EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-

Příspěvek od martina72 »

za mne - samozřejmě má Bejk pravdu, koupit ten Cort a ten Behringer GM10. A nezblázni se z toho věčnýho rozvažování, důležité je koupit, zapomenout na prachy, a hrát a hrát a hrát, dál si to řekne samo.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
torst

Příspěvek od torst »

Souhlas s Bejkem i s Martinou. Ten set je už pryč, jak vidim. Mě osobně učarovala ta několikrát zmíněná Cortka-strat. Moje osobní preference.
Trochu bych zaváhal u Les Paul-Fokus. Lesy mají silnější krk, silné a těžké tělo, obtížnější dohmat ve výškách, pro začátečníka to může být trochu problém, asi bych se přimlouval spíš za střih Strat, PRS ... Už kvůli té univerzálnosti, možnost pákování a td.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

http://aukro.cz/show_item.php?item=5529769859

Večer končí aukce, zatím super cena. Dost lidí bude asi přihazovat ke konci dražby, ale třeba ti bude přát štěstí.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
standavfr

Příspěvek od standavfr »

Jen bych tě chtěl podpořit,v sobotu jsem tady z bazaru koupil parádní SG od Vintage s 15W kombem Marshall za 3500,poštěstil se ještě Behringer V-amp 2 za 600,radil mi kamarád muzikant a jsem moc spokojenej.Takže při troše trpělivosti a štěsti se koupit dá dobře.
Argon

Příspěvek od Argon »

Tak jsem se domluvil s pánem ohledně Cortu G250 a kupuju ho za 4000 včetně poštovného. Domluvil sem se i s pánem na kombu Behringer GM-108, za 1200 včetně poštovného. Ještě nějaké poslední připomínky, rady nebo komentáře, než to během večera koupím? :-)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Kup si kabel, ladičku, pár trsátek, případně struny a cvič cvič a cvič ;).
s1atan

Příspěvek od s1atan »

Doporučuju ještě metronom a třeba kámoše, se kterým budete hrát. A pokud umíš trochu anglicky, tak doporučuju http://www.justinguitar.com/ - skvělá stránka, kde zdarma borec vyučuje od začátečníků po pokročilé, Justin je hodně optimistický člověk a dokáže ve videích člověka naladit. :)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Metronom už má většina ladiček dnes v sobě a ano, může být užitečný, ale pro začátečníka to bývá často nudné cvičení.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Tož, vše nejlepší do začátku. I my staří si občas uděláme podobnou radost, věz, že jsem si před časem koupil (ke všem ostatním hřmotnějším věcem) v podstatě podobnou sestavu (ta GM 108 rovnou dvě), ktomu levný mulťák s pedálem, případně JamMana (doporučuji), a máš stereoaparátek, se kterým nezkazíš žádnou malou sešlost. Vše člověk odnese v podstatě v jedné ruce. Kabely a efekty a psa, adaptery, nacpeš do dutých komb, ta svážeš popruhem na výšku k sobě, kytaru do druhé ruky a jdeš pařit. A nemusíš se bát něco rozbít, je to spotřebák, přitom to hraje pěkně.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, každy zacatecnik potrebuje pro hrani na seslost stereo aparat 8)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Argon píše:Tak jsem se domluvil s pánem ohledně Cortu G250 a kupuju ho za 4000 včetně poštovného. Domluvil sem se i s pánem na kombu Behringer GM-108, za 1200 včetně poštovného. Ještě nějaké poslední připomínky, rady nebo komentáře, než to během večera koupím? :-)
Koupils dobře, gratuluju ! Z těch možností je tohle "maximum za 5t." Metronom i ladička by měly následovat, ale myslím, že to dneska zvládne kdejaký chytrý telefon, nebo aplikace v PC. Nakonec ještě dojdeš k tomu ZOOM G1on, na kterej tady po různu odkazujem, kterej tohle všechno obsahuje, plus tunu dalšího v high qualitě za low pricu. Ale to už jsem OT. Tedy znova - trefils do černého !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

s1atan píše:
jenyceg píše:Přidej si litr a tady máš draka:http://hudebnibazar.cz/fender-squier-cl ... /ID909784/
já vím, je to v Prešpurku, ale snad by se to dalo nějak zřídit.
Tohoto jsem včera koupil. :)
Dneska je CV opět vyvěšen na bazaru. Prodej nedopadl nebo co?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Argon

