tak sme predpokladal ze to neni prase a nemam gain na plno, já sem si taky než sem dostal kytaru říkal jak tam napálim gain na plno ale velice rychle sem vystřílizlivěl a teď mam distortion max 3/10 metal 1/10. Jinak jestli má sc snímače a napálenej gain tak to bude jedno s druhýmMcKozias píše:kecy prdy bedary....podle me to neni zadna vazba, ale neco se ti hybe v kombu..na kolik mas gain? ja 1/10 ale konec 10/10 a pekne to nakresluje bez jakkekoliv vazby a bince, to vznika az kdyz zapnu distortion krabicku pred tim...a pokud mas vice ohuleny Gain, tak tne bordel je to zkresleni, ktere tam za moc nestoji
Zacházení s lampovým aparátem
Pravidla fóra
Re: Zacházení s lampovým aparátem
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
- blind boy of Alabama
gain mám na pohodu, pokud možno na čistej zvuk....takže tím to asi nebude
zní to fakt jako když se v něčem rozdrnčej pružiny (třeba v elektrickým topení)
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no..naka vazba to neni...mozna mas mikrofonicke lampy..vem tuzku, zapni apec a poklepej na lampy, jestli to jde slyset z repraku to klepani tak je vymen..a nebo muzes mit povolene nake srouby
- blind boy of Alabama
lampy jsem měnil tak před dvěma týdny...jaký šrouby??
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
proste ti vtom kvedlaj nake soucastky, ktere zacnou brnet kdyz hrajes
no, to se bude dost blbě odhadovat, kde se co povolilo. Možností je hrozně moc. Napadla mě ještě jedna věc, že by odešel reprák, ale to se vylužuje c případě, že kombo je kvalitní a hraje se na malé hlasitosti.
Jinak s těmi šrouby by mě napadaly jedině nějaké uchyty v části zesilovače. U repráku to nehledej, tam nemá co vibrovat.
Jinak s těmi šrouby by mě napadaly jedině nějaké uchyty v části zesilovače. U repráku to nehledej, tam nemá co vibrovat.
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
- blind boy of Alabama
patrik_m píše: nějaké uchyty v části zesilovače.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
ty šroubky to můžou bejt kdekoliv od šroubku co drží věci na svém místě v šasi po šrouby co drží šasi v bedně...
pokud je to bordel "jako když se rozdrnčej pružiny" zkusil bych ještě prozkoumat reverb
protože to je pružina 
pokud je to bordel "jako když se rozdrnčej pružiny" zkusil bych ještě prozkoumat reverb
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- blind boy of Alabama
reverb nepoužívám....teda doufám, že nemůže mít vliv na zvuk když je na nule..
- blind boy of Alabama
Stanley06 píše:ty šroubky to můžou bejt kdekoliv od šroubku co drží věci na svém místě v šasi po šrouby co drží šasi v bedně...
tohle všechno v tom může dělat bordel??
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
právě, že jestli se tam něco pokazilo, tak to může přidávat reverb i bez toho aby byl zaplej, vim, že když jsem dřív míval kombo s reverbem a nechtěně jsem o něj zakop, kombo se hejblo a reverb se rozezněl... máš možnost ten "bordel" nějak nahrát? případně zkusit poslechnout, odkud to jde nejvíc? 
St.Anley Tube Amps
šroubek to muže byt opravdu kterejkoliv. Muže byt klidně povolena jenom nějaka destička a jakmile začneš hrát, rozvibruje se. Jinak ten rever by musel byt pružinovej, jinej to nedělá. 
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
- blind boy of Alabama
můžu ho odpojit z komba a komb zapnout? asi je to pitomost, ale nechci něco spálitStanley06 píše:právě, že jestli se tam něco pokazilo, tak to může přidávat reverb i bez toho aby byl zaplej, vim, že když jsem dřív míval kombo s reverbem a nechtěně jsem o něj zakop, kombo se hejblo a reverb se rozezněl... máš možnost ten "bordel" nějak nahrát? případně zkusit poslechnout, odkud to jde nejvíc?
blind boy of Alabama píše:můžu ho odpojit z komba a komb zapnout? asi je to pitomost, ale nechci něco spálitStanley06 píše:právě, že jestli se tam něco pokazilo, tak to může přidávat reverb i bez toho aby byl zaplej, vim, že když jsem dřív míval kombo s reverbem a nechtěně jsem o něj zakop, kombo se hejblo a reverb se rozezněl... máš možnost ten "bordel" nějak nahrát? případně zkusit poslechnout, odkud to jde nejvíc?
Ted nevím, jestli jsem tě spíš nezmátl, než poradil
- blind boy of Alabama
prý se mám s někým poradit tak mi poraďtepatrik_m píše:blind boy of Alabama píše:můžu ho odpojit z komba a komb zapnout? asi je to pitomost, ale nechci něco spálitStanley06 píše:právě, že jestli se tam něco pokazilo, tak to může přidávat reverb i bez toho aby byl zaplej, vim, že když jsem dřív míval kombo s reverbem a nechtěně jsem o něj zakop, kombo se hejblo a reverb se rozezněl... máš možnost ten "bordel" nějak nahrát? případně zkusit poslechnout, odkud to jde nejvíc?Samozřejmě mužeš. Ale chce to odbornější zásah. Jinak ten reverb funguje, asi jako kdybych ti to přirovnal ke klasické efektové krabičce na zemi. Odpojíš to, ale nebude to hrát, dokud zase nepropojíš tu "díru" co vznikla misto te krabičky, dokud nepropojíš ty efekty, co byly okolo... zož v tomhle případě bude asi jenom předzesilovač s zesilovačem. Ale raději se s někým ještě poraď, než něco uděláš. přeci jen, je to muj nazor, ale nikdy jsem to nedělal.
![]()
![]()
Ted nevím, jestli jsem tě spíš nezmátl, než poradilrozhodně si myslím, že se nemuže nic spalit. Reverb je prachobyčejnej efekt, nemá vliv na zesilovač ani na předzesilovač.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že by mělo stačit propojit to nějakou stíněnou jednolinkou (jakoby krabičky kytarovým kabelem). Ale nevim jak přesně to funguje.
- blind boy of Alabama
jo a ještě problém číslo dvě....občas to kombo prostě nehraje
chytá jen hlasitější tóny, hrozně šumí a tak divně praská...no a pak se vším zahýbu a začne to hrát
mám z toho poměrně smíšené pocity....stalo se vám to někdy? nevíte čím to je?
asi blbá otázka ale máš pořídně zacvaklý jacky a síťovej kabel? to by vysvětlovalo oba problémyblind boy of Alabama píše:jo a ještě problém číslo dvě....občas to kombo prostě nehrajechytá jen hlasitější tóny, hrozně šumí a tak divně praská...no a pak se vším zahýbu a začne to hrát
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
- blind boy of Alabama
právě že mámvorech6 píše:asi blbá otázka ale máš pořídně zacvaklý jacky a síťovej kabel? to by vysvětlovalo oba problémyblind boy of Alabama píše:jo a ještě problém číslo dvě....občas to kombo prostě nehrajechytá jen hlasitější tóny, hrozně šumí a tak divně praská...no a pak se vším zahýbu a začne to hrát
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
heled, to už je těch problémů trošku moc, ne?
pokud máš ještě nějakou záruku, zkusil bych to, případně nějakého eletrikáře/kytaráře, který by to zkouknul... 
St.Anley Tube Amps