Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Kdo si hraje, nezlobí. Divím se, že to ještě nemají v Lidlu
.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Minulý týden dorazil modifikovaný RAT od Salvation Audio, takže jsem se pustil do finalizace pedalboardu:
Něco mi zbylo, takže jsem postavil ještě basový pedalboard:
A taky jsem z pedalboardu vyndal looper - RC-5, vyrobil k němu footswitch, přechodku na MIDI a přidal A/B switch, abych mohl přepínat vstupy:
(vzadu je vidět ještě Line6 M13, což je "pedalboard" k synťáku)
Něco mi zbylo, takže jsem postavil ještě basový pedalboard:
A taky jsem z pedalboardu vyndal looper - RC-5, vyrobil k němu footswitch, přechodku na MIDI a přidal A/B switch, abych mohl přepínat vstupy:
(vzadu je vidět ještě Line6 M13, což je "pedalboard" k synťáku)
Hraju na kytary a mašinky
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, něco to vážit bude. Radši jsem nevážil. Předchozí verze (bez Whammy a 2 dalších pedálů) s menším kufrem vážila snad 16 kg, což bylo míň, než moje kombo od MMJUZ-e. Ale teď hraju přes Torpedo, takže aparát odpadá a tím pádem mi to vlastně ani nevadí
To už je taková klasika, vždycky si říkám "teď už nic víc nepotřebuju" ale pak se naskytne nějaká příležitost a pedály v poličce začnou zabírat čím dál víc místa
Hraju na kytary a mašinky
Update battery boardu.
Výměna OD808 za TS mini
Výměna home made FS za home made FS v.2
The Beatles krabička
BTW stále nevím, co za chorus
Výměna home made FS za home made FS v.2
The Beatles krabička
BTW stále nevím, co za chorus
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
letošní gigboard a asi i na dlouhou dobu poslední...kromě teda menšího update na Metro 24, aby se vlezla i vysílačka.
GT1000 Core je naprostý král miniboardů a nahradí v podstatě všechen běžný 'bordel' (footswitch, noise gate, EQ, boosty a drtivou většinu efektů) a zárověn funguje jako záloha i amp/IR simulacemi.
Jinak teda po různých Bentonech a Palmerech je vystužený gigbag Pedaltrainu, kvalitní zipy a celkové zpracování k nezaplacení.
GT1000 Core je naprostý král miniboardů a nahradí v podstatě všechen běžný 'bordel' (footswitch, noise gate, EQ, boosty a drtivou většinu efektů) a zárověn funguje jako záloha i amp/IR simulacemi.
Jinak teda po různých Bentonech a Palmerech je vystužený gigbag Pedaltrainu, kvalitní zipy a celkové zpracování k nezaplacení.
Jo ten Peterson bych si nechal líbit. Škoda, že nedělaj i malej.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Peterson je naprosto návyková záležitost. Jako bonus špičkový buffer jako první věc v řetězci.
Ale i samotný Boss nemá špatnou ladičku. Díky monochromatickému displayi je vcelku rychlá, oproti třeba Helixu, kde je ten display na ladičku katastrofa, ale hlavně že má barvičky, že jo
Paradoxně i ladička na Fractalu FM3 je zklamání kvůli displayi oproti AX/FX/Axe2.
Ale i samotný Boss nemá špatnou ladičku. Díky monochromatickému displayi je vcelku rychlá, oproti třeba Helixu, kde je ten display na ladičku katastrofa, ale hlavně že má barvičky, že jo
vypadá to fajn úhledně.
já jsem spokojený s ladičkou v HX FX, na koncertě to snesitelně nahradí stroboclip.
já jsem spokojený s ladičkou v HX FX, na koncertě to snesitelně nahradí stroboclip.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Petersonka je boží, návykovost chápu, mám ji v homostudiu trvale zapojenou i jako potěchu pro oko. 
Bohužel nevyužiju buffer, ale ten používám BJF z One Control Triloopu, tak asi hov*no zle...
TC minipolytunka je stejně rychlá a v pdb je až překvapivě pěkně čitelná (a to i za denního světla).
Podle mě je to už pár let ladička s nejlepším poměrem cena/funkčnost.
V AX8 je ladička vcelku lenivá, tak jestli je ve FM3 ještě pomalejší, je to tristní a vtipné.
Jako ne že by to nebylo svým způsobem fuk, člověk naladí s kdečím a jsme zpovykaní a rozmazlení západní dekadencí žejo, ale na druhou stranu neznám kytaristu, který by neocenil rychlou a pěknou ladičku.
Bohužel nevyužiju buffer, ale ten používám BJF z One Control Triloopu, tak asi hov*no zle...
