Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
nevadí ti šlapat na krabku otočenou o 180°? Mám dvě o 90°a už to je problém.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
No ani ne. Reverb vlevo je na akustiku tj je "always on" a delay mi neva. Alespon si neprepnu zaroven kanal, coz se mi stavalo. Ted mam delay bliz k modulaci coz je lepsi varianta 
2 volfi: hele, myslim, ze k tomuhle taky smeruju. Ten "kazisuk", to je noise gate?
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64
Ano je to noise gate. Snažim se to udělat, co nejmenší a na baterie. Když se náhodou baterie vybijou furt hraju a mám ještě přišroubovanou malou ladičku na kytaře.krade píše: 1.04.2022 6:47 2 volfi: hele, myslim, ze k tomuhle taky smeruju. Ten "kazisuk", to je noise gate?
Footswitch obsahuje smyčku, kde je píchnutej Maxon, takže při přepnutí kanálu se mi připne overdrive.
Pro zesilovač jsem si nechal vyrobit trochu větší case, kde se mi vejde pár mini krabiček. Někde vejš je fotka.
Ale už teď mám vymyšlený další modifikace. K zesilovači bych chtěl přidat mini noisegate, mini reverb a homemade 2x TB loop ovládanou FS a zvětšit FS o dva spínače.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Tak se mi ustálil pedalboard, ve verzi bez komba, na tomhle. A kupodivu super.
To je pěkně rozsáhlý ustalovač 
A imho to není super kupodivu, ale odladěně.
šel jsem podobnou cestou (jedna z posledních průběžných verzí)
ale momentálně to řeším výrazně jednodušeji
Aktuálně ověřeno na Portě, výborný zvuk (samozřejmě po lehkém studování, testování a programování)
...a nazvučeno doslova za pár sekund.

A imho to není super kupodivu, ale odladěně.
šel jsem podobnou cestou (jedna z posledních průběžných verzí)
ale momentálně to řeším výrazně jednodušeji
Aktuálně ověřeno na Portě, výborný zvuk (samozřejmě po lehkém studování, testování a programování)
...a nazvučeno doslova za pár sekund.

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Na akustiku? Tam už bych jednoznačně preferoval multiefekt.
U elektriky bych naopak preferoval krabičky, pokud by nebyl velký tlak na praktičnost.
Nedávno jsem slyšel nějaké zajímavosti o zvučení na jednom oblastním kole Porty a tam by instantní řešení pomohlo dost
U elektriky bych naopak preferoval krabičky, pokud by nebyl velký tlak na praktičnost.
Nedávno jsem slyšel nějaké zajímavosti o zvučení na jednom oblastním kole Porty a tam by instantní řešení pomohlo dost
Nevěřím, že to může být horší, než Porty v osmdesátkách. Pár přeborů v nahoukávání jsem se tehdy účastnil jako pořadatel a chvílemi šlo o život
. Co se týká akustiky, tak už na nějaké sofistikované řešení kašlu. Aku-board jsem zrušil, prodal Headway a většinu efektů, koupil malý preamp K&K Pure XLR k tomu nechal BodyRez a ladičku, krmím to z powerbanky přes Engl Power Tap. Celé to ještě dám do brašničky - mám vyhlédlou nějakou rybářskou mini na olůvka. A šlus! Měl jsem to vymakané včetně hrazdy extra na tužku a přimíchávání snímače, efekty - výsledek neodpovídal prostředkům a úsilí. Zvukař to stejně více/méně doprasil podle sebe. Takhle je to prach jednoduché - tady máš kabel, dej mi tam trochu echa a jedem. Rozbaleno za 5 minut, sbaleno za 3. Lidem je to stejně buřt. Pro one-man-show to řešení není, ale na beglajty a vyhrávky do country/celtic úplně v pohodě.
Moje poslední zkušenosti s folkovými zvukaři jsou, že jsou rádi za jeden kabel out a, že se zvukem nemusí dělat vlastně nic 
Jak to trefne vyjadril kolega na Prazdninach v Telči, kdy mu zvukař děkoval za super připraveny zvuk, se kterym nemusel delat vubec nic a konecne se mohl v klidu najist
To peklo v 80. si dovedu zive predstavit a přebory v nahoukávání to asi presne charakterizuji
Nastesti jsme se od te doby vyrazne posunuli na obou stranach barikady.
jinak jednoduchost, skladnost a rychlost byly taky duvody proc jsem par dnu programoval a prochazel fora
HX FX sice nezvladne uplne vsechno a dokazu jeho DSP slusne vytizit (i pretizit), ale na live sound to staci,
a podle reakci co prubezne sbiram se to rozhodne vyplácí. Nemusím mít na podiu fantasticky studiový sound (to ani nejde), ale nesmí mě zvuk sr*át. I proto jsem skončil u poměrně těžkého komba Acus 8, protoze ten zvuk me proste bavi (monitor RCF pouzivame na zpevy ve zkusebne, ten si vemu, kdyz bude hrozit nejaky velky hluk, bubny atd... zdravim cherredu)
Jak to trefne vyjadril kolega na Prazdninach v Telči, kdy mu zvukař děkoval za super připraveny zvuk, se kterym nemusel delat vubec nic a konecne se mohl v klidu najist
To peklo v 80. si dovedu zive predstavit a přebory v nahoukávání to asi presne charakterizuji
Nastesti jsme se od te doby vyrazne posunuli na obou stranach barikady.
jinak jednoduchost, skladnost a rychlost byly taky duvody proc jsem par dnu programoval a prochazel fora
HX FX sice nezvladne uplne vsechno a dokazu jeho DSP slusne vytizit (i pretizit), ale na live sound to staci,
a podle reakci co prubezne sbiram se to rozhodne vyplácí. Nemusím mít na podiu fantasticky studiový sound (to ani nejde), ale nesmí mě zvuk sr*át. I proto jsem skončil u poměrně těžkého komba Acus 8, protoze ten zvuk me proste bavi (monitor RCF pouzivame na zpevy ve zkusebne, ten si vemu, kdyz bude hrozit nejaky velky hluk, bubny atd... zdravim cherredu)
...u akustiky jsem skoncil na tomhle a vyhovuje. Zitra s tim jedu do Podebrad na country parnik. Tam je zvuk hodne jednoduchouckej a zvukar neni (ladi moderator) tak se tohle bude hodit 
Naposledy upravil(a) gropa dne 1.06.2022 9:03, celkem upraveno 1 x.
jasan, tvoje obvyklá pestrá změť různých fungujících věcí 
nevypíchl jsem, že to je sice akustika, ale vlastně je to hybridní PB, protože jdu ze dvou snímačů dvěma kabelama (druhý obvykle magnetický snímač), a taky proto ten dual source HX občas nedává. Jedna cesta by byla zcela v pohode.
K tomu bude mít ještě TC Helicon na zpěv a miniboard na foot stompbox
takže nakonec to zas tak malé nebude
nevypíchl jsem, že to je sice akustika, ale vlastně je to hybridní PB, protože jdu ze dvou snímačů dvěma kabelama (druhý obvykle magnetický snímač), a taky proto ten dual source HX občas nedává. Jedna cesta by byla zcela v pohode.
K tomu bude mít ještě TC Helicon na zpěv a miniboard na foot stompbox
takže nakonec to zas tak malé nebude
..me staci tahle jedna cesta, mixuju v preampu v akustice (L.R. Baggs Anthem) a na zpěv mi na folk vyhovuje eV RE510, kondik, vozim s sebou ve futrale akustiky) a pokud je misto tak odbocuju z pedalboardu do AER Alpha jen jako do monitoru akustiky... A s touhle kombinaci zatim vsichni zvukari v poho....
Konec oslepení v klubovém šeru při pohledu k podlaze
https://www.muziker.cz/rockboard-damper ... tive-cover
https://www.muziker.cz/rockboard-damper-jevel-l
https://www.muziker.cz/rockboard-damper ... tive-cover
https://www.muziker.cz/rockboard-damper-jevel-l
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
rovnák na vohejbák -:) Modré vypalovače zraku jsou dílo satanovo, o tom žádná.
to si tak jdeš vypnout krabku bez svářečské kukly a si pod podiem ani nevíš
to si tak jdeš vypnout krabku bez svářečské kukly a si pod podiem ani nevíš
tvl ja potrebuju presnej opak pri svy slepote, nedejboze kdyz se hraje odpoledne na slunci, to pak jsou videt prave jen ty svarecsky diody
) na box of rock resim vymenu diod za neco svitiveho,protoze ty puvodni jsou fakt vysmech a nekolikrat se mi stalo, ze jsem ho mel omylem zaply s dalsima dvema zkreslenima a pak se divil, co to mam za zvuk.
Ale jasné - naposledy mi svítilo sluníčko na pdb a Fractal a moc to vidět nebylo, používat velkej pdb plnej krabiček, měl bych problém.
Btw - Fractal byl pak přísně horkej, říkal jsem si, na co tak jsou tyhle věci dimenzované - za mě teda 1*.
Viděl jsem onehdá u nějaké větší kapely nějakou ohrádku/stínítko, měli to skládací ze 3 černých plastových desek (forex?) s pantíky, gaffou přilepené k podiu, aby to neodlítlo a nevypadalo to nijak blbě, vedle monitorů se to ztratilo.
| Cruel YT | Cruel sptf
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já tam většinou nějak zaklíním víko od pedalboardu, ale zase tak dobře to nestíní - nicméně v rámci možností to je lepší, než bez toho.
Hraju na kytary a mašinky
Zmanipulován cherredou jsem výše jmenovanou cypovinku pořídil...
zlepšuje to dynamiku?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
dynamiku světelného rozsah
úplně krémový zvouček, top notch, great chops
úplně krémový zvouček, top notch, great chops