Výměna snímačů
Pravidla fóra
Re: Výměna snímačů
Vypadá to, že ty žluté asi vedou od snímačů, ale proč jsou oba dva drátky co z toho vedou (červená a bílá) na prostředním kontaktu poťáků, to nevím 
Ten poťák není zapojený jako klasická tónovka, ale coil tap. Možná ještě s tónovkou dohromady.
Na coil tap tam ale potřebuješ push pull poťák, který má víc kontaktů a nebo nějaký pdt přepínač ne? Buď to tam nevidím a nebo to je to nějaké zapojení o kterém nevím?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
B je spravneBejk píše:nebo to je to nějaké zapojení o kterém nevím?
Je to jednoduche - jezdec potaku das na zem, jeden konec drahy pres kondik vedes na vystupni signal (= tonovka) a na druhy konec drahy das prostredni vinuti humbuckeru (= coil tap).
Hraju výhradně na šrot.
Ahaa
tak to jsem rád, že jsem se zase dozvěděl něco nového. Nevíš o schématu, kde bych to viděl nakreslené a nebo pod jakým pojmenováním to hledat alespoň? Já to všude našel jen s push pull poťákem a podle tvého popisu si to dovedu představit jen částečně asi... Takže na tom poťáku bude: na prostředním kontaktu drátek, kterej povede na zem. Vpravo (například) bude kondík a dál to povede na výstup a vlevo budou 2 dráty z HB, které budou "rozpínací". Takhle to bude vypadat? A fungovat to bude jako tónovka, ale čím více se budu blížit k tomu levému kontaktu, tak tím víc se z toho HB bude stávat singl a v krajní poloze pak bude úplně rozepnutej? Nebo si ten zvuk představuju špatně? 
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Predstavujes si to uplne spravne. Akorat to rozepnuti "na singl" se deje opravdu az na konci drahy, takze dejme tomu 1-7 to je jako obyc tonovka, na 8 to zacne "singlovatet" a na 10 je to coil tap.
Schema ted nemam cas hledat.
Ale jestli chces studovat ruzne zapojeni kytarovych snimacu, tak tady je material na nekolik let - http://www.geocities.jp/dgb_studio/Tone_e.htm
Edit - tak jsem to nasel, je to konkretne tohle - http://www.geocities.jp/dgb_studio/1hvari_e.htm#2
Schema ted nemam cas hledat.
Ale jestli chces studovat ruzne zapojeni kytarovych snimacu, tak tady je material na nekolik let - http://www.geocities.jp/dgb_studio/Tone_e.htm
Edit - tak jsem to nasel, je to konkretne tohle - http://www.geocities.jp/dgb_studio/1hvari_e.htm#2
Hraju výhradně na šrot.
To já úžasná stránka, ale asi budu potřebovat chvilku se na to dívat, protože je to teď napoprvé trochu nepřehledné schéma
. Díky za nové informace.
Takže takhle
Údajně jsem ten snímač tedy zapojil správně, ale teď mají oba jinou citlivost, takže se k sobě vůbec nehodí. Mám to prej dát jednomu týpkovi, co je přes tyto věci machr a on že mi to dá do pořádku, ten jeden trochu utlumí a ten druhý zvýší..Bo tak nějak mi to bylo řečeno 
Joo, to je tak když nevíš co děláš. Stačilo se třeba jen zeptat nebo si o tom něco přečíst. Teď pozdě bycha honit. Teď tě celá výměna snímače a jeho následná úprava vyjde nejspíš dráž než když bys to dal hned na začátku profesionálovi a nebo jen někomu kdo o kytaře a elektrice něco ví. Alespoň jsi se poučil, tak ať to machr opraví a můžeš hrát.
Je taky možné, žes ty potenciometry přehřál když jsi pájel uzemnění a podobně, taky mi to dělalo když sem poprvé vyměňoval snímače.. Docela dost to bylo i tou pájkou, ale to není žádná výmluva. Pak hrál jeden jinač než ten druhý, ale vyřešila to výměna potenciometru a cajk. Takže na to bacha, nikdy to s tou pájkou a cínem nepřeháněj, musí to být na jeden, dva pokusy, jinač už hrozí docela riziko, hlavně u těch méně kvalitních součástek 
Taky se chystám na výměnu snímače u kobylky. Potřeboval bych poradit se zapojením. V přiložených obrázcích je videt jak to mám zapojené a na dalším jak by měl být zapojený nový snímač Mate mě, že ten nový to má vedený jinam, než jak to mám na kytaře teď nebo je to v podstatě stejný?
Děkuji za rady
Děkuji za rady
Nemate tě to a je to v podstatě něco jiného. Tedy snad tomu správně rozumím, ale ty nebudeš jen měnit snímač, ale zrušíš možnost rozepínání obou snímačů a budeš přidávat pro druhý snímač potenciometr hlasitosti a clony?
V tom druhém případě ty totiž spájíš dohromady červený a bílý kablík ze snímače a tím z něj uděláš dvouvodičový bez možnosti ho rozepínat.
Proč ten nový kobylkáč nezapojíš stejně jako ho máš teď?
V tom druhém případě ty totiž spájíš dohromady červený a bílý kablík ze snímače a tím z něj uděláš dvouvodičový bez možnosti ho rozepínat.
Proč ten nový kobylkáč nezapojíš stejně jako ho máš teď?
Jo já zapoměl, že ten obrázek je jediný co jsem našel, ale chci to zapojit stejně jak to mám. Takže u toho nového snímače je jen rozdíl v barvách ale zapojím to stejně nebo i ty barvy sedí?
Barvy jsou jinak. Místo červeného jde k přepínači černý, na plášť poťáku jde místo černého zelený+stínění, spojené červený a bílý jdou k push-pullu.

Přesně jak píše Kmensik. Tady na tom obrázku je jenom jeden snímač, takže černý jde jinam, ty ho dáš na přepřínač.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Super. Děkuju Vám za radu 
Re: Výměna snímačů Seymour Duncan Blackouts AHB-3(Mick Thoms
Prosím o radu. Nechal jsem vyněnit svoje EMG za Seymour Duncan Blackouts AHB-3(Mick Thomson signature). A kytara se vrátila a ty snímače jsou namontované znakem S směrem ke krku, ale všude kde jsem to viděl po Youtube včetně majitele je S směrem ke kobyle jako např. zde , může to takto být nebo ty snímače budou hrát blbě.
Moc díkes
Moc díkes
řeknu ti to takhle: nepoznáš to...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Rád se poučím. Opravdu se vyrábějí nějak selektivní snímače? Jednotlivé vložky do jádra cívky jsou z jiného materiálu a jiné délky, takže jinak reagují na strunu E nebo e?
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Výměna snímačů
Staggered-pole singly? Když používáš motaný géčko k nezaplacení..