Dík, vyšlo to krásně, chtěl jsem to nalakovat s přechodem na černý kraje a tam to zrovna kreslí nejzajímavějc, tak asi nickmensik píše:Super. Jasan se povedl snad ještě lépe než minule. Ta kresba musí zůstat vidět.
Homemade kytara
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Homemade kytara
zlepené fošne v zrkadlovej kresbe to sa vidí málokedy ,super
Tak mám ještě jeden výborný dotaz. Nějak nemohu narazit na vhodnou frézku, kterou bych udělal drážku pro výložku o rozměru 1,5x6mm. Víte o nějaké, anebo je potřeba udělat drážku širší a lemovky k sobě naskládat? Díky!
Musíš nakombinovat frézu a ložisko tak, aby ložisko bylo o ten 1.5mm menší. Ve světě se prodávají hotové, u nás nevím.
ja používam frézku na dremel, ktorá robí drážku 3 x 6 mm a lemovky potom skladám z troch alebo štyroch
Nebo si udělat jednoduchý doraz na frézovací stolek, něco jako toto, a nemusíš se trápit s ložisky.
http://www.kytary-huber.cz/Foto_Z_Dilny ... e00002.htm
http://www.kytary-huber.cz/Foto_Z_Dilny ... e00002.htm
Mohl bys mi poslat odkaz? Našel jsem jen rozměr 4,8x6,5mm.carver píše:ja používam frézku na dremel, ktorá robí drážku 3 x 6 mm a lemovky potom skladám z troch alebo štyroch
Ten doraz by to mohl řešit.
pozor! To moje je ale mikrofrézka, tuším Proxxon. Dám link hneď ako si spomeniem kde som to kupoval. 
EDIT: takže v tom obchode som to nenašiel, ale mala by to byť táto frézka:
https://www.pricemania.sk/katalog/frezy ... m-6291690/
Určite ju nájdeš aj niekde u vás. Možno aj v OBI by ju mohli mať, nejaké Proxxon príslušenstvo tam mávajú.
Inak s touto frézkou je to dosť na dlho, materiál treba odfrezúvať postupne . . . tiež si už musím zadovážiť väčšiu frézku s ložiskom, tak ako písal kmensik.
EDIT: takže v tom obchode som to nenašiel, ale mala by to byť táto frézka:
https://www.pricemania.sk/katalog/frezy ... m-6291690/
Určite ju nájdeš aj niekde u vás. Možno aj v OBI by ju mohli mať, nejaké Proxxon príslušenstvo tam mávajú.
Inak s touto frézkou je to dosť na dlho, materiál treba odfrezúvať postupne . . . tiež si už musím zadovážiť väčšiu frézku s ložiskom, tak ako písal kmensik.
Hm, jak tak na to koukám, tak na tenhle úkon asi nemám vhodné podmínky...
Zkoušel jsem kontaktova dva kytaráře, čas ale budou mít až někdy k podzimu. Rád bych k někomu šikovnému holé tělo k frézování poslal, neujal byste se toho někdo? Nebo nemáte na někoho tip?
Zkoušel jsem kontaktova dva kytaráře, čas ale budou mít až někdy k podzimu. Rád bych k někomu šikovnému holé tělo k frézování poslal, neujal byste se toho někdo? Nebo nemáte na někoho tip?
Jaké máš vybavení a co umíš? Tělo jsi dělal sám? Foto?
Já jsem si kdysi normálně poskládal, jak jsou ty sady v dřevěné krabičce s frézama, tak jsem prohodil ložiska u kopírovacích fréz a udělalo mi to pak 2mm drážku
Kdepak, tělo jsem nedělal. Chci si jenom zkusit pár věcí na rozebraném polomasivu od Normanu (čili smrk+lamino třešeň). Nějaké vybavení mám a na tyhle úpravy bych si troufl. Jen s tím frézováním asi budu mít trochu problém.
pain2 píše:Já jsem si kdysi normálně poskládal, jak jsou ty sady v dřevěné krabičce s frézama, tak jsem prohodil ložiska u kopírovacích fréz a udělalo mi to pak 2mm drážku
já to robím tiež tak len by som podotkol že to menšie ložisko s profilovacej frézy zvykne mať o niečo väčší vnútorný priemer ako tá oska na kopírovacej fréze ,takže to treba vymedzil dákym dištančným prúžkom , ja som to napr. omotal ALU páskou
Nakonec to vypadá lépe, než jsem si zprvu myslel. Frézku jsem si poskládal, díky za tip.
Nakonec bych raději použil tu silnější lemovku, narazil jsem na 3x5,5mm. Nejsou ty tři milimetry už moc, nebude to příliš velký úbytek materiálu? Asi ne, ale jen pro jistotu se ještě ptám. Díky!
Nakonec bych raději použil tu silnější lemovku, narazil jsem na 3x5,5mm. Nejsou ty tři milimetry už moc, nebude to příliš velký úbytek materiálu? Asi ne, ale jen pro jistotu se ještě ptám. Díky!
3 mm sú ok. Nič sa nedeje keď celý lub odfrézuješ, ešte je tam vnútorná výztuha po obvode (kerfing), takže sa nemusíš báť že sa ti gitara rozsypeLuděk píše:Nakonec to vypadá lépe, než jsem si zprvu myslel. Frézku jsem si poskládal, díky za tip.
Inak, už by si mohol dať aj nejakú fotku, nech sme v obraze
Hellou, čili nazdar. Na půdě stály nějaké desky ze staré skříně a tak jsem z nich vyrobil pidikytaru(24.77)-na cesty a tak...

Korpus borovice nízký archtop(horní dlabaná, spodní dlabaná, luby, žebra, špalky a olubení), krk borovice(vyztužený hliníkovým jeklíkem), hmatník javor-černěný, kobylka buk,struník buk,ořech ořešák jenom vodítko na struny,hlava a korpus olemováno modřínem. Lepil jsem to všecko Herkulesem a nerozpadlo se to...zatím. Vzhledem k tomu, že je malých rozměrů má tendenci hrát dost vysoko-asi jako tenor uke.
Intimně jí říkám 1000much-protože to nějaké ty mouchy zkrátka má...Tož tak JleT

Korpus borovice nízký archtop(horní dlabaná, spodní dlabaná, luby, žebra, špalky a olubení), krk borovice(vyztužený hliníkovým jeklíkem), hmatník javor-černěný, kobylka buk,struník buk,ořech ořešák jenom vodítko na struny,hlava a korpus olemováno modřínem. Lepil jsem to všecko Herkulesem a nerozpadlo se to...zatím. Vzhledem k tomu, že je malých rozměrů má tendenci hrát dost vysoko-asi jako tenor uke.
Intimně jí říkám 1000much-protože to nějaké ty mouchy zkrátka má...Tož tak JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Hellou. Musím pochválit, že má osobitý ksicht. Ten historický tvar těla se mi líbí. Provedení asi nebude dle máho gusta, řekněme jen 100+1 moucha. Borovici na krk beru jako velkou výzvu, taky to chci zkusit. Dej foto kobylky a struníku, jak to máš dělané.