Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara a PC

Příspěvek od pupack »

Potřebuješ nějakou zvukovou kartu, která je určená k nahrávání a má mikrofonní vstup (pokud budeš nahrávat kombo mikrofonem) a Hi-Z vstup (nástrojový vstup) pokud budeš nahrávat kytaru přímo do PC bez snímání mikrofonem.
Při vší úctě k soundblasteru, to jsou multimediální zvukovky vhodné na hraní, poslech mp3 a sledování filmů.
Rozhlídni se po eshopech po externích zvukových kartách přes USB a hledej ve vodách M-audio, Focusrite, Lexicon atd. Cenově se dá taková zvuková karta pořídit od 2,500 - 5000 podle počtu vstupů atd.

edit: tak mě Pavlii předběhl, asi to zkrátil protože ho jinde předběhl Wohma :mrgreen:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Cheche :lol:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

no ono sa to dá nahrávať aj cez ten SoundBlaster, len treba vyriešiť tú vstupnú impedanciu. Šlo by to DiBoxom, gitarovým preampom a pod.. A používať kx drivre bez zbytočných creative prkotín. Ale je to dosť okľuka, lepšie kúpiť rovno s zvukovku s nástrojovým vstupom (Hi-Z).
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud by pouzil DI box, tak to musi zapojit do mikrofonniho vstupu, kterej na te Audigy zcela jiste nebude prilis kvalitni. Skoro bych i rekl, ze je pak lepsim resenim nahravat do kterehokoli vstupu, kde bude dost gainu, impedance neimpedance. S kytarovym preampem nebo i nejakym pedalem by to melo byt v pohode.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
minibb

Příspěvek od minibb »

Nevíte jak můžu z reaperu exportovat několik stop jako WAV, aby se vyexportovaly dohromady? Já když to dám exportovat, tak se mi vyexportujou jednotlivý tracky, co jsem v reaperu nahrál, ale já to potřebuju dohromady, tj. aby to hrálo všechno naráz a bylo to vyexportovaný jako jeden soubor...
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Render...
minibb

Příspěvek od minibb »

Dík moc :)
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Snil

Příspěvek od Snil »

Čau.
Potřeboval bych poradit.
Chtěl bych používat např lampovej preamp či lampový zkreslovadlo před pc a v kompu pak využít simulaci koncového zesilovače a beden plus nějaký modulační efektíky. Jde mi jak o běžné hraní tak o případný recording. Moc tomu nerozumím pochytil sem od vše trochu a v podstatě nic. Jeli moje představa nesmyslná tak mě našetřete :roll: Mám s tím spojenej i výkonnostní Upgrade mého starého PC. Mám pocit že je čas se zaměřit na zvukovku. Měla by mít vysokoimpendační vstup 6,3 ( žádná redukce), HW podporu Asio a musí být interní kvůli latenci. Co se týče ceny tak do 4tisíc. Muže být i použitá v dáne cenové hladině.
A proč to vše? Doufám v to že pří použití kvalitního lampový preampu podpořeným simulací beden dosáhnu příjemnějšího a teplejšího zvuku zkreslení než li přes nějakého line6 mulťáku.
Aria Pe Dlx, Seymour Duncan Alnico Pro II, Monster Cable Rock,
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Na kvalitní lampový preamp bys musel sakra přitlačit (10kKč+), ale dneska jsem zachytil někde odkaz na lampový preamp české provenience, který je pár majiteli chválen a stojí relativně malý peníz (jo tadyten) - ale bez záruky! Každopádně by to byla spíš výjimka potvrzující pravidlo :wink:
Jinak z hlavy zatím neznám interní zvukovku s vysokoimpedančním vstupem a navíc okolo 4kKč.

Takže spíš kombinace s externím preampem (DI-boxem); ale to zase asi nebude okolo těch 4kKč.

P.

Snil

Příspěvek od Snil »

Co se toho preampu měl jsem na mysli něco Engl 530 na bazaru cca 7500kč nebo od Golem od Gerharta nebo marshalla časem. Teď v současné době vlastním lapovej Tubedriver a pololampový zkreslení Tube1 kterej má jak amp tak mix výstup se simulaci.
Co se týče použití DI-Boxu tím vyřeším pouze impendaci. Ale co s podporou ASio?

