Taylor - zkušenosti,postřehy

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Jester
Rádce

Re: Taylor - zkušenosti,postřehy

Příspěvek od Jester »

Kdybych chtěl napsat něco jedovatého, tak napíšu, že to byl Gibson a ty jejich kytary zní všechny za houby ;-)
Dle ukázek zní ty Taylory skvěle, ale jestli je v tom nějaký velký rozdíl, to ví bůh.
Ještě je otázka, jak je to s patentem a jestli Gibson po Tayloru nevystartuje. I když to žebrování vypadá dost odlišně.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

podle ukázek zní skvěle, protože všechny tyhle "revoluce" zní skvěle a to je paráda, že dnes se můžeme uspokojit ve všech cenových kategoriích.
Už i levné kytary znějí slušně (právě protože se na ně aplikují "drahé" custom výrobní postupy jako scaloped bracing, ladění desek atd)
V (nebo A) bracing není samozřejmě žádná novinka, v žebrování už se vyzkoušelo asi všechno a spousta z toho s výbornými výsledky.
Za všechny třeba vědecký Kasha bracing. Ten měl dokonce takovou drzost, že udělal offset soundhole, aby dostal co nejdelší neporušené vlákna (logicky samozřejmě s pozitivním vlivem na zvuk)... nicméně to nevypadá vizuálně "pěkně" takže to zůstane v tomhle ultrakonzervativním segmentu navždy spíš jenom designový výstřelek.
Před časem jsem se tomu věnoval poměrně intenzivně, až do zjištění že spousta cest vede do Říma, a těch super hrajících kytar je spousta (s přitom dost odlišnou konstrukcí a různými marketingovými příběhy), takže proč by V bracing od Taylora nehrál? Jeho Andy je borec a super kytarar a kytary budou perfektni.

pro zajimavost moji osobní favoriti z faze zkoumani jsou McPherson a Lucas Brunner

Obrázek

protože verim ze svůj puvodni metodu flying topu ještě vypiloval

Obrázek

je lepsi tohle? nebo V? nebo Kasha? Nebo Somogyi a jeho responsive guitars? Nebo dokonce double top? ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Double top se dává jen na klasiky, ne? Nebo jsi někde narazil na westernovou kytaru s double topem?
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

hyenik píše: 26.01.2018 18:20 V (nebo A) bracing není samozřejmě žádná novinka, v žebrování už se vyzkoušelo asi všechno a spousta z toho s výbornými výsledky.
Za všechny třeba vědecký Kasha bracing.
Kasha je přesně ta osoba, s kterou Gibson spolupracoval na Mk 53. Na tvaru kobylky je to dobře vidět.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Jester píše: 26.01.2018 18:24 Double top se dává jen na klasiky, ne? Nebo jsi někde narazil na westernovou kytaru s double topem?
prave ze jo, dřív nebo později se zkusi všechno http://www.aiersiguitar.com/?p=10951

Obrázek
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Ideální příležitost jak vyzkoušet V-bracing.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jester píše: 17.02.2018 16:30 Ideální příležitost jak vyzkoušet V-bracing.
Byli jste někdo? Dojmy?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pekna prodrnkani taylora, martina, collings

Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No Paul Davids nedávno toho Taylora prodal. :-) Jinak D42 mě naprosto odzbrojila. Začal jsem po ní, pravda jenom platonicky (po zjištění ceny), pokukovat. I když už jsem se zařekl, že déčko fakt už nikdy.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

asi uz nehraje live ;)
me z nich nejvic na drnkani zaujal ten Collings,
D42 uz ma dost dunivych basu, na fingerpicking je jasne slyset ze to neni uplne vhodne, ale kdyz zabral, tak to znelo skoro jak dvanactka :)
Taylor je hifi, a kazda ma neco do sebe.
standicz

Příspěvek od standicz »

Na jaře jsem byl v Brně, tam toho moc od Taylora neměli, minulý týden jsem byl v Modřanech, a tam mě z nové V Class (to zní jak ze Star Treku..) zaujala 322e 12-Fret V-Class 2019 (což si nikdy nezapamatuju) slušné Omko na fingerstyle s hutným zvukem napříč strunami.. jinak vlajkové lodě 517, takový slope shoulder dread mahagon/smrk, mě navzdory očekávání nechaly chladným..přišly mi takové trochu tupé..(jestli je tohle to kouzlo kytar ze starých nahrávek..?) Mají tam tuším toho času dvě a obě na mě působily stejně. Čekal jsem něco jiného...Blíž Gibsonu třeba. Palisandrovou verzi 717 nemají.

Má někdo jiný zkušenost? Docela by mě to zajímalo.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Taylorů jsem měl v ruce tak 50+. Je to hrozně, stejně jako u jiných firem, o kusu. Některé naprosto dokonalé (nějak jsem tak za svůj život zjistil, že ideální a dokonalá kytara pro mě je Taylor, GA, kombinace smrk/rosewood s výkrojem), některé fakt špatné, hlavně vzhledem k ceně. Na 12 fret kytaru jsem hrál pouze jednou a byla naprosto skvělá. Tehdy ale ještě tenhle model neodlišovali čísly řady a byl tuším jenom jeden typ. V bracing jsem zkoušel teprve nedávno a co u něj hlavně oceňuji, je vyrovnanost síly tónu u všech strun.
Já tíhnu spíš k menším tělům, takže s x17 tvarem nemám zkušenost. Každopádně kombinace smrk/mahagon (517) mě zrovna neoslovuje.
standicz

Příspěvek od standicz »

Určitě se najdou povedenější a méně povedené kytary u všech výrobců a typů, ale přijde mi, že to člověk tady nemá moc šancí porovnat, protože na krámě mají v lepším případě jeden kus daného modelu a když zkouším jiný jinde jindy, za půl roku o 300km dál, tak už to prostě nesrovnám s kytarou kterou jsem měl kdysi v ruce 10 minut...třeba jsem se tenkrát blbě vyspal. I když jasně že pokud mě nějaká kytara osloví jako žádná jiná, tak po ní sáhnu. Řešili jsme to s jedním kamarádem zrovna teď, když kupoval J45. I v Thomannovi mají Standard na "dotaz" (tzn nemají.) Není to nejlevnější investice a prostě to tu není s čím porovnat, když se prodává jedna ve střední evropě. Člověk by musel za oceán.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Lepený krk: Gibson, Martin, Santa Cruz.. a pak už (skoro) nikdo.

Šroubovaný: Taylor, Collings, Goodall, dokonce i třeba Froggy Bottom (za ty nekřesťanský prachy).. etc etc

Která výrobní metoda je asi levnější ? A která zní jako pomůcka pro geronty s odešlým sluchem na vysokých frekvencích ? :wink: Jsem notorický zpátečník, jak známo - ale šroubovaný krk ani zadarmo :lol:
I´m wheels... movin´wheels
JuanV

Příspěvek od JuanV »

Myslim, ze i Maton ma lepeny...
'1918 Violoncello (CZ), '1991 Fender Stratocaster Ultra (USA), '1992 Gibson Les Paul Custom (USA), '1995 Epiphone Les Paul Standard (Korea), '2002 Fender Standard Telecaster (USA), '2013 Taylor 714ce V-Class (USA), '2018 Maton EBG808TEC Tommy Emmanuel (Austrálie), '2021 Cordoba GK Studio Limited,
Marshall JMP-1, 9100, SV212; TC Triple-C, TC G-Major 2; AER Compact 60; Fractal Audio FM9, Positive Grid Spark
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jestli někoho lákají nylonky, tak Academy A12-N je velmi fajn za svou cenu.

Mně na ní vadí jen 2 věci, ale někoho jiného by třeba netrápily:
- nemá cutaway
- tělo kytary začíná u 12. pražce jako na klasické španělce (vyhovuje mi když je u 14. pražce jako na folkových kytarách)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

s cherredou jsme si trošku zatestovali https://frontman.cz/tritest-i-top-taylor

Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Včera od 19:00 se konal v modřanském sídle Kytary.cz workshop s představením nových modelů Taylor a hlavně nového žebrování V-class. Hraje jim to opravdu dobře, nicméně nejlevnější V-class žebra se dávají do trojkové řady a tam je cenovka cca od 45k...
himself

Příspěvek od himself »

Zrovna na 314 jsem nedávno v kytarách hrál a musím říct, že hrála moc hezky a především se mi na ni hrálo velmi příjemně.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

v jednom z dalších tritestu dojde i na ty levnější řady (3,4,5)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“