Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Super kompaktní pedalboard, věřím, že s tím uděláš spoustu vybornejch zvuků
Jj, máš to hezky učesané.
Akorát nechápu, jak se v praxi na podiu baletí na ftsw v druhé řadě, pokud krabky nejsou zdvižené nahoru - a že nejsi jediný, kdo si to takhle sestavil.
Já na konc. moc nemám čas se soustředit na nějaké trefování se špičkou boty, kolikrát si i potřebuju nohu připravit nad ftsw o chvilku předem a to musím mít opřenou patu.
Njn, šlapací ergonomie je holt těžce subjektivní.
Akorát nechápu, jak se v praxi na podiu baletí na ftsw v druhé řadě, pokud krabky nejsou zdvižené nahoru - a že nejsi jediný, kdo si to takhle sestavil.
Njn, šlapací ergonomie je holt těžce subjektivní.
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
krásná práce. To vypadá na Rockboard Tres 3.1. Na něm jde udělat pěknější cable management než na pedaltrainech. A ty jejich origo patch-baye jsou taky dost užitečná věc. Na co si chce trochu zvyknout je jeho výška, kdy už i ta první řada je docela vysoko a myslím, že se na to nedá šlápnout s opřenou patou, ale jenom 'ze vzduchu'. A ta druhá řada...to je o zvyku, třeba ty Strymony jsou docela vysoké a ty spínače se taky přepínají lehce, takže nějaké extra soustředění to nepotřebuje. Ladička to samé. Výhoda u modulací, reverbů atd. je, že to načasování nemusí být tak přesné jako třeba u přepínání čistý/zkreslený. Miniwah (pokud to není mini-vol) se tipuju zapne tak 2x za koncert, protože to umístění je doslova krkolomné 
Jasné, je to strašně subjektivní.
Já přepínám a wahuju/whammuju docela dost, k tomu přizpěvuju refrény a ono když se na to musí očima švidrat s hubou u mikráku, je to jiné.
Pak takové ty přeskoky přepnout na sólo a vzápětí trefit wah nebo whammy je taky trochu disciplína.
Teď při pátém předělávání jsem odhadl, že dno mám pokryté 3M duallockem snad za víc jak 1000 Kč.
Já přepínám a wahuju/whammuju docela dost, k tomu přizpěvuju refrény a ono když se na to musí očima švidrat s hubou u mikráku, je to jiné.
Přesně kvůli výšce "nášlapu" mám oblíbenější ty klasické "pekáče" na placatých 7 mm nožkách, i když to uspořádání není tak pěkné na pohled.bubucci píše: 30.07.2021 13:39 Na co si chce trochu zvyknout je jeho výška, kdy už i ta první řada je docela vysoko a myslím, že se na to nedá šlápnout s opřenou patou, ale jenom 'ze vzduchu'.
Teď při pátém předělávání jsem odhadl, že dno mám pokryté 3M duallockem snad za víc jak 1000 Kč.
| Cruel YT | Cruel sptf
board je krásný, uspořádaný a super 
a přesně jsem to chtěl cherredovi napsat, ze je velky rozdil kdyz "jenom" hrajes v kapele na kytaru
nebo treba sam loopujes a jeste zpivas, to se ty pozadavky na ergonomii liší naprosto diametralne.
v prvnim pripade poskáčeš vicemene cokoli, ve druhem to musis mit nachystane a perfektne nacvicene, protoze casto to musis trefovat poslepu (klasicky drzis dlouhy ton a mas zapnout looper a kdyz se podivas dolu, tak samozrejme jde huba od mikráku) a ať se nám to líbí nebo ne, zpěv je dulezitejsi nez vsechno ostatni.
mimochodem presne proto jsem prozatim rezignoval na svoji solovou pisnickarskou karieru, proste jsem to nestihal vsechno šlapat, kontrolovat a zpocený s jazykem na vestě ještě bavit lidi
a přesně jsem to chtěl cherredovi napsat, ze je velky rozdil kdyz "jenom" hrajes v kapele na kytaru
nebo treba sam loopujes a jeste zpivas, to se ty pozadavky na ergonomii liší naprosto diametralne.
v prvnim pripade poskáčeš vicemene cokoli, ve druhem to musis mit nachystane a perfektne nacvicene, protoze casto to musis trefovat poslepu (klasicky drzis dlouhy ton a mas zapnout looper a kdyz se podivas dolu, tak samozrejme jde huba od mikráku) a ať se nám to líbí nebo ne, zpěv je dulezitejsi nez vsechno ostatni.
mimochodem presne proto jsem prozatim rezignoval na svoji solovou pisnickarskou karieru, proste jsem to nestihal vsechno šlapat, kontrolovat a zpocený s jazykem na vestě ještě bavit lidi
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Je to Rockboard Quad 4.1 a sám o sobě je trochu "do kopce", takže druhá řada není ve stejné výšce jako první. Navíc, jak už tu zaznělo, efekty v druhé řadě nepotřebují tak přesné načasování nebo jsou v nějakém nastavení zapnutý víceméně delší dobu (reverb, páskové echo). Wah tak moc nepoužívám, ale nechci se ho úplně vzdát a navíc v té mini verzi ho šlapu od paty (je to kontrolovatelnější), takže potřebuju místo nad ním pro zbytek chodidla, proto v druhé řadě. Všechna zkreslení dole nijak nestackuju, takže to lze ušlapat. Jako o nějaké malé úzké programovatelné liště pro cca 5 až 6 efektů (pro looper, wah, ladičku není třeba) jsem taky přemýšlel, ale zatím to asi není na pořadu dne.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
aktuálně na těsno … tady té velikosti PB se držím jak h*vno košile, ale je to boj 
To je do Schelingera nebo do thrašíku? 
Myslel jsem, že DLA má tap tempo ve všech designových variacích, ani jsem nevěděl, že je ještě tahle prehistorická verze. Jednu chvíli jsem o něm uvažoval, rovnou si na sóla s delayem i zvednout hlasitost je šikovné.
Myslel jsem, že DLA má tap tempo ve všech designových variacích, ani jsem nevěděl, že je ještě tahle prehistorická verze. Jednu chvíli jsem o něm uvažoval, rovnou si na sóla s delayem i zvednout hlasitost je šikovné.
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Do obojího, je to takový hybrid. Na metal rig nepotřebuju footswitch na kanály
, zase ale musím přepojit NS-2 do X patternu, ale to mám vyřešeno jedním externím káblíkem. Ve smyčce mám jenom ten delay.
Pro jednokanálového Bluesbreakera, tam zase tím kabelem propojím výstup krabiček před vstupem s delayem a mám všechno před. Navíc BB má dodělaný druhý master volume pro solo, protože kreslí koncem a tam ten delay i po zkreslovací krabičce funguje spíš jako boost než jump. Samotné 'kanály' mám přes ten bílý switch, kdy mám na 'čistý' zvuk Trevorův De-tox spolu s phaserem a jedním šlápnutím přepnu na preamp + overdrive/dist, popř. krabku vypnu a mám čistý crunch z BB.
Kabely jsou Evidence audio SIS a Boss BCK pro 'space saving' a napájí to Vodoolab PP2+.
Boost DLA je ta nejstarší verze 1 a je to asi nejdýl vlastněná krabka co aktuálně mám
Ta kombinace je k nezaplacení. Má to třeba i El Capistan od Strymonu, ale má jenom 3dB, což ve 2 kytarové kapele nestačí.
Pro jednokanálového Bluesbreakera, tam zase tím kabelem propojím výstup krabiček před vstupem s delayem a mám všechno před. Navíc BB má dodělaný druhý master volume pro solo, protože kreslí koncem a tam ten delay i po zkreslovací krabičce funguje spíš jako boost než jump. Samotné 'kanály' mám přes ten bílý switch, kdy mám na 'čistý' zvuk Trevorův De-tox spolu s phaserem a jedním šlápnutím přepnu na preamp + overdrive/dist, popř. krabku vypnu a mám čistý crunch z BB.
Kabely jsou Evidence audio SIS a Boss BCK pro 'space saving' a napájí to Vodoolab PP2+.
Boost DLA je ta nejstarší verze 1 a je to asi nejdýl vlastněná krabka co aktuálně mám
Jak jsi spokojen s tou L6 G50? Měl jsi někdy nějaký problémy se spárováním nebo rušením? A co přesně dělá ten De-tox?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem pár G30tek a tam jsem jednou za čas nějaký výpadek zaznamenal. G50 je bez problémů, o dost bytelnější, lepší výdrž baterek, víc pásem, mute na vysílačce, detailnější nastavení simulace délky kabelu. Určitě to stojí za příplatek. Příjde mi, že 50tka hraje i zvukově o něco líp než G30, ale možná se mi to jen zdá 
De-tox je kopie HBE detox, co používá Gilbert. Slouží k ‘simulaci’ staženého volume kytaře pro dosažení čistého zvuku na Marshallovských jednokanálech. Má i korekce, takže se dá dohnat ztráta výšek a celkově zvuk doupravit, oproti samotnému stažení volume potu. Čisté zvuky hraju jenom na krkový snímač.
De-tox je kopie HBE detox, co používá Gilbert. Slouží k ‘simulaci’ staženého volume kytaře pro dosažení čistého zvuku na Marshallovských jednokanálech. Má i korekce, takže se dá dohnat ztráta výšek a celkově zvuk doupravit, oproti samotnému stažení volume potu. Čisté zvuky hraju jenom na krkový snímač.
No já právě váhám jestli digitál G50 a nebo sennheiser ew100, furt si nemůžu vybrat. Měl jsem půjčenou G10 a to bylo strašný, ale věřím že G50 je úplně něco jinýho.
A řekl bych, že de-tox potřebuju taky
A řekl bych, že de-tox potřebuju taky
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Bubu DLA - jestli Ty máš nějakou krabičku hodně dlouho, tak to už něco znamená.
Detox - podobně by mohl fachčit Friedman Buxom - ač boost, tak umí signál i ubírat a má šikovné korekce.
Jednoduché ubírátko signálu je Widara Volbox, funguje pěkně, je pasivní bez EQ - asi prostě jen zdublovanej kytarovej poťák s TB switchem - má ho druhý kytarista v kapele a když jsme ještě pinkali na velké zesiky, dělal si jím crunch z higainu.
Detox - podobně by mohl fachčit Friedman Buxom - ač boost, tak umí signál i ubírat a má šikovné korekce.
Jednoduché ubírátko signálu je Widara Volbox, funguje pěkně, je pasivní bez EQ - asi prostě jen zdublovanej kytarovej poťák s TB switchem - má ho druhý kytarista v kapele a když jsme ještě pinkali na velké zesiky, dělal si jím crunch z higainu.
| Cruel YT | Cruel sptf
Podobně funguje i grafický EQ. Gilbert ho myslím za tím účelem používal, snad i kompresor, nebo snad oba najednou. Ja je používám oba, EQ na stažení středů a kompenzaci úbytku výšek, a comp na ořezání špiček, když neuhlídám pravačku.
Včera na zkoušce jsem pomáhal druhému kytaristovi hledat chyby v zapojení pedalboardu a přitom jsem nechca přišel na nesympatický nešvar pdb, u kterých jsou kabely potahané pod dnem - takřka jsem nebyl štonc poznat, který kabel kam vede.
V tomhle případě je to opravdu nasí*ací vlastnost. 
U mě v klasickém "pekáči" to sice není tak úhledné, ale zato je vidět, co kam vede a člověk se nemusí frustrovaně plazit po zemi za opakovaného překlápění pdb nahoru a dolů.
U mě v klasickém "pekáči" to sice není tak úhledné, ale zato je vidět, co kam vede a člověk se nemusí frustrovaně plazit po zemi za opakovaného překlápění pdb nahoru a dolů.
| Cruel YT | Cruel sptf
Nektere typy jacku maji oznacovaci barevne krouzky, co se daji nakoupit zvlášť, vhodné na takové spletence
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Tak anoo - ale už jsi to u někoho viděl v pedalboardu? 
Já teda ne a tuším, že takový perfekcionismus jen tak neuvidím.
Jinak barevné kódování mají Neutriky, jenže ty jsou do dnešních nabouchaných pdb velké.
Já teda ne a tuším, že takový perfekcionismus jen tak neuvidím.
Jinak barevné kódování mají Neutriky, jenže ty jsou do dnešních nabouchaných pdb velké.
| Cruel YT | Cruel sptf
Na to taky pomáhá mít každý kabel jiný
Kroužky pak netřeba.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Mírně jsem modifikoval pedalčumajdán. Místo nového starší Smallstone a na konci místo BOSS Megadist. přišel reverb.
A v důsledku toho se změnil i pedalkarpet
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Včerejší modifikace, ještě nalakovat patchbay a konečne vybrat nějakou vysílačku.