Vubec nevím co je to ten DI-box a kde se dá koupit? :oops:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

docela prekvapilo, ale tohle (na kytarach za 970,-) se pry da jako di pro kytaru dobre pouzit. zaroven to ma mikrofonni predzesilovac s fantomem.
Snil

Příspěvek od Snil »

To vypadá docela pěkně. Obzvláště ta cena :) Tak že se to používá tak že po té co do toho píchnu kytaru tak to do pc pošlu přes ten 6,3 výstupní jack? Ten výstup bude asi monofoní, že? A teď bych moch pořídit nějakou interní zvukovu s Asio podporou, že?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

defacto ano.

jen ted koukam, ze ty neco ke kytare mas ... nema nejak z tech krabicek podobne parametry? (tedy vysokou vstupni a nizkou vystupni impedanci)
Snil

Příspěvek od Snil »

No sem laik ale TuBE1 má dva výstupy jeden od ampu a druhej do mixu s emulací boxu. To bude asi to co myslíš ne? Jen že ten ART TUBE MP pouze upravuje tu impednaci a nesnaží se o nějakou simulaci repra ne? To bych právě dělal rád až v pc. A na té své krabičče tu simulaci repra nevypnu.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

na vystupu do ampu ta simulace nebude ... a je klidne mozny, ze zatizeni beznym linkovym nizkoimpedancnim vstupem bude snaset dobre ... resp. je to pravdepodobne (podobne jako kazda krabicka s bufferem).

na druhou stranu, ten ART je pry za tu cenu vyborny (ten clovek, co mi to rikal, ho (myslim) pouziva s M-Audio Deltou 1010) a urcite se u muzikanta neztrati.
Snil

Příspěvek od Snil »

No je pravda že ten ART TUBE MP je v podstatě za dobrej peníz. A v podstatě ty svoje krabičky mohu zapojit ještě před něj ne? A jestli tomu dobře rozumým do něj jde signál o vyšší impendanci a z něj již nižší. Dojde teda teda k ochuzení puvodního zvuku a jeho části nebo jen k zeslabení signálu kterej po projetí počítačem na konci opět zesílím s minimální ztrátou ?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ztráty by měly být žádné/minimální - od toho takovýto HW bazmeq existuje :wink: jde tedy jen o tom jak dobře je navržen a postaven. O žádné ochuzování zvuku by se tedy jednat nemělo.

P.

rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Jeminkote... když budeš mít třeba ten E530 tak se vy*er na nějaké ARTcokolivlampovépi*oviny. Nebude to k ničemu, resp ničemu to neprospěje. Já fakt nechápu proč každý chce mít doma (lampový) DI box/preamp. ...Prý se to dá na kytaru použít, já zas slyšel že prý je to na kytaru naho*no... Z toho preampu (třeba toho E530 aby bylo jasno - nebo vlastně jakéhokoliv kreslítka) leze signál linkové úrovně a ten připojíš do linkovému vstupu, takže žádný problém s impedancí, ochuzením čehokoliv atd...a s ASIO to nemá nic společného....
Aby bylo jasno, vím o čem mluvím - měl jsem lampový preamp VH relief VHR-B1 - fungovalo to přesně tak jak píšu, nic víc není třeba.
Ještě jsem teda nepochopil, proč musí být zvukovka nutně interní kvůlivá hentéj latenci... ale o tom už jsem se trochu rozepsal jinde. :roll:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

rain píše:Aby bylo jasno, vím o čem mluvím - měl jsem lampový preamp VH relief VHR-B1 - fungovalo to přesně tak jak píšu, nic víc není třeba.
a tady se pise neco jineho? vzdyt se tu pise (sice az v druhe odpovedi (prvni se tykala jen dotazu na DI box)), ze mu pravdepodobne stejnou sluzbu udela to, co ma ted (potazmo to, co chce vyhledove koupit).
rain píše:Ještě jsem teda nepochopil, proč musí být zvukovka nutně interní kvůlivá hentéj latenci... ale o tom už jsem se trochu rozepsal jinde.
tohle pises proc? to neni zadna vec k diskusi, to se da vyzkouset, zmerit, popsat a odvodit z konstrukce. da se diskutovat o tom, jak (a komu) to vadi a jak (a pro koho) je to podstatne ... ale ne, ze se v ceste (napisu zjednodusene) procesor->PCI->USB radic->USB hub->zvukovka->USB hub->USB radic->PCI->procesor nageneruje vetsi zpozdeni, nez v ceste procesor->PCI->zvukovka->PCI->procesor.
Naposledy upravil(a) Paris dne 15.01.2012 23:28, celkem upraveno 1 x.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

A) Tak nějak nenápadně (netvrdím že zrovna úmyslně) je tazateli podsunuto, že lampový ART je moc prima věc kterou určitě potřebuje. Kdyby se zrovna řeklo - z (jakéhokoliv) zkreslovadla nebo kytarového !!! preampu leze signál vhodný pro linkový vstup zvukovky a není se čeho bát... tak je to vyřešeno.
B) Sám tazatel usoudil že potřebuje jen a pouze interní zvukovku a to právě kvůli latenci. Jak k tomu závěru došel netuším, leč jde právě o to "jak (a komu) to vadi a jak (a pro koho) je to podstatne" a mám neodbylný pocit že tady v tom případě to zrovna zas až tak nevadí..., respektive, že latence bude uspokojivá i s neinterní zvukovkou...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“