stavba Marshall JCM 800 a jiné marshallovy problémy
Re: stavba marshall JCM 800(tlumivka)
taky ne ...
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 11:02, celkem upraveno 1 x.
- Dan Rohanský
Taky dávám 220k a docela mu to trvá dlouho.
marshall píše:tak co je to za součástku ?????????????????????
chjo tady by to bylo asi na dlouho . no je to ten 220k 3W odpor co je u toho kondíku 50+50 u tý značky E

0
jo ale jak dlouho to trvá to nevim si to pak můžeš změřit

Sorry, byl jsem v cizině a nedostal se k fóru... No jak to teď je? Už jsi v mezičase něco objednal a dotaz je vyřešen nebo máš pořád jen osázenou desku?marshall píše:super součástky sou doma
no cybermuffe chci se tě zeptat snažím se to jcm udělat tak jaký bylo před těma 20 lety - sou pro podle tebe lepší mercury nebo classic tone trafa(výstupní)- jde mi hlavně o takový ten klasický marshall sound zaráží mě ale jak sou ty classicy levný 55 dolarů na to mám i já
55 dolarů + cesta + clo + dph fakt není 55*20... to už ti psali...
Jestli je Classic Tone na hranici tvých peněz, proč řešíš dražší mercury?
V podstatě jsem ti už odpověděl - Classic Tone je víc bližší zvuku těch velmi starých Marshallů. proto je taky tak dělaj. Jestli to bude to pravý pro tebe, to fakt nevím, zvuk dál ovlivníš výběrem lamp, můžeš si hrát podle trafa se zpětnou vazbou v konci a určitý drobnosti upravit... Cest na doladění hotového zesiku je pak ještě dost, i třeba předpětím... Mercury mne úplně neoslovuje (za ty prachy), jestli chceš vyloženě normální orig., tak proč ne rovnou Marshalla? Nemám u sebe žádnou fakturu na CT trafo, nechce se mi prohrabávat šanony, ale při současným kurzu by to bylo asi za 2400, jestli se nepletu...(jestli celníkům neunikne). Prostě classictone = pro mne starej zvuk.
Jinak co se vybíjecích odporů týče, je lepší pracovat tak, že je člověk blbej, tedy hlavně při ladění, kdy neustále zapínáš a vypínáš anodový napětí. Vybíjecí odpory tomu pomůžou, ale samozřejmě když necháš zapnutý žhavení, lampy ti anodový napětí sežerou samy, jenom musíš pořád měřit anodový napětí, než tam vlezeš rukama. To ovšem v každým případě, prostě než někam strčíš pazoury, tedy tam, kde dřív bylo +500V, tak i kdybys tam měl 100 vybíjecích odporů, musíš vzít měřák a změřit si to, fakt to není nic příjemnýho.
0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 11:02, celkem upraveno 2 x.
Marshalle, asi 7 lidí ti tady psalo, abys editoval svoje příspěvky.
Fakt nechápu, proč kopíruješ svůj minutu starý příspěvek, připojíš k tomu poděkování a znova vložíš
Omlouvám se za poučování, ale tohle fakt už nepobírám.
Fakt nechápu, proč kopíruješ svůj minutu starý příspěvek, připojíš k tomu poděkování a znova vložíš
Omlouvám se za poučování, ale tohle fakt už nepobírám.
0
Ty nemáš u svých příspěvků vpravo nahoře tlačítko UPRAVIT ?
/
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.05.2012 20:29, celkem upraveno 3 x.
tak vono to většinou funguje tak že zmačkneš na upravit . na konec textu dopíšeš EDIT a pak ten zbytek a dáš odeslat ..............

0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 11:03, celkem upraveno 1 x.
A já si zase mislim, že do toho OT sme se dostaly hlavně kvůli toběmarshall píše:dobrý vím jak na to pro příště ale mislim že sme se dostaly dost OT
Vlákno jsi pojmenoval TLUMIVKA a ptáš se tu na věci, které s tím nesouvisí.
0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 11:03, celkem upraveno 1 x.
-
arcilucifer
nebo "záludnosti mladého Maršála"marshall píše:jestli někdo z administrátorů bude chtít tak at to prejmenujou traba na ,,záludnosti při stavbě marshalla,,
/,,marshallovy problémy,, atd
je to tvoje vlákno tak si to přejmenuj na co chcešmarshall píše:jestli někdo z administrátorů bude chtít tak at to prejmenujou traba na ,,záludnosti při stavbě marshalla,,

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tvůj thread si přejmenuj jak chceš. Není povinností mou ani nikoho z moderátorů ti stát za zadkem a starat se o každý tvůj vrtoch.marshall píše:jestli někdo z administrátorů bude chtít tak at to prejmenujou traba na ,,záludnosti při stavbě marshalla,,
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dan Rohanský
"malého" mi tam sedí vícarcilucifer píše:nebo "záludnosti mladého Maršála"marshall píše:jestli někdo z administrátorů bude chtít tak at to prejmenujou traba na ,,záludnosti při stavbě marshalla,,