Zacházení s lampovým aparátem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
vorech6

Re: Zacházení s lampovým aparátem

Příspěvek od vorech6 »

hele a nemáš náhodou v p+deli snímače?
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
blind boy of Alabama

Příspěvek od blind boy of Alabama »

jak to poznám....ono to totiž nevypadává moc často
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

blind boy of Alabama píše:jak to poznám....ono to totiž nevypadává moc často

Okem to nepoznáš, ještě mě napadlo, jestli nemáš snímače moc vysoko. když pak položíš ruku na struny, tak se dotknou snímače a udělá to takovou trošku ránu. Jednou jsem to tak měl a furt jsem si nemohl uvědomit, čim to je.
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
blind boy of Alabama

vysoko určitě ne, ale můžou být nízko? jako že by už nechytaly signál?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja kdyz jsem odpojil reverb z crata tak to normalne hralo..
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

blind boy of Alabama píše:vysoko určitě ne, ale můžou být nízko? jako že by už nechytaly signál?
Kdyby nechytaly signál, tak bys to určitě poznal, hrálo by to potichu, nebylo by tomu moc rozumět. Navíc takhle nízko to snad dát ani nejde... snímač nesnímá jenom struny, ale i vibrace těla, takže tohle je blbost. Možná než řešit tenhle problem tady na foru bude lepší pořídit nějaké video a dát do na reklamaci :-)
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

patrik_m píše:
blind boy of Alabama píše:vysoko určitě ne, ale můžou být nízko? jako že by už nechytaly signál?
Kdyby nechytaly signál, tak bys to určitě poznal, hrálo by to potichu, nebylo by tomu moc rozumět. Navíc takhle nízko to snad dát ani nejde... snímač nesnímá jenom struny, ale i vibrace těla, takže tohle je blbost. Možná než řešit tenhle problem tady na foru bude lepší pořídit nějaké video a dát do na reklamaci :-)
Jak prosím může cívka snímat vibrace těla? :lol:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Latam píše:
patrik_m píše:
Jak prosím může cívka snímat vibrace těla? :lol:
Tím, že s vibracemi těla vibruje i snímač, řčímž se opět mění jeho magnetické pole vůči strunám :wink:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Moleek píše:[
Tím, že s vibracemi těla vibruje i snímač, řčímž se opět mění jeho magnetické pole vůči strunám :wink:
To se mi nechce věřit, že by takovéhle vibrace měli vliv. Když porovnáš změnu polohy struny a změnu polohy snímače při vibraci těla, je to zanedbatelné, navíc, s tělem se nejspíš pohybuje i kobylka a krk, čímž se pohybují i struny, takže si vůči snímači zachovávají stejnou polohu.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

chce to snímače uchytit nějak více pohyblivě :lol:
ale ne... realně je to asi tak... že rozeznělé struny snímá snímač + ty rozeznělé struny rozechvívají tělo, které zase působí zpětně na struny... pak by se tomu dalo řikat, že snímače snímají vibrace těla, ale hodně vzdáleně... že by to byl zakon akce a reakce? 8) nebo zase kecam :lol:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Jedna otázočka. Potrebujem mať pri vypánaní a zapínaní aparátu stiahnutý "Master" či "Volume" na nulu, alebo stačí keď používam StandBy režim? Vďaka.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Stanley06 píše:chce to snímače uchytit nějak více pohyblivě :lol:
ale ne... realně je to asi tak... že rozeznělé struny snímá snímač + ty rozeznělé struny rozechvívají tělo, které zase působí zpětně na struny... pak by se tomu dalo řikat, že snímače snímají vibrace těla, ale hodně vzdáleně... že by to byl zakon akce a reakce? 8) nebo zase kecam :lol:
No já si myslím to samé, ale tohle mi z věty snímače (pokud se nabavíme o piezu u kterého nevím, jak to přesně funguje, ale tuším právě snímá vibrace) snímají vibrace rozhodně neplyne.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Ivan.ps píše:Jedna otázočka. Potrebujem mať pri vypánaní a zapínaní aparátu stiahnutý "Master" či "Volume" na nulu, alebo stačí keď používam StandBy režim? Vďaka.
Mělo by stačit standby, ale občas se mi stalo, že mi to i s vypnutým snadby nepěkně prásklo, asi chyba mého zesáku. Každopádně, pokud ti to nedělá žádné problémy, stačí standby.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Ivan.ps píše:Jedna otázočka. Potrebujem mať pri vypánaní a zapínaní aparátu stiahnutý "Master" či "Volume" na nulu, alebo stačí keď používam StandBy režim? Vďaka.
myslim ze ne
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Latam píše:
To se mi nechce věřit, že by takovéhle vibrace měli vliv. Když porovnáš změnu polohy struny a změnu polohy snímače při vibraci těla, je to zanedbatelné, navíc, s tělem se nejspíš pohybuje i kobylka a krk, čímž se pohybují i struny, takže si vůči snímači zachovávají stejnou polohu.
Ne-e, protože se to může pohybovat s jinou fází a takový ty fyzikální věci. :) Ale proto kvalitně udělané kytary mají mnohem větší sustain a plnější, bohatší zvuk

EDIT: 2000
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Moleek píše:
Latam píše:
Ne-e, protože se to může pohybovat s jinou fází a takový ty fyzikální věci. :) Ale proto kvalitně udělané kytary mají mnohem větší sustain a plnější, bohatší zvuk
Spíš si myslím, že je to "zaviněno" tím, že tělo zpětně rozechvívá struny. Ten pohyb snímačů mi fakt připadá nereálný... Ale jestli to máš něčím podložené, uvěřím ti:)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Latam píše:
Moleek píše: Ne-e, protože se to může pohybovat s jinou fází a takový ty fyzikální věci. :) Ale proto kvalitně udělané kytary mají mnohem větší sustain a plnější, bohatší zvuk
Spíš si myslím, že je to "zaviněno" tím, že tělo zpětně rozechvívá struny. Ten pohyb snímačů mi fakt připadá nereálný... Ale jestli to máš něčím podložené, uvěřím ti:)
Tak to samozřejmě taky a troufám si říct, že i mnohem víc :D Ale nepůatrný vliv to mít určitě může

Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

chlapi a co teprve když hrajete venku a fouká vám na kytaru vítr... a to nemluvim o skvrnach na slunci a vesmírným větru :lol: :lol: :lol: už dost OT :roll:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
blind boy of Alabama

uff to drnčení teda bylo nakonec asi zaviněné strunami :roll: věřte mi fakt to nebylo slyšet.....jo, ale můžu se vás zeptat kde u toho mého prcka mám zapojit efekt do efektové smyčky?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Však to efektovou smyčku nemá, ne?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“