Ruby

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Re: Ruby

Příspěvek od vrablc.v »

caw,
medek.h
pri plnem vykovu ti ji to sezere hodne brzo asi za hodku je v haji :D
a ja osobne bych tam dal tu 10palcu
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

vrablc.v píše:caw,
medek.h
no ani to ne pulhodky maximalne :twisted: to nakej 200 mA zdroj a bude to ok
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

core88 píše:
medek.h
Tady mi na stole leží zdroj 5V a 250mA co vy na to? Šlo by to?
Basy: MM Sterling Ray35 - Natural, Ibanez + Fender Japan 62'' pickups
Efekty: NurseQ AutoWah (HM)

Aparát: Gallien Krueger 1001RB-II + Gallien Krueger 212NEO
LUCIFER (black-death)
Youtube bass-kraviny :)
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Medek.h píše:
core88 píše:
medek.h
Tady mi na stole leží zdroj 5V a 250mA co vy na to? Šlo by to?
Jet by to asi mělo,ale výkon bude nevalnej.Spíš bych použil tzřeba adaptér od nějakýho efektu jestli máš,popřípadě i baterka by asi byla lepší než tohle...
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

Baterku mam ale tu mi to prej sežere za pul hodky :-D

LUCIFER (black-death)
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

zeptej se znamych na stare kompl bednicky 2.0 ktere maji vetsinou 5W amp
ty maji zdroj prim 220v sec. 9-10V
to by bylo lepsi
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Medek.h píše:Baterku mam ale tu mi to prej sežere za pul hodky :-D
Jo,to bez problémů,ale živit to pěti voltama...No nevim,můžeš to zkusit,nic se nestane...V nejhoršim to prostě nepojede,v lepšim případě to pojede vcelku nic moc,ale může se stát,že ti to půjde i celkem normálně...

Jinak teda vidím,že ty odkazy nikdo asi nepošle,může mi teda aspoň někdo říct,kde na Gesu vyčtu ty hodnoty kondíků? TAN 3,3/16 CTC-B RM2,5 - tohle mi teda přijde dost na prd,nemluvě o tom,že tam nikde nevidim hodnotu ve faradech...
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

vrablc.v píše:zeptej se znamych na stare kompl bednicky 2.0 ktere maji vetsinou 5W amp
to by bylo lepsi
Mam doma na poličce jedný badínky, maj tarfíčko 9V hraju na ně na basu ted :-D když to tak vemu :-D a mam k nim připojený ty 60W bedny co sem zminoval ;-) :-D taková prasečinak ale hraje to dost slušně, je tam nákej zesik na desce asi 5x5 cm a má víc součástek než ruby ale nevim jestli by bylo lepší to takle nechat nebo jestli by hrál líp ten rubík? CO myslíte?

LUCIFER (black-death)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jinak teda vidím,že ty odkazy nikdo asi nepošle,může mi teda aspoň někdo říct,kde na Gesu vyčtu ty hodnoty kondíků? TAN 3,3/16 CTC-B RM2,5 - tohle mi teda přijde dost na prd,nemluvě o tom,že tam nikde nevidim hodnotu ve faradech...[/quote]

Zřejmě to bude tantalový elytek 3,3mikro / 16V.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Medek.h píše:
vrablc.v píše:zeptej se znamych na stare kompl bednicky 2.0 ktere maji vetsinou 5W amp
to by bylo lepsi
Mam doma na poličce jedný badínky, maj tarfíčko 9V hraju na ně na basu ted :-D když to tak vemu :-D a mam k nim připojený ty 60W bedny co sem zminoval ;-) :-D taková prasečinak ale hraje to dost slušně, je tam nákej zesik na desce asi 5x5 cm a má víc součástek než ruby ale nevim jestli by bylo lepší to takle nechat nebo jestli by hrál líp ten rubík? CO myslíte?
to zkus prohodit a uvidis ale ruby by moh hrat líp co ja sem zkousel kytaru na repro vos pc tak nicmoc to nehralo
Obrázek
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

ruby bude lepsi, mas tam i gain, a pres 60W bedny to bude dost nahlas - ale vratit to muzes vzdycky :D
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

tak sem vyměnil tu 386ku....asi sem ji spálil na tech 12-13V je to ta verze N-1....a nová už funguje...akorat to porad piska....jako neuzemnene....ale draty sem kontroloval.....a tranzistor jsem skoušel na obě strany...fakt nevim čim to je
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Prepolovany elyt piska, pochekuj je.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

rudie píše:tak sem vyměnil tu 386ku....asi sem ji spálil na tech 12-13V je to ta verze N-1....a nová už funguje...akorat to porad piska....jako neuzemnene....ale draty sem kontroloval.....a tranzistor jsem skoušel na obě strany...fakt nevim čim to je
nebo se ti nekde neco dotyka tehe to dela kdys se prstem dotknes vstupu a zeme nebo vystupu a zeme nebo obojiho .jestli si to jen vymenil tak se ti tam vodpalilo mozna jeste neco jinýho
Obrázek
Medek.h

Příspěvek od Medek.h »

Nazdar, hele jaky repraky davate do basovejch verzi? Ja sem tam zkoušel připojit 4Ohmovy: 60W 4'', 20W 10'' a ty 4Ohmovy to bylo hrozný zkreslení...to se nedalo poslouchat a když sem to ztišil aby to nekreslilo tolik tak to zas nebylo slišet...Pak sem připojil 8ohmu malej 5W repráček a ten to nekreslil ale zase nebasoval :-D takže nevim....Asi je nutnejch těch 8Ohmu co? Co jste tam davali za repraky? Diky ;-)

LUCIFER (black-death)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Medek.h píše:Nazdar, hele jaky repraky davate do basovejch verzi? Ja sem tam zkoušel připojit 4Ohmovy: 60W 4'', 20W 10'' a ty 4Ohmovy to bylo hrozný zkreslení...to se nedalo poslouchat a když sem to ztišil aby to nekreslilo tolik tak to zas nebylo slišet...Pak sem připojil 8ohmu malej 5W repráček a ten to nekreslil ale zase nebasoval :-D takže nevim....Asi je nutnejch těch 8Ohmu co? Co jste tam davali za repraky? Diky ;-)
ber to tak že ten operák je na 8ohm - takže těma 4ohmama ho vlastně dvojnásobně přetěžuješ...
já na kytarový verzi mam 4ohm a je to v pohodě ale na tý basový to asi bude poznat - možná by ti někdo zkušenější poradil jak to vytunit aby to bylo poslouchatelný i s 4ohm...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

MrB14ck: No já mám na Rubyho kytarovou verzi připravenej repráček 4 Ohm,5W o průměru asi 7cm,tak doufám,že ten zvuk bude stát alespoň trochu za to.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Otis píše:MrB14ck: No já mám na Rubyho kytarovou verzi připravenej repráček 4 Ohm,5W o průměru asi 7cm,tak doufám,že ten zvuk bude stát alespoň trochu za to.
jo na tu kytarovou je to v prohodě - mám to tak taky a zkoušel sem i 8ohm a moc velkej rozdíl sem nezaznamenal...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Tak jsem právě doleptal plošňáček. Fotky sem ale hodím,až budou všechny,abych to tu zbytečně nespamoval linkama. Jinak pro všechny,kdo nedůvěřovali granulovanému leptadlu a plošnému spoji z tvrzeného papíru prodávaných firmou ges mám dobrou zprávu.Plošný spoj byste sice neměli stříhat,ale spíš řezat (příště už budu chytřejší :D ),jinak se chová naprosto stejně jako cuprexitový plošný spoj.Je pevný,neohebný a měděný povrch se velmi dobře a rychle leptá.Co se týče leptadla,mám z něj také velmi dobrý pocit. je samozřejmě nutné dbát bezpečnostních předpisů,protože jde o žíravinu.Rozpouští se opravdu snadno,stačí asi 40ti stupňová voda a dobře promíchat. Na leptadle bylo samozřejmě znát,že je nové,takže leptalo velmi rychle,zbytek jsem si uschoval do lahve pro použití na další projekt u kterého potom napíšu,zda je leptadlo i trvanlivé. Mám už připravené i šasí.Nyní musím počkat do víkendu,až bude přístup ke stojanové vrtačce,abych si mohl vše navrtat a připravit pro osazování,pájení a instalaci do šasí. A jeden poznatek na závěr: Nepoužívejte na plošné spoje zelený fix. Hůře kryje a leptadlo tak proniklo občas i pod něj,naštěstí to doufám spraví trocha cínu.
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Tak jsem se dostal k první chybě.Všechno mám v pořádku napájený,přivedu napětí a nic. Ani hlásku to nevydá. Čím by to mohlo být? Nic nevypadá,že by se spálilo,spíš to vůbec nevypadá,že by do toho něco teklo. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“