Vaše zkreslení

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

ja si pred 14dny koupil na bazaru lampovej efekt od voxe.Dual Overdrive a je to fakt bomba!Nic lepsiho jsem jeste nemel.Vali to mrte.Doporucuji!
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

nozaki píše:ja si pred 14dny koupil na bazaru lampovej efekt od voxe.Dual Overdrive a je to fakt bomba!Nic lepsiho jsem jeste nemel.Vali to mrte.Doporucuji!
co to vali ??? :shock:
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

pigdestroyer píše:
nozaki píše:ja si pred 14dny koupil na bazaru lampovej efekt od voxe.Dual Overdrive a je to fakt bomba!Nic lepsiho jsem jeste nemel.Vali to mrte.Doporucuji!
co to vali ??? :shock:
jako,ze to ma stavu...drive..chapes..do ted jsem mel jen klasicky krabky a nikdy jsem na nich nedocilil takovyho hutnyho valivyho zkresleni....srovnej celolampovy kombo a tranzistorovy..to samy mas lampovej zkreslovaci efekt a digitalni...je to velkej rozdil.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

noc33 píše:No to není, český výrobce je i PMT( dnes michalík=www.michalik.cz), dělá jen wah/wolume/distortion. lee hooker je taky made in čr ( kopie ibanez ts9+nějaký kytary)...
Tak proč mají ta trsátkách napsané made in usa? :shock:
noc33

Příspěvek od noc33 »

To nevím, ale george dennis je firma se sídlem v Praze. Viz kontakty na www: http://www.george-dennis.cz/pages/contactus.htm#
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

noc33 píše:To nevím, ale george dennis je firma se sídlem v Praze. Viz kontakty na www: http://www.george-dennis.cz/pages/contactus.htm#
A dělájí i něco v jiných zemí?
noc33

Příspěvek od noc33 »

Třeba ty trsátka pro ně někdo dělá, ale komba/zesilovače/efekty určidě dělají v Praze.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

noc33 píše:Třeba ty trsátka pro ně někdo dělá, ale komba/zesilovače/efekty určidě dělají v Praze.
TAdy z fora jě nikdo nemá?
Radagabi

Kolik zkreslení používáte ?

Příspěvek od Radagabi »

Dnes jsem několik dlouhých hodin seděl před kombem a zkoušel různá nastavení - hlavně rozdíly ve zkreslení, od lehce znečištěného cleanu, až po brutální distortion s nekonečným sustainem :D .

Osobně, když nastavuji zkreslení, tak ho dávám hlavně tak, aby se mi hrálo dobře a pohodlně, což je samozřejmě chyba. Zvuk z toho moc potom pěkný nedostanu (hlavně u akordů), noty se míchají a pak je zvuk z komba nezřetelný. I když lampy taví a produkt je krásně kulatý, přirovnal bych mé zkreslení spíše k sólovému.

Naschvál jsem hrál nějaké baré, někde uprostřed hmatníku a sledoval, kdy začne zkreslení "ničit" zřetelnost každého tónu, každé struny. K ideálnímu nastavení jsem se dopracoval asi někde v půlce jízdy potenciometru (nutno dodat, že nemám na kombu v podstatě GAIN, ale jen VOLUME a ULTRA, což je vlastně taky volume :D , kdybych to měl nastavovat na Marshallu Valvestatu, tak bych se pravděpodobně zastavil asi někde kolem 10 hodiny, možná na 11.) . Když jsem to lechtal a šmudlil -tak čtyřicetiprocentní úhoz, takový procítěný, alá akordy na prázdných strunách, intro písničky apod.- tak zkreslení bylo hodně chabé, spíš takový crunch. Dynamikou pravé ruky to šlo ovšem dohnat ale k velmi dobrému zvuku, který mě moc bavil. Je to nicméně fakt makačka na ruce. Výsledný tón byl vcelku pěkně zkreslený a zároveň krásně čitelný, na sóla to možná chtělo trošku přidat, aby bylo víc sustainu na bendech - ale to už je pravděpodobně problém mezi mnou a mou technikou.

Na druhou stranu, když to zkreslení přidám, tak zvuk prostě zbrutální! Duní to, vrčí to - je to super! Jakmile to přepálím až nad strop, je to ohromná zábava, vazba, super zvuk, všechno krásně kulaté. Jednou jsem to na koncertu takto přepálil, když jsem pak slyšel nahrávku, zněla moje kytara asi takto "chchchchchhchchchchchcmrrrrrrrrrrrrrhchchchch". Sóla zněly, jako bych hrál pořád stejný tón. Sice to ladilo, ale bylo to tak kulaté, že se mi z toho točila hlava a bohatost tónu upadla v zapomnění. Jediné, co jsem ze sóla poznal, byl přetažený bend, který na chvíli neladil - ačkoliv to byla chyba, tak pro mne to bylo zpestření, konečně jsem slyšel odlišný tón než ten jeden :) .

Je mi jasné, že záleží hodně na stylu a vkusu, ale obecně by mě zajímalo, kolik dáváte zkreslení a jak testujete, že je ideální (např. zvukovka před koncertem) a jaký tedy hrajete styl?
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
MilanT

Re: Vaše zkreslení

Příspěvek od MilanT »

15stránkové téma o používaném zkreslení tady už je. A tak přesouvám do správné sekce a slučuji s duplicitním vláknem.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Zkreslení dávám radši míň než víc. Když s někým hraju, tak mi dotyčný pak zpravidla říká, že to málo čvachtá, ale ono je to stejně celý v rukou. Radši si místo toho přidám výšky/presence, aby to pěkně řezalo i bez tuny gainu. Vylezou chybky, ale zas to dobře zvládá složitější akordy, na thrashovou rubačku je to taky fajn a slušně se to dá pročistit poťákem nebo změnou zapojení snímače na slabší.

Koncerty nehraju, takže nevím, jak by mě za to zvukař pochválil. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Už jsem párkrát slyšel, že právě tohle mají zvukaři naopak rádi. Říkal to chlápek co měl i Marshalla, že vždycky když někde příjde, tak je zvukař rád a říká "Jojo, křápačka maršálskej zvuk, ten proleze". A nemíchá se jim to do basy atd. To jen tak, co jsem pochytil :)

Jinak taky vcelku dobrý necroposting tohle téma. Hlavně to musí být dobré na metal, jak by řekl zakladatel threadu :!: 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

On to nebyl necrodigging, ale spojení nového tématu se starším dlouhým.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xaero

Příspěvek od xaero »

Čau chlapi. Já jsem se hlavně za kariéru svého pedalboardu stále neodhodlal zapojit si delay a chorus do smyčky :D. Proto používám crunch kanál na Marshallu JCM2000 s gainem asi na 2 (v podstatě čistý zvuk který se relativně snadno nakreslí). Momentálně tedy hraju hlavně na MXR Custom Badass Modified O.D. s gainem na plno :D ... občas na zkoušce použiju i VOX Satchurator ale ten se docela těžko prořízne kapelou protože dost postrádá středy :/. Je mi trošku toho Marshalla líto, že nevyužiju to jeho zkreslení, protože i přesto že není tolik líbivé samo o sobě, tak dohromady s kapelou to vůbec není špatný.

Nemáte nějký triky co zkusit abych se dostal k něčemu ještě malinko zajímavějšímu?
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
xaero

Příspěvek od xaero »

Radagabi: Zkreslení testuji tak, že se mi líbí zvukově, dobře se mi s ním hraje, a hlavně že proleze kapelou. Většinou to není žádnej über gain. Ten můj MXR O.D. má relativně dost středů, tak se v kapele chytí.
Ten satchurator má pro změnu krutopřísnej zvuk a ať se mi líbí jak se mi líbí, tak bych to musel moc hulit. Proto ho moc nepoužívám :/.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
José

Příspěvek od José »

Já na zkreslení používám bass big mufa přepnutýho na režim míchání zkresleného a čistého. S telátkem se slaboučkýma snímačema do čitě hrající ampu príma. A když se hodí prasárna sepnu předřazený TéEsko.
zakky

Příspěvek od zakky »

Já používám mxr zw 44.
output na tři čtvrtě
tone mám mírně přes půl
gain na tři čtvrtě
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Ono zkreslení je i hodně o ekvalizaci. Co jsem si pořídil stojan na kombo, tak jsem stáhnul presence na nulu společně s výškama, protože zvuk na mě byl až moc řezavej, čili středy na max, basy cca na čtvrt a hotovo. To se ale následně projevilo u gainu, kterej jsem musel trošku přidat, takže teď hraju převážně s gainem na 9 hodinách pro tvrdší rock, pro prasečiny jdu i na 12 hodin.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Poznate niekto Danelectro CoolCat Drive krabicku? To pouzivam uz cca 2-3 roky na rockovejsie skreslenie aj jemnejsi crunch do clean kanalu hlavy a som moc spokojny. Moc sa o nej nevie, ale ked som si vyberal skreslovaciu krabku tak som vyskusal viacero (Boss zlty overdrive, oranzovy distortion, nejaky Behringer OD, EHX metal muff...) a v tej cenovej kategorii pre mna jasny vitaz. Mam verziu 2, ta ma "pod kapotou" potak na vstupnu citlivost a prepinac lo-fi, ktory prepina medzi modernejsim a viac vintage zvukom, aspon pre moje usi...
Siroky rozsah gainu od jemneho dokreslenia az po dost hard rock, podla chuti. Nastavujem si to pred koncertom/ skuskou podla toho ako sa mi chce mlatit pravackou do strun, vyssie polohy su samozrejme pohodlnejsie, ale zvuk je pekny snad vo vsetkych. A kupil som to cca za 500kc z bazacu.
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

momentálně toto :)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“