Příspěvek od Argon »

Tak sem si vcera koupil ladicku, kabel, trsatka a du na to :-D diky moc za doporučení justinGuitar, po pul hodine me tak boli prsty ze si musim dat pauzu :-D
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Argon píše:Tak sem si vcera koupil ladicku, kabel, trsatka a du na to :-D diky moc za doporučení justinGuitar, po pul hodine me tak boli prsty ze si musim dat pauzu :-D

Tak to hlavně moc nepřežeň,nebo Tě začnou zlobit šlachy a pak to bude špatně...Je to běh na dlouhou trať...
s1atan

Příspěvek od s1atan »

Sajmon píše:
s1atan píše:
jenyceg píše:Přidej si litr a tady máš draka:http://hudebnibazar.cz/fender-squier-cl ... /ID909784/
já vím, je to v Prešpurku, ale snad by se to dalo nějak zřídit.
Tohoto jsem včera koupil. :)
Dneska je CV opět vyvěšen na bazaru. Prodej nedopadl nebo co?
Jo nedopadl. S borcem jsem byl domluvený, ale odjel na dovolenou a z domluvy sešlo.

@Argon: Justin je fakt dobry :)
torst

Příspěvek od torst »

Takže máš tu pěknou Cortku a minicombo Behr.?
Argon

Příspěvek od Argon »

Jojo, a s obojím sem zatím moc spokojený
tecka
Nový uživatel

Příspěvek od tecka »

Ahoj, zkusim obnovit, snad nekdo poradi.
Shanim pro manzela LP, hraje nekolik let na klasickou spanelku, spise hraje Nirvanu a takoveto komercni veci. Vyslovil prani mit elektrickou kytaru, LP.
Rada bych mu jeho prani splnila a koukam po bazarech-mam neco malo nacteno-libi se m Fokus, Vintage-konkretne tyto inzeraty http://hudba.bazos.cz/inzerat/50961277/ ... -Fokus.php a http://hudba.bazos.cz/inzerat/50896455/ ... ld-Top.php
Manzel to bude mit spise pro domaci pouziti, pochybuji ze vyleze na nejake podium, ale nechci zadny sh*t moc. Taky je dost inzeratu na Epiphone, ale pro me spise masovka..
muzu vas pozadat o nazory?
diky
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Určitě souhlasím jít cestou Fokus, Vintage a na Epiphone se v tomto případě vykašlat. Pokud hraje Nirvanu, tak LP není zrovna zástupce tohoto zvuku, nicméně zahrát se to na něj bez problémů dá a pro začátek to bude naprosto v pohodě.

Z těch tvých inzerátů, bych šel osobně raději do toho Vintage Gold topa, ale bude mít hodně specifický zvuk, který bych asi začátečníkovi úplně nedoporučoval. Je pravda, že zvuk si může člověk upravit podle sebe, ale za P-90 se dají snímače vyměnit zase za P-90. Proto bych tady šel cestou klasických 2xHB, které člověk může libovolně měnit za cokoliv z bohaté produkce a ještě jde udělat zapojení, kdy se HB rozepne a je z něj SC, což by mohlo na Nirvanu skvěle hodit. Kdybych se měl rozhodnout, kterou z těch dvou, tak vezmu Fokus a zbytek investuji do komba či snímačů.

Dovolím si dát pár svých tipů:
http://hudebnibazar.cz/prodavam-kytaru- ... /ID923536/ Tvarově sice není pravověrný LP, ale hraje se na něj pohodlně a zvuk bývá u těhle cortů nadprůměrný. Navíc má rozepínatelné snímače na SC, jak jsem zmiňoval.

http://hudebnibazar.cz/kytara-na-prodej/ID921732/ Tady můžete dokonce zkusit trošku smlouvat o ceně, kytara vypadá, že je v pěkném stavu a udržovaná.

Víc jsem toho tady na bazaru teď nenašel, ještě tam bývají Washburny, ale teď je tam jen ta nižší řada, která se mi moc nelíbila.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Určitě mohu také doporučit Cort,pořídil jsem nedávno Cort Z42 a dost překvapila zvukem i pohodlné hraní...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“