TC minipolytunka je stejně rychlá a v pdb je až překvapivě pěkně čitelná (a to i za denního světla).
Podle mě je to už pár let ladička s nejlepším poměrem cena/funkčnost.
V AX8 je ladička vcelku lenivá, tak jestli je ve FM3 ještě pomalejší, je to tristní a vtipné.
Jako ne že by to nebylo svým způsobem fuk, člověk naladí s kdečím a jsme zpovykaní a rozmazlení západní dekadencí žejo, ale na druhou stranu neznám kytaristu, který by neocenil rychlou a pěknou ladičku.
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
jako co si budem...klasiky jako TU-2, Polytuny a ladičky v multiFX jsou naprosto dostačující a funkční. Jediná ladička, se kterou jsem měl problém, byla Korg Pitchblack, tam mi jednoduše neladilo. Přitom třeba Korg PB mini byl bezproblémů 
Ta navykovost Petersonu je hlavně v synchronizaci točení kolíku a vizuálního vnímání strobo zobrazení, to prostě cejtíš
Ta navykovost Petersonu je hlavně v synchronizaci točení kolíku a vizuálního vnímání strobo zobrazení, to prostě cejtíš
jo, moc jsem tomu nevěřil (na ladičku je to drahé, ale přesvědčily mě ty presety...které nepoužívám vůbec
) Doma ladím vlastně už výhradně se Stroboclipem 
Ten HX FX mi to trochu připomíná, běhají tam dvě stupnice (hrubá a jemná) + ještě barevně svítí footswitche
Ten HX FX mi to trochu připomíná, běhají tam dvě stupnice (hrubá a jemná) + ještě barevně svítí footswitche
Chci si pořídit nějakou krabičku k akustické kytaře. Vidím, že tam máš Fishman Aura Spectrum. Jaké s nímgropa píše: 30.05.2022 14:57 Tak se mi ustálil pedalboard, ve verzi bez komba, na tomhle. A kupodivu super.
máte kdo zkušenosti, jak ho hodnotíte? Můj výběr se tak nějak ustálil na dvou modelech. Jeden je právě
Fishman a ten druhý je Boss AD-10 Acoustic. Jedna věc jsou parametry a poslech na youtube a druhá
zkušenosti uživatelů. Budu rád, pokud někdo máte praktické zkušenosti, když se s nimi tady podělíte.
Já mám zkušenost s efektem Digitech Mosaic 12-string, za ty peníze to podle mě určitě nestálo,očekávaný efekt se nedostavil. Naopak L.R.Bagss Sessinon Acoustic, to je super krabička, která minimálně předvede to,
co nabízí. Za mě super. Takže díky moc za vaše názory a postřehy.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V tomto tématu je dotaz OT.
Omlouvám se za plevelení vlákna, ale uvedený model jsem jinde nenašel. Viděl jsem, že model,
Fishman Aura, který mě zajímá, zde prezentuje uživatel gropa, který jej má na pedalboardu
a na předchozí stránce má vložené foto. Proto jsem si dovolil dotaz směřovat na něj. Předpokládal
jsem, že pokud ho používá, bude s ním mít i nějaké zkušenosti, o které by se mohl podělit.
Tohle byl důvod, proč jsem zvolil toto vlákno. Připadalo mi to logické.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kdyžtak si založ vlákno, které se bude více věnovat tvé problematice. Tady je to spíše o celkových pedalboardech jako takových, ne o jednotlivých efektech v nich obsažených.
Téma tu samozřejmě dávno existuje:
akusticke-predzesilovace-na-trhu-srovna ... uktu-42829
akusticke-predzesilovace-na-trhu-srovna ... uktu-42829
| Cruel YT | Cruel sptf
cherreda s Ovelikym me mozna zasveti do tajů MIDI, takze zacinam uvazovat ze k L6 HX FX doplnim jeste HX Stomp, abych odlehcil procesoru a mohl jet dve lajny s presety ovladanymi z jednoho zarizeni, uvidime
Ale mezitim Kosmi Boards alias pedalboardy v Multicoloru: https://www.frontman.cz/nastroje-snu-5-kosmi-boards
pripadne uz zrovna i v anglictine https://insounder.org/dreamstruments-5-kosmi-boards

Ale mezitim Kosmi Boards alias pedalboardy v Multicoloru: https://www.frontman.cz/nastroje-snu-5-kosmi-boards
pripadne uz zrovna i v anglictine https://insounder.org/dreamstruments-5-kosmi-boards

Hmm pekne, som zvedavy na ten tvoj pedalboard, az bude