Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Placka

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Placka »

Super kompaktní pedalboard, věřím, že s tím uděláš spoustu vybornejch zvuků
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jj, máš to hezky učesané.

Akorát nechápu, jak se v praxi na podiu baletí na ftsw v druhé řadě, pokud krabky nejsou zdvižené nahoru - a že nejsi jediný, kdo si to takhle sestavil. :) Já na konc. moc nemám čas se soustředit na nějaké trefování se špičkou boty, kolikrát si i potřebuju nohu připravit nad ftsw o chvilku předem a to musím mít opřenou patu.
Njn, šlapací ergonomie je holt těžce subjektivní.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

krásná práce. To vypadá na Rockboard Tres 3.1. Na něm jde udělat pěknější cable management než na pedaltrainech. A ty jejich origo patch-baye jsou taky dost užitečná věc. Na co si chce trochu zvyknout je jeho výška, kdy už i ta první řada je docela vysoko a myslím, že se na to nedá šlápnout s opřenou patou, ale jenom 'ze vzduchu'. A ta druhá řada...to je o zvyku, třeba ty Strymony jsou docela vysoké a ty spínače se taky přepínají lehce, takže nějaké extra soustředění to nepotřebuje. Ladička to samé. Výhoda u modulací, reverbů atd. je, že to načasování nemusí být tak přesné jako třeba u přepínání čistý/zkreslený. Miniwah (pokud to není mini-vol) se tipuju zapne tak 2x za koncert, protože to umístění je doslova krkolomné :lol:
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jasné, je to strašně subjektivní.
Já přepínám a wahuju/whammuju docela dost, k tomu přizpěvuju refrény a ono když se na to musí očima švidrat s hubou u mikráku, je to jiné. :) Pak takové ty přeskoky přepnout na sólo a vzápětí trefit wah nebo whammy je taky trochu disciplína.

bubucci píše: 30.07.2021 13:39 Na co si chce trochu zvyknout je jeho výška, kdy už i ta první řada je docela vysoko a myslím, že se na to nedá šlápnout s opřenou patou, ale jenom 'ze vzduchu'.
Přesně kvůli výšce "nášlapu" mám oblíbenější ty klasické "pekáče" na placatých 7 mm nožkách, i když to uspořádání není tak pěkné na pohled.
Teď při pátém předělávání jsem odhadl, že dno mám pokryté 3M duallockem snad za víc jak 1000 Kč. :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

board je krásný, uspořádaný a super 👍

a přesně jsem to chtěl cherredovi napsat, ze je velky rozdil kdyz "jenom" hrajes v kapele na kytaru
nebo treba sam loopujes a jeste zpivas, to se ty pozadavky na ergonomii liší naprosto diametralne.
v prvnim pripade poskáčeš vicemene cokoli, ve druhem to musis mit nachystane a perfektne nacvicene, protoze casto to musis trefovat poslepu (klasicky drzis dlouhy ton a mas zapnout looper a kdyz se podivas dolu, tak samozrejme jde huba od mikráku) a ať se nám to líbí nebo ne, zpěv je dulezitejsi nez vsechno ostatni.
mimochodem presne proto jsem prozatim rezignoval na svoji solovou pisnickarskou karieru, proste jsem to nestihal vsechno šlapat, kontrolovat a zpocený s jazykem na vestě ještě bavit lidi
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
showneek

Příspěvek od showneek »

Je to Rockboard Quad 4.1 a sám o sobě je trochu "do kopce", takže druhá řada není ve stejné výšce jako první. Navíc, jak už tu zaznělo, efekty v druhé řadě nepotřebují tak přesné načasování nebo jsou v nějakém nastavení zapnutý víceméně delší dobu (reverb, páskové echo). Wah tak moc nepoužívám, ale nechci se ho úplně vzdát a navíc v té mini verzi ho šlapu od paty (je to kontrolovatelnější), takže potřebuju místo nad ním pro zbytek chodidla, proto v druhé řadě. Všechna zkreslení dole nijak nestackuju, takže to lze ušlapat. Jako o nějaké malé úzké programovatelné liště pro cca 5 až 6 efektů (pro looper, wah, ladičku není třeba) jsem taky přemýšlel, ale zatím to asi není na pořadu dne.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

aktuálně na těsno … tady té velikosti PB se držím jak h*vno košile, ale je to boj 😀
Přílohy
10130B1D-7C49-4F08-B396-DDF03D9B55D5.jpeg
D4C9A1CC-5BA5-4177-BA84-A3A9D315519D.jpeg
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

To je do Schelingera nebo do thrašíku? ;)

Myslel jsem, že DLA má tap tempo ve všech designových variacích, ani jsem nevěděl, že je ještě tahle prehistorická verze. Jednu chvíli jsem o něm uvažoval, rovnou si na sóla s delayem i zvednout hlasitost je šikovné.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Do obojího, je to takový hybrid. Na metal rig nepotřebuju footswitch na kanály :) , zase ale musím přepojit NS-2 do X patternu, ale to mám vyřešeno jedním externím káblíkem. Ve smyčce mám jenom ten delay.
Pro jednokanálového Bluesbreakera, tam zase tím kabelem propojím výstup krabiček před vstupem s delayem a mám všechno před. Navíc BB má dodělaný druhý master volume pro solo, protože kreslí koncem a tam ten delay i po zkreslovací krabičce funguje spíš jako boost než jump. Samotné 'kanály' mám přes ten bílý switch, kdy mám na 'čistý' zvuk Trevorův De-tox spolu s phaserem a jedním šlápnutím přepnu na preamp + overdrive/dist, popř. krabku vypnu a mám čistý crunch z BB.
Kabely jsou Evidence audio SIS a Boss BCK pro 'space saving' a napájí to Vodoolab PP2+.

Boost DLA je ta nejstarší verze 1 a je to asi nejdýl vlastněná krabka co aktuálně mám :) Ta kombinace je k nezaplacení. Má to třeba i El Capistan od Strymonu, ale má jenom 3dB, což ve 2 kytarové kapele nestačí.
volfi

Příspěvek od volfi »

Jak jsi spokojen s tou L6 G50? Měl jsi někdy nějaký problémy se spárováním nebo rušením? A co přesně dělá ten De-tox?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Měl jsem pár G30tek a tam jsem jednou za čas nějaký výpadek zaznamenal. G50 je bez problémů, o dost bytelnější, lepší výdrž baterek, víc pásem, mute na vysílačce, detailnější nastavení simulace délky kabelu. Určitě to stojí za příplatek. Příjde mi, že 50tka hraje i zvukově o něco líp než G30, ale možná se mi to jen zdá 😀
De-tox je kopie HBE detox, co používá Gilbert. Slouží k ‘simulaci’ staženého volume kytaře pro dosažení čistého zvuku na Marshallovských jednokanálech. Má i korekce, takže se dá dohnat ztráta výšek a celkově zvuk doupravit, oproti samotnému stažení volume potu. Čisté zvuky hraju jenom na krkový snímač.
volfi

Příspěvek od volfi »

No já právě váhám jestli digitál G50 a nebo sennheiser ew100, furt si nemůžu vybrat. Měl jsem půjčenou G10 a to bylo strašný, ale věřím že G50 je úplně něco jinýho.
A řekl bych, že de-tox potřebuju taky :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Bubu DLA - jestli Ty máš nějakou krabičku hodně dlouho, tak to už něco znamená. :) 8)

Detox - podobně by mohl fachčit Friedman Buxom - ač boost, tak umí signál i ubírat a má šikovné korekce.

Jednoduché ubírátko signálu je Widara Volbox, funguje pěkně, je pasivní bez EQ - asi prostě jen zdublovanej kytarovej poťák s TB switchem - má ho druhý kytarista v kapele a když jsme ještě pinkali na velké zesiky, dělal si jím crunch z higainu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Podobně funguje i grafický EQ. Gilbert ho myslím za tím účelem používal, snad i kompresor, nebo snad oba najednou. Ja je používám oba, EQ na stažení středů a kompenzaci úbytku výšek, a comp na ořezání špiček, když neuhlídám pravačku.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Včera na zkoušce jsem pomáhal druhému kytaristovi hledat chyby v zapojení pedalboardu a přitom jsem nechca přišel na nesympatický nešvar pdb, u kterých jsou kabely potahané pod dnem - takřka jsem nebyl štonc poznat, který kabel kam vede. :) V tomhle případě je to opravdu nasí*ací vlastnost. :)
U mě v klasickém "pekáči" to sice není tak úhledné, ale zato je vidět, co kam vede a člověk se nemusí frustrovaně plazit po zemi za opakovaného překlápění pdb nahoru a dolů.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Nektere typy jacku maji oznacovaci barevne krouzky, co se daji nakoupit zvlášť, vhodné na takové spletence
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak anoo - ale už jsi to u někoho viděl v pedalboardu? :)
Já teda ne a tuším, že takový perfekcionismus jen tak neuvidím. :)

Jinak barevné kódování mají Neutriky, jenže ty jsou do dnešních nabouchaných pdb velké.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Na to taky pomáhá mít každý kabel jiný :D Kroužky pak netřeba.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
torst

Příspěvek od torst »

Mírně jsem modifikoval pedalčumajdán. Místo nového starší Smallstone a na konci místo BOSS Megadist. přišel reverb.
P1070594.JPG
A v důsledku toho se změnil i pedalkarpet
P1070595.JPG
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

Včerejší modifikace, ještě nalakovat patchbay a konečne vybrat nějakou vysílačku.
ABB9DEEB-3E9B-458C-A010-43D06F170E77.jpeg
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“