ) držím správně a ruku mám uvolněnou tak, aby mi to bylo pohodlný. Nevim jestli jsem to popsal dobře, má/měl někdo něco podobnýho?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jo. Záleží sice na náladě, na tom, co hraju a na ohranosti trsátka, ale většinou když dlouho dřu, tak pak mám půlku nehtu na ukazováčku ohlodanou až do masa. Je to rozhodně záležitost držení trsátka a co používám Big Stubby, tak je ten problém znatelně menší, ale pořád jsem se toho nezbavil.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
SteveK

Příspěvek od SteveK »

Zkusim si trochu pohrát s tím držením trsátka, ale nepříjde mi, že ho držím jako pohrabáč.
Jinak s trsátkama nejsem moc spokojenej. Mám Dunlop Tortex 60tky a na můj vkus se mi moc opotřebovávají. Zkoušel jsem .73, ale ty se mi zas zasekávaly a na můj vkus moc tvrdý
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak vyzkoušej úplně jiný typ trsátka :wink:

To dření prsty o struny není zrovna dobrá věc, výrazně to zhoršuje možnosti tlumení strun